ΣΤΗΝ ΑΕΛ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ

Στα ύψη ο ενθουσιασμός

* Τι λέει ο Αλέξης Κούγιας για τον «ύποπτο» αγώνα ΑΕΛ-Παναχαϊκή 1-0 αλλά και ποια ομάδα χαρακτήρισε ως... Ρεάλ Μαδρίτης

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2015 8:00

 

Του Σωτ. Κέλλα

Στα ύψη βρίσκεται ο ενθουσιασμός στην ΑΕΛ μετά τη μέχρι τώρα εντυπωσιακή πορεία που έχει στο πρωτάθλημα με τρεις νίκες και φιλοδοξεί να προσθέσει άλλη μία αύριο με αντίπαλο τον Εργοτέλη στο Ael Fc Arena(6 μ.μ.) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας.

Ο Σέρβος τεχνικός Ράτκο Ντόστανιτς το μοναδικό πρόβλημα που έχει είναι ο τραυματισμός του Βασίλη Κουτσιανικούλη ενώ οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεσή του. Σήμερα το πρωι θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία της ομάδας ενώ η ενδεκάδα θα είναι «γρίφος» ειδικά όσον αφορά στα μπακ. Θα προτιμηθεί ο Μονιάκης με τον Νικολακάκη που έπαιξαν στα πρώτα δύο παιχνίδια ή ο Κομεσίδης με τον Κοντοχρήστο που αγωνίσθηκαν στο τελευταίο; Ή τέλος μια μικτή λύση Κομεσίδη, Μονιάκη...

Πάντως ο Εργοτέλης δείχνει να είναι υπολογίσιμος αντίπαλος για τον πρόεδρο της ομάδας Αλέξη Κούγια καθώς χθες μας είπε ότι η ομάδα πρέπει να δει τον αντίπαλό της ως Ρεαλ Μαδρίτης γιατί είναι πολύ σοβαρό παιχνίδι. Με νίκη κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΠΤΟ

Οκτώ ΠΑΕ της Football League κάλεσε για εξηγήσεις για την Πέμπτη (22/10) η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για 10 αγώνες του περσινού και του φετινού πρωταθλήματος της β' κατηγορίας που έχουν κριθεί ύποπτοι για χειραγώγηση σύμφωνα με διαπιστώσεις του Συστήματος Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), που συνεργάζεται με την UEFA.

Πρόκειται για επτά ΠΑΕ της Football League: Λάρισα, Παναχαϊκή, Αχαρναϊκός, Καλλιθέα, Εργοτέλης, Χανιά, Παναιγιάλειος και την Ερμιονίδα που φέτος παίζει στην Γ' εθνική.

Τα "ύποπτα" παιχνίδια της β' Εθνικής σύμφωνα με στοιχεία της BFDS είναι τα εξής:

1. ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (25/5/2015, 6η αγωνιστική play off, 1-0)

2. ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (3/6/15, 8η αγωνιστική play out, 2-1)

3. ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (7/6/15, 9η αγωνιστική play out, 2-0)

4. ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ (14/6/15, 10η αγωνιστική play out, 0-2)

5. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΧΑΝΙΑ 28/9/15 (1 αγωνιστική 2015-16, 0-1).

Εκτός κουπονιού

Να σημειωθεί πάντως, ότι μοναδική ποινή που μπορεί να επιβάλλει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι η απαγόρευση της συμμετοχής των ομάδων στο κουπόνι του στοιχήματος του ΟΠΑΠ.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της, από το καλοκαίρι συνεργάζεται με τη διεθνή εταιρεία ελέγχου αθλητικών γεγονότων Sportradar που είναι συμβεβλημένη με την UEFA. Για να επιληφθεί (και) η αθλητική δικαιοσύνη, θα πρέπει να ασκηθούν διώξεις από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και στη συνέχεια οι ομάδες να απολογηθούν στις πειθαρχικές επιτροπές.

Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα, "σε περίπτωση μη εμπλοκής αξιωματούχου της υπαίτια θεωρείται, σε κάθε περίπτωση, η ομάδα (ή ομάδες) όταν εμπλέκονται στο αδίκημα περισσότεροι του ενός ποδοσφαιριστές". Η προβλεπόμενη ποινή είναι υποβιβασμός.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ

Ρωτήσαμε για την κλήση της ΑΕΛ αλλά και της Παναχαϊκής τον Αλέξη Κούγια που στο παιχνίδι αυτό ήταν μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής και τώρα είναι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ. Μας είπε: «Νομίζω ότι η είδηση πρέπει να είναι λανθασμένη γιατί η Παναχαϊκή που για πρώτη φορά κλήθηκε για συμμετοχή επί των ημερών μου σε ύποπτο μας είχε αθωωθεί από το προηγούμενο όργανο. Μάλιστα γελούσαν και οι δικαστές όταν ο στοιχηματισμός αποδείχθηκε ότι ήταν στο over(θα σημειωθούν στην αναμέτρηση πάνω από τρία γκολ) και το παιχνίδι τελείωσε με 1-0 με καλύτερους παίκτες τον τερματοφύλακα και τους αμυντικούς της Παναχαϊκής.

Ειδικά για μένα που έχω κάνει αγώνα για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου και το έχω πληρώσει. Θεωρώ ότι είναι λάθος η είδηση....

Η 18ΑΔΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ

Η χθεσινή προπόνηση ήταν η τελευταία για τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο, πριν από το εκτός έδρας παιχνίδι με την AEL (Σάββατο, 17/10/15, 18:00). Με τη συμμετοχή και του Δημήτρη Μάνου πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα, που περιελάμβανε τρέξιμο, passing game, ταχύτητες αντίδρασης και δίτερμα τακτικής με βάση την επιθετική και αμυντική λειτουργία. Οι Αχμέντ Καμαρά και Ζαν Κούρτι συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα, όπως και ο Νέναντ Ίνιατς, λόγω αιματώματος στον τετρακέφαλο. Ο Λαρισαίος Βασίλης Ρέντζας, ο οποίος δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο προηγούμενο παιχνίδι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ ο Γάσα Καμαρά ζήτησε παράταση της επιστροφής του, λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος.

Η 18μελής αποστολή που ανακοίνωσε ο Γιάσμινκο Βέλιτς αποτελείται από τους: Αθανασίου, Δερμιτζάκη, Γενιτσαρίδη, Στεβάνοβιτς, Άλλα, Γρομητσάρη, Ντος Σάντος, Λεονάρντο, Κυριακόπουλο, Γιαλούση, Φουκαράκη, Αυγενικού, Μπουρσέλη, Γαρεφαλάκη, Καλέ, Μάνο, Παμλίδη και Δωματά.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass