ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΓΑ ΤΖΟΥΛΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»

Προέχουν οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις!

*Απλή αναλογική στις ομοσπονδίες και νέος αθλητικός νόμος *Το 90% της επιχορήγησης δόθηκε στο ΕΑΚ Λάρισας

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2015 8:03

 

Του Σωτ. Κέλλα

Βρεθήκαμε στις εργασίες του 2ου θερινού σχολείου που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία και ανάμεσα σε αυτούς που παρευρέθηκαν ήταν και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος (Τζούλιους όπως τον αποκαλούν όλοι όσοι τον γνώρισαν στο χώρο του αθλητισμού) Συναδινός που ήταν ο εμπνευστής της πρότασης το αθλητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ  πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου να παρουσιαστεί στη Λάρισα.

 Μιλήσαμε μαζί του και το πρώτο που μας ρώτησε(μας πρόλαβε πριν ρωτήσουμε εμείς…) είναι πώς πάνε οι εγκαταστάσεις στη Λάρισα λέγοντας ότι ήδη έχουν πάρει για φέτος το 90% της χρηματοδότησης και δεν πρέπει λογικά να έχουν προβλήματα.

Και συνέχισε… «Είχα πει ότι θα έρθουμε πάλι στη Λάρισα αλλά πηγαίνουμε σε εγκαταστάσεις που έχουν προβλήματα σημαντικά. Στη Λάρισα επειδή τα γνωρίζαμε φροντίσαμε να τα επιλύσουμε στο μέτρο του δυνατού».

Στη συνέχεια η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη γενικότερη μορφή του αθλητισμού και μας είπε: «Αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου προέχουν οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Δηλαδή η απλή αναλογική στις ομοσπονδίες και σε όλα τα αθλητικά όργανα με όριο θητειών δυο ολυμπιακούς κύκλους. Δεν αποκλείεται κάποια ομοσπονδία να προχωρήσει σε αλλαγή του καταστατικού της πριν ακόμα ολοκληρώσουμε εμείς τις αποφάσεις μας».

Σε ερώτησή μας αν θα έχει αναδρομική ισχύ είπε ότι αυτό δεν γνωρίζει αν μπορεί να γίνει.

Προχωρήσαμε τη συζήτησή μας για τον αθλητικό νόμο και μας είπε ότι υπάρχει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή ενώ μπορεί να γίνει και άλλη μια ταυτόχρονα που δεν θα αποτελείται μόνο από δικαστές και νομικούς ενώ μέχρι τέλη Δεκεμβρίου στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί ο νέος νόμος.

Ο γγΑ στη συνέχεια μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο για την πάταξη της φοροδιαφυγής με την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου… Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια πλέον έχουν καθιερωθεί στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκα (μερικές ομάδες τα εφήρμοσαν πολύ νωρίτερα όπως ο Ολυμπιακός στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ για την έκδοση των οποίων ζητάει αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ). Το σημαντικότερο μας είπε ότι θα γίνονται σε πραγματικό χρόνο οι εκκαθαρίσεις των εισιτηρίων και θα αποδίδονται τα ποσοστά.

Αν το μέτρο εφαρμοσθεί στη Β΄ Εθνική ο κ. Συναδινός είπε ότι προς το παρόν δεν θα γίνει λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που έχουν οι ομάδες Β΄ Εθνικής κατηγορίας που πολλές από αυτές έχουν και διψήφιο αριθμό εισιτηρίων. 

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός στην παρέμβασή του, κατά την 1η ημέρα των εργασιών, μεταξύ άλλων τόνισε: «Εργαζόμαστε εντατικά ώστε να στηρίξουμε την προσπάθεια των αθλητών στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, προκειμένου να εκπροσωπηθεί επάξια η χώρα. Βρισκόμαστε εντός του αρχικού προγραμματισμού, έχοντας εκταμιεύσει το 90% της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης στην πλειοψηφία των αθλητικών ομοσπονδιών, ξεπερνώντας παράλληλα όποιες δυσκολίες προέκυψαν από την οικονομική συγκυρία. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις αθλητικές υποδομές, έχοντας εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για μια σειρά αναγκαίων έργων συντήρησης και αποκατάστασης στα εποπτευόμενα, από την ΓΓΑ, γήπεδα. Προχωράμε εντατικά και χωρίς υποχωρήσεις στην πλήρη εφαρμογή του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου για την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους. Καλούμε την αθλητική δημοσιογραφία να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, που αφορά στο πρόσωπο του αθλητισμού που πρέπει να έχουμε».

***

Ο Ιούλιος Συναδινός, γενικός γραμματέας Αθλητισμού της κυβέρνησης Α. Τσίπρα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962, είναι εκπαιδευτικός, ενώ υπήρξε αθλητής του στίβου.

Σπούδασε στο Κρατικό Ινστιτούτο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού "Λένιν" της Μόσχας και αποφοίτησε με master Παιδαγωγικής και ειδικότητα προπονητή κλασσικού αθλητισμού (1983-1988). Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μόσχα και ανακηρύχθηκε διδάκτορας Παιδαγωγικών Επιστημών Ph.D. με ειδικότητα «Αθλητική Κοινωνιολογία».

Εργάσθηκε για περισσότερα από δώδεκα χρόνια ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός σε μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Αθήνα, πολλά από αυτά στο Αθλητικό Γυμνάσιο Περιστερίου, με ειδικότητα προπονητή Στίβου (1992-2004). Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού και επί 14 χρόνια ενεργός προπονητής ομάδας στίβου στο Περιστέρι. Είναι μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς από το 1990, υπεύθυνος του Αθλητικού Τμήματός του και κατόπιν συντονιστής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε στην επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον αθλητισμό, στην ίδρυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου και στα κινήματα Αλληλεγγύης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass