ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ (2-1)

Νίκη στο... ΠΑΡΑ ένα για την ΑΕΛ

* ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ (Σ)ΤΕΛΕΙΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΒΕΝΕΤΙΔΗ (73’) * ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ (49’)

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2008 2:59 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:09
Νίκη στο... παρά ένα (και μάλιστα των καθυστερήσεων ) πέτυχε η ΑΕΛ χθες στο Αλκαζάρ με αντίπαλο τον Λεβαδειακό καθώς οι «βυσσινί» με ένα γκολ του Φακούντο Πάρα στο 90+3 του αγώνα κέρδισαν με 2-1 και πλέον στο τέλος του 2008 βρίσκονται στην 6η θέση(ισόβαθμοι με Πανιώνιο και Ξάνθη) δύο βαθμούς πίσω από τον Άρη που βρίσκεται στην πέμπτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.
Η ΑΕΛ έπρεπε να δεχθεί ένα γκολ από τον Λεονάρντο στο 49΄ για να «ξυπνήσει» και να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της (παράλληλα με τις πετυχημένες αλλαγές του Ουζουνίδη) αλλά μέχρι το 73΄ έμοιαζε ανίκητος ο Μπλάζιτς. Τότε ο Στέλιος Βενετίδης με... τέλεια εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1 πετυχαίνοντας το δεύτερο φετινό του γκολ(και το πέμπτο στην καριέρα του στη Σούπερ Λίγκα!) ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη κάτι που έγινε στην τελευταία φάση του αγώνα που ο Φακούντο Πάρα αφού απέτυχε τις τρεις προηγούμενες φορές να νικήσει τον Μπλάζιτς το κατάφερε στο τέλος που ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού έκανε το ένα και μοναδικό του λάθος στο παιχνίδι.
Η νίκη της ΑΕΛ ήταν πανάξια και δίκαιη απέναντι σε ένα αντίπαλο που έκανε μόλις δύο ευκαιρίες και στη μία εξ αυτών πέτυχε γκολ(!). Αντίθετα από την άλλη η Λαρισινή ομάδα έκανε τουλάχιστον επτά ευκαιρίες, κέρδισε δεκαπέντε κόρνερ και έπρεπε να φθάσει το προτελευταίο λεπτό της αναμέτρησης για να κερδίσει.
Στα θετικά του αγώνα η χρησιμοποίηση από την αρχή του Λοράν Ρομπέρ (δεν ήταν και άσχημος) αλλά και το πόσο δικαιώνεται ο Ουζουνίδης όταν ρισκάρει βάζοντας πολλούς επιθετικούς.
Ήταν το δεύτερο παιχνίδι που η ΑΕΛ κερδίζει στα τελευταία λεπτά(προηγήθηκε η επιτυχία πάλι στο Αλκαζάρ επί του ΟΦΗ με 4-3) αλλά η συγκεκριμένη επιτυχία σημαίνει καλές μεταγραφές μια και πλέον ο στόχος είναι μία θέση στην κατάκτηση της πρώτης πεντάδας κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με βάση το ευνοϊκό πρόγραμμα του δεύτερου γύρου.
Και αν κάτι έχει μείνει από τον πρώτο γύρο της Σούπερ Λίγκα που τελείωσε χθες είναι το πολύ καλό ποδόσφαιρο που παίζει η ΑΕΛ σε σχέση με πέρυσι το ίδιο διάστημα αλλά και το γεγονός ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργεί και σχεδόν σε κάθε παιχνίδι είναι παραπάνω απ’ αυτές που δημιουργούν οι αντίπαλοι..
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με την ενδεκάδα που δοκίμασε στην προπόνηση της Πέμπτης δηλαδή με τον Κυριακίδη στη θέση του Ιγγλέσιας στη θέση του αμυντικού χαφ και τον Ρομπέρ(για πρώτη φορά φέτος στην αρχική ενδεκάδα) στη θέση του τιμωρημένου Σολάνο με τη διαφορά ότι ο Ρομπέρ αγωνίσθηκε στα αριστερά και δεξιά πήγε ο Πάρα. Αναλυτικά στο 4-3-3 που ακολούθησε η ΑΕΛ κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Κοτσόλης, στην άμυνα οι: Βέμπερ (δεξιά), Νταμπίζας, Ααράμπ (στο κέντρο της άμυνας), Βενετίδης (αριστερά) στη μεσαία γραμμή αγωνίσθηκαν οι: Κυριακίδης (αμυντικό χαφ), Σαρμιέντο(αριστερά), Φωτάκης (δεξιά) και στην επίθεση οι: Πάρα (δεξιά), Ζουράφσκι (στο κέντρο) και Ρομπέρ (αριστερά).
Ο προπονητής του Λεβαδειακού Μόμτσιλο Βούκοτιτς παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπλάζιτς, στην άμυνα οι: Εμεράν (δεξιά), Τριποτσέρης, Καψής (στο κέντρο της άμυνας), Τζωρμπατζάκης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι: Μπασαλά (δεξιά), Ανδράλας, Ζησόπουλος, Λεονάρντο(αριστερά) και στην επίθεση οι: Κιάσσος, Ντιμπαλά.
Μετά από ένα ανούσιο τέταρτο η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα αλλά το διάστημα όπου έγινε απειλητική ήταν από το 30΄-37΄ με ένα δίλεπτο που εγκλώβισε τον Λεβαδειακό (34΄-36΄) που κέρδισε τέσσερα διαδοχικά κόρνερ χωρίς όμως κανένα απ’ αυτό να φέρει κάποιο αποτέλεσμα για τους «βυσσινί».
Από το 40΄ και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε για να φθάσουμε σε ένα ημίχρονο χωρίς γκολ από καμία από τις δύο ομάδες.
Συμπερασματικά στο πρώτο ημίχρονο αν σε κάτι πρέπει να σταθούμε είναι σ’ ένα τράβηγμα του Τζωρμπατζάκη στο 7΄ που δε δόθηκε πέναλτι στον Πάρα και ήταν λάθος του διαιτητή Τριτσώνη και στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Λεβαδειακού με κορυφαίους τον τερματοφύλακα το Μπλάζιτς και τον σέντερ μπακ Τριποτσέρη.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Λεβαδειακός βρέθηκε μπροστά με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Λεονάρντο και από κει και πέρα άρχισε ένας τρελός χορός χαμένων ευκαιριών για τους «βυσσινί» με πρωταγωνιστή τον Πάρα όπου όμως δεν κατάφερε τρεις φορές από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον υπέροχο Μπλάζιτς.
Ότι δεν κατάφερε ο Πάρα το κατάφερε ο Βενετίδης με μία υπέροχη εκτέλεση φάουλ στο 73. Για να γυρίσει το παιχνίδι σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι τρεις αλλαγές του Ουζουνίδη, ο Γκουέλα που έκανε ατομικές ενέργειες που χρειαζόταν οι «βυσσινί» για να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Κυριάκος που από δεξιά έκανε καλή δουλειά τόσο στην επίθεση όσο και σαν μπακ και ο Τσίγκας που «γέμισε» την περιοχή των φιλοξενούμενων.
Μετά την ισοφάριση η ΑΕΛ συνέχιζε να πιέζει και ανταμείφθηκε ακριβώς στο τελευταίο λεπτό όταν ύστερα από κόρνερ του Γκουέλα, ο Πάρα νίκησε για πρώτη αλλά «φαρμακερή» φορά τον Μπλάζιτς στο μοναδικό λάθος που έκανε στο παιχνίδι (η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του) και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των φιλάθλων της ΑΕΛ που θα περάσουν καλά Χριστούγεννα αλλά αγωνιώδη για τις…μεταγραφές που θα κάνει η διοίκηση της ομάδας.
Το τελικό 2-1 ήταν ό,τι καλύτερο για τα τέλη του 2008 απέναντι σε ένα Λεβαδειακό που από το 50΄ και μετά του χθεσινού αγώνα πέρασε εφιαλτικές στιγμές που θα τις θυμάται χρόνια και θα πρέπει να ευγνωμονεί τον τερματοφύλακα Μπλάζιτς που δεν δέχθηκε περισσότερα τέρματα.
Στα αξιοσημείωτα και το λάθος του Βούκοτιτς να αλλάξει τον πολύ καλό Λεονάρντο αλλά και τον Ντιμπαλά που κρατούσε αρκετούς παίκτες της ΑΕΛ πίσω. Για τον πρώτο είπε στη συνέντευξη τύπου ότι τον άλλαξε γιατί είχε κουραστεί και ζήτησε ο παίκτης αλλαγή.
 ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
17΄: Ο Ζουράφσκι κερδίζει φάουλ από τον Τριποτσέρη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Το εκτελεί ο Ρομπέρ αλλά μπλοκάρει ο Μπλάζιτς που ήταν σε καλή θέση.
32΄:Σουτ του Φωτάκη από τα δεξιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Μπλάζιτς σε κόρνερ.
35΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ρομπέρ αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
36΄: Από δεξιά ο Σαρμιέντο κάνει σέντρα ο Πάρα από το ύψος του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Μπλάζιτς.
39΄: Μακρινό σουτ του Μπασαλά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
48΄: Από αριστερά ο Λεονάρντο κάνει μια σέντρα σουτ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
49΄: Ο Λεονάρντο από αριστερά κερδίζει στην κούρσα τον Βέμπερ σουτάρει και ο Κοτσόλης δεν μπορεί να διώξει την μπάλα και γίνεται το 0-1.
50΄: Μακρινό σουτ του Σαρμιέντο στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
58΄: Από αριστερά ο Βενετίδης κάνει σέντρα και ο Ζουράφσκι από καλή θέση πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
62΄: Ανάποδο ψαλίδι του Πάρα από το ύψος της μικρής περιοχής μπλοκάρει ο Μπλάζιτς που ήταν σε καλή θέση.
63΄: Από δεξιά ο Σαρμιέντο κάνει σέντρα και ο Πάρα μέσα από την μικρή περιοχή πιάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
65΄: Ο Κυριάκος εκτελεί από δεξιά κόρνερ ο Πάρα από καλή θέση πιάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει πάλι ο Μπλάζιτς.
69΄: Μπαλιά του Λεονάρντο στον Κιάσσιο που βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Κοτσόλη αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ με έξοδο έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει με το αριστερό του πόδι.
70: Μπαλιά του Ζουράφσκι στον Πάρα που βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Μπλάζιτς αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού αποκρούσει σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Κυριάκος ο Πάρα πιάνει κεφαλιά από καλή θέση αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
73΄: Ο Βενετίδης εκτελεί φάουλ από δεξιά με το αριστερό του πόδι και κάνει το 1-1.
90΄: Σέντρα του Γκουέλα ο Φωτάκης κάνει κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Μπλάζιτς.
90΄+2:Ο Βενετίδης εκτελεί φάουλ πάνω στο τείχος των αμυντικών της ΑΕΛ νέο σουτ του Βενετίδη αλλά ο Μπλάζιτς αποκρούει σε κόρνερ. Το εκτελεί από δεξιά ο Γκουέλα και ο Πάρα με κεφαλιά περνάει την μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού και κάνει το 2-1.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Κοτσόλης ήταν άτυχος στο γκολ ενώ πέρα αυτής της φάσης δεν δέχθηκε άλλη πίεση με εξαίρεση τη φάση του 69΄ που βγήκε από τη μεγάλη περιοχή και απέκρουσε το σουτ του Κιάσσιου. Ο Βενετίδης ήταν ο κορυφαίος παίκτης των «βυσσινί» ενώ Νταμπίζας και Ααράμπ δεν δέχθηκαν καμία πίεση. Ο Βέμπερ από τα δεξιά εκτέθηκε στο γκολ που πέτυχε ο Λεονάρντο.
Στη μεσαία γραμμή ο Φωτάκης έκανε πολύ καλή δουλειά( ο παίκτης της Λαρισινής ομάδας που κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα) ενώ καλά πήγε και ο Σαρμιέντο. Θετικός στα αμυντικά του καθήκοντα ο Κυριακίδης,
Ο Ρομπέρ δεν ήταν άσχημος και έχει καλή εκτέλεση φάουλ ενώ τον Ζουράφσκι τον αισθάνθηκε η άμυνα του Λεβαδειακού. Επίσης ο Πάρα ήταν από τους κορυφαίος της ΑΕΛ και δικαιούτο ένα τέρμα(έστω και στις…καθυστερήσεις).
Ο Γκουέλα με την είσοδό του έδωσε άλλη ποιότητα στην ΑΕΛ και έκανε πολύ καλές ατομικές ενέργειες που βοήθησαν να ανοίξουν την άμυνα των φιλοξενουμένων ενώ ο Κυριάκος πήγε πολύ καλά. Τέλος ο Τσίγκας «γέμισε» την περιοχή.
***
Από τον Λεβαδειακό κορυφαίος (αλλά και μοιραίος στην τελευταία φάση...) ο Μπλάζιτς και ακολούθησαν Τριποτσέρης και Καψής. Σημαντική η βοήθεια του Λεονάρντο.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Τριτσώνης δεν έδωσε ένα πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ στο 7΄ σε τράβηγμα της φανέλας του Τζωρμπατζάκη στον Πάρα ενώ στα υπόλοιπα σφυρίγματα ήταν καλός.
Οι δύο βοηθοί Ακρίβος και Γιανουγλίδης(και οι δύο Αθηνών) έκαναν από ένα λάθος σε υποδείξει οφσάιντ. Ο πρώτος στο 39΄ υπέδειξε λάθος σε θέση οφσάιντ τον Βενετίδη και ο δεύτερος στο 86΄ τον Ζουράφσκι. Συμπερασματικά για ένα ακόμα παιχνίδι η ΑΕΛ είχε σε βάρος της τη διαιτησία.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Τριποτσέρης, Τζωρματζάκης, Ζησόπουλος, Κιάσσος.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης (52΄ Γκουέλα), Πάρα, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ααράμπ, Ρομπέρ (60΄ Κυριάκος), Βέμπερ (68΄ Τσίγκας), Ζουράφσκι.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Εμεράν, Καψής, Τριποτσέρης, Τζωρμπατζάκης (35΄ Κόλτζος), Ζησόπουλος, Ανδράλας, Μπασαλά, Λεονάρντο (74΄ Γκεοργκίεφ), Κιάσσος, Ντιμπαλά (66΄ Μπούσι).
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:2.304, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 21347
 ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
*ΑΓΩΝΑΣ αφιερωμένος στο συντηρητή χόρτου του Αλκαζάρ για πάνω από τριάντα χρόνια το Μιχάλη Πράσινο που χθες ήταν το τελευταίο του παιχνίδι. Δίκαια λοιπόν του απονεμήθηκε πλακέτα από τον πρόεδρο της ΑΕΛ κ. Κωστή Πηλαδάκη και τον πρόεδρο της επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ Γ. Στουκογεώργο. Τη θέση του πήρε ένα εξαίρετο παιδί ο Θωμάς Αντωνόπουλος.
*ΠΡΙΝ τον αγώνα είδαμε τον πρόεδρο του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη να κάνει διαρκώς βόλτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο μαζί με έναν ανιψιό του που σπουδάζει στα ΤΕΙ Λάρισας.
*Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ που στον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό χτύπησε το συνάδελφο Γιώργο Αργυρόγλου ήταν απών από το γήπεδο όμως ο συνάδελφος ήταν παρών μια και δεν έχει καμιά σχέση με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Αργυρόγλου είναι εδώ και τρία χρόνια ο δημοσιογράφος που έχει επωμισθεί το ρεπορτάζ της ΑΕΛ για το συνδρομητικό κανάλι. Προς τιμήν του ο Γιώργος Αργυρόγλου δεν κατέθεσε μήνυση κάτι που έκανε ο ΠΣΑΤ σεβόμενος την προστασία των μελών του. Στην κατάθεσή του ο Αργυρόγλου έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου της ΑΕΛ Κωστή Πηλαδάκη για την άμεση επέμβασή του στο δημοσιογραφικό επεισόδιο στον αγώνα ΑΕΛ-Ολυμπιακού.
*ΕΝΑΣ φίλος από τα παλιά εμφανίσθηκε στο Αλκαζάρ ο Παναγιώτης Μπαχράμης που πρέφερε σημαντικές υπηρεσίες της ΑΕΛ και τώρα ανήκει στη Βέροια.
*ΣΤΟΝ αγώνα και ο πρόεδρος της ΑΕΛ ΓΣ Γιάννης Λάτσιος μαζί με τον γενικό διευθυντή της ομάδας Μάνθο Γερακίνη.
*ΜΑΘΑΜΕ ότι ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης θα υποβάλλει σε τεστ τους εργαζόμενους της ΠΑΕ για το αν παρακολούθησαν την ταινία BANK BANG που συμπαραγωγός είναι η γυναίκα του Ντορέτα. Χιούμορ κάνουμε αν και θα ήταν για όλους μια καλή επιλογή για τις αργίες των Χριστουγέννων.
*ΤΟ εργάσιμο της χθεσινής Κυριακής είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει μικρή προσέλευση κόσμου.
*ΑΠΟ το πρόγραμμα του αγώνα μάθαμε ότι ο νεαρός Βλασόπουλος που χθες ήταν εκτός αποστολής θεωρεί σύμβολο του σεξ τη Μόνικα Μπελούτσι ενώ αγαπημένος του συμπαίκτης είναι ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος που αγωνίζονταν μαζί στη Θύελλα Πατρών. Επίσης ότι θέλει να συνεργασθεί με προπονητή τον Κάρλο Αντσελότι. Του ευχόμαστε ολόψυχα του νεαρού να φθάσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην ποδοσφαιρική του καριέρα.
*ΕΝΑ πανό είχε στην κερκίδα τους ο σύνδεσμος φιλάθλων MONSTERS που έγραφε «Αποφυλάκιση των συλληφθέντων τώρα, να πέσει ο τρομονόμος ήρθε η ώρα».
*ΑΠΟ σήμερα και μέχρι την Παρασκευή οι παίκτες της ΑΕΛ έχουν άδεια για να περάσουν τις μέρες των Χριστουγέννων με τις οικογένειές τους.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass