ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΜΕ ΣΚΟΡ 89-75

Σε τροχιά... πρόκρισης η Ολύμπια

ΣΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΑΣΤΛ (21π.) ΚΑΙ ΚΙΝΓΚ (26π.)

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2008 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:08
 Μια νίκη που την τοποθετεί σε τροχιά πρόκρισης πέτυχε χθες η Ολύμπια. Στο κλειστό της Νεάπολης, παρουσία 150 φιλάθλων (πολύ μικρός αριθμός για ακόμη μία φορά) οι «πορτοκαλί» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Eurochallenge νίκησαν την Όλντενμπουργκ με σκορ 89-75 και πλέον έχουν πολλές ελπίδες για να κατακτήσουν μια από τις πρώτες δύο θέσεις που οδηγούν στους «16» της διοργάνωσης. Τώρα η Ολύμπια έχει ακόμα δύο εκτός έδρας ματς. Θα παίξει στην Ιερουσαλήμ με τη Χαποέλ και στην Ολλανδία με την Άμστερνταμ. Για να προκριθεί χρειάζεται (ανάλογα με τα άλλα αποτελέσματα πάντα) μία ή δύο νίκες. Πλέον στο συγκεκριμένο όμιλο είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά καθώς μετά την εκτός έδρας νίκη της Χαποέλ στην Ολλανδία όλες οι ομάδες είναι ισόβαθμες.
Το οξύμωρο πάντως στο χθεσινό ματς είναι το γεγονός πως ενώ η Όλντενμπουργκ (είχε και δύο οπαδούς μαζί της) είναι γερμανική ομάδα δεν χρησιμοποίησε ούτε έναν Γερμανό παίκτη. Αντίθετα η Ολύμπια που είναι ελληνική ομάδα χρησιμοποίησε δύο Γερμανούς που μάλιστα είναι και στην Εθνική Γερμανίας...
ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΟΚ
Ο αγώνας ξεκίνησε με την Ολύμπια να έχει στο αρχικό της σχήμα τους Καστλ, Κινγκ, Σούλτσε, Παπαϊωακείμ και Σιγγούνα ενώ απο την άλλη οι Γερμανοί σαν βασική πεντάδα είχαν τους Φόστερ, Πάουλντινγκ, Πέρκοβιτς, Γκάρντνερ και το γνωστό από την παρουσία του στον Πανελλήνιο Μπούμτζε - Μπούμτζε (όλοι τον θυμούνται για τον εκνευριστικό τρόπο με τον οποίο εκτελούσε βολές.
Η Ολύμπια αν και σημείωσε το πρώτο καλάθι του αγώνα εν συνεχεία δέχτηκε ένα 14-0 σερί και με το καλημέρα βρέθηκε να έχει μπροστά της ένα... μικρό βουνό. Η άμυνά της ήταν… για κλάματα και η Όλντενμπουργκ το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Το δεκάλεπτο έληξε με δύο καλάθια της Ολύμπια (Κινγκ - Καραποστόλου) και το δεύτερο ξεκίνησε με άλλα δύο (Σούλτζε - Κινγκ τρ.) και έτσι το 7-21 έγινε γρήγορα 16-21.
ΤΑ ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ...
Κάπου εκεί πήρε τα πάνω του επιθετικά και ο Καστλ (βοηθώντας τον Κινγκ που μέχρι εκείνη την ώρα φαινόταν μόνος του) και γρήγορα η διαφορά εξανεμίστηκε (25-25) και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν και το προβάδισμα (38-27). Είναι χαρακτηριστικό πως η Ολύμπια έκανε ένα σερί 31-6 μέσα σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικά σημείο του αγώνα, ακριβώς δηλαδή στο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη λαρισινή ομάδα να συνεχίζει να κάνει το παιχνίδι της. Κινγκ και Καστλ απο την περιφέρεια Σούλτσε και Αριγκμπάμπου από την άλλη συνεργαζόταν άψογα στην επίθεση με αποτέλεσμα η διαφορά ολοένα να μεγαλώνει (46-31).
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Βέβαια το άλλο σημαντικό σημείο που άλλαξε τη ροή του αγώνα ήταν η άμυνα που επέλεξε ο Μπαρτζώκας. Ο Αθηναίος τεχνικός έβαλε ένα τρίγωνο ζώνης στη ρακέτα (Παπαϊωακείμ, Σιγγούνας και Μπατής) και τους δύο κοντούς τους «κόλλησε» κυριολεκτικά πάνω στους περιφερειακούς της γερμανικής ομάδας. Αυτό ήταν που «σκότωσε» εκείνη τη στιγμή την Όλντεμπουργκ της οποίας ο προπονητής έδειχνε πως ήταν... μαλωμένος με τις αλλαγές των παικτών τις οποίες απέφυγε. Εν συνεχεία κάποια τρίποντα του Φόστερ ξανάφεραν την Όλντενμπουργκ κοντά στο σκορ (50-46).
Στο τελευταίο δεκάλεπτο τα τρίποντα της Όλντενμπουργκ συνεχίστηκαν (67-62, 4 λεπτά για τη λήξη) αλλά η Ολύμπια δεν έδειξε να χάνει την ψυχραιμία της. Κράτησε τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα αλλά οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν τη μέθοδο των φάουλ για να γυρίσουν το ματς και  πάλι όμως δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα.
Τα πεντάλεπτα: 2-14, 11-21, 23-25, 38-27, 46-31, 59-51, 67-59, 89-75
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑ: Καστλ 21 (2), Κινγκ 26 (2), Σούλτσε 11 (2), Σπανός, Σιγκούνας 2, Μπατής 7, Αριγκμπάμπου 10, Κολώκας 4, Καραποστόλου 4, Παπαϊωακείμ 4.
ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ: Στσέκιτς 2, Μπούλιεβιτς, Πέκοβιτς 9 (3), Φόστερ 22 (6), Πόλντινγκ 15, Μαϊστόροβιτς, Γκάρντνερ 12 (2), Πέρκοβιτς 6, Χάιν, Μπούμτσε-Μπούμτσε 9.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass