ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΥ 90-65

Φυσιολογική ήττα της Ολύμπια

* ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΚΙΝΓΚ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΪΩΑΚΕΙΜ (Β’ ΜΕΡΟΣ)

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2008 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:07
Φωτ.: Κων. Τσάντζος
Φυσιολογική ήττα γνώρισε χθες η Ολύμπια στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολη, από τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ Παναθηναϊκό με το βαρύ 90-65 μια και η λαρισινή ομάδα με εξαίρεση τα πρώτα οκτώ λεπτά δεν μπόρεσε σε κανένα άλλο σημείο να απειλήσει του «πράσινους». Πάντως παρά τη διαφορά δυναμικότητας οι δυόμισι χιλιάδες φίλαθλοι απόλαυσαν ένα ωραίο παιχνίδι με θεαματικές φάσεις (κυρίως από τον Μπατίστ) που έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στον αγώνα.
Αν η Ολύμπια θα έχει κάτι να θυμάται σ’ αυτό τον αγώνα θα είναι η πολύ καλή εμφάνιση του Κινγκ και του Παπαϊωακείμ στο δεύτερο μέρος αλλά και τα δύο εντυπωσιακά καρφώματα του Αλέξανδρου Σιγκούνα που έχει σπουδαία αθλητικά προσόντα και αν βελτιώσει την τεχνική του τότε μπορεί να σταδιοδρομήσει στο άθλημα.
Επίσης εντύπωση έκανε η αθλητική ατμόσφαιρα και στο τέλος εκατοντάδες νεαρά παιδιά πολιόρκησαν του παίκτες του Παναθηναϊκού για να πάρουν ένα αυτόγραφο.
Η λαρισινή ομάδα μετά την έβδομη φετινή ήττα ο στόχος που έχει είναι μια εύκολη παραμονή στην κατηγορία μια και δύσκολα θα προλάβει ακόμα και τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Μοναδική ελπίδα να καταφέρει κάτι τέτοιο είναι να κερδίσει το ερχόμενο Σάββατο στη Ρόδο τον Κολοσσό.
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δείχνει την πληρότητά του σε έμψυχο δυναμικό και ότι μπορεί να ξεπερνάει πολύ εύκολα οποιαδήποτε ήττα όπως αυτή την περασμένη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ από την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Ολύμπια Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Καστλ, Κινγκ, Σιγκούνα, Σούλτζε και Παπαϊωακείμ που μάρκαραν τους Γιασικεβίτσιους, Νίκολας, Περπέρογλου, Τσαρτσαρή και Μπατίστ.
Από την άλλη ο Ομπράντοβιτς είχε διαφορετικά μαρκαρίσματα στους περιφερειακούς παίκτες καθώς έβαλε τον Γιασικεβίτσιους πάνω στον Σιγκούνα, το Νίκολας στον Καστλ και Περπέρογλου στον Κινγκ.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά με αιχμή του δόρατος τον Μπατίστ (2-7 στο 2.30) αλλά η Ολύμπια χάρη στον Κινγκ έμεινε στον αγώνα για 8.30 όπου το παιχνίδι ήταν ισόπαλο (17-17).
Από κει και πέρα οι «πράσινοι» πήραν τα ηνία του αγώνα και αν εξαιρέσουμε το τρίτο δεκάλεπτο όπου με πρωταγωνιστές στον Κινγκ και τον Παπαϊωακείμ που η Ολύμπια κατάφερε να μειώσει σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά (48-57 στο 28.25) ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι και έδινε θέαμα ξεσηκώνοντας την κερκίδα όπως και η Ολύμπια όπου μπορούσε να αποφύγει τη μανιασμένη άμυνα της αθηναϊκής ομάδας.
Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική μια και η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής.
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ:2-7(2.30),17-17(8.30),17-23(10),27-48(ημίχρονο), 48-57(28.25), 48-62(30), 48-67(31.30),65-90 (τελικό)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑ (Μπαρτζώκας): Καστλ 3 (0/1 δίπ., 1/2 τρίπ., 3 λάθη, 1 κλέψ.), Κινγκ 22 (4/4 βολές, 3/6 δίπ., 4/7 τρίπ., 1 ριμπ., 5 λάθη, 5 ασίστ, 2 κλεψ.), Σούλτζε 10 (2/4 δίπ., 2/4 τρίπ., 1 ριμπ., 3 λάθη, 1 ασίστ, 2 κλεψ.), Σπανός, Σιγκούνας 7 (1/2 βολές, 3/4 δίπ., 0/2 τρίπ., 3 ριμπ., 2 λάθη, 3 ασίστ), Κούρτοβιτς (0/3 τρίπ., 1 ριμπ., 1 λάθος, 1 ασίστ), Γκουντουλάκος (0/2 βολές), Μπατής 8 (3/3 βολές, 1/2 δίπ., 1/3 τρίπ., 4 ριμπ., 3 λάθη, 2 ασίστ, 2 κλεψ.), Αργικμπάμπου 2 (1/1 δίπ., 3 ριμπ., 1 κλέψ.), Κολόκας 2 (2/2 βολές, 1 λάθος), Καραποστόλου (0/3 τρίπ., 1 ριμπ., 1 λάθος, 2 ασίστ, 2 κλεψ.), Παπαϊωακείμ 11 (7/9 βολές, 2/5 δίπ., 3 ριμπ., 2 λάθη).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Βεργίνης, Κέτσμαν (0/1 τρίπ., 1 ριμπ., 1 κλέψ.), Γιασικεβίτσιους 12 (1/1 βολή, 4/4 δίπ., 1/1 τρίπ., 1 ριμπ., 6 λάθη, 1 ασίστ), Περπέρογλου 7 (2/4 βολές, 1/2 δίπ., 1/1 τρίπ., 1 ριμπ., 1 λάθος, 2 ασίστ, 1 κλέψ.), Μπατίστ 20 (8/8 βολές, 6/9 δίπ., 5 ριμπ., 2 λάθη, 1 ασίστ, 2 κλεψ.), Φώτσης 3 (0/1 δίπ., 1/2 τρίπ., 3 ριμπ., 1 ασίστ, 1 κλέψ.), Χατζηβρέττας 10 (8/8 βολές, 1/1 δίπ., 1 λάθος, 3 ασίστ, 4 κλεψ.), Νίκολας 13 (2/2 δίπ., 3/5 τρίπ., 4 ριμπ., 1 λάθος, 1 ασίστ), Τσαρτσαρής 15 (1/2 βολές, 7/9 δίπ., 0/1 τρίπ., 4 ριμπ., 4 λάθη), Διαμαντίδης 7 (2/2 βολές, 1/1 δίπ., 1/2 τρίπ., 3 ριμπ., 2 λάθη, 2 ασίστ, 1 κλέψ.), Πέκοβιτς 3 (1/2 βολές, 1/1 δίπ., 2 λάθη), Σάκοτα (1 κλέψ.)
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την Ολύμπια κορυφαίος ο Κινγκ που ...ζάλισε τον Περπέρογλου και ακολούθησε ο Παπαϊωακείμ στο δεύτερο ημίχρονο. Φιλότιμοι οι: Σούλτζε (προχθές απέκτησε ένα κοριτσάκι), Αριγκμπάμπου.
Πάλεψε ο Σιγκούνας ενώ οι υπόλοιποι λίγα πράγματα...
Από την ομάδα του Παναθηναϊκού κορυφαίος ο Μπατίστ και ακολούθησαν οι: Νίκολας, Τσαρτσαρής, Χατζηβρέττας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο είχε ποσοστά στα δίποντα και τα τρίποντα καλύτερο απ’ ότι η Ολύμπια στις βολές. Αυτά τα λέει όλα...
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία των κ. Χρήστου Μαστραφτσή, Γιώργου Τανατζή και Κυριάκου Ταβουλαρέα.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ:
Δεν έχω κανένα παράπονο...
Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της Ολύμπια, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε τα εξής:
«Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα ρεαλιστικό παιχνίδι με βάση τις δυνατότητες τις δικές μας και του αντιπάλούς μας. Να "χτυπήσουμε" τις αδυναμίες του αντιπάλου μας, όπως και αυτοί τις δικές μας. Οι δικές μας αδυναμίες είναι περισσότερες και το σκορ, όπως εξελίχθηκε, είναι ρεαλιστικό. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου, είμαστε σε μια περίοδο που παίζουμε κι εμείς δύο αγώνες την εβδομάδα, έχοντας λίγο χρόνο να ξεκουραστούμε. Εμείς σήμερα (σ.σ. χθες) παίξαμε και σε δύο μέρες παίζουμε κρίσιμο αγώνα για το Eurochallenge. Είμαστε σε περίοδο προσαρμογής τόσο του Καραποστόλου, όσο και του Μπέλσερ που θα μπει σε προπονητικούς ρυθμούς τη Δευτέρα(σ.σ. σήμερα). Πιστεύω ότι θα γινόμαστε καλύτεροι. Να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη και να του ευχηθώ καλή επιτυχία για τη συνέχεια».
Από τη πλευρά του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, προπονητής του ΠΑΟ, δήλωσε τα εξής: «Είχαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, τέσσερις παίκτες σε τέσσερις μέρες είχαν τον ίδιο τραυματισμό (σ.σ. Σπανούλης, Χατζηβρέττας, Πέκοβιτς, Φώτσης), ενώ ο Διαμαντίδης το απόγευμα του αγώνα με την Μπαρτσελόνα είχε πυρετό, όπως και ο Περπέρογλου και γι' αυτό ουσιαστικά δεν προπονηθήκαν για την προετοιμασία του παιχνιδιού αυτού. Όμως, όλοι είχαν μεγάλη θέληση να βοηθήσουν την ομάδα, κάτι που είναι πολύ θετικό. Ακριβώς για το λόγο που είχαμε να κάνουμε με ένα σοβαρό αντίπαλο που ξέρει πώς να παίξει, έχει ουσιαστική καθοδήγηση και προσανατολισμό, ακριβώς γι' αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό για εμάς να παίξουμε σοβαρά με συγκέντρωση από το πρώτο ως τελευταίο δευτερόλεπτο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το στοιχείο αυτό, από τη συγκέντρωση, εξαιρουμένων κάποιων κενών διαστημάτων. Σ' αυτά τα λεπτά συνετέλεσε ότι η Ολύμπια είναι ομάδα που δεν παρατάει το παιχνίδι γι' αυτό και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν καλύτερη. Ήταν ένα όμορφο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους παίκτες και συγχαρητήρια και στην Ολύμπια της οποίας ευχόμαστε καλή συνέχεια».
 
Καραποστόλου: Ξέραμε τις δυσκολίες
Ο Σωτήρης Καραποστόλου μετά την πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο λαρισινό κοινό δήλωσε τα ακόλουθα: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά, κάθε φορά που μπαίνεις στο γήπεδο, προσπαθείς να κερδίσεις κάθε παιχνίδι. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό. Ο Παναθηναϊκός είναι από τις καλύτερες ομάδες σε Ευρώπη και Ελλάδα. Εκμεταλλευόταν κάθε λάθος με τον καλύτερο τρόπο και έφτασε σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Είχαμε καλά διαστήματα, αλλά με τον Παναθηναϊκό πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος και να δίνει τον καλύτερό σου εαυτό σε άμυνα και επίθεση. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη».
Δηλώσεις έκανε και ο παίκτης του ΠΑΟ Ντρου Νίκολας που τόνισε: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά και πάλι όχι αυτό που θέλαμε 100%, καθώς είχαμε και πάλι κενά διαστήματα. Στο μπάσκετ και με 20 πόντους να προηγείσαι δεν είναι ασφαλής διαφορά. Όλα μπορεί να γίνουν. Όταν χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, η Ολύμπια μείωσε στους 9 πόντους, αλλά ευτυχώς επιστρέψαμε στον αγώνα, όπως έπρεπε, και πήραμε τη νίκη. Ο προπονητής μάς είχε πει ότι θα βρούμε ελεύθερα σουτ και γι' αυτό, παρά το ότι έχασα το πρώτο, συνέχισα να σουτάρω, όπως έγινε και με τους συμπαίκτες μου. Η ήττα από την Μπαρτσελόνα ήταν βαριά, σίγουρα μας είχε επηρεάσει, αλλά γνωρίζουμε καλά, πως έχουμε πράγματα να βελτιώσουμε και γι' αυτό δουλεύουμε κάθε μέρα. Για να γίνουμε καλύτεροι».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass