ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (1-1)

Σούπερ η ΑΕΛ, άξιζε τη νίκη…

* ΜΕ ΕΝΑ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΚΟΣΑΛΕΠΤΟ ΕΧΑΣΕ ΔΥΟ ΒΑΘΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2008 23:50 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:07
Φωτ.: Κων. Τσάντζος
Μια υπέροχη ΑΕΛ πέταξε χθες δύο βαθμούς στο Αλκαζάρ πληρώνοντας ένα άσχημο εικοσάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (1-1) καθώς η ίδια δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες (και εκμεταλλεύτηκε την πιο...δύσκολη με ένα εκπληκτικό σουτ του Σολάνο στο 74΄) αντίθετα με τους Πειραιώτες που δημιούργησαν δύο και κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ (με τον Μπελούτσι στο 52΄).
Οι «βυσσινί» είχαν εκτός από τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίσουν και τον διαιτητή της αναμέτρησης Τάσο Κάκο που στο 60΄ χάρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ντομί μη εφαρμόζοντας τον κανονισμό ενώ τον τήρησε κατά γράμμα στο Σολάνο που πανηγυρίζοντας το γκολ που πέτυχε έβγαλε τη φανέλα του και τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παράλληλα υπάρχει και μια λάθος υπόδειξη στο 14΄ όταν ο Ζουράφκι σε πάσα του Φωτάκη σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ χωρίς να είναι από τον βοηθό κ. Γούκο από τον σύνδεσμο διαιτητών Ηπείρου.
Το τελικό αποτέλεσμα άφησε μια πίκρα στην ΑΕΛ που είχε τη συμπαράσταση οκτώ χιλιάδων περίπου φιλάθλων που για ένα ακόμα παιχνίδι κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά όχι τη νίκη. Από την άλλη από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 έμεινε ευχαριστημένη για την ισοπαλία αν και στο τέλος παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες κατάφερε αυτή να είναι κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο παρά ο αντίπαλός της που δεν έδειξε να δικαιολογεί τον τίτλο του πρωτοπόρου στη βαθμολογία.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ πήρε ένα βαθμό αλλά δεν είναι αρκετός για να δημιουργήσει διαφοροποιήσεις στη βαθμολογική θέση αλλά αυτό που μπορεί να κάνει η εμφάνιση της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη (που μετά το 0-1 ρίσκαρε και δικαιώθηκε) είναι να δημιουργήσει ελπίδες για μια καλύτερη συνέχεια.
Παράλληλα η εμφάνιση του Σολάνο έδειξε τη μεγάλη αξία του παίκτη (ήταν ο κορυφαίος του χθεσινού αγώνα) και πλέον πρέπει να παραμείνει στην ΑΕΛ εφόσον υπάρξουν εγγυήσεις για ανάλογες εμφανίσεις.             
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με την αναμενόμενη ενδεκάδα και τη γνωστή τακτική 4-3-3. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτσόλης, στην άμυνα οι: Βέμπερ (δεξιά), Νταμπίζας, Ααράμπ (στο κέντρο της άμυνας), Βενετίδης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι: Ιγγλέσιας (αμυντικό χαφ), Σαρμιέντο (αριστερά) Πάρα (δεξιά) και στην επίθεση οι: Πάρα (αριστερά), Ζουράφσκι (στο κέντρο) και Σολάνο (δεξιά) ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βελβέρδε αγωνίσθηκε με την τακτική 4-4-1-1. Τερματοφύλακας ο Νικοπολίδης, στην άμυνα οι: Τοροσίδης (δεξιά), Ζεβλάκοφ, Παπαδόπουλος (στο κέντρο), Ντομί (αριστερά), στη μεσαία γραμμή παρέταξε δύο αμυντικά χαφ τους Πατσατζόγλου, Ντούντου, Όσκαρ (δεξιά), Τζόρτζεβιτς (αριστερά) πιο μπροστά ο Μπελούτσι και κορυφή στην επίθεση ο Ντιόγκο.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό είχε δοκάρι σε μία σέντρα του Βέμπερ και στο 6ο λεπτό ο Ζουράφσκι από εκπληκτική πάσα του Βενετίδη έχασε μοναδική ευκαιρία για τους «βυσσινί» όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Νικοπολίδη.
Από την αρχή όλοι κατάλαβαν τις προθέσεις της ΑΕΛ και ειδικά όταν ο Σολάνο έχει κέφια μαζί με τον Πάρα τότε αντιλαμβάνεται κανείς πόσο καλή ήταν η λαρισινή ομάδα και άρχισε κάθε λεπτό να είναι απειλητικό για τους φιλοξενούμενους και όλα πλέον έδειχναν ότι ήταν θέμα χρόνου οι «βυσσινί» να βρούνε το δρόμο προς τα δίχτυα.
Αν εξαιρέσουμε ένα δίλεπτο (23-24) που ο Ολυμπιακός ήταν απειλητικός κυρίως με τις εμπνεύσεις του Μπελούτσι το γήπεδο έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά των «ερυθρολεύκων» μια και όλες οι φάσεις έγιναν μπροστά στην εστία του Νικοπολίδη. Για μια ακόμα φορά όμως οι παίκτες της ΑΕΛ δεν ήταν αποτελεσματικοί.
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός στην πρώτη σοβαρή επίσκεψη στην εστία της ΑΕΛ πέτυχε γκολ με τον Μπελούτσι (52΄) και μέχρι το 74΄ έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα έχοντας και σύμμαχο τον Κάκο που στο 60΄ χάρισε τη δεύτερη κίτρινη στον Ντομί (μάλιστα ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βαλβέρδε τρία λεπτά αργότερα τον άλλαξε με τον Πάντο).
¨Όμως η έμπνευση του Ουζουνίδη να βάλει τον Ρομπέρ στη θέση του Ααράμπ για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα έφερε την ισοφάριση αμέσως αφού από ένα φάουλ του Ρομπέρ ο Σολάνο με σουτ κάνει στο 74΄ το 1-1.
Εκεί ο Περουβιανός σταρ πληρώνει τους πανηγυρισμούς με μία δεύτερη κίτρινη κάρτα και η ΑΕΛ μένει με δέκα παίκτες.
Αλλά ο κόσμος είχε ξεσηκωθεί, μεταφέρει τον ενθουσιασμό του μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αν κάποιος πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ αυτή ήταν η ΑΕΛ στα τελευταία λεπτά.
Το τελικό 1-1 αφήνει την ΑΕΛ με μισή χαρά καθώς ικανοποιήθηκε με την ισοπαλία όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι αλλά άξιζε τη νίκη με βάση τον αριθμό των ευκαιριών που δημιούργησαν οι δύο ομάδες.
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
3΄: Από δεξιά ο Βέμπερ κάνει μία σέντρα σουτ και η μπάλα βρίσκει το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού του Νικοπολίδη.
6΄: Ο Βενετίδης κάνει μια μπαλιά «ποίημα» στον Ζουράφσκι που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Νικοπολίδη αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει άουτ προς γενική έκπληξη όλων.
8΄: Μακρινό σουτ του Φωτάκη καταλήγει άουτ.
12΄: Ο Σολάνο κάνει ένα μακρινό σουτ αλλά μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Νικοπολίδης.
17΄: Έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Μπελούτσι κάνει σουτ αλλά αποκρούει δύσκολα ο Κοτσόλης και στη συνέχεια μπλοκάρει την μπάλα.
23΄: Ο Μπελούτσι από αριστερά ξεπερνάει τον Βέμπερ και τον Νταμπίζα και σουτάρει λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
24΄:Από αριστερά ο Τζόρτζεβιτς κάνει σέντρα η μπάλα φθάνει στον Όσκαρ που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει απελπιστικά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.
25΄: Από δεξιά ο Σολάνο κάνει σέντρα και ο Πάρα πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
27΄: Μπαλιά του Σολάνο στον Φωτάκη που από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει σουτ αλλά μπλοκάρει στη δεξιά του γωνία ο Νικοπολίδης.
28΄: Ο Σολάνο τροφοδοτεί στον Ζουράφσκι που μέσα στη μεγάλη περιοχή από δεξιά σουτάρει στην αγκαλιά του Νικοπολίδη.
29: Από δεξιά ο Σολάνο κάνει σέντρα αλλά ο Τοροσίδης προ του Ζουράφσκι αποκρούει με κεφαλιά σε κόρνερ.
38΄: Σουτ του Πατσατζόγλου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
52΄: Ο Τζόρτζεβιτς από αριστερά περνάει τον Βέμπερ κάνει σέντρα αφήνει την μπάλα ο Ντιόγκο στον Μπελούτσι που από το ύψος της μεγάλης περιοχής με ωραίο σουτ κάνει το 0-1.
58΄: Μακρινό σουτ του Ντούντου καταλήγει άουτ.
61΄: Μετά από σύγχυση στην άμυνα του Ολυμπιακού η μπάλα καταλήγει στον Ιγγλέσιας που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα πολλά μέτρα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
65΄: Εκτέλεση φάουλ από τον Τζόρτζεβιτς στέλνει την μπάλα άουτ.
74΄: Από δεξιά ο Ρομπέρ εκτελεί φάουλ αποκρούει ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά στον Σολάνο που πιάνει ένα δυνατό σουτ και κάνει το 1-1.
90΄: Ο Βενετίδης από αριστερά κάνει σέντρα αποκρούει ο Νικοπολίδης η μπάλα φθάνει στον Ρομπέρ που μόνος αμαρκάριστος σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.   
90΄+3: Μπαλιά του Βέμπερ στον Πάρα που κάνει ανάποδο ψαλίδι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Κοτσόλης δεν χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές, μια φορά του έφυγε η μπάλα σε ένα σουτ στο πρώτο μέρος του Μπελούτσι αλλά γενικά ήταν σταθερός. Στο γκολ δεν έχει ευθύνη. Ο Βέμπερ με εξαίρεση τη φάση του γκολ του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλός, στο πρώτο μέρος πήρε την ταυτότητα του Τζόρτζεβιτς, ο Νταμπίζας με τον Ααράμπ έκαναν ένα πολύ καλό δίδυμο ενώ ο Βενετίδης πρόσθεσε άλλη μια καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του και ήταν από τους κορυφαίους.
Ο Ιγγλέσιας δικαίωσε τον ... Ουζουνίδη που δεν τον έβαλε στη Νέα Σμύρνη, ο Σαρμιέντο είχε καλές και άσχημες στιγμές ενώ ο Φωτάκης ήταν πολύ καλός.
Ο Σολάνο ήταν κορυφαίος για τη λαρισινή ομάδα ενώ ο Ζουράφσκι έχασε αρκετές ευκαιρίες (αυτή του 6΄ είναι αδικαιολόγητη για τη μεγάλη του αξία). Ο Πάρα ξεκίνησε καλά αλλά στο δεύτερο μέρος δεν πήγε καλά.
Ο Ρομπέρ βοήθησε όσο έπαιξε και προσπάθησαν Τσίγκας και Κυριάκος 
Από τον Ολυμπιακό καλύτεροι οι: Μπελούτσι, Ντούντου, Ντιόγκο και Παπαδόπουλος παρότι άτεχνος.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο κ. Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας δεν έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ντομί και έδειξε απίστευτη αυστηρότητα στη δεύτερη κίτρινη του Σολάνο. Επίσης όλα τα αμφισβητούμενα τα έδωσε υπέρ του Ολυμπιακού. Κίτρινες κάρτες πήραν ακόμα οι: Σαρμιέντο, Βέμπερ, Ντούντου, Όσκαρ, Παπαδόπουλος.
Ο βοηθός κ. Γούκος έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ στο 14΄ τον Ζουράφσκι ενώ άριστος ο βοηθός κ. Δάλλας.
Και οι δύο βοηθοί ήταν του συνδέσμου Ηπείρου.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Σολάνο, Πάρα, Σαρμιέντο, Φωτάκης (60΄ Τσίγκας), Ααράμπ (73΄ Ρομπέρ), Ιγγλέσιας, Βέμπερ, Ζουράφσκι (78΄ Κυριακίδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί (63΄ Πάντος), Ζεβλάκοφ, Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Όσκαρ (84΄ Κοβάσεβιτς), Ντιόγκο, Τζόρτζεβιτς (78΄ Λέτο), Μπελούτσι.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 5.062, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 95.089
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass