ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟ

Παραιτήθηκε ο Β. Γκαγκάτσης

* ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2008 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:07
Την παραίτησή του από την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας υπέβαλε στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Η παραίτηση έγινε με επιστολή που κατέθεσε στο Δ.Σ. ο απελθών πρόεδρος, στην οποία αναφέρθηκε και στους λόγους που τον ώθησαν να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση, δύο μήνες μετά τη θριαμβευτική επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Γκαγκάτσης είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις του από τις 25 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την αναβολή που είχε δώσει το Τριμελές Εφετείο Αθηνών στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ, που κατηγορούνται για απιστία και πλαστογραφία. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης είχε «αναρριχηθεί» στην προεδρία της ΕΠΟ το 2001, όταν ανέλαβε καθήκοντα στη θέση του Κώστα Αλεξανδρίδη, που είχε παραιτηθεί επικαλούμενος λόγους υγείας.
Καθήκοντα προέδρου ως τις επόμενες αρχαιρεσίες θα εκτελεί ο νυν αναπληρωτής πρόεδρος, Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να προκηρύξει εκλογές εντός των επόμενων 15 ημερών. Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν στις 24 Ιανουαρίου.
Ως προς τη διάδοχη κατάσταση, με τα ισχύοντα δεδομένα την προεδρία θα διεκδικήσουν ο κ. Χατζηαποστόλου, που διαθέτει την απαιτούμενη επιρροή στις Ενώσεις, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ
Ο Βασίλης Γκαγκάτσης στην επιστολή του με την οποία γνωστοποιεί την αποχώρησή του αναφέρει ως λόγο για την παραίτήση του ότι :« Στο πρόσωπό μου, συμπυκνώνεται η αντίδραση όλων εκείνων που δεν συγχώρεσαν ποτέ το μετασχηματισμό της Ε.Π.Ο. από έναν περιθωριακό, αποκλειστικό τρόφιμο των κρατικών διαδρόμων και ταμείων και εύκολο, σε κάθε αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων οργανισμό, σε μια σύγχρονη οντότητα που έχει κατοχυρώσει το αυτοδιοίκητο του αθλήματος, έχει τον πλήρη έλεγχο με το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της και δεν υπακούει στις οδηγίες του καθενός που κοιμάται και ξυπνάει με όραμα τον έλεγχό της. Ολοι αυτοί αποφάσισαν, στο πρόσωπο του Προέδρου, να «εκδικηθούν» την εναρμόνιση της Ομοσπονδίας με τη διεθνή έννομη ποδοσφαιρική τάξη αποκόπτοντας, με το «έτσι θέλω», την Ε.Π.Ο. από τη συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδρομή του κράτους στον αθλητισμό».
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΨΥΧΟΜΑΝΗΣ
Στο μεταξύ στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ , έγινε συζήτηση και για το αίτημα της Σούπερ Λίγκας για αντικατάσταση του Γιώργου Ψυχομάνη από την προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Όπως αποφασίστηκε ο Γιώργος Ψυχομάνης θα παραμείνει στη θέση του έως το τέλος της σεζόν.
Τέλος απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο αναβολής της 14ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα λόγω των τελευταίων γεγονότων στην χώρα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass