ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΝΥΝΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Άσκηση ετοιμότητας στο Αλκαζάρ

ΥΠΗΡΞΑΝ ΦΩΤΙΕΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2008 2:59 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:07
Φωτιές στην κερκίδα των επισήμων του Σταδίου Αλκαζάρ. Ένας λιπόθυμος, ένας τραυματίας. Άμεση εκκένωση των κερκίδων. Συνεχείς ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα. Επέμβαση της Πυροσβεστικής τόσο από μέσα όσο και απ΄ έξω από το γήπεδο. Γρήγορη αντίδραση από τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ. Όχι, όλα αυτά δεν συνέβησαν πραγματικά (αν και ωχριούν μπροστά στα όσα ζούμε τα τελευταία 24ώρα), αλλά υποθετικά και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της άσκησης ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο της Λάρισας ενόψει μάλιστα του κρίσιμου αγώνα με τον Ολυμπιακό το Σάββατο το απόγευμα (16.45).
ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Το σενάριο της άσκησης ανέλυσε ο Γιάννης Πάσχος που είναι υποπυραγός στο πυροσβεστικό σώμα και είχε ως εξής: Είχαν στηθεί πυρκαγιές στις θύρες των επισήμων αλλά και τραυματισμένα άτομα. Η υπηρεσία της Πυροσβεστικής επενέβη με ένα όχημα που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, σε κάθε αγώνα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη θύρα 4. Επίσης έγινε κατάσβεση εστίας σε ψηλά σημεία των κερκίδων από βραχιονοφόρο όχημα - κλιμακοφόρο έξω από το γήπεδο. Ταυτόχρονα ανοίχτηκαν έξοδοι διαφυγής προς τον αγωνιστικό χώρο αλλά και έξω από το γήπεδο. Όσον αφορά στα τραυματισμένα δύο άτομα επενέβησαν το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική τους μετέφεραν στο ασθενοφόρο για να τους διακομίσει αυτό με τη σειρά του στο νοσοκομείο.
ΤΟ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παρόντες στην άσκηση ήταν φυσικά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γιάννης Αρσενίου, ο διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αποστόλης Νταχμίρης, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας κ. Γιώργος Στουκογεώργος, ο αντιπρόεδρος κ. Κοντοθανάσης αλλά και όλο το διοικητικό συμβούλιο. Μάλιστα ο κ. Σουκογεώργος ανέφερε τα παρακάτω: «Το ΕΑΚ Λάρισας αποφάσισε να κάνει μια άσκηση ετοιμότητας ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό αλλά και γενικά για όλους τους αγώνες σε περίπτωση που έχουμε μια περιπέτεια πώς να λειτουργήσει η πυροσβεστική, η αστυνομία αλλά και το ΕΚΑΒ».
Όλοι φυσικά εύχονται τα όσα αντιμετώπισαν χθες να μη χρειαστεί να τα αντιμετωπίσουν στην πραγματικότητα αλλά να μείνουν σε επίπεδο άσκησης μιας και ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο έχει πληγεί αρκετές φορές από τέτοιου είδους φαινόμενα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass