ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ (1-1)

Ε...Χ...ασε ευκαιρία νίκης η ΑΕΛ

*ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΓΩΝΕΣ Ο ΜΑΤΣΕΪ ΖΟΥΡΑΦΣΚΙ *ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΤΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΛΑΝΟ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2008 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06
 Μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση σε εκτός έδρας παιχνίδι τη φετινή σεζόν έκανε η ΑΕΛ αλλά μπορεί να κέρδισε τι εντυπώσεις δεν κέρδισε τη...νίκη και αυτό δυστυχώς που μετράει είναι η βαθμολογία. Υπό άλλες συνθήκες η χθεσινή ισοπαλία της Λαρισινής στη Νέα Σμύρνη (1-1) με αντίπαλο τον Πανιώνιο θα ήταν επιτυχία αλλά όχι τη χθεσινή μέρα στον αγώνα που έδωσαν οι «βυσσινί» στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής ημέρας καθώς ήταν ασαφώς ανώτεροι του αντιπάλου τους αναγκάζοντας ακόμα και τον... «ρούκι» (πρωτοεμφανιζόμενο) προπονητή στη Σούπερ Λίγκα (μέχρι τώρα είχε θητεία ως βοηθός) Γιώτη Σταματόπουλο να παραδεχθεί ότι η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο μπορούσε να χάσει.Η ΑΕΛ ήταν διπλά άτυχη αφενός γιατί το γκολ που πέτυχε ο Ζουράφσκι (στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πέτυχε τρία γκολ) το ισοφάρισε η αθηναϊκή ομάδα στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου (Τζαβέλας) ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έχασαν κλασικές ευκαιρίες με τον Φωτάκη, τον Σολάνο, τον Ζουράφσκι και τον Τσίγκα στο τέλος του αγώνα.
Το τελικό 1-1 άφησε μια πικρή «γεύση» στην ΑΕΛ και στην...9η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας λιγοστές ελπίδες για μια θέση στην πρώτη πεντάδα μια και βασικοί αντίπαλοι όπως ο Άρης και η ΑΕΚ κέρδισαν στα παιχνίδια της 13ης ημέρας.    
Αυτό που ευχαρίστησε τους πεντακόσιους Λαρισαίους φιλάθλους που είδαν το παιχνίδι είναι ότι η ΑΕΛ παίζει με πάθος και ότι ο Ουζουνίδης έχει καταφέρει να κάνει μια ανταγωνιστική ομάδα που μπορεί να διεκδικεί τη νίκη σε οποιαδήποτε έδρα...Και αν συνεχίσει έτσι η φετινή ΑΕΛ μπορεί να βάλει υποθήκη για μια καλή πορεία την ερχόμενη σεζόν αλλά και γιατί όχι στο δεύτερο γύρο του φετινού πρωταθλήματος. Η ουσία είναι ότι ο Ουζουνίδης και οι παίκτες του κερδίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό για την στήριξη της προσπάθειας της ομάδας. Επίσης το γεγονός ότι χθες δεν ξεκίνησαν Πάρα και Ιγγλέσιας ήταν και ένα μήνυμα Ουζουνίδη με πολλούς παραλήπτες...Η δικαίωση του προπονητή ήταν ακόμα μεγαλύτερο μήνυμα για όλους.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνώριμη τακτική του 4-3-3 καθώς κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτσόλης, στην άμυνα οι: Βέμπερ(δεξιά), Νταμπίζας, Ααράμπ, Βενετίδης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι Κυριακίδης, Φωτάκης (δεξιά), Σαρμιέντο (αριστερά) και στην επίθεση οι: Σολάνο (δεξιά), Ζουράφσκι (στο κέντρο της επίθεσης), Γκουέλα (αριστερά).
Από την άλλη ο τεχνικός του Πανιωνίου Γιώτης Σταματόπουλος αγωνίσθηκε με μια τακτική 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κρέσιτς, στην άμυνα οι: Τζαβέλας (αριστερά), Μαϊστόροβιτς, Μπερτέ, Κοντοές (δεξιά), στη μεσαία γραμμή οι: Μανιάτης (αριστερά), Μάκος, Νικολάου (αμυντικά χαφ), Γουνδουλάκης(αριστερά) και στην επίθεση οι: Χούτος(πρώτη εμφάνιση στην αρχική ενδεκάδα μετά από ένα μήνα), Εστογιάνοφ.   
Στην αρχή του αγώνα ο Πανιώνιος αγωνίσθηκε καλύτερα αλλά αυτή που έκανε την πρώτη ευκαιρία ήταν η ΑΕΛ αλλά ο Ζουράφσκι στην πρώτη φορά που βγήκε αντιμέτωπος με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου δεν μπόρεσε να τον νικήσει.
Οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα δοκάρι σε κεφαλιά του Γουνδουλάκη για να έρθει λίγο αργότερα ο «Μάτζικ» Ζουράφσκι που στο 36΄ έκανε το 0-1 μετά από υπέροχη σέντρα του Φωτάκη.
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης άρχισε να πιέζει και τελικά τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ισοφάρισε με τον Τζαβέλα.
Το δεύτερο ημίχρονο ανήκει κυριολεκτικά στους «βυσσινί» που είχαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη με πιο χαρακτηριστική αυτή στο 52΄ όταν ο Σολάνο βγαίνει μόνος απέναντι από τον Κρέσιτς αλλά αντί να σουτάρει τροφοδοτεί τον Ζουράφσκι και χάνεται ένα σίγουρο τέρμα.
Η αλλαγή του Γκουέλα που τραυματίστηκε με τον Πάρα σε συνδυασμό με την είσοδο των Μπάρκογλου και Άντερσον στις θέσεις των Εστογιανόφ και Χούτου ισορρόπησαν το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά αλλά πάλι η ΑΕΛ έφθασε κοντά στο γκολ με τον Τσίγκα.    
Ο Πανιώνιος τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες μια και ο σκόρερ του Πανιωνίου Τζαβέλας στο τελευταίο λεπτό της των καθυστερήσεων χτύπησε τον Πάρα που έφευγε μόνος στην αντίπαλη περιοχή και ορθά αποβλήθηκε από τον πολύ καλό διαιτητή Καλόπουλο.
Το τελικό 1-1 βρήκε πικραμένη την ΑΕΛ ενώ στον Πανιώνιο ήταν ευχαριστημένοι που απέφυγαν τα χειρότερα σε μια εποχή που ο... «ιστορικός» σύλλογος συγκλονίζεται από διοικητική κρίση.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ καλύτερος ο Φωτάκης που έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και ακολούθησαν ο Ζουράφσκι με τον Σολάνο. Ο Κοτσόλης είχε σωτήριες επεμβάσεις ενώ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Γκουέλα δείχνει πόσο θα βοηθήσει την ομάδα. ΟΙ υπόλοιποι παίκτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να έχει η ΑΕΛ ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο πολύ καλή απόδοση.
Από την ομάδα του Πανιωνίου Κρέσιτς,Γουνδουλάκης και Τζαβέλας ήταν οι καλύτεροι παίκτες.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Καλόπουλου του συνδέσμου Θεσσαλονίκης όπως και σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Παπαδόπουλος (Θεσσαλονίκης), Αναστόπουλος (Αρκαδίας).
Εκτός της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε ο Τζαβέλας
κίτρινες κάρτες είδαν οι:Νικολάου, Σολάνο, Μπερτέ, Νταμπίζας(4η κίτρινη κάρτα).
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
11’: Επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Εστογιανόφ, ο Κοτσόλης με υπερένταση απομακρύνει σε κόρνερ.
21’: Από τραγικό λάθος του Μανιάτη παίρνει την μπάλα ο Σολάνο που κάνει έξυπνη πάσα στον Ζουράφσκι που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Κρέσιτς, πλασάρει, αλλά ο γκολκίπερ του Πανιωνίου αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
27’: Ο Εστογιανόφ εκτελεί φάουλ στο δεύτερο δοκάρι η μπάλα καταλήγει στον Χούτο που πιάνει σουτ στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στον εξωτερική πλευρά των διχτύων.
29’: Δοκάρι για τους γηπεδούχους. Ο Μανιάτης κάνει κούρσα από την αριστερή πτέρυγα, βγάζει σέντρα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Γουνδουλάκης πιάνει κεφαλιά αλλά η μπάλα καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτσόλη.
36’: Γκολ για την ΑΕΛ. Ο Φωτάκης βγάζει από δεξιά υποδειγματική σέντρα και ο Ζουράφσκι αφύλαχτος στην καρδιά της άμυνας του Πανιωνίου με άπιαστη κεφαλιά κάνει το 0-1.
38’: Από πάσα του Μάκου η μπάλα φθάνει στον Εστογιανόφ μέσα στη μεγάλη περιοχή που επιχειρεί να «κρεμάσει» τον Κοτσόλη, ο οποίος κάνει εγκαίρως έξοδο από την εστία του και καταφέρνει να διώξει σε κόρνερ.
40’: Διαγώνιο συρτό σουτ του Τζαβέλλα η μπάλα περνάει λίγο έξω από τα αριστερό δοκάρι του Κοτσόλη.
42ο: Συρτό σουτ του Νικολάου, ο Κοτσόλης αποκρούει ασταθώς και ο Νταμπίζας με προβολή διώχνει μακριά.
43’: Ωραίο γύρισμα του Μάκου μέσα στην περιοχή με αποδέκτη τον Χούτο, που πιάνει μονοκόμματο σουτ αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.
45’+3: Ο Πανιώνιος ισοφαρίζει. Ο Εστογιανόφ εκτελεί φάουλ στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Μαϊστόροβιτς στρώνει στον Τζαβέλλα, ο οποίος σχεδόν πάνω από τη γραμμή σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα. Στη φάση πάντως έχει προηγηθεί πέναλτι του Κυριακίδη πάνω στον Χούτο (του τραβάει πεντακάθαρα τη φανέλα), ενώ ο Μαϊστόροβιτς που κάνει την μπαλιά στο Τζαβέλλα είναι οφσάιντ.
50΄: Έξυπνη μπαλιά του Σολάνο στον Φωτάκη μέσα στη μεγάλη περιοχή που κάνει ωραίο συρτό γυριστό σουτ αλλά μπλοκάρει ο Κρέσιτς.
52΄: Σέντρα του Σαρμιέντο από αριστερά , ο Μαϊστόροβιτς προσπαθεί να αποκρούσει, η μπάλα όμως καταλήγει στον Σολάνο, ο οποίος αντί να σουτάρει μόνος προ του Κρέσιτς προτιμά να τροφοδοτήσει τον επερχόμενο Ζουράφσκι, αλλά η μπαλιά είναι δυνατή και φεύγει άουτ.
53΄: Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Γκουέλα να βγάζει κάθετη μπαλιά στον Ζουράφσκι, αλλά ο Πολωνός δεν πιάνει όπως θα ήθελε το σουτ απέναντι στον Κρέσιτς στέλνοντας την μπάλα άουτ.
55’: Έξυπνη κάθετη πάσα του Μάκου με στόχο τον Εστογιανόφ. Ο Ουρουγουανός προσπάθησε με τη μία να περάσει τον Κοτσόλη, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Λάρισας άπλωσε το πόδι διώχνοντας μακριά.
69΄: Ο Άντερσον με τον Χούτο αλλάζουν την μπάλα και ο Βραζιλιάνος πιάνει σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη.
78΄: Μακρινό σουτ του Φωτάκη, ο Κρέσιτς διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.
81’: Γυριστό σουτ από τον Άντερσον μέσα από τη μεγάλη περιοχή , ο Κοτσόλης με τα ακροδάχτυλα αποσόβησε τον κίνδυνο.
90΄: Από αριστερά ο Βενετίδης εκτελεί Φάουλ, ο Τσίγκας σε καλή θέση κάνει προβολή αλλά μπλοκάρει ο Κρέσιτς.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ (77’λόγω τραυματισμού Ντρσεκ), Μάκος, Εστογιανόφ (68’ Άντερσον), Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης, Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλλας, Χούτος (73’ Μπάρκογλου).
ΑΕΛ: Κοτσόλης, Νταμπίζας, Ααράμπ, Βενετίδης, Βέμπερ, Κυριακίδης, Φωτάκης (89’ Ιγκλέσιας), Σαρμιέντο, Γκουέλα (75’ λόγω τραυματισμού Τσίγκας), Ζουράφσκι, Σολάνο (70’ Πάρα).
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:3788, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 26737
 
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Μαρίνος Ουζουνίδης: Θέλουμε στόπερ
Σταματόπουλος: Μπορούσαμε να χάσουμε...
 
Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο τεχνικοί δήλωσαν τα εξής:
ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ (ΑΕΛ): «Παρότι ήμασταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο ευτυχίσαμε να προηγηθούμε στο σκορ, αλλά δυστυχώς από μια αδράνεια σε στημένη φάση στο τέλος του ημιχρόνου δεχτήκαμε την ισοφάριση. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε πάρα πολύ, πάντα σε συνάρτηση με τις συνθήκες του παιχνιδιού γιατί δύσκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο σε τέτοιο γήπεδο. Κυκλοφορήσαμε, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά όταν κάνεις τέτοιες φάσεις ειδικά σε αγώνα εκτός έδρας και δεν τις εκμεταλλεύεσαι, δεν μπορείς να κερδίσεις. Κι όταν δεν κερδίζεις τέτοιους αγώνες, δεν μπορεί να περιμένεις πολλά. Προσωπικά είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα γιατί μπορούσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να συνεχίσουμε την προσπάθεια»
*Η ομάδα δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει. Πού οφείλεται;
«Όταν βγαίνεις τετ-α-τετ, όταν είσαι μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα και κάνεις κακές επιλογές, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο. Πρέπει να είμαστε πιο ψύχραιμοι και να έχουμε καθαρό μυαλό για να φτάσουμε στο γκολ. Είναι κάτι που έχει συμβεί επανειλημμένως ειδικά εκτός έδρας. Δεν υπάρχει εξήγηση».
 * Για μια ακόμα φορά η ΑΕΛ δέχεται γκολ από «στημένη» φάση. Έχετε να κάνετε κάποια παρατήρηση; 
 «Είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης για 5-10 δευτερόλεπτα το πολύ, ειδικά όταν μιλάμε για μια φάση που γίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου».
* Ήταν καθοριστικό το γκολ που δέχθηκε η ομάδα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου;
 «Δε νομίζω, γιατί ευκαιρίες μας παρουσιάστηκαν πολλές στο δεύτερο ημίχρονο. Βέβαια, είναι άλλο να πηγαίνεις με 1-0 στα αποδυτήρια και άλλο με 1-1. Είχαμε πει ότι θα είναι πολύ σημαντικά τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, γιατί όσο θα περνούσε η ώρα η πίεση και ο εκνευρισμός θα μεταφερόταν στην πλευρά του Πανιωνίου. Όπως και συνέβη γιατί αν θυμάστε στο τέλος ο αντίπαλος δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα σωστά. Το ματς πήγαινε όπως θέλαμε, αλλά δεχτήκαμε το γκολ στο τέλος του ημιχρόνου»
 * Τέσσερις κάρτες ο Νταμπίζας, τραυματίας ο Κώτσιος. Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη της απόκτησης ενός στόπερ;
«Σαφώς και έχω μιλήσει σχετικά με τη διοίκηση".
ΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: (Πανιώνιος): «Θέλω να δώσω σε όλους μέσα στην ομάδα και στον κόσμο συγχαρητήρια. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πιστεύω ότι όλα τα παιδιά πήγαν καλά. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά κα είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ. Όμως σε μια στιγμή απροσεξίας βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Καταφέραμε όμως παρά τις δυσκολίες να δείξουμε χαρακτήρα ως ομάδα και να ισοφαρίσουμε σε ένα κρίσιμο σημείο. Στο δεύτερο ημίχρονο μπορώ να πω ότι σε κάποιες φάσεις θα μπορούσαμε να έχουμε δεχτεί και δεύτερο γκολ από τη Λάρισα. Μας έλειψε η τύχη για να σκοράρουμε, καθώς σε κάποιες φάσεις είχαμε τις προϋποθέσεις για να το κάνουμε. Ο Εστογιανόφ είχε κάποιες καλές ευκαιρίες, ενώ μας βοήθησε και ο Άντερσον με την είσοδό του στο γήπεδο. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Με βάση τα όσα είδα δεν φοβάμαι τη συνέχεια».
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
*ΉΤΑΝ στον πάγκο της ΑΕΛ αλλά δεν αγωνίσθηκαν οι: Βράνιτς, Κυριάκος, Φεράρι, Κατσιαρός ενώ του Πανιωνίου οι: Μέιλι, Σκούφαλης, Κουτσόπουλος, Ντελούρα
*ΣΤΟΝ αγώνα και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα και της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης που έγινε με θέρμη δεκτός από την...Πάολα Τσακίρη(γυναίκα του ιδιοκτήτη του Πανιωνίου) μέχρι και απλούς φιλάθλους.
*Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΑΕΛ είδε τον αγώνα παρέα με τον πρώην υπεύθυνο μάρκετινγκ της ΑΕΛ Γιάννη Κόρμπο και τον φίλαθλο Τάσο Φιλιππίδη.
*ΠΕΤΡΕΣ δέχθηκαν οι Λαρισαίοι φίλαθλοι κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο από αντιπάλους οπαδούς που ήταν έξω από το γήπεδο.
*ΜΕΤΑ το τέλος του αγώνα ο κ. Πηλαδάκης έφυγε για την Πάτρα για επιχειρηματικούς λόγους.
*ΣΤΟΝ αγώνα και ο πρόεδρος του Ιωνικού Χρήστος Κανελλάκης.
*ΕΠΙΣΗΣ ο βουλευτής Κώστας Αγοραστός που είδε τον αγώνα μαζί με το Λαρισινό στέλεχος Θανάση Μπασδέκη και τον Λαρισαίο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Αθήνα Γιώργο Αποστολάκη.
*ΤΟ γεγονός ότι στο χθεσινό παιχνίδι ο Λοράν Ρομπέρ παρότι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή έμεινε εκτός δεκαοκτάδας ίσως να σημάνει και ...πρόωρη λύση της συνεργασίας. Εκτός δεκαοκτάδας έμεινε και ο νεαρός Νίκος Βλασόπουλος.
   
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass