ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΠΟΕΛ ΜΕ 71-54

Ευρωπαϊκός εφιάλτης...

* ΜΠΑΤΗΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ»

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2008 2:47 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης
Ευρωπαϊκός εφιάλτης χθες για την Ολύμπια όπου στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης έχασε από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ με 71-54 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Ε’ Ομίλου του Eurochallenge και πλέον η λαρισινή ομάδα πολύ δύσκολα θα προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης αφού για να το καταφέρει θα πρέπει να κερδίσει και τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη φάση (πράγμα μάλλον δύσκολο).
Η λαρισινή ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση (διασώθηκε μόνο ο Κινγκ) και αν κάτι απάλυνε την πίκρα των τριακοσίων φιλάθλων που βρέθηκαν στο κλειστό (αριθμός μάλλον ικανοποιητικός με βάση προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια) ήταν η άφιξη μετά το τέλος του παιχνιδιού του νεαποκτηθέντα Σωτήρη Καραποστόλου, που όπως είπε ο τεχνικός, Γιώργος Μπαρτζώκας, θα βοηθήσει την ομάδα.
Πάντως οι παίκτες δείχνουν να έχουν καταλάβει το μέγεθος των ευθυνών τους αν κρίνουμε από τη δήλωση μετά το τέλος του αγώνα: «Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την άσχημη εμφάνιση και διαφωνώ με τον προπονητή που είπε ότι είναι μόνο αυτός υπεύθυνος».
Από το «ναυάγιο» της χθεσινής Ολύμπια που έπαιξε με έναν Αμερικάνο (ο Μπέλσερ λόγω τραυματισμού δεν αγωνίσθηκε) μόνο διασωθέντας ήταν ο Κινγκ με το εκπληκτικό 6/10 τρίποντα. Οι υπόλοιποι, με μικρή εξαίρεση τον Μπατή, απογοήτευσαν.
Οι Ισραηλινοί ήρθαν και νίκησαν εύκολα και πλέον μαζί με την Άμστερνταμ είναι τα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έχοντας μία ομάδα που παίζει γρήγορο μπάσκετ με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η Ολύμπια ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Καστλ, Κινγκ, Σιγκούνα (έπαιξε στη θέση «3», Σούλτζε και Παπαιωακείμ να μαρκάρουν αντίστοιχα τους: Ροτ, Μπόουερς, Σνιντ, Σασόν (το μόνο διεθνή της Χάποελ), Ουάτσον (πέρυσι έπαιζε στην ιταλική Αρμάνι Μιλάνο).
Τα ίδια μαρκαρίσματα είχε και ο προπονητής της Χάποελ Ιερουσαλήμ Γκάι Γκουντς.
Η λαρισινή ομάδα ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 9-0 (2.45) αλλά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους στη συνέχεια και βρέθηκαν στο ημίχρονο να προηγούνται με 33-32. Από το 22’ και μετά(35-35) η Χάποελ κυριάρχησε στον αγώνα και με κορυφαίους τους Ουάτσον και Ροθ «καθάρισαν» το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο και στο τελευταίο απλά έκαναν επίδειξη δύναμης μια και πήραν μεγάλη νίκη με 71-54.
Ο τεχνικός της Ολύμπια, Γ. Μπαρτζώκας, δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τη ζώνη των Ισραηλινών αλλά και δεν κέρδισε τίποτα. Απλά είδε τον Σιγκούνα να παίζει στην θέση «3» και έδωσε ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες όπως το Σπανό και τον Γιανουλάκο που δεν έδειξαν τίποτα το ιδιαίτερο.
Από την άλλη η πιο αντιαμερικανική ομάδα του Ισραήλ (παρότι έχει επτά... Αμερικανούς στη σύνθεσή της) έχει πλουραλισμό στην επίθεση (έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) και γενικά έχει μια γρήγορη ομάδα που δικαιολογεί την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Ισραήλ που κατέχει ως τώρα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑ (Μπαρτζώκας): Καστλ 4 (2/2 βολές, 1/1 δίπ., 2 ριμπ., 3 λάθη), Κινγκ 25 (1/2 βολές, 3/5 δίπ., 6/10 τρίπ., 6 ριμπ., 2 ασίστ, 2 λάθη), Σούλτζε 5 (2/4 βολές, 0/5 δίπ., 1/1 τρίπ., 5 ριμπ., 2 ασίστ, 2 λάθη), Σπανός (0/2 τρίπ., 1 ριμπ., 1 κόψ.), Σιγκούνας 5 (1/1 δίπ., 1/1 τρίπ., 3 ριμπ., 1 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψ.), Ν. Θεοδωράκος, Γιαννουλάκος (0/2 βολές, 1 κόψ.), Μπατής 8 (2/2 βολές, 2/6 τρίπ., 2 ριμπ., 2 ασίστ, 4 λάθη, 1 κλέψ., 1 κόψ.), Αριγκμπάπου 5 (3/4 βολές, 1/4 δίπ., 3 ριμπ., 1 ασίστ, 3 λάθη, 1 κλέψ.), Κολόκας 2 (0/2 βολές, 1/1 δίπ., 2 ριμπ., 1 ασίστ, 2 λάθη), Κούρτοβιτς (0/2 δίπ., 2 ασίστ, 1 λάθος), Παπαϊωακείμ (0/3 δίπ., 2 ριμπ., 1 ασίστ, 1 λάθος).
ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Γκουντς): Λαζάρ, Χαλούσκα, Σασόν 11 (1/1 βολή, 2/3 δίπ., 2/4 τρίπ., 2 ριμπ., 1 λάθος, 1 κλέψ.), Μάρκοβιτς 1 (1/2 βολές, 2 λάθη), Ροθ 12 (3/5 δίπ., 2/4 τρίπ., 2 ριμπ., 3 ασίστ, 2 λάθη, 1 κλέψ.), Ναϊμ 2 (0/1 βολή, 1/2 δίπ., 1 ριμπ., 1 ασίστ, 1 λάθος), Σνιντ 10 (2/2 βολές, 1/4 δίπ., 2/5 τρίπ., 4 ριμπ., 6 ασίστ, 3 λάθη), Φλίγκελ, Κλαρκ, Ουάτσον 15 (3/3 βολές, 6/8 δίπ., 9 ριμπ., 1 ασίστ, 4 λάθη, 3 κλεψ.), Μπόουερς 10 (2/6 δίπ., 2/4 τρίπ., 2 ριμπ., 4 ασίστ, 1 λάθος, 4 κλεψ.), Ρότζερ 10 (1/1 βολή, 3/5 δίπ., 1/2 τρίπ., 4 ριμπ., 1 κόψ.).
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ: 9-0(2.45), 12-11(6), 17-20(10), 24-21(14.20), 32-3(ημίχρονο), 35-35(2), 44-55(30), 54-71(τελικό).
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος της Ολύμπια ήταν ο Κινγκ και ακολούθησε ο Μπατής. Συμπαθητική η εμφάνιση του Σιγκούνα.
Από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ καλύτεροι οι: Σασόν, Ροθ, Σνιντ, Ουάτσον, Μπόουερς, Ρότζερ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Ζλατέβσκι (Σκόπια), Τσέρεμπουτς (Ιταλία) και Γιόβανιτς (Βοσνία).
 
Γιώργος Μπαρτζώκας: Υπεύθυνος εγώ
Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της Ολύμπια, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε τα εξής: «Σήμερα κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι και υπεύθυνος είμαι εγώ που δεν προετοίμασα την ομάδα πνευματικά και σε θέματα τακτικής. Μας έπαιξαν ένα μαν του μαν και μια ζώνη με προσαρμογές όπου δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε. Ίσως το γεγονός ότι συνέχεια παίζουμε δύο παιχνίδια τη βδομάδα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ μερικές ομάδες επιλέγουν διοργανώσεις και παιχνίδια, να μας επηρέασε. Η Ολύμπια έχει επιλέξει να είναι ανταγωνιστική σε κάθε παιχνίδι προκειμένου να ανεβάσει το επίπεδό της. Και αυτό κάνουμε. Η μεταγραφή του Καραποστόλου θα μας βοηθήσει, ενώ σίγουρα η χθεσινή ήττα ίσως μας επηρεάσει ψυχολογικά γιατί διαφορετικά θα πηγαίναμε στην ΑΕΚ μετά από τη νίκη με την Καβάλα και μετά από τη χθεσινή»
Ο προπονητής της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Γκάι Γκουντς, είπε: «Μετά την ήττα από την Άμστερνταμ χάσαμε πολλές ελπίδες πρόκρισης και τώρα με τη νίκη στη Λάρισα κερδίσαμε σημαντικό έδαφος και είναι σα να μη χάσαμε στην έδρας μας. Η Ολύμπια έχει καλή ομάδα με καλή επιθετική κίνηση και είναι δύσκολος αντίπαλος για κάθε ομάδα. Πιστεύω ότι θα προκριθούμε στην επόμενη φάση».
Ο παίκτης της Ολύμπια Μάριος Μπατής δήλωσε τα εξής: «Δεν θέλω να πω πολλά για το παιχνίδι αλλά υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι παίκτες και όχι ο προπονητής. Όταν μία ομάδα παρουσιάζει μια τέτοια εμφάνιση υπεύθυνοι είναι όλοι».
Ο παίκτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ Μάρκοβιτς είπε: «Κερδίσαμε και τώρα έχουμε ελπίδες για την πρόκριση».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass