ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ

Αλλάζουν Μπίκας και Ψυχομάνης;

* ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2008 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06
Η χθεσινή συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΑΕΛ και της Σούπερ Λίγκα, Κωστή Πηλαδάκη, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, αναμένεται να σηματοδοτήσει σημαντικές εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου όσον αφορά στα δρώμενα της διαιτησίας.
Συγκεκριμένα η συνάντηση των δύο ανδρών (παρουσία του αντιπροέδρου της Σούπερ Λίγκα κ. Μποροβήλου και του διευθυντή της Σούπερ Λίγκα, Πατρίκ Κομνηνού) περιελάμβανε τη συζήτηση τριών θεμάτων και αυτά ήταν η διαιτησία, το καταστατικό της Σούπερ Λίγκα και η αδειοδότηση των ομάδων.
Για το θέμα της διαιτησία, ο κ. Πηλαδάκης τόνισε στον κ. Γκαγκάτση ότι υπάρχουν πολλά παράπονα και αυτό δεν αφορά στα πρόσωπα αλλά την αξιολόγηση, την επιλογή και τον πειθαρχικό έλεγχο.
Ο κ. Πηλαδάκης είπε ότι για το θέμα της παρουσίας τού κ. Μπίκα ως υπεύθυνου των παρατηρητών διαιτησίας στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα (οι πληροφορίες μιλάνε ότι θα υπάρξει πρόταση αντικατάστασής του), ενώ επίσης υπάρχει θέμα και με τον αρχιδιαιτητή κ. Ψυχομάνη μια και αφού δεν πάει καλά η διαιτησία είναι και αυτός υπεύθυνος. Η πρόταση για ξένο αρχιδιαιτητή γίνεται δεκτή μόνο αν ο ξένος που θα οριστεί θα λειτουργεί ως σύμβουλος του αρχιδιαιτητή.
Για τις θέσεις στη διαιτησία θα υπάρξει πρόταση της Σούπερ Λίγκα ύστερα από το σημερινό διοικητικό συμβούλιο και ο κ. Γκαγκάτσης είπε ότι θα της φέρει προ συζήτηση στο ερχόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Ο κ. Πηλαδάκης ενημέρωσε τον κ. Γκαγκάτση για τις αλλαγές στο καταστατικό που αναμένεται να ψηφιστεί στη σημερινή γενική συνέλευση της Λίγκα. Το καταστατικό προβλέπει τη συνοχή της Λίγκας αλλά και το σεβασμό των αποφάσεων. Θα υπάρχουν τιμωρίες για τις ομάδες που δεν θα συμμορφώνονται προς το καταστατικό και αυτές θα είναι από υψηλά χρηματικά πρόστιμα μέχρι αφαίρεση βαθμών.
Στόχος του καταστατικού θα είναι η σύμπνοια μεταξύ των ομάδων που θα κάνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.
Το τρίτο θέμα που συζήτησαν οι δύο άνδρες ήταν τα κριτήρια αδειοδότησης που είναι απαραίτητα για να συμμετέχει μια ομάδα στο νέο πρωτάθλημα (αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ) και ο κ. Πηλαδάκης πρότεινε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να καταγράψει τα προβλήματα όλων των γηπέδων που αγωνίζονται και ακολούθως να ενημερώσει τις ομάδες ώστε μέχρι τέλη Μαΐου να γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις για να μπορέσουν οι ομάδες να αδειοδοτηθούν. Ο κ. Βασίλης Γκαγκάτσης συμφώνησε κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες έχουν ένα μεγάλο χρονικό περιθώριο να διορθώσουν τις ατέλειές τους στα γήπεδα.
ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση καθώς και τακτικό διοικητικό συμβούλιο στη Σούπερ Λίγκα.
Στη γενική συνέλευση θέμα είναι η «Τροποποίηση του Καταστατικού σε υλοποίηση της επικείμενης Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων (Άρθρα 5,7,9,12,13,15,18,20,28) και την προσθήκη νέου Άρθρου 32β’». Η τροποποίηση του Άρθρου 13 και η προσθήκη νέου Άρθρου (32β’) έχει προταθεί από την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.
Εξάλλου στο διοικητικό συμβούλιο τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως εξής: 1. Έγκριση Αγωνιστικού Προγράμματος Β’ Γύρου. 2. Οικονομικές ενισχύσεις προς ΠΑΕ – Μέλη του Συνεταιρισμού. 3. Κάλυψη θέσεων Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής.
4. Εισήγηση Επιτροπής για επιβολή ή μη κυρώσεων στην ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για παραβίαση των παρ. (3), (4), (7) του Άρθρ. 7 του Καταστατικού. 5. Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων. 6. Ενημέρωση από το Προεδρείο για συνάντηση ΕΠΟ – Superleague με θέμα «Διαιτησία».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass