ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΩΦΕΛΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΤΙΕΑ

Τα σενάρια υποβιβασμού σε Α’, Α1 και Β’ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2015 13:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:52

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η επίτευξη του στόχου της παραμονής στην Γ’ Εθνική από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης και τον Δωτιέα Αγιάς, δηλαδή ο μη υποβιβασμός λαρισινής ομάδας από τη Γ’ Εθνική στο τοπικό, θα ωφελήσει αρκετές ομάδες από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του νομού. Σύμφωνα με τη φετινή προκήρυξη ο υποβιβασμός σε Α’, Α1 και Β’ ΕΠΣΛ βρίσκεται σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στη Γ’ Εθνική καθώς όσες λαρισινές ομάδες υποβιβασθούν από την Γ’ Εθνική τόσες επιπλέον ομάδες θα υποβιβασθούν από Α’ σε Α1, από Α1 σε Β’ και από Β’ σε Γ’ ΕΠΣΛ αντίστοιχα (στο φετινό πρωτάθλημα ο κίνδυνος υποβιβασμού αφορά μόνο μία). Και επειδή όπως όλα δείχνουν οι δύο εκπρόσωποι της Λάρισας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα κερδίσουν την προσεχή Κυριακή το στοίχημα της παραμονής, αφού χρειάζονται τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας στα εντός έδρας παιχνίδια που δίνουν, αυτό συνεπάγεται ότι η αγωνία θα λάβει τέλος και για όλες τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων που επωφελούνται από αυτήν την εξέλιξη (ενώ η αγωνία θα παραταθεί για όσες εξαρτώνται από τον Αμπελωνιακό και το τι θα κάνει στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική).

Μ’ άλλα λόγια σε περίπτωση που δεν υποβιβασθεί λαρισινή ομάδα από τη Γ’ Εθνική, όπως όλα δείχνουν, το στοίχημα της παραμονής θα εξασφαλίσουν ανά τοπική κατηγορία οι εξής ομάδες:

Α’ Ερασιτεχνική: Ο ΠΑΟΛ Αβέρωφ, ενώ το μέλλον του Φιλοκτήτη Μελιβοίας θα εξαρτηθεί από τον Αμπελωνιακό.

Α1 Ερασιτεχνική: Η ομάδα που θα τερματίσει στην 13η θέση (η 14η θέση εξαρτάται από τον Αμπελωνιακό). Αυτό σημαίνει ότι ο Κίσσαβος Συκουρίου εξασφαλίζει την παραμονή του (ακόμα και αν ηττηθεί στα δύο τελευταία παιχνίδια), ενώ η αγωνία παρατείνεται για τις Ακαδημία Τυρνάβου, Συκέα, Νεάπολη και Δολιχιακό που τις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα παλέψουν για την 13η θέση.

Β’ Ερασιτεχνική: Ο μη υποβιβασμός λαρισινής ομάδας από τη Γ’ ΕΠΣΛ σημαίνει ότι την παραμονή τους στην κατηγορία εξασφαλίζουν και οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 11η θέση στον όμιλό τους. Έτσι, και με δεδομένο ότι απομένει μία μόνο αγωνιστική μέχρι το τέλος, τα σενάρια διαμορφώνονται ως εξής:

Στον 1ο όμιλο η Μελία δεν θα έχει λόγο να ανησυχεί, ενώ την 11η θέση θα διεκδικήσουν η Δήμητρα (που θα κυνηγήσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας στο τελευταίο παιχνίδι στο Μελισσοχώρι) και το Καλαμάκι (που θα χρειαστεί τη νίκη στο Κουλούρι με την προϋπόθεση να μην πάρει βαθμό η Δήμητρα).

Στον 2ο όμιλο τα πάντα θα έχουν κριθεί αφού Διογένης και Ναρθάκι θα «κλειδώσουν» την παραμονή τους, ενώ η Ακαδημία Αχιλλέως θα καταλάβει οριστικά τη 12η θέση.

Τέλος στον 3ο όμιλο Καλαρρύτες, Ελάτεια, Ελασσόνα 2013 και Βρυότοπος θα κλείσουν τη χρονιά χωρίς άγχος. Αντίθετα ο Λαρισαϊκός θα χρειαστεί ένα βαθμό μέσα στα Πλατανούλια για να διατηρηθεί στην 12η, ενώ ο Ιπποκράτης θα διεκδικήσει τη νίκη κόντρα στην Ελασσόνα 2013 με την προϋπόθεση να μην πάρει τον βαθμό που θέλει ο Λαρισαϊκός για τον φτάσει στην 12η θέση. Θα πρέπει να τονισθεί ότι εάν ο Λαρισαϊκός και ο Ιπποκράτης ισοβαθμήσουν στην 12η θέση, θα δώσουν αγώνα μπαράζ καθώς έχουν την ίδια συγκομιδή βαθμών (από μία νίκη) και τον ίδιο συντελεστή τερμάτων (5-5) στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι εάν ο Αμπελωνιακός δεν πετύχει την άνοδο στη Γ’ Εθνική τότε οι τρεις ομάδες της Β’ ΕΠΣΛ που θα τερματίσουν στην 12η θέση θα υποβιβασθούν αυτόματα στη Γ’ ΕΠΣΛ, δηλαδή δεν θα γίνουν οι αγώνες μπαράζ.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΣΛ

Στην τελευταία της συνεδρίαση η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΛ κατακύρωσε τον αγώνα Ορφέας Λάρισας-Φλόγα Ευαγγελισμού (2/5) υπέρ της γηπεδούχου με σκορ 3-0, καθώς ο εν λόγω αγώνας δεν ορίστηκε και δεν διεξήχθη με υπαιτιότητα της φιλοξενούμενης (παράβαση άρθρου 33 παρ. 4, περ. ε και στ του Πειθαρχικού Κώδικα).

Παράλληλα η Πειθαρχική Επιτροπή αφού εξέτασε τις παρατηρήσεις των διαιτητών σε φύλλα αγώνων, επέβαλε τις παρακάτω ποινές:

ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ

Στην ομάδα των Νέων Καρυών, για τη συμπεριφορά παράγοντά της μετά τη λήξη του αγώνα με αντίπαλο την Δόξα Αργυροπουλίου (19/4), επέβαλε τη χρηματική ποινή των 50 ευρώ.

ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΑΓΩΝΩΝ

Στον προπονητή της ομάδας Ακαδημία Αχιλλέα Φαρσάλων κ. Ιωάννη Βασιλείου, για έντονη και συνεχιζόμενη διαμαρτυρία προς τον διαιτητή του αγώνα με τον Α.Ο. Ελευθεραί (2/5), επέβαλλε αυτοδίκαια την ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 1 αγωνιστική.

Στον παράγοντα της ομάδας των Ν. Καρυών κ. Γεώργιο Γκαβάνα, για τη συμπεριφορά του μετά τη λήξη του αγώνα της ομάδας του με αντίπαλο τη Δόξα Αργυροπουλίου, επέβαλε την ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημέρες (από 7/5 μέχρι και την 21/5/2015).

ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Μπαχτσιβάνος Α., Δόξα Αργυροπουλίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ.

Pergjoni I., ΠΟ Ελασσόνας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ.

Ευaγγελούλης Κ., Αετός Αμυγδαλέας, βιαιοπραγία κατά αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ.

Καραπετσάνης Γ., Δόξα Ραχούλας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ.

Μπαλοδήμος Κ., Διογένης, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ.

Κίτσιος Γ., Θύελλα Ελάτειας, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ.

Ζαμπούλης Ε., Ατρόμητος Δασοχωρίου, βιαιοπραγία κατά αντιπάλου και αρχηγός, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ.

Shahinai E., Ατρόμητος Δασοχωρίου, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ.

Δημεράς Α., Θερμαϊκός Στομίου, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ.

Γεωργόπουλος Γ., Ολύμπικ Λάρισας, βιαιοπραγία κατά αντιπάλου και έργω εξύβριση αντιπάλου, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ.

Σδούγκας Σ., Όλυμπος Αιγάνης, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

*Από τη γραμματεία της ΕΠΣΛ διευκρινίζεται ότι οι παραπάνω αναφερόμενες ποινές που επιβάλλει η Πειθαρχική Επιτροπή, αφορούν παραπτώματα ποδοσφαιριστών που αποβλήθηκαν από τους διαιτητές στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου. Στο ποινολόγιο των ποδοσφαιριστών, υπάρχει η πιθανότητα, ποινές ποδοσφαιριστών να αυξάνονται, λόγω υποτροπής τους στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου. Δεν θεωρούνται υπότροποι όσοι ποδοσφαιριστές έχουν τιμωρηθεί κατά το παρελθόν με ποινή 1 αγωνιστικής.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass