ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Νίκη με… μεγάλη ανατροπή πέτυχε ο Αχιλλέας

* ΕΧΑΣΕ 0-1 ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ 3-1 * «ΜΙΛΗΣΑΝ» Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2008 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:52
Τρίποντο που ίσως αποδειχθεί «χρυσάφι» στη μάχη που δίνει για την παραμονή του στην κατηγορία κατέκτησε χθες ο Αχιλλέας Φαρσάλων, επικρατώντας με 3-1 του Απόλλωνα Λάρισας στο δημοτικό στάδιο της πόλης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι γνωρίζει τον τρόπο να κερδίζει τα λεγόμενα παιχνίδια «φωτιά». Η νίκη των γηπεδούχων όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν δίκαιη και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Φαρσαλινούς φιλάθλους, ενώ απογοητευμένοι αποχώρησαν από την εξέδρα οι φίλαθλοι των φιλοξενουμένων που είδαν την ομάδα τους να χάνει ένα παιχνίδι που ήταν για μία ώρα στα μέτρα της.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέδωσαν ωραίο ποδόσφαιρο, προηγήθηκαν στο σκορ στο 43΄(0-1) και έφτασαν 1-2 φορές ακόμη κοντά στο γκολ, οι γηπεδούχοι στο διάστημα αυτό «ψάχνονταν», δεν είχαν καλή απόδοση και μόνο ο Νούσιας προσπαθούσε παίζοντας με πάθος να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του. Στην επανάληψη ένα φάουλ του Νούσια στο 57΄ που έφερε την ισοφάριση άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού και ήταν το κλειδί της νίκης για τον Αχιλλέα Φαρσάλων που φρέναρε τον Απόλλωνα και με τις έξυπνες αλλαγές που έγιναν έφερε τα πάνω - κάτω, οι παίκτες του έπαιξαν με πάθος και δύναμη και μπόρεσαν να ανατρέψουν το σκορ, πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη με δύο γκολ στο 74΄ και 83΄(3-1). Οι φιλοξενούμενοι έχασαν το παιχνίδι μέσα από τα χέρια τους, γιατί κατέφευγαν σε περίτεχνες ενέργειες χωρίς ουσία και δεν ήταν σοβαροί στην τελική τους προσπάθεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες  αγωνίστηκαν με αρκετές ελλείψεις, ενώ στο 20΄ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Νούσια από τον Ποποβίδη.
Κίτρινες κάρτες δέχθηκαν από τον Αχιλλέα Φαρσάλων οι Νούσιας, Φλωρίνης, Μπουκουβάλας, Παπαευαγγέλου, ενώ από τον Απόλλωνα οι Καραθάνος, Πολύζος και 2η κίτρινη (κόκκινη) ο Κολοβός στο 90΄+2΄.
Πολύ καλή η διαιτησία του Φωτιάδη και των βοηθών του Πετρίδη και Παπαδόπουλου του συνδέσμου διαιτητών Σερρών.
ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
7΄ Σουτ του Γιοβανόπουλου μπλοκάρει ο Τσιαντούλας.
8΄ Καλή προσπάθεια του Νούσια, αλλά αποκρούεται σε κόρνερ.
10΄ Κεφαλιά του Μακρυγιάννη άουτ.
15΄ Σουτ του Μπίμπα άουτ.
20΄ Ο Νούσιας φεύγει μόνος του, ο Ποποβίδης πέφτει να μπλοκάρει την μπάλα, οι γηπεδούχοι ζητούν έντονα πέναλτι, ο διαιτητής συνεχίζει το παιχνίδι παρατηρώντας με κίτρινη κάρτα τον Νούσια.
43΄ Πολύ καλή ατομική προσπάθεια του Νάστα και σουτ που αποκρούει ο Τσιαντούλας αλλά η μπάλα φθάνει στον Καραθάνο, αποφεύγει έναν αντίπαλο και σημειώνει με πλασέ το 0-1.
57΄ Καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Νούσια και 1-1.
74΄ Ο Παπαευαγγέλου μόλις εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο γίνεται κάτοχος της μπάλας στη γραμμή του άουτ, κοντά στο κόρνερ και σεντράρει. Η μπάλα παίρνει μια περίεργη τροχιά και καταλήγει στα δίχτυα του εμβρόντητου Ποποβίδη 2-1.
80΄ Φάουλ του Τάντου και η μπάλα μόλις άουτ.
82΄ Σουτ του Μαυρουδή η μπάλα άουτ.
83΄ Καταπληκτική μεταβίβαση του Βαρελά στον Παπαδημητρίου, που δεν δυσκολεύεται να κάνει το 3-1.
90΄+1΄ Σουτ του Παπαυεαγγέλου άουτ.
90΄+2΄ Δεύτερη κίτρινη στον Κολοβό (κόκκινη) για επικίνδυνο παίξιμο.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: Τσιαντούλας, Ζητούνης, Θεοδωρόπουλος, Μακρυγιάννης (67΄ Τάντος), Καπετάνος, Βαρελάς, Φλωρίνης, Νούσιας, Μπουκουβάλας (60΄ Παπαδημητρίου), Ζαραμπούκας, Μόσιος (73΄ Παπαευαγγέλου).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Ποποβίδης, Κολοβός, Γιαννακόπουλος, Πολύζος, Βενέτης (72΄ Τανάγιας), Βαρσάμης, Φατούρας (56΄ Μαυρουδής), Μπίμπα, Γιοβανόπουλος (40΄ Παπαδόπουλος), Καραθάνος, Νάστας.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΙΖΙΟΣ
Παρά τα πολλά προβλήματα που είχαμε, πήραμε το παιχνίδι παίζοντας με ψυχή και πάθος ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο. Στο α΄ ημίχρονο ο Απόλλων είχε την πρωτοβουλία αλλά όχι πολλές φάσεις. Ευτυχώς δεν μας επηρέασε το γκολ που δεχθήκαμε στο 43΄
Στην επανάληψη με έξυπνες κινήσεις και πολύ πάθος, είχαμε την ουσία και ανατρέψαμε το σκορ. Ολοι οι παίκτες έδωσαν την ψυχή τους για τη νίκη. Αυτά τα παιχνίδια εκτός από καλό ποδόσφαιρο θέλουν να έχεις και καρδιά. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα, έχει νεανική ομάδα και εύχομαι να υλοποιήσει τους στόχους του.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ (Απόλλων Λάρισας)
Ηταν ένα τοπικό ντέρμπι με τις ιδιομορφίες του, με την κάθε ομάδα να ζητάει τη νίκη με τον δικό της τρόπο και να έχει από ένα ημίχρονο. Εμείς στο α΄ ημίχρονο πολύ καλό, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά υστερούσαμε στην τελική πάσα και δεν κατορθώσαμε να πετύχουμε δεύτερο γκολ. Στο β΄ ημίχρονο ο Αχιλλέας Φ. είχε την ουσία και τελικά κέρδισε το παιχνίδι.
Αν θέλουμε να λεγόμαστε ομάδα πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί και παιχνίδια που είναι στα μέτρα μας πρέπει να τα κερδίζουμε. Η μόνη δικαιολογία που μπορώ να δώσω είναι τα πέντε παιχνίδια που παίξαμε σε δεκαπέντε ημέρες. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων και στον Μιχάλη Μπίζιο.
* Η διοίκηση του Αχιλλέα Φαρσάλων ευχαριστεί τον πρώην παράγοντα της ομάδας κ. Κων/νο Ευαγγελόπουλο για την οικονομική βοήθεια προς το σύλλογο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass