ΟΠΩΣ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΑΡΗ

Καλύτερη εκτός έδρας η ΑΕΛ

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΚΑΟΥΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΣ Λ. ΜΠΙΛΗΣ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2008 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:52
Του απεσταλμένου της «Ε» Του Σωτήρη Κέλλα
Πλήρη ισορροπία έχει μετά τον προχθεσινό αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Άρη (0-0) καθώς σε οχτώ αγωνιστικές που έγιναν για τη Σούπερ Λίγκα οι «βυσσινί» έχουν τέσσερα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας. Όμως το εντυπωσιακό είναι ότι εντός και εκτός έδρας έχει πάρει τους ίδιους βαθμούς μια και στο Αλκαζάρ η ΑΕΛ πήρε έξι βαθμούς όσους και μακριά από αυτό! Κάτι που είναι εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο και με δεδομένο ότι εκτός έδρας είναι απλά αήττητη αν και έπαιξε θεωρητικά με δυνατότερους αντιπάλους (ΑΕΚ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης). Και δεν είναι μόνο η βαθμολογική συγκομιδή, αλλά και οι εμφανίσεις που μακριά από το Αλκαζάρ είναι πολύ καλύτερες, όπως η προχθεσινή στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον Άρη που ήταν ένα παιχνίδι που άξιζε τη νίκη καθώς έχασε εντυπωσιακές ευκαιρίες ελέω …Σηφάκη, του τερματοφύλακα της ομάδας της Θεσσαλονίκης που νίκησε σε τρία τετ-α-τετ τους Φωτάκη (28΄), Ζουράφσκι (47΄) και Σολάνο (89΄) ενώ την προσπάθεια του Σηφάκη συμπλήρωσαν ο Ρομπέρζ και ο Ρονάλντο που στο 29΄ ο πρώτος και στο 89΄ ο δεύτερος απέκρουσαν πάνω στην γραμμή του τέρματος κεφαλιά του Ζουράφσκι και σουτ του Φωτάκη αντίστοιχα.
Πέντε λοιπόν μεγάλες ευκαιρίες για την ΑΕΛ, συν μία…από τον Φωτάκη στο 44΄ όταν από πάσα του Βέμπερ το σουτ που έκανε από κοντά κατέληξε άουτ αποδεικνύει τη μεγάλη εμφάνιση της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη. Από την άλλη ο Άρης είχε να επιδείξει κάποια μακρινά σουτ εκ των οποίων μόνο ένα του Ρονάλντο στο 41΄ ανάγκασε τον Κοτσόλη σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.
Η ΑΕΛ ήταν σαφώς καλύτερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο χάρη στην τακτική του Ουζουνίδη που εφάρμοσε ένα πρέσινγκ αρχικά χαμηλά και μετά ψηλά, ώστε να μην μπορούν να πάρουν ανάσα οι παίκτες του Κίκε Ερνάντεθ. Αν εξαιρέσουμε δυο εικοσάλεπτα ένα στο πρώτο μέρος όπου ο Νέτο στην αριστερή πλευρά της ΑΕΛ και ο Ρεγκέιρο στο δεύτερο ημίχρονο στη δεξιά ταλαιπωρούσαν λίγο τη λαρισινή ομάδα δεν υπήρχε κάποια άλλη στιγμή που να υπήρχε πρόβλημα.
Οι αλλαγές του Ουζουνίδη πολύ καλές, καθώς ο Σολάνο, αλλά και στο λίγο διάστημα που έπαιξε ο Τσίγκας βοήθησαν σημαντικά τη λαρισινή ομάδα να κυριαρχήσει ειδικά στο τελευταίο τέταρτο. Η τελευταία αλλαγή (παρθενική εμφάνιση στη Σούπερ Λίγκα του Βλασόπουλου στη θέση του Πάρα) έγινε καθαρά για να περάσει ο χρόνος μια και η ισοπαλία θεωρείται εξαιρετικό αποτέλεσμα στην έδρα που πριν μια βδομάδα γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα ο πρωταθλητής Ολυμπιακός.
ΤΑ ΚΕΡΔΗ
Τα κέρδη της ΑΕΛ ήταν αρχικά βαθμολογικά μια και μένει στο γκρουπ των πρωτοπόρων με βάσιμες ελπίδες για μία θέση στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.
Επίσης, κέρδος σημαντικό είναι το ψυχολογικό μια ο αγώνας με τον Άρη ήταν η αρχή από μία σειρά δύσκολων αγώνων, καθώς ακολουθούν παιχνίδι πάλι εκτός έδρας με τον Εργοτέλη, στη συνέχεια εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό και μετά εκτός με τον ΠΑΟΚ στη δύσκολη έδρας της Τούμπας.
Πάνω απ’ όλα αποδείχθηκε ότι η ΑΕΛ γνωρίζει να διαχειρίζεται αγωνιστικές κρίσεις μια και είναι η δεύτερη φορά φέτος, ξεπερνάει σοκ που δημιουργεί εντός έδρας ήττα. Η πρώτη φορά ήταν όταν έχασε στο Αλκαζάρ από την Ξάνθη (0-1) και μετά κέρδισε στις Σέρρες τον Πανσερραικό (3-1). Η δεύτερη φορά ήταν προχθές που έδειξε κόντρα στον Άρη (0-0) να ξεπερνάει την ήττα από τον Πανθρακικό (1-2).
Τέλος η ΑΕΛ δείχνει να έχει και πολλές εναλλακτικές λύσεις μια και προχθές οι απουσίες των Ιγγλέσιας και Βενετίδη δεν φάνηκαν καθώς Κυριακίδης, Κατσιαρός είχαν εξαιρετική απόδοση (ο τελευταίος έκανε μία σέντρα «ποίημα» στο 89΄ προς τον Σολάνο αλλά δεν κατάφερε ο Περουβιανός να νικήσει τον υπέροχο προχθές Σηφάκη που μαζί με τον Κοτσόλη είναι οι πιο φορμαρισμένοι τερματοφύλακες στη Σούπερ Λίγκα).
ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΣ
 
Παρακολουθούσαμε προχθές τον αγώνα της ΑΕΛ με τον Άρη από τα δημοσιογραφικά θεωρεία (με ασύρματο δίκτυο…) έχοντας δίπλα μας τον βοηθό του Σάντος στον ΠΑΟΚ του Κατερινιώτη Λεωνίδα Μπίλη και αξίζει να αναφέρουμε κάποια σχόλια που μας έκανε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Για την τακτική της ΑΕΛ: «Φέτος παίζει καλύτερα το 4-3-3 απ’ ό,τι την περσινή σεζόν με τον Δώνη»
Για την εκτός έδρας τακτική: «Εντός έδρας η ΑΕΛ θα έχει πιο πολλά προβλήματα μια και θα πρέπει να αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες σε αντίθεση με τα παιχνίδια εκτός έδρας»
Για τον Ζουράφσκι: «Πρεσάρουν πολύ ο Πάρα με τον Κυριάκο με αποτέλεσμα ο Ζουράφσκι να μένει μόνος του πολλές φορές στην επίθεση αλλά και έτσι τον αισθάνεται η αμυντική γραμμή των αντιπάλων»
Για τους παίκτες της ΑΕΛ που του άρεσαν: «Πρώτα απ’ όλα δηλώνω θαυμαστής του Σολάνο από τότε που έπαιζε στη Νιουκάστλ. Μου άρεσε πολύ ο Κατσιαρός, ο Φωτάκης, ο Πάρα και ο Κοτσόλης που όπως και πρόπερσι έτσι και φέτος κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα».
Άρης –ΑΕΛ 0-0
 
Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
 1 Σουτ μέσα από μεγάλη περιοχή 3
6 Σουτ έξω από μεγάλη περιοχή 3
4 Κεφαλιές 2
5 Αποκρούσεις 6
7 Επεμβάσεις στη μεγάλη περιοχή 30
41 Κλεψίματα 31
17 Φάουλ 26
3 Οφσάιντ 2
8 Κόρνερ 4
48 Λάθη 61
6/35 Γεμίσματα στην μεγάλη περιοχή 4/11
3 Διεισδύσεις 1
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass