ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Λ.

Μ. Τσακίρη και Σπ. Τσιλίκη για την Ε.Δ.

*ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ *ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2008 3:37 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
Το ερώτημα για το ποια θα είναι η νέα Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΛ συνεχίζει να παραμένει αναπάντητο, αφού ούτε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ βρέθηκε οριστική λύση. Το θέμα θα απασχολήσει τη διοίκηση της Ένωσης στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση στη 1 το μεσημέρι. Μέχρι τότε αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες βολιδοσκοπήσεις και οι απαιτούμενες διεργασίες ούτως ώστε να υπάρξουν έτοιμες προτάσεις που θα κατατεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων.
Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», η πλευρά της πλειοψηφίας αναμένεται να προτείνει τον αντιδήμαρχο πολεοδομίας κ. Μιχάλη Τσακίρη και το μέλος της διοίκησης του ΣΔΠΛ κ. Σπύρο Τσιλίκη (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να παραιτηθεί από το Δ.Σ. του ΣΔΠΛ), ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το όνομα του τρίτου προσώπου. Από την πλευρά δε της αντιπολίτευσης, το σίγουρο είναι ότι ανάμεσα στα ονόματα που θα προταθούν θα είναι και του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της ΚΑΕ ΑΕΛ- ΓΣ, Γιάννη Λάτσιου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΔΠΕ -οι σχέσεις της οποίας έχουν αποκατασταθεί πλήρως με την ΕΠΟ- μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, απέστειλε κατάσταση στην ΕΠΣΛ που περιλαμβάνει τους διαιτητές, εν ενεργεία και μη, που υπέβαλαν δήλωση προσφοράς υπηρεσιών για την περίοδο 2008-09, και έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα να έχουν το δικαίωμα να προσφέρουν νόμιμα είτε ως αγωνιζόμενοι (οι εν ενεργεία) είτε ως παρατηρητές ή στελέχη επιτροπών (οι μη εν ενεργεία).
Όσον αφορά στο ΣΔΠΛ, η κατάσταση περιλαμβάνει συνολικά 74 διαιτητές, από τους οποίους θα επιλεγεί η νέα τριμελής ΕΔ/ΕΠΣΛ, και πρέπει να τονιστεί ότι ανάμεσα σ’ αυτά τα άτομα δεν περιλαμβάνεται πρόσωπο που επιχείρησε, χωρίς να έχει το δικαίωμα, να περιληφθεί στη νέα ΕΔ/ΕΠΣΛ.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ ήταν το γεγονός ότι το «παρών» έδωσαν και τα 11 μέλη της διοίκησης, στοιχείο που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους παρευρισκομένους, αφού και οι ίδιοι δεν πίστευαν ότι ήταν άπαντες παρόντες.
Εκείνο που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν ο διάλογος του γ. γραμματέα της ΕΠΣΛ, Νίκου Κουτσογιάννη με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Ζήση Γρηγορίου (που προσήλθε λίγο καθυστερημένα και δεν ενημερώθηκε έγκαιρα ότι πάρθηκε η απόφαση το θέμα της ΕΔ/ΕΠΣΛ να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί αύριο).
Διερωτάται, όπως ήταν φυσικό, ο κ. Γρηγορίου γιατί να αναβληθεί το θέμα της Επιτροπής Διαιτησίας, αφού την προηγούμενη εβδομάδα είχε συμφωνηθεί ότι τα μέλη της διοίκησης θα έπρεπε να προβούν στην απαραίτητη βολιδοσκόπηση της κατάστασης και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στη χθεσινή συνεδρίαση.
«Εμείς έχουμε πρόταση», λέει ο κ. Γρηγορίου και ξεκινάει ο διάλογος με τον κ. Κουτσογιάννη, που απαντάει:
-Το θέμα αναβλήθηκε για την Παρασκευή. Αποφασίσαμε να κάνουμε έκτακτη συνεδρίαση.
-Εγώ δεν μπορώ την Παρασκευή. Έχω δουλειά. Γιατί δεν μας ενημερώσατε έγκαιρα;
-Κι άμα λείψεις τι θα γίνει…
-Ε, τότε βάλτε όποιους θέλετε εσείς. Τι μας φωνάζετε να ‘ρθούμε…
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Οι υπόλοιπες (πλην της ΕΔ) επιτροπές της ΕΠΣΛ συγκροτήθηκαν ως εξής:
Κανονισμών: Παπαγεωργίου
Πρωταθλήματος: Αρσενόπουλος
Κυπέλλου: Μανώλης
Στατιστικής και γηπέδων: Πουλαράκης
Οικονομική-προμηθειών: Μανώλης
Τεχνική: Καρακάσης
Υγειονομική: Αρσενόπουλος, Νταβαρούκας
ΜΜΕ-Δημοσίων σχέσεων: καταργείται (υπεύθυνο θα είναι το προεδρείο)
Υποδομής: Κουτσογιάννης
Παρατηρητών: Κυριτσάκας
Ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ
ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 18 θα είναι οι εξετάσεις στις οποίες θα πρέπει υποχρεωτικά (έχουν περιληφθεί στον ΚΑΠ) να υποβληθούν οι ποδοσφαιριστές των ερασιτεχνικών σωματείων. Ο υγειονομικός γολγοθάς των ομάδων (ταλαιπωρία, κούραση από τις εξετάσεις αλλά και επιπλέον έξοδα) θα είναι φέτος αναπόφευκτος.
Ιδού και η σχετική επιστολή που απέστειλε η ΕΠΟ στις Ενώσεις και τα συμπεράσματα μπορείτε να τα βγάλετε μόνοι σας:
Κύριε Πρόεδρε
«Για να αντιμετωπίσει επαρκώς επείγοντα ζητήματα που αγγίζουν την υγεία των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών και σε εξαιρετικές περιπτώσεις έχουν οδηγήσει σε θανάτους σε γήπεδα, η γενική συνέλευση των Ενώσεων - Μελών της ΕΠΟ αποφάσισε (ήδη από το 2005 και έκτοτε επανέλαβε σε κάθε ανάλογη περίπτωση με ομόφωνη την επιθυμία της) και θεσμοθέτησε σε κάθε ανάλογη πρόβλεψη στον ΚΑΠ τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο της αγωνιστικής ικανότητας των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.
Ο έλεγχος αυτός, από τα αποτελέσματα του οποίου αποφασίστηκε να κρίνεται η έκδοση ή μη του δελτίου αθλητικής ιδιότητας, βασίζεται σε σειρά υποχρεωτικών εξετάσεων, οι οποίες υποδείχθηκαν από καθηγητές καρδιολογίας, ώστε η οργανωμένη ενασχόληση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να γίνεται με τους λιγότερους πιθανούς κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.
Οι υποχρεωτικές εξετάσεις (έχουν ήδη περιληφθεί στον ΚΑΠ) είναι οι παρακάτω:
1. Γενική αίματος, 2. ΤΚΕ, 3. Σάκχαρο αίματος, 4. Ουρία αίματος, 5. Ουρικό οξύ αίματος, 6. Χοληστερίνη - τριγλυκερίδια, 7. Αμυλάση, 8. Κάλι, 9. g-GT, 10. Αλκαλική φωσφατάση, 11. Κρεατινίνη, 12. CK, 13. SGOT, 14. SGPT, 15. Χολερυθρίνη, 16. Γενική ούρων, 17. Ηλεκτροκαρδιογράφημα, 18. Υπερηχοκαρδιογράφημα.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην προσπάθειά της (μετά από επισταμένη έρευνα αγοράς τόσο σε κρατικά νοσηλευτήρια και ταμεία υγείας όσο και σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα) να περιορίσει στο ελάχιστο την οικονομική επιβάρυνση διεξαγωγής των ανωτέρω εξετάσεων από τους ποδοσφαιριστές, οδηγήθηκε στην υιοθέτηση της εφαρμογής του Συστήματος Κάρτας Υγείας (αυτοχρηματοδούμενο πρόγραμμα) σε συνεργασία με την εταιρία OPENTEC ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα το κόστος διενέργειας των παραπάνω εξετάσεων στα 30 ευρώ ανά εξεταζόμενο ποδοσφαιριστή.
Δυστυχώς οι προσπάθειες αυτές της ΕΠΟ συναντούν σε ορισμένες περιπτώσεις (πιθανόν και εξαιτίας μη ικανοποιητικής εκ μέρους της ολόπλευρης ενημέρωσης, για την αναγκαιότητα του μέτρου) την αντίδραση από ΕΠΣ που επικαλούνται κυρίως το «αυξημένο κόστος των εξετάσεων» και άλλες, υπαρκτές και μη, δικαιολογίες.
Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση της Παρασκευής 18 Ιουλίου 2008 (Δ.Σ. Νο 51) αποφάσισε:
- Να επιτρέψει, σε όσες ΕΠΣ και σωματεία και ποδοσφαιριστές επιθυμούν, τη διενέργεια των παραπάνω αναφερόμενων υποχρεωτικών προληπτικών εξετάσεων σε ιατρικά κέντρα (δημόσια και ιδιωτικά) εκτός των Σταθμών Προληπτικού Ελέγχου που έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν στις ΕΠΣ.
- Να επαναβεβαιώσει τον απολύτως υποχρεωτικό χαρακτήρα των εξετάσεων αυτών, ο οποίος αποτελεί την «εκ των ων ουκ άνευ» προϋπόθεση για την ισχύ ή μη του Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας του ποδοσφαιριστή, διασφαλίζοντας τον προληπτικό έλεγχο της υγείας των ποδοσφαιριστών, τη λειτουργία των Σταθμών στις ΕΠΣ που ήδη λειτουργούν και την προτεραιότητα του προγράμματος.
Η ΕΠΟ θα προχωρήσει στην έκδοση του Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας των ποδοσφαιριστών εκείνων που έχουν πραγματοποιήσει τις υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις εκτός των Σταθμών των ΕΠΣ και διατηρεί το αυτονόητο δικαίωμά της να ζητεί (από την ΕΠΣ), όποτε η ίδια εκτιμήσει, τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον απαραίτητο έλεγχο νομιμότητας της έκδοσης και ισχύος του Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας.
Εννοείται ότι σε περίπτωση έκδοσης δελτίου χωρίς τη συνοδεία των υποχρεωτικών προληπτικών εξετάσεων αυτό θα ανακαλείται άμεσα, ανεξαρτήτως του χρόνου που η Ομοσπονδία θα διενεργεί τον έλεγχο.
Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι ανεξάρτητα από τον φορέα διενέργειας των υποχρεωτικών εξετάσεων η ΕΠΟ θα θέσει τελική ημερομηνία έναρξης λειτουργίας ολόκληρου του συστήματος με τις παραπάνω αναφερόμενες επιπτώσεις σε περίπτωση μη υλοποίησης, εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, των περιλαμβανομένων στο σύστημα εξετάσεων».
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι κ. Αρσενόπουλος και Κουτσογιάννης είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλο, προκειμένου να βρεθεί μία φόρμουλα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σωματείων, και το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη.
ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ
Η ζημιογόνος λειτουργία του ταμείου αρωγής ανάγκασε το Δ.Σ. να προβεί σε μία σειρά αλλαγών. Έτσι, για τη νέα χρονιά θα υπάρξει συνεργασία με μικρότερο αριθμό φυσιοθεραπευτών ως εξής: Ένας για την περιοχή Ελασσόνας, ένας για την περιοχή Φαρσάλων και τρεις για την περιοχή της Λάρισας.
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Τέλος, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, οι εκτελούντες χρέη προπονητή που απασχολούνται σε σωματεία τοπικών πρωταθλημάτων θα καταβάλουν για την απόκτηση του Ειδικού Δελτίου Εισόδου το ποσό των 50 ευρώ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass