Η ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΔΕΒΕΤΖΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΑ

Λ. Αλεξούλη: Ακόμη δεν είδατε τίποτα

* ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΥ 2013

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2008 3:26 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:20
Λένε ότι το μήλο κάτω από τη μηλιά πέφτει και αν μη τι άλλο πώς θα ήταν δυνατόν κάτι τέτοιο να μην ισχύσει και στην περίπτωση της Λίλης Αλεξούλη. Κόρη του Γιάννη Αλεξούλη που μεγαλούργησε στα ελληνικά γήπεδα ως ποδοσφαιριστής, η 17χρονη Λίλη δεν θα μπορούσε από το να δείξει τη μεγάλη της στόφα ως αθλήτρια. Όχι όμως στο ποδόσφαιρο όπως ο πατέρας της αλλά στο στίβο.
Η αθλήτρια λοιπόν του Πελασγού αν και βρίσκεται ακόμα στην αρχή της καριέρας της έχει παρουσιάσει δείγματα άριστης γραφής και αποτελεί ένα από τα πολλά υποσχόμενα ταλέντα στο άλμα εις μήκος. Αδιάψευστη απόδειξη οι μεγάλες και σημαντικές επιτυχίες που μετρά στο ενεργητικό της στα μόλις επτά χρόνια παρουσίας της στον κλασικό αθλητισμό.
Με 16 μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα (σε Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Αθήνα, Κρήτη) και περί τα 60 από διασυλλογικούς αγώνες η Λίλη Αλεξούλη είναι αναμφισβήτητα ένα μεγάλο ταλέντο του λαρισινού στίβου και όχι μόνο.
«Η Λίλη είναι ένα από τα αυθεντικά ταλέντα σε ολόκληρη την Ευρώπη και οι στόχοι της δεν μπορεί από το να είναι υψηλοί» δηλώνει χαρακτηριστικά ο προπονητής της στον Πελασγό, Βασίλης Μπεκιάρης και συνεχίζει:
«Δουλεύουμε μαζί εδώ και επτά χρόνια και πρέπει να τονίσω ότι είναι η πιο ξεκούραστη αθλήτρια που έχω συνεργαστεί γιατί έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης και κατανοεί αμέσως τα τεχνικά θέματα. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε αισιόδοξοι για ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις κάθε χρονιά.
Άμεσος στόχος είναι να σταθεροποιηθούμε στο 6.20-6.30 μ. για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι καλό στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν.
Είναι ένας στόχος μέσα στις δυνατότητές μας γιατί στις προπονήσεις έχουμε κάνει άλματα πάνω από 6.10 μ.
Το καλό για μας είναι ότι φέτος βρήκαμε χορηγό τον κ. Στέλιο Καντώνια και τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ τον οποίο ευχαριστούμε και πιστεύουμε να του χαρίσουμε και άλλα μετάλλια. Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τις ασφάλειες Σκούρα για την προσφορά αθλητικού υλικού καθώς επίσης και τον φυσιοθεραπευτή κ. Χύτα», κατέληξε ο Βασίλης Μπεκιάρης.
Το ερώτημα ωστόσο που προκύπτει είναι τι κρύβεται άραγε πίσω από μία τέτοια επιτυχία;
«Δουλεύουμε σκληρά και προσπαθούμε αυτά που κάνουμε στην προπόνηση να τα εφαρμόζουμε στους αγώνες», μας εξηγεί ευθύς αμέσως η Λίλη Αλεξούλη και προσθέτει:
«Εκείνο ωστόσο που μετράει περισσότερο και που πιστεύω ότι παίζει το σημαντικότερο ρόλο είναι η θέληση. Όταν κάνεις κάτι που δεν το θέλεις όσο καλός και είσαι δεν μπορείς να ελπίζεις σε μεγάλα πράγματα».
- Ξεκίνησες ως χορεύτρια μπαλέτου, αλλά τελικά σε κέρδισε ο στίβος...
«Ασχολήθηκα από μικρή με το μπαλέτο αλλά μου άρεσε και ο στίβος και επειδή ο πατέρας μου μου πρότεινε να ασχοληθώ με κάτι πιο δυναμικό κατέληξα τελικά στο στίβο. Ένα μεγάλο μερίδιο της μέχρι τώρα πορείας μου στο στίβο αλλά και των επιτυχιών που έχω κάνει ανήκει στην οικογένειά μου που με στήριξε και με στηρίζει»
- Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεις το σχολείο με τον αθλητισμό;
«Γενικά τα πράγματα είναι βατά αλλά φέτος λόγω του φόρτου μαθημάτων στη Β’ Λυκείου μου βγήκε αρκετή κούραση».
- Ποιο είναι το πρότυπό σου;
«Φυσικά η Πηγή Δεβετζή, γιατί είναι σταθερή αθλήτρια. Αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για έναν αθλητή».
* * *
Η Λίλη Αλεξούλη που στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου εφήβων νεανίδων στη Λάρισα κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στα 100 εμπ. και στο άλμα εις μήκος, θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων που θα διεξαχθεί στα Τρίκαλα στις 26-27 του μηνός καθώς επίσης και στο grand prix στη Θήβα.
Φυσικά μέσα στους μακροπρόθεσμους στόχους της Λίλης Αλεξούλη είναι οι επίσημες διεθνείς διοργανώσεις και οι Μεσογειακοί του 2013.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass