Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ Α.Ε.Λ. ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Παν. Κατσιαρός: Στόχος το κάτι παραπάνω...

* ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΘΕΣΗ...

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2008 21:04 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:20
Ο πιο παλιός παίκτης τής Α.Ε.Λ. τη φετινή περίοδο στη «βυσσινί» ομάδα είναι ο Παναγιώτης Κατσιαρός, που έχει αυτή τη στιγμή τριάμισι χρόνια παρουσίας στη λαρισινή ομάδα και σίγουρα έχει τις περισσότερες εμπειρίες απ’ όλους τους υπολοίπους.
Με τον Παναγιώτη Κατσιαρό, λοιπόν, επιλέξαμε να μιλήσουμε για τη νέα αγωνιστική χρονιά τής Α.Ε.Λ., τους στόχους που έχει και ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από το νέο τεχνικό, τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο 30χρονος αριστερό μπακ (γεννήθηκε 8 Μαΐου 1978), που διακρίνεται για την αγωνιστικότητα, αλλά και τη... λακωνικότητά του (σπάνια δίνει συνεντεύξεις), μας είπε για τη νέα χρονιά: «Είναι μια δύσκολη χρονιά, καθώς είμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Έφυγαν δώδεκα παιδιά, προστέθηκαν έξι, ίσως προστεθούν και άλλα, ενώ η ομάδα έχει μια νέα τεχνική ηγεσία μετά από τέσσερα χρόνια. Έτσι, λοιπόν, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα χρειαστεί ένας χρόνος προσαρμογής, που όλοι θέλουμε να είναι πολύ σύντομος».
* Ο χρόνος θα παίξει ρόλο με τους στόχους τής ομάδας τη φετινή σεζόν;
«Στόχος για τη φετινή σεζόν είναι να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Δηλαδή, η ομάδα πέρυσι τερμάτισε έκτη, άρα φέτος πρέπει να βρίσκεται βαθμολογικά καλύτερα».
* Τρεις - τέσσερις μέρες συνεργάζεσαι με το νέο τεχνικό, Μαρίνο Ουζουνίδη. Ποια η άποψή σου;
«Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, που του αρέσει η δουλειά και έχει όρεξη γι’ αυτήν».
* Το γεγονός ότι δεν έχει δουλέψει σε άλλη ελληνική ομάδα, πιστεύεις ότι είναι πρόβλημα;
«Δεν έχει σημασία αυτό. Ο Ουζουνίδης πήγε πολύ καλά στην Κύπρο, όπου πήρε το πρωτάθλημα με το ΑΠΟΕΛ, ενώ έχει εμπειρίες από το ελληνικό πρωτάθλημα και είχε δουλέψει στην Ξάνθη. Νομίζω ότι ο κάθε προπονητής συμβαδίζει με τις ομάδες που δουλεύει και τους παίκτες. Εμείς έχουμε φιλοδοξίες, όπως έχει και ο τεχνικός. Νομίζω ότι όλων οι φιλοδοξίες αποτελούν την προσπάθεια που κάνουμε για το καλύτερο στην ομάδα».
* Για τους νεοαποκτηθέντες μπορούμε να έχουμε μια άποψη;
«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε, όλοι έχουν καλά στοιχεία και αυτό που θέλουμε όλοι είναι να κάνουμε μια πολύ καλή ομάδα. Ελπίζω να έχουν γρήγορη προσαρμογή. Είναι παίκτες, άλλωστε, που ξέρουμε...».
* Είσαι τέταρτο χρόνο στην ομάδα. Θεωρείς ότι η Α.ΕΛ. προχωρά με βήματα σταθερά προς τα εμπρός;
«Ναι, νομίζω ότι κάνουμε βήματα μπροστά. Όταν ήρθα, θυμάμαι ότι η ομάδα ήταν στα μέσα της Β’ Εθνικής. Πανηγυρίσαμε άνοδο, κατάκτηση κυπέλλου, συμμετοχή στους ομίλους τού κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και κάθε χρονιά ήταν καλύτερη από την προηγούμενη».
* Κάθε χρονιά ήταν καλύτερη, αλλά είχατε και τον ίδιο τεχνικό... Πιστεύεις ότι η επιλογή τού Δώνη να φύγει ήταν καλή ή όχι;
«Θα το δείξει το τέλος της χρονιάς... Νομίζω ότι ο νέος προπονητής έχει το στιλ του Δώνη. Είναι φιλόδοξος, ήρθε για να πετύχει και, αν η εργατικότητα διακρίνει όλους, τότε όλα θα πάνε καλά».
* Προβλήματα υπάρχουν;
«Τη συγκεκριμένη στιγμή δε υπάρχει κανένα πρόβλημα».
* Τη διοίκηση της ομάδας πώς την κρίνεις;
«Δεν την κρίνω εγώ, αλλά νομίζω ότι για να πετύχουμε τα τελευταία χρόνια τόσα πολλά, η διοίκηση επιλέγει, σε συνεργασία με τον προπονητή, καλούς ποδοσφαιριστές και κάνει το καλύτερο για την ομάδα».
* Πολλοί λένε ότι στη θέση τού αριστερού μπακ είναι η δύναμη της ομάδας, καθώς άλλοι ψάχνουν έναν και η ΑΕΛ έχει δύο πολύ καλούς, εσένα και τον Βενετίδη.
«Δύναμη στην ομάδα δεν είναι μια θέση, αλλά όλη η ομάδα και όλοι οι ποδοσφαιριστές που πρέπει να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Καλή ομάδα σημαίνει καλούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις. Τότε μόνο μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Και νομίζω ότι οι μέχρι τώρα επιτυχίες της ομάδας στηρίχθηκαν σε όλους τους παίκτες. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους μας».
* Τα κενά του Γκαλίτσιου και του Κλέιτον θα καλυφθούν;
«Ήρθαν παίκτες στη θέση τους και νομίζω ότι στο ποδόσφαιρο κανένας δεν είναι αναντικατάστατος. Στο ποδόσφαιρο αυτό που μένει είναι η ομάδα και όχι οι ποδοσφαιριστές».
* Πέρυσι η ΑΕΛ δεν έφθασε ψηλά «πληρώνοντας» τον άσχημο πρώτο γύρο. Θεωρείς ότι η αρχή του πρωταθλήματος είναι το βασικό κομμάτι που πρέπει να προσέξει η ομάδα για τη νέα χρονιά;
«Ήταν θέμα συγκυριών, η ομάδα κοιτούσε όλους τους αντιπάλους στα μάτια, απλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούσαμε γκολ».
* Η διαιτησία έπαιξε ρόλο για την άσχημη πορεία του πρώτου γύρου;
«Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τη διαιτησία ούτε να στεκόμαστε σε αυτή. Υπάρχουν παιχνίδια που θα αδικηθείς και υπάρχουν παιχνίδια που θα ευνοηθείς».
* Οι υπόλοιπες ομάδες πώς σχολιάζεις ότι κινήθηκαν τη μεταγραφική περίόδο;
«Εκτός του Παναθηναϊκού δεν νομίζω ότι οι υπόλοιπες ομάδες κινήθηκαν ιδιαίτερα στο μεταγραφικό τομέα».
* Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν ξεφύγει οικονομικά. Θεωρείς ότι η τρίτη θέση είναι οροφή για τις υπόλοιπες ομάδες;
«Δεν νομίζω ότι τα λεφτά παίζουν μπάλα. Το θέμα είναι τι εικόνα θα παρουσιάσεις στο γήπεδο. Μην ξεχνάτε ότι εμείς πέρυσι κοντράραμε και τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Αν ήταν μόνο τα λεφτά, τότε δεν θα έπρεπε να γίνει πρωτάθλημα».
* Για τους οπαδούς της ΑΕΛ τι άποψη έχεις;
«Οι οπαδοί αγαπούν την ομάδα και δεν νιώθουμε ποτέ μόνοι.
Στην πρώτη είχαμε 4.000 κόσμο, θα έρθουν στο Καρπενήσι, στην Ιταλία. Και ξεχωρίζουν από τους άλλους οπαδούς άλλων ομάδων γιατί δεν μπερδεύονται στα μεταγραφικά».
* Εσύ τις στόχους έχεις;
«Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και σέβομαι πάντα αυτό που λέει ο προπονητής, προσπαθώντας να δουλεύω στις προπονήσεις και να δείχνω τον καλύτερο εαυτό μου. Μου αρέσει στη Λάρισα, περνάω καλά και του χρόνου που τελειώνει το συμβόλαιό μου θα συζητήσω με τους ανθρώπους της. Όμως προέχει αυτή η χρονιά».
* * *
* Ο Παναγιώτης Κατσιαρός μίλησε άνετα χωρίς δισταγμούς και, πλέον, απολαμβάνει και την οικειότητα της Λάρισας που ζει τριάμισι χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τα συγκρίνει με χρόνια που πέρασε σε άλλες ομάδες...
* Ο Παναγιώτης Κατσιαρός είναι ο τέταρτος παίκτης της ΑΕΛ σε συμμετοχές στην Α’ Εθνική πίσω από Βενετίδη (272), Κώτσιο (180), Νταμπίζα (177), μια και μετράει 165 (έχει πετύχει και ένα γκολ).
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass