ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ»

Μεσογειακό... άρωμα στα παράλια

* ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2008 2:59 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:17
Άρωμα... μεσογειακών αγώνων θα έχουν από του χρόνου τα παράλια του Νομού Λάρισας και αυτό γιατί ο μαραθώνιος αγώνας κολύμβησης «Φιλοκτήτης» θα τιμηθεί με την παρουσία αθλητών από μεσογειακές χώρες έπειτα από αντίστοιχη πρόσκληση. Αυτό προανήγγειλε χθες ο δήμαρχος Λάρισας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τον φετινό αγώνα κολύμβησης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο σε Αγιόκαμπο και Βελίκα.
Αυτός ο αγώνας θα είναι ο 3ος στη σειρά και αν μη τι άλλο αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή της Λάρισας. Εκεί αναμένεται να λάβουν μέρος κολυμβητές από όλη την Ελλάδα αλλά και αθλητές με ειδικές ανάγκες. Θα καλυφθεί μια απόσταση 6 χιλιομέτρων κατά μήκος της ακτής και σε απόσταση 20 μέτρων από αυτή. Η έναρξη έχει κανονιστεί για τις 15:00 από την Κ. Σωτηρίτσα και ως σημείο τερματισμού έχει οριστεί το Fun Club Spitaki της Βελίκας. Ο αγώνας θα θεωρηθεί λήξας μετά από 3,5 ώρες και πιο συγκεκριμένα στις 18.30.
Τον κολυμβητικό αυτό Μαραθώνιο συνδιοργανώνουν οι: ΤΕΔΚ του Νομού Λάρισας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, ο Δήμος Μελιβοίας, το Fun Club Spitaki, το Λιμενικό Σώμα Αγιοκάμπου, ο Ναυτικός Αθλητικός Ομιλος «Φιλοκτήτης», η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, ο Σύλλογος Φίλων της Ερασιτεχνικής και Μαραθώνιας Κολύμβησης του Νομού Λάρισας και ο Ναυτικός Όμιλος Λάρισας
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Χθες εν τω μεταξύ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου. Σε αυτήν παρευρέθηκαν ο Κώστας Τζανακούλης, δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος ΤΕΔΚ, ο Αντώνης Δραμαλιώτης, αντινομάρχης Αθλητισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς, ο Άρης Γαλάτος, πρόεδρος 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Λαρισαίων και Ηρακλής Τσιάμαλος, εκπρόσωπο κολυμβητών. Επίσης η Μαρία Καραγιάννη, διασώστρια Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο Γιάννης Αγραφιώτης, μέλος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Πρώτος μίλησε ο δήμαρχος Λάρισας κ. Τζανακούλης που ανέφερε τα εξής. Στόχος δικός μας είναι αυτός ο αγώνας από του χρόνου να πάρει χρώμα μεσογειακών αγώνων. Από το Σεπτέμβριο κι όλας θα καλέσουμε κολυμβητές και από τις 22 χώρες. Αν το πετύχουμε αυτό θα είναι μια μεγάλη επιτυχία. Θα έχει τα χαρακτηριστικά των μεσογειακών αγώνων και ουσιαστικά θα είναι τα προεόρτια των αγώνων αυτών. Εγώ σαν πρόεδρος της ΤΕΔΚ θέλω να διαβεβαιώσω του συνδιοργανωτές αλλά και τους κολυμβητές πως θα ήμαστε κοντά σε τέτοια γεγονότα που προβάλλουν το «ευ αγωνίζεσθαι». Πιστεύω πως ο κόσμος θα τιμήσει αυτόν τον σημαντικό αγώνα που γίνεται στα πανέμορφα παράλια μας.
Επόμενος ομιλητής ήταν ο αντινομάρχης κ. Δραμαλιώτης που μεταξύ άλλων ανέφερε: Ο αγώνας αυτός γίνεται πλέον θεσμός αφού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται. Το σημαντικό είναι πως συμμετέχουν αθλητές όλων των ηλικιών. Η νομαρχία φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια διοργάνωση. Είναι κοντά σε τέτοιες διοργανώσεις και υλικά αλλά και ηθικά. Οι συνδιοργανωτές είναι πάρα πολλοί αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Αυτό που χρειάζεται είναι η συμπαράσταση του κόσμου στα παράλια γιατί οι αθλητές που συμμετέχουν το κάνουν μόνο και μόνο για τη συμμετοχή τους και όχι για τίποτα άλλο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass