ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ

Επιστροφή στις… «Ρίζες» για τον Κρίστο Άνταμτσικ

* «Η ΑΕΛ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΟΛΩΝΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ, ΠΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2009 3:16 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:07
Όταν στο ίδιο τραπέζι κάθονται μαζί ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες που έγραψαν «χρυσές» σελίδες στην ένδοξη ιστορία της ΑΕΛ, τότε η συγκίνηση είναι πολύ μεγάλη για όλους και όσες ώρες κι αν περάσουν, μόνο ευχάριστη θα είναι η παρέα τους και πολλά μαθαίνουμε, για την ομάδα που «σαν σίφουνας σαρώνει και με δάφνες ο λαός την στεφανώνει».Χθες το μεσημέρι λοιπόν, έγινε επιστροφή στις... «ρίζες» για τον Πολωνό παλαίμαχο επιθετικό Κρίστο Άνταμτσικ, που απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές σε κάμπινγκ του Πλαταμώνα, με τη γυναίκα του και την 25χρονη πανέμορφη κόρη του.
Στο γνωστό μεζεδοπωλείο στην μεγάλη πλατεία του Προφήτη Ηλία, παλιοί συμπαίκτες του Άνταμτσικ τον έκαναν να νιώσει για μια ακόμη φορά υπέροχα, αφού τόσο για τον ίδιο όσο και για τον συμπατριώτη του Κάζιμιρ Κμίετσικ, όσα χρόνια κι αν περάσουν, η προσφορά του, θα μείνει αξέχαστη.
Κώστας Κολομητρούσης, Γιάννης Αλεξούλης, Θοδωρής Βουτυρίτσας, Μιχάλης Ζιώγας βρέθηκαν και πάλι κοντά στον πρώην συμπαίκτη τους, ενώ μαζί τους ήταν και ο Νίκος Τσιάκος, βοηθός του Αντρέι Στρεϊλάου στην κυπελλούχο ΑΕΛ.
Μια ημέρα πριν, ο Κώστας Κολομητρούσης φιλοξένησε στο καφέ-μπαρ όπου είναι ιδιοκτήτης στη Νεάπολη το βετεράνο Πολωνό επιθετικό και η βραδιά ήταν υπέροχη.
Όπως ήταν φυσικό άρχισαν τα σχετικά... πειράγματα, ιδιαίτερα από τον Μιχάλη Ζιώγα, που έκανε την έκπληξη, προσφέροντας κρασιά δικής του εσοδείας, με ετικέτα «Κτήμα Ζιώγα» παραγωγής 2007 πάνω στην οποία απεικονίζονταν μερικά από τα πιο σπουδαία γκολ που πέτυχε στη δαφνοστεφανωμένη καριέρα του.
«Είναι συλλεκτικά και κοστίζουν πάνω από... 200 ευρώ το καθένα», ανέφερε χαριτολογώντας ο τεχνικός του Τυρνάβου και ο Κολομητρούσης προσφέρθηκε να του αγοράσει όσα μπουκάλια ήθελε.
Τύρναβος 2005 και Πυργετός είναι δυο από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν, γι΄αυτό Γιάννης Αλεξούλης και Μιχάλης Ζιώγας μέσα σε πολύ ωραίο κλίμα άνοιξαν τις καρδιές τους και είπαν... πολλά, καθώς δεν τους χωρίζει τίποτα, υπάρχει αμοιβαία αλληλοεκτίμηση και μπράβο τους γιατί από αυτά που ειπώθηκαν, ποτέ δεν παύουν να θυμούνται τις δύσκολες και ωραίες στιγμές, που πέρασαν στην ΑΕΛ.
Ο Θοδωρής Βουτυρίτσας μίλησε για ταλαντούχους παίκτες που υπάρχουν και σήμερα, ενώ ο Κώστας Κολομητρούσης αναφέρθηκε σε παίκτες που μπορούν με δουλειά να φτάσουν ψηλά.
Πάνω στην κουβέντα αναφέρθηκε και το όνομα του αείμνηστου Γιώργου Μητσιμπόνα και ο Κρίστο Άνταμτσικ που του είχε ιδιαίτερη αδυναμία ο «Μήτσι», κοίταξε προς τον ουρανό και στα μάτια του φάνηκε καθαρά, πόσο του λείπει και σε κείνον, ο... δικός του Γιώργος.
Ο Κρίστο Άνταμτσικ, αποκάλυψε ότι είναι προπονητής στη Νάρεφ Οστρολέγκα, ομάδα Γ΄ Εθνικής της Πολωνίας, η οποία εδρεύει σε μία πόλη 80.000 κατοίκων 160 χλμ. από την Βαρσοβία. Έδωσε επίσης πληροφορίες για τον Καζιμίρ Κμιέτσικ, που είναι προπονητής στους Νέους της Βίσλα, ενώ ο Αντρέι Στρεϊλάου έχει πόστο στην Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αλλά απασχολείται και ως τηλεσχολιαστής.
Όταν ετέθη θέμα σύγκρισης Γκμοχ – Στρεϊλάου, ο ΄Ανταμτσικ ψήφισε το δεύτερο καθώς τον είχε προπονητή και στη Λέγκια, ενώ και για τον πρώτο, επίσης είπε ότι έκανε πολύ καλή προπόνηση.
Για το εάν το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο σε σχέση με τότε που αγωνιζόταν ο ίδιος στην ΑΕΛ, ο Άνταμτσικ ανέφερε ότι δεν έχει τη δυνατότητα σύγκρισης, διότι μόνο μια φορά είδε δορυφορικά τον αγώνα ΟΦΗ-Ιωνικό, όταν ο Σάκης Τσιώλης ήταν προπονητής στον Ιωνικό.
Η συζήτηση κράτησε πάνω από τρεις ώρες, σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον και στην παρέα που ήταν εκτός από τους έξι Κυπελλούχους και τους δυο αθλητικούς συντάκτες της «Ε» και του «», προστέθηκε στο τέλος ο Θοδωρής Σκύφτας που δεν έκρυψε και ο ίδιος τον θαυμασμό του, για τον παλαίμαχο Πολωνό ποδοσφαιριστή.
 
«Τσικ, Τσικ Άνταμτσικ»
Με τη βοήθεια του Νίκου Τσιάκου, στο περιθώριο του γεύματος, ο Κρίστο Άνταμτσικ έκανε ενδιαφέρουσες δηλώσεις, τις οποίες και παραθέτουμε:
«Ήρθα για διακοπές στη Λάρισα, η οποία όσο πάει και ομορφαίνει περισσότερο.
Κάθε φορά που έρχομαι στην πόλη, έρχομαι με τις καλύτερες αναμνήσεις καθώς έχω μόνο φίλους εδώ.
Αισθάνομαι υπέροχα που βρίσκομαι ανάμεσα σε παλιούς μου συμπαίκτες, οι οποίοι ήταν πάντα καλά άτομα, καλά παιδιά.
Παρόλο που είχα και δύσκολες στιγμές, σκέφτομαι μόνο τις καλύτερες».
Όσον αφορά στο νέο γήπεδο της ΑΕΛ μετά τη... μετακόμιση από το θρυλικό Αλκαζάρ και αν μπορεί κι εκεί η «βασίλισσα» του Θεσσαλικού κάμπου να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος και κυπέλλου, ο παλαίμαχος επιθετικός της ΑΕΛ, τόνισε: «...Δύσκολη ερώτηση. Για να έχεις πολύ καλή ομάδα, πρέπει να ξοδέψεις και πολλά λεφτά. Εύχομαι στον κ. Πηλαδάκη να κάνει το καλύτερο δυνατό για την ΑΕΛ, να πάρει το νταμπλ στο νέο γήπεδο και εγώ πάντα θα βρίσκομαι, στο πλευρό της ομάδας.
Μπορεί να μην βλέπω την ΑΕΛ, αλλά είμαι ενημερωμένος καλά, διαβάζω για τα αποτελέσματα από το διαδίκτυο, μπαίνω στη σελίδα της ομάδας και είμαι πάντα μέσα στα πράγματα. Σχετικά με το ματς κόντρα στη Ρέικιαβικ, η ΑΕΛ είναι φαβορί αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσει τον αντίπαλο. Δεν θα είναι εύκολα τα δυο παιχνίδια, όμως σίγουρα η ΑΕΛ είναι το λογικό φαβορί».
Για το αν τον θυμάται ο κόσμος όταν τον βλέπει στο δρόμο και πώς αντιδρά, ο Άνταμτσικ με χαμόγελο, επισήμανε τα εξής: «Μάλλον δεν άλλαξα πολύ, αφού ο κόσμος με θυμάται βλέποντάς με και μάλιστα φωνάζει χαρακτηριστικά το γνωστό σύνθημα, «Τσικ, Τσικ Άνταμτσικ». Οι Λαρισαίοι δεν ξεχνούν ποτέ την προσφορά μου γι΄αυτό και εγώ πάντα θα έχω στην καρδιά μου τη Λάρισα, την ΑΕΛ, τους συμπαίκτες μου και τον υπέροχο κόσμο της».
*Σήμερα ο Άνταμτσικ επιστρέφει στην πατρίδα του καθώς ολοκλήρωσε τις διακοπές του και έδωσε χθες ραντεβού με τους πρώην συμπαίκτες του, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά, για το επόμενο καλοκαίρι. Η Λάρισα είναι άλλωστε η δεύτερη πατρίδα του και όπως τον είδαμε. ξανανιώνει όταν έρχεται στη Θεσσαλική πρωτεύουσα, όπου έχει μόνο φίλους, που του παρέχουν αρίστη φιλοξενία.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass