ΠΕΝΤΕ ΧΡΥΣΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

«Χρυσά κουπιά» στους Μεσογειακούς

ΠΕΜΠΤΟΣ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2009 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:07
 Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της ελληνικής κωπηλασίας στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, καθώς επί συνόλου οκτώ τελικών τα ελληνικά πληρώματα κατέκτησαν πέντε χρυσά μετάλλια. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν εκπληκτικό απολογισμό, που αποδεικνύει τη δυναμική του αθλήματος στην χώρα μας και επιβεβαιώνει ότι οι Ελληνες πρωταθλητές στέκονται επάξια στις πρώτες θέσεις του διεθνούς στερεώματος. Πέντε χρυσά μετάλλια χάρισαν στην Ελλάδα τα αδέρφια Γκουντούλκα, η Αλεξάνδρα Τσιάβου, ο Βασίλης Πολύμερος και ο Γιάννης Χρήστου, στην Κωπηλασία κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας των Μεσογειακών αγώνων στην Πεσκάρα.  Συγκεκριμένα ο Γιάννης Χρήστου κατέκτησε την πρώτη θέση στο μονό σκιφ Ανδρών με χρόνο 7:03.05 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Κροάτη Μάριο Βέκιτς με χρόνο 7:05.81 και στην τρίτη θέση τον Ιταλό Ρομάνο Μπατίστι 7:12.56.
 Λίγη ώρα αργότεροι οι «δίδυμοι» Νίκος και Αποστόλης Γκουντούλκας στη Δίκωπο Άνευ Πηδαλιούχου μετέτρεψαν την κούρσα του τελικού σε οικογενειακή υπόθεση και πέρασαν πρώτοι τη νοητή γραμμή του τερματισμού με χρόνο 6:38.42.
 Η Αλεξάνδρα Τσιάβου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ ελαφριών βαρών ενώ ο Βασίλης Πολύμερος αναδείχτηκε πρώτος στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών.Τέλος, η Χριστίνα Γιαζιτζίδου και η Τριανταφυλλιά Καλαμπόκα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.
 Ικανοποιητική ήταν και η εμφάνιση στον τελικό του διπλού σκιφ ανδρών από τους Στέργιο Παπαχρήστο και Γιάννη Τσάμη. Οι δυο αθλητές μας τερμάτισαν τέταρτοι ενώ στην πρώτη θέση βρέθηκαν οι Γάλλοι, Ζουλιέν Μπαέν και Σεντρίκ Μπερέστ. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Σλοβένοι, Λούκα και Γιαν Σπικ και το χάλκινο, οι Ιταλοί, Σιμόνε Ραϊνέρι και Ματέο Στεφανίνι.
 Αναλυτικά τα μετάλλια ανά αγώνισμα:
Μονό σκιφ ανδρών
================
1. Γιάννης Χρήστου
2. Μάριο Βέκιτς (Κροατία)
3. Ρομάνο Μπατίστι (Ιταλία)
...
5. Βαλεντίνος Σοφοκλέους (Κύπρος)
 
Μονό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών
================================
1. Αλεξάνδρα Τσιάβου
2. Λάουρα Μιλάνι (Ιταλία)
3. Μίρνα Ράιλε Μπρόντανατς (Κροατία)
 
Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου
========================
1. Νίκος Γκουντούλκας/Απόστολος Γκουντούλκας
2. Ζερμέν Σαρντέν/Ντοριάν Μορτελέτ (Γαλλία)
3. Γκόραν Γιάγκαρ/Νίκολα Στόιτς (Σερβία)
Μονό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών
==============================
1. Βασίλης Πολύμερος
2. Λορέντσο Μπερτίνι (Ιταλία)
3. Μαξίμ Γκουασέ (Γαλλία)
 Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών
=================================
1. Τριανταφυλλιά Καλαμπόκα/Χριστίνα Γιαζιτσίδου
2. Ελίζ Μορίν/Κοραλί Σιμόν (Γαλλία)
3. Ερικα Μάι/Κάρολα Ταμπολόνι (Ιταλία)
Διπλό σκιφ ανδρών
=================
1. Ζουλιέν Μπαέν και Σεντρίκ Μπερέστ (Γαλλία)
2. Λούκα Σπικ/Γιαν Σπικ (Σλοβενία)
3. Σιμόνε Ραϊνέρι/Ματέο Στεφανίνι (Ιταλία)
4. Στέργιος Παπαχρήστος/Γιάννης Τσάμης
 
Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών
===============================
1. Ζερεμί Αζού/Φρεντερίκ Ντιφούρ (Γαλλία)
2. Ελία Λουίνι/Μαρτσέλο Μιάνι (Ιταλία)
3. Μάτεβζ Μάλεσιτς/Γιούρε Τσβετ (Σλοβενία)
...
6. Ηλίας Παππάς/Λευτέρης Κόνσολας
 
Μονό σκιφ γυναικών
==================
1. Νούρια Ντομίνγκεζ (Ισπανία)
2. Ελιζαμπέτα Σανκασάνι (Ιταλία)
3. Μαριόν Ριαλέ (Γαλλία)
 
 
ΧΑΛΚΙΝΟ Η ΧΡΥΣΗ
 
Η Ευαγγελή Χρυσή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 59 κιλών της ελευθέρας πάλης, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα. Η Ελληνίδα αθλήτρια νίκησε 3-1 στον τελικό των ρεπεσάζ τη Χελά Ριαμπί από την Τυνησία και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.
 
ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
 
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο των ανδρών, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα. Η ελληνική τετράδα, αποτελούμενη από τους Γιάννη Καλάργαρη, Ανδρέα Ζήσιμο, Απόστολο Τσαγκαράκη και Αρη Γρηγοριάδη, τερμάτισε τρίτη, πίσω από τις πολύ ισχυρές ομάδες της Γαλλίας και της Ιταλίας, και με χρόνο 3:19.17 συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε από τις 10 Μαΐου 2004, στο Ευρωπαϊκό της Μαδρίτης, όταν οι Γρηγοριάδης, Τσόλτος, Αντωνόπουλος και Ζήσιμος είχαν κάνει 3:21.26.
 Νωρίτερα, ο Λαρισαίος Δημήτρης Χασιώτης δεν κατάφερε να διεκδικήσει μετάλλιο στα 200 μ. ύπτιο, αφού έμεινε από την αρχή της κούρσας πίσω, για να τερματίσει τελικά πέμπτος σε 2:00.87 (με το χρόνο του θα έπαιρνε την τρίτη θέση), ενώ στον ίδιο τελικό ο Γιώργος Δεμέτης έμεινε όγδοος με 2:04.24. Σχετικά καλά πήγε η Στέλλα Μπούμη στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, αφού πλησίασε το ρεκόρ της και πήρε την πέμπτη θέση με 2:14.05. Στα 100 μ. πεταλούδα ανδρών, ο Στέφανος Δημητριάδης κατετάγη πέμπτος με 53.11 (ο Ρωμανός Αλυφαντής ακυρώθηκε), ενώ στις γυναίκες η Παναγιώτα Τσιάλτα με 1:01.46 τερμάτισε έβδομη.
 Υπενθυμίζεται ότι, στους δύο τελικούς των 50 μ. ελεύθερο, που άνοιξαν χθες το απογευματινό πρόγραμμα, ο Γιάννης Καλάργαρης σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ με 22.38 και κατετάγη πέμπτος, ο Απόστολος Τσαγκαράκης με 22.72 ήταν όγδος και στις γυναίκες η Μάρθα Μάτσα ήταν τέταρτη με 25.57, χάνοντας για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου το ασημένιο μετάλλιο, ενώ η Νόρα Δράκου ήταν έκτη με 25.70 (οι δύο αθλήτριες σημείωσαν ατομικά ρεκόρ).
ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τραγελαφικές καταστάσεις επικράτησαν το μεσημέρι στην Πεσκάρα, στους προκριματικούς της 2ης ημέρας των αγωνισμάτων κολύμβησης στους Μεσογειακούς. Ο προγραμματισμένος προκριματικός των 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών (ο οποίος ουσιαστικά ήταν αχρείαστος, αφού μετείχαν επτά ομάδες) ματαιώθηκε εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, αφού πρώτα οι αθλητές χρειάστηκε να περιμένουν περίπου μία ώρα. Η ταλαιπωρία άρχισε όσο οι ομάδες ήταν στην αίθουσα αναμονής, όπου περίμεναν για περίπου 15 λεπτά πριν κληθούν να πάρουν θέση στους βατήρες. Η εκκίνηση δόθηκε, αλλά λίγο μετά οι διοργανωτές σταμάτησαν τους κολυμβητές και τους ζήτησαν να γυρίσουν πίσω στους βατήρες, μέχρι να επιδιορθωθεί ένα τεχνικό πρόβλημα που είχε προκύψει.
 Οι αθλητές περίμεναν ξανά περίπου 15 λεπτά, αυτή τη φορά κάτω από τον καυτό ήλιο, πριν οι υπεύθυνοι τους ξαναστείλουν στην αίθουσα αναμονής. Μετά από ακόμη μισή ώρα, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τη ματαίωση του προκριματικού και έστειλαν επιτέλους τους κολυμβητές να ξεκουραστούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της αναμονής (περισσότερο από μία ώρα συνολικά), οι υπεύθυνοι δεν πρόσφεραν καμία ενημέρωση στις αποστολές για το τι συμβαίνει.
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
 
 Μετά την ολοκλήρωση της 1ης ημέρας της ιστιοπλοϊας των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα, τα ελληνικά πληρώματα βρίσκονται στις εξής θέσεις:
 Στα Laser ανδρών (18 σκάφη) και με μια ιστιοδρομία, ο Βαγγέλης Χειμώνας είναι 1ος και ο Αντώνης Μπουγιούρης 15ος.
 Στα Laser Radial γυναικών (14 σκάφη) και με μια ιστιοδρομία, η Βιργινία Κραβαριώτη είναι 7η και η Μαρία Βλάχου 8η.
 Στα 470 γυναικών (9 σκάφη) και με μια ιστιοδρομία, οι Ανθεμις Οικονόμου/Ολγα Τσιγαρίδη είναι 6ες και οι Μαρία Νεφέλη Σαμπατη/Σοφία Παπαδοπούλου 7ες.
 Στα 470 ανδρών (10 σκάφη) και μετά από δύο ιστιοδρομίες, οι Παύλος Σεραφείμ Καγιάλης/Παναγιώτης Μαντής είναι 9οι με 14 β.π. και οι Παναγιώτης Καμπουρίδης/Γεράσιμος Ωρολογάς 10οι με 14 β.π.
ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
 Με ήττα ξεκίνησε η εθνική βόλεϊ των γυναικών τις υποχρεώσεις της στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που μετέχει στον Α΄ όμιλο, έχασε από την Τουρκία με 3-0 σετ (25-17, 25-21, 25-23).
 Σήμερα η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 11 π.μ. τη Βοσνία, η οποία στο άλλο ματς του ομίλου νίκησε με 3-2 σετ την Αλβανία (25-15, 18-25, 25-19, 21-15, 15-11).
 Η σύνθεση της εθνικής: Κουτουξίδου 3, Κιόση 13, Τζανακάκη 7, Χρήστου 6, Χαντάβα 5, Χατζηνικολάου 8, Μυλωνά (λ) / Μουζάκη 1, Δρούγκα, Κυριακίδου.
 Η βαθμολογία του ομίλου:
1. Τουρκία 2
2. Βοσνία 2
3. Αλβανία 1
4. Ελλάδα 1
 
 
ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ
=================
ΧΩΡΑ ΧΡ.      ΑΣ.      ΧΑΛ.   ΣΥΝ
1.Γαλλία         10        14        13        37
2.Ιταλία            9          12        18        39
3.Τουρκία       9          5          8          22
4.Ισπανία        7          4          8          19
5.ΕΛΛΑΔΑ    6          5          5          16
6.Αίγυπτος     5          4          3          12
7.Τυνησία       5          3          2          10
8.Σερβία         3          5          3          11
9.Αλβανία       2          3          0          5
10.Κροατία     2          1          3          6
11.Σαν            Μαρίνο            1          0          1          2
12.Κύπρος     0          2          0          2
13.Σλοβενία   0          1          3          4
14.Συρία         0          1          3          4
15.Μαυροβούνιο       0          0          1          1
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass