ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ

«Αγκάθι» οι συναυλίες για το Αλκαζάρ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2009 3:35 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:07
Πολύπλευρος, εξονυχιστικός και μεγάλης διάρκειας (σχεδόν τρεις ώρες) ήταν ο χθεσινός έλεγχος του σταδίου Αλκαζάρ από την UEFA ενόψει των αγώνων της ΑΕΛ για το Europa League. Δύο ελεγκτές, ο ένας Ολλανδός και ο άλλος Γεωργιανός, πέρασαν πραγματικά από... κόσκινο το στάδιο της πόλης και τα συμπεράσματά τους θα τα στείλουν στην κεντρική διοίκηση της UEFA η οποία με τη σειρά της θα ενημερώσει την ΑΕΛ και το ΕΑΚ Λάρισας για το τι μέλλει γενέσθαι.
Σε γενικές γραμμές τόσο ο κ. Ντεμπρούιν όσο και ο κ. Ακαλχάτζι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί σε σχέση πάντα με την τελευταία έκθεση που είχαν στα χέρια αλλά στάθηκαν σε τρία σημεία.
Το πρώτο και ίσως σημαντικότερο είναι αυτό της κατάστασης του χλοοτάπητα καθώς κάνοντας δηλώσεις μετά τη λήξη του ελέγχου είπαν πως δεν μπορούν να έχουν εκτίμηση για τότε αφού θα ακολουθήσουν και δύο συναυλίες. Το δεύτερο είναι τα καθίσματα που λείπουν από τις κερκίδες ειδικά από τη θύρα 8 και το τρίτο είναι η αίθουσα ντόπινγκ κοντρόλ στην οποία απαίτησαν να υπάρχει διαχωριστικό.
Όσον αφορά στο θέμα του χλοοτάπητα οι εκπρόσωποι της UEFA πήραν τις υποσχέσεις πως θα υπάρξει αντικατάσταση αν χρειαστεί ενώ για τα καθίσματα τους έγινε γνωστό ότι η εταιρία που τα τοποθετεί είχε καταφέρει να βάλει τα καθίσματα όλου του γηπέδου μέσα σε μια εβδομάδα οπότε δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα να λυθεί το πρόβλημα.
ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
Οι ελεγκτές της UEFA ξεκίνησαν τον έλεγχο από τον αγωνιστικό χώρο και συνέχισαν με τις κερκίδες και τα καθίσματα. Στη συνέχεια πέρασαν στις τάφρους και τις εξόδους ασφαλείας για τους φιλάθλους. Είδαν τις τουαλέτες και εν συνεχεία πήγαν στις αίθουσες Τύπου και εργασίας των δημοσιογράφων. Έπειτα προχώρησαν στα αποδυτήρια (ζήτησαν περισσότερα ντους) και των δύο ομάδων αλλά και των διαιτητών. Έκαναν μια επιθεώρηση για τους διαδρόμους που οδηγούν στον αγωνιστικό χώρο ενώ δεν ξέχασαν την αίθουσα ντόπινγκ κοντρόλ (ζήτησαν διαχωριστικό οπωσδήποτε) και αυτήν του παρατηρητή. Εν συνεχεία ανηφόρισαν στα δημοσιογραφικά μπουθ και στο τέλος κατέληξαν στην αίθουσα VIP όπου και ενημέρωσαν τους αρμοδίους. Είναι πάντως γεγονός πως υπήρχε μεγάλη σχολαστικότητα αφού έγινε παρατήρηση μέχρι και για το ύψος των κρεμαστρών στα αποδυτήρια.
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ
Λίγο μετά την επιθεώρηση οι δύο εκπρόσωποι της UEFA μίλησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και είπαν τα εξής:
«Είναι ένας ουσιαστικός έλεγχος που πρέπει να γίνει και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Αυτό που είδαμε είναι πως υπάρχει μεγάλη βελτίωση από τα όσα γράφηκαν στην τελευταία έκθεση που πήραμε πριν από δύο χρόνια. Την απάντηση δεν την βγάζουμε εμείς. Εμείς καταθέτουμε την έκθεσή μας και η UEFA θα αποφασίσει για αυτό».
* Μπορείτε να μας πείτε πόσα θετικά και πόσα αρνητικά σημεία ελέγχου σημειώσατε κατά τον έλεγχο σας;
- Ακόμα και να μπορούσα να το κάνω δεν θα γινόταν με ακρίβεια. Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε σε απόλυτο βαθμό την κατάσταση του χλοοτάπητα τη στιγμή που μας ενημέρωσαν πως θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες μέχρι το πρώτο ματς στο γήπεδο. Βέβαια μας υποσχέθηκαν πως θα αλλαχτεί το γρασίδι αν χρειαστεί.
Ενώ τελειώνοντας ανέφεραν: «Μιλάμε πάντα για τους προκριματικούς αγώνες και όχι για τα επόμενα ματς, αυτά των ομίλων. Αυτό διότι τα κριτήρια είναι διαφορετικά από επίπεδο σε επίπεδο. Στη φάση των ομίλων τα κριτήρια είναι πιο αυστηρά αφού αυξάνονται τόσο οι φίλαθλοι όσο και τα ΜΜΕ που θα φιλοξενηθούν».
Παρόντες στη διαδικασία ελέγχου ήταν από τη διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας ο αντιπρόεδρος κ. Κοντοθανάσης, η διευθύντρια κ. Γαλάρα, ο ταμίας κ. Σουφλιάς και ο υπεύθυνος τεχνικών υπηρεσίων κ. Καραφυλλίδης ενώ από την ΠΑΕ ΑΕΛ ήταν ο υπεύθυνος ασφαλείας κ. Μάρκου, επικοινωνίας κ. Τσούμαρης και Τύπου κ. Γεωργούλας. Τον έλεγχο παρακολούθησε και ο εργολάβος κ. Γούζιος.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass