ΤΟΝΙΣΕ Ο ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

«Η Πινακοθήκη πρωταγωνιστικό ρόλο στην Πολιτιστική Μεσογειάδα»

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2009 3:35 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:07
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης ως πρώτο σταθμό στην επίσκεψή του στη Λάρισα είχε τη Δημοτική Πινακοθήκη κάνοντας πράξη τη υπόσχεση που είχε δώσει προ εξαμήνου όταν δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην έκθεση έργων που φιλοτεχνήθηκαν για τον Μ. Καραγάτση (λόγω των επεισοδίων στην Αθήνα).
Τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Μάριος Ξηρομερίτης μαζί με τα μέλη του συμβουλίου Βσβατέκη, Ντάβαρη, Θεμελή, Χασάπη , τα μέλή της καλλιτεχνικής επιτροπής Σαμαρά, Παπανικολάου, το λογοτέχνη-συγγραφέα Άγγελο Πετρουλάκη και το μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Λάρισας Αργύρη Ντιούδη.
Στη συνέχεια προσήλθαν ο βουλευτής Λάρισας Κώστας Αγοραστός, η έπαρχος Ελασσόνας Μαρία Μαμάρα και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Λάρισας Ελένη Ξυνοπούλου.
Ακόμα παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος του ΕΑΚ κ. Θανάσης Κοντοθανάσης, ο προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Βασίλης Κούργιας, ο παλαίμαχος παίκτης του ΓΣΛ και φίλο του υφυπουργού Μιχάλης Σπηλιώτης και ο πρόεδρος του Άρη Λάρισας Διονύσης Τόμπορης.
Ο κ. Ξηρομερίτης καλωσόρισε τον υφυπουργό Αθλητισμού λέγοντας ότι είναι εξαιρετική τιμή η επίσκεψη αλλά δείχνει και τη συνέπεια του υφυπουργού ενώ τόνισε ότι η Δημοτική Πινακοθήκη με την συλλογή των 781 έργων του γιατρού Κατσίγρα και το σύνολο των 2.500 θα αποτελέσει την αιχμή της Πολιτιστικής Μεσογειάδας που είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Μάλιστα ο κ. Ξηρομερίτης είπε ότι είναι μεγάλη τιμή να υποδέχεται η Πινακοθήκη έναν άνθρωπο που έχει τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τον τίτλο του homo hellenicus για την προσφορά του στον ελληνισμό.
O κ. Ιωαννίδης που είναι συλλέκτης έργων τέχνης έδειξε ενημερωμένος για τα εκθέματα της Δημοτικής Πινακοθήκης και είπε ότι το Δημόσιο χρωστάει πολλά σε δωρητές που βοήθησαν στην πατρίδα και στη συνέχεια δώρισαν και την περιουσία του. Μόνο έτσι υπάρχουν εκθέματα.
Επίσης ο κ. Ιωαννίδης τόνισε θα έρθει με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά στη Λάρισα ενόψει της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και κάτι τέτοιο δεν έγινε το προηγούμενο διάστημα λόγω των υποχρεώσεων που είχε ο υπουργός με το νέο μουσείο της Ακρόπολης.
Τέλος τόνισε ότι η Δημοτική Πινακοθήκη θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Πολιτιστική Μεσογειάδα με το πλήθος και την ποιότητα των έργων τέχνης που έχει.
Ακολούθως ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου από την ιστορικό τέχνης Μαρίνα Μπλιάτσιου.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ   
              
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass