Ο ΝΕΑΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ

Θοδωρής Τσιλούλης: Ο νέος Σπανούλης;

* «ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ»

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2009 3:20 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:07
Οι δυνατότητές του και το νεαρό της ηλικίας του είναι εκείνα τ' απαραίτητα προσόντα, που έχουν κινήσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων του νομού, οι οποίες θέλουν να τον αποκτήσουν όσο τίποτε. Αν και μόλις 16 χρονών, μετά τις φετινές εμφανίσεις του με την Εθνική Παίδων αλλά και με αυτές που ακολουθούν, αναμένεται ν' αποτελέσει «μήλον της έριδος» για αρκετούς συλλόγους της μεγάλης κατηγορίας στο εγγύς μέλλον. Ο νεαρός μπασκετμπολίστας της Ολύμπια Athienitis (και περιουσιακό της στοιχείο) Θοδωρής Τσιλούλης διανύει τον τέταρτο χρόνο του στα τμήματα υποδομής της ομάδας αλλά και ως τώρα στην καριέρα του με τις προσδοκίες (αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό), να κάνει καριέρα ανάλογη με αυτή μεγάλων παιχτών του Ελληνικού μπάσκετ που κατάγονται από τη Λάρισα.
Αναμφίβολα, αποτελεί ίσως ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ακαδημία της Ολύμπια ως τώρα, μιας και η κλήση του από πέρυσι στην Εθνική Παμπαίδων από τον ομοσπονδιακό προπονητή και οι εκπληκτικές εμφανίσεις του φέτος στην Εθνική Παίδων σε διάφορα τουρνουά, με αποκορύφωμα αυτό της Τουρκίας, αλλά και η κλήση του από τον Γιώργο Μπαρτζώκα στα τελευταία παιχνίδια στην πρώτη ομάδα, δείχνει σε μεγάλο βαθμό το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλεται από τους «πορτοκαλί» ώστε τα νέα παιδιά του συλλόγου να αναδειχθούν σε σύγχρονους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες υψηλού επιπέδου.
Η «Ε» συνάντησε τον Θοδωρή Τσιλούλη ο οποίος αυτή την περίοδο ξεκουράζεται μετά από μια γεμάτη χρονιά με τη φανέλα της Ολύμπια (στο παιδικό πρωτάθλημα), αλλά και με αυτήν με το εθνόσημο, λίγο πριν από την αναμενομένη κλήση του για την προετοιμασία της Εθνικής Παίδων στις 3 Ιουλίου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Κάουνας της Λιθουανίας (6 - 16 Αυγούστου).
 Ο νεαρός αθλητής αναφέρθηκε στην ομάδα του την Ολύμπια και τους προπονητές του έως τώρα τους οποίους και ευχαρίστησε, τη φετινή του εμπειρία στα παιχνίδια με την Εθνική, αλλά και τις ομάδες που τον παρακολούθησαν και ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν με την επικείμενη μεταγραφή του στον Φοίνικα με τη μορφή δανεισμού για την επόμενη περίοδο.
 
«ΔΟΥΛΕΨΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ»
Στα τέσσερα χρόνια που ασχολείται με το μπάσκετ ο Θοδωρής Τσιλούλης ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή στις ακαδημίες της Ολύμπιας. Πολύ σημαντική όπως αναφέρει η βοήθεια των τριών έως τώρα προπονητών του: «Ο πρώτος προπονητής μου στους Παμπαίδες της Ολύμπια όταν ξεκίνησα πριν από τέσσερα χρόνια ήταν ο κ. Θανάσης Παπαγιάννης ο οποίος και έδειξε πολύ ενδιαφέρον για μένα από την πρώτη στιγμή. Την επόμενη χρονιά στους Παίδες δούλεψα με τον κ. Manefski από τον οποίο κατάφερα να πάρω πολλά πράγματα μιας και ανήκει σε μια μεγάλη μπασκετική σχολή. Με τον κ. Βάιο Βούκατα δούλεψα τον περισσότερο καιρό (πέρυσι και φέτος) που έδειξε και δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για 'μένα εντός και εκτός γηπέδου. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να τους αποδείξω με τον καιρό πως άξιζε που ασχολήθηκαν μαζί μου».
 
«ΚΑΛΟ ΥΛΙΚΟ - ΚΑΚΗ Η ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ»
Αναφερόμενος στην φετινή δύσκολη χρονιά της Ολύμπια αλλά και στις φιλότιμες προσπάθειες του Γιώργου Μπαρτζώκα τόνισε: «Η Ολύμπια φέτος είχε πολύ καλό υλικό με έμπειρους παίχτες. Αν συνέχιζε έτσι μέχρι το τέλος θα μπορούσε να μπει στα play-off. Λόγω των οικονομικών προβλημάτων αλλά και μετά τις αποχωρήσεις προς το τέλος του πρωταθλήματος δεν υπήρχε το απαιτούμενο ενδιαφέρον με την ομάδα να μένει εκτός. Ο κ. Μπαρτζώκας βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα φέτος, δε μπορώ να τον κρίνω εγώ σαν προπονητή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που δούλεψα μαζί του. Έχει συνεργαστεί με προπονητές υψηλού επιπέδου και έδειξε άλλωστε πέρυσι τη δουλειά του όταν και η ομάδα δίχως προβλήματα βγήκε στα play-off».
 
«ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»
Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στη χωρισμένη στα δύο Λάρισα σε βυσσινί και πορτοκάλι. Για τα όσα ακούγονται για τα περί συγχώνευσης της Ολύμπια με την Α.Ε.Λ. μεταξύ άλλων τόνισε: «Δεν μπορώ να πω αν είναι σωστό να γίνει η συγχώνευση των δύο ομάδων. Σαν απλός φίλαθλος όμως θα έλεγα ότι είναι καλύτερο και για τον κόσμο. Η Λάρισα αγαπάει το μπάσκετ. Αν ενωθεί και δεν είναι χωρισμένη στα δύο μπορεί να γεμίσει το γήπεδο και να σπρώξει μία ομάδα, γιατί όχι και στην Ευρωλίγκα».
 
«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΗΣΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ»
Με τη λήξη των υποχρεώσεων του στο τοπικό πρωτάθλημα ενδιαφέρθηκαν πολλές ομάδες για να τον αποκτήσουν. Κάτι βέβαια που δε συζητάει με τίποτα η Ολύμπια, που θεωρεί τεράστια επένδυση το νεαρό μπασκετμπολίστα. Για τους νέους του στόχους και την απόφασή του από κοινού με την ομάδα να πάρει κάποια παιχνίδια με τον Φοίνικα σαν δανεικός ανέφερε: «Ευχαριστώ και με τιμά ιδιαίτερα το ενδιαφέρον που έδειξαν η Νίκαια, ο Αστέρας και ο Κεραυνός με τη λήξη του πρωταθλήματος. Ωστόσο θεωρήσαμε καλύτερο με την ομάδα να παίξω σαν δανεικός ένα χρόνο στον Φοίνικα και σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Εκεί θα μπορώ να αποκτήσω εικόνες σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στη Γ' Εθνική και έχει στο δυναμικό της έμπειρους παίκτες. Θέλω να πάρω παιχνίδια και να δείξω κάποια πράγματα παραπάνω με δυσκολότερους αντιπάλους. Στοχεύω να καθιερωθώ, χρειάζεται όμως πολλή δουλειά».
 
«ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ»
Αναμφισβήτητα η φετινή του χρονιά με τη φανέλα της Εθνικής Παίδων τον έκανε να ξεχωρίσει. Ο Θοδωρής Τσιλούλης όμως δεν μένει εκεί και συνεχίζει την προσπάθεια με στόχο τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων που θα διεξαχθεί στο Κάουνας της Λιθουανίας τον Αύγουστο: «Είναι μεγάλη τιμή για κάθε αθλητή να παίζει στην Εθνική. Βρέθηκα πολύ γρήγορα και μόλις στον τρίτο χρόνο που παίζω μπάσκετ στην Εθνική ομάδα και στους Παμπαίδες. Φέτος έκανα αρκετά καλές εμφανίσεις ξεχωρίζοντας αυτή στην Τουρκία. Δεν σταματώ όμως στις καλές εμφανίσεις και συνεχίζω την προσπάθεια ώστε να με καλέσει ο ομοσπονδιακός προπονητής μου κ. Δοξάκης Γεώργιος στην προετοιμασία που θα γίνει στις 3 Ιουλίου για το Πανευρωπαϊκό στο Κάουνας. Εκεί από 15 παίκτες θα επιλέξει 12 που θα ταξιδέψουν στη Λιθουανία τον Αύγουστο».
 
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
Σαν επίλογο της σύντομης συνάντησης με τον νεαρό μπασκετμπολίστα και σε ερώτηση με ποιον θα ήθελε να συνεργαστεί στο μέλλον, ποια η αγαπημένη του ομάδα εντός και εκτός συνόρων και ποιον θεωρεί τον πιο ταλαντούχο εν ενεργεία Έλληνα μπασκετμπολίστα, πρόσθεσε τα εξής: «Είναι πάρα πολλοί οι προπονητές που θα ήθελα να δουλέψω μαζί τους. Κάθε αθλητής στο χώρο μας έχει όνειρο να συνεργαστεί με τον κ. Obradovic που έχει κάνει τεράστιες επιτυχίες. Επίσης με τον κ. Mecina και τον κ. Γιαννάκη. Θα προτιμήσω τον κ. Μπαρτζώκα που πήρα την πρώτη εικόνα προπονητή τέτοιου επιπέδου και με άφησε πολύ ικανοποιημένο. Αγαπημένη μου ομάδα είναι ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα και η Badalona της Ισπανίας από το εξωτερικό λόγω του παίκτη της, Ricky Rubio τον οποίο και θαυμάζω. Ως τον πιο ταλαντούχο Έλληνα μπασκετμπολίστα, δύσκολα μπορώ να ξεχωρίσω. Υπάρχουν μεγάλοι παίκτες που παίζουν σε μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα αναφέρω τον Σπανούλη γιατί ταιριάζει στο στιλ παιχνιδιού μου αλλά και γιατί είναι και Λαρισαίος».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass