ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΛ

Στη Λάρισα ο υφ. Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2009 23:40 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:06
Το σχέδιο νόμου για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο συνεχίζεται να συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μέχρι την Τετάρτη και πλέον μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των ομιλιών θα πάει στο Α Θερινό τμήμα της Βουλής για ψήφιση όπου και εκεί θα αρχίσει ένας νέος κύκλος συζητήσεων. Το περίεργο είναι ότι θα ψηφιστεί τη στιγμή που θα γίνονται οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Πεσκάρα που μέχρι τώρα δείχνουν να μην έχουν κανένα ενδιαφέρον (εκτός από την Ελλάδα γιατί θα παραλάβει τη σημαία για την επόμενη διοργάνωση) καθώς ο ξένος τύπος δεν αναφέρεται καθόλου στη διοργάνωση (το στοίχημα της Λάρισας και του Βόλου θα είναι η αναβάθμισή τους). Οι ομάδες που στέλνουν όλοι είναι νεανικές και με στόχο την απόκτηση εμπειριών. 
Στο μεταξύ η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το σχέδιο νόμου ότι έχουν ευθύνες για την καθυστέρηση οι δύο δήμαρχοι προκάλεσε πολλές αναταραχές και από κύκλους του δημάρχου τονίζεται ότι εννοούσε το νυν και τον πρώην δήμαρχο Βόλου. Και οι καθυστερήσεις αναφέρονταν στην οριοθέτηση του Μεσογειακού Χωριού που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή του .
Πολλά θα ξεδιαλύνουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη στη Λάρισα την Τρίτη για να παρευρεθεί στην εκδήλωση για το γήπεδο της ΑΕΛ. Θα είναι μια καλή ευκαιρία να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Μάλιστα η επιτροπή δεν θα συνεδριάσει την Τρίτη για το λόγο αυτό μετά από πρόταση του βουλευτή Λάρισας Κώστας Αγοραστού.   
ΓΚΟΥΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Γκουντόπουλος σχολιάζοντας την προχθεσινή συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013 έκανε την ακόλουθη δήλωση.
«Η προχθεσινή συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή και οι θέσεις που εκφράστηκαν σε αυτή για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 δικαιώνει απόλυτα τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει δημόσια στις αρχές Φεβρουαρίου.
Τις αγωνίες που εκφράζουν σήμερα οι δυο δήμαρχοι και ιδιαίτερα ο δήμαρχος Βόλου κ. Βούλγαρης τις είχαμε εκφράσει σχετικά νωρίς.
Κανείς δυστυχώς δεν μας άκουσε.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα γενικότερα αναπτυξιακά έργα που είχαν περιληφθεί στο φάκελο, μετατίθενται για το μέλλον.
Σχεδόν δυο χρόνια μετά από τη διαδικασία ανάληψης που όλοι μας χαιρετήσαμε, τώρα έρχεται ο σχετικός νόμος για τη διαδικασία διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων, στη Βουλή.
Τόσο μέσα από τις τοποθετήσεις των δυο δημάρχων όσο και του εισηγητή κ. Αγοραστού που είδαν το φως της δημοσιότητας, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι κατεβάζουμε τον πήχυ των φιλοδοξιών και των προσδοκιών μας.
Από τη συνολική αναβάθμιση του θεσμού αυτού και τη στόχευση για μια νέα αναπτυξιακή πορεία αν όχι όλης της Θεσσαλίας, τουλάχιστον των δυο νομών, τελικά φτάσαμε στο σημείο να αγωνιούμε για το αν θα γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες.
Για όλη αυτή την πορεία κάποιοι έχουν ευθύνες.
Από πολύ νωρίς είχαμε ζητήσει να δημιουργηθεί μέσω αξιοποίησης όλων των φορέων των δυο νομών αλλά και όλης της Θεσσαλίας, ένα μπλοκ δυνάμεων πίεσης και διεκδίκησης .
Παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις των δυο δημάρχων για ενημέρωση των φορέων αλλά και συνολικά της κοινωνίας για την πορεία των έργων και της συνολικής διοργάνωσης, εν τούτοις αυτό δεν καταστεί δυνατό να γίνει στα δυο σχεδόν αυτά χρόνια.
Συνειδητά ή ασυνείδητα κάποιοι θέλησαν προφανώς να κρατήσουν όλους τους φορείς μακριά από τον θεσμό αυτό.
Σήμερα εκφράζουν τις ανησυχίες τους.
Κύριοι δήμαρχοι του Βόλου και της Λάρισας ως εκφραστές των τοπικών κοινωνιών όχι μόνο οφείλετε να ενημερώσετε όλους τους φορείς και την τοπική κοινωνία για την πορεία του θεσμού που έχουμε αναλάβει τη διοργάνωση, αλλά έχετε υποχρέωση να το κάνετε άμεσα.
Οι Μεσογειακοί Αγώνες δεν είναι ένα γεγονός που αφορά μόνο εσάς και τα διορισμένα στελέχη της πολιτείας.
Αφορά πρωτίστως τον ελληνικό λαό και τον λαό της Θεσσαλίας που θα κληθεί να πληρώσει ένα μεγάλο οικονομικό κόστος χωρίς να του παρέχεται τις δυνατότητες και τις ελπίδες απόσβεσης.
Αυτός ο τόπος έχει πληρώσει ακριβά τις χαμένες ευκαιρίες, αυτός ο τόπος για τον οποίο κάνεις μας δεν αμφισβητεί τις προσπάθειες και τις αγωνίες σας, δεν μπορεί να βλέπει πλέον να χάνονται ευκαιρίες μικρές η μεγάλες για ανάπτυξη.
Πάρτε άμεσα την πρωτοβουλία ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών και των φορέων.
Συγκαλέστε επιτέλους τους φορείς των δυο νομών και όχι μόνο και ενημερώστε τους.
Η Θεσσαλία έχει αρκετά στελέχη που μπορούν να βοηθήσουν έξω και πέρα από τα οργανωτικά θεσμικά σχήματα.
Μην το υποτιμάτε.
Συγκροτήστε επιτέλους έξω και πέρα από μικροκομματισμούς ένα μέτωπο πίεσης και διεκδίκησης .
Οι στόχοι είναι κοινοί και πρέπει να επιτευχθούν, ήδη ο χρόνος κυλά εις βάρος μας.
Το Επιμελητήριο Λάρισας εκφράζοντας το σύνολο της επιχειρηματικότητας του νομού μας ήταν και είναι στη διάθεση σας .»
Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ»
Ο βουλευτής Λάρισας Κώστας Αγοραστό μιλώντας χθες για το σχέδιο νόμου για τους Μεσογειακούς τόνισε τα εξής: «Στόχος μας είναι να υπάρχει στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο διαφάνεια κα να μην γίνουν λάθη του παρελθόντος. Το πρώτο και βασικό είναι ότι το διοικητικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι θα υποχρεώνονται να καταθέτουν το «Πόθεν Εσχες» και να δημοσιεύεται στα μέσα μαζική ενημέρωσης ενώ δεν θα υπάρχει καμία επιπλέον αμοιβή σε όσους αποσπαστούν από το Δημόσιο.
Επίσης είναι σημαντικό να μην πεταχτούν χρήματα και όποια ακίνητα χρησιμοποιηθούν να μπορούν να γίνονται έργα στο 10% της αντικειμενικής του αξίας.
Επίσης κάθε τρεις μήνες η Βουλή θα ενημερώνεται για την πορεία της οργανωτικής επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων 2013 ενώ η Λάρισα θα παίξει το ρόλο που της αρμόζει ως συνδιοργανώτρια πόλη των Αγώνων.
Και κανένας Έλληνας δεν πρέπει να σκεφθεί ότι δεν μπαίνει ως κυρίαρχο στοιχείο η προσφορά για τους Αγώνες γι’ αυτό το διοικητικό συμβούλιο θα είναι άμισθο»
Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ: «ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ»
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης σε χθεσινές του δηλώσεις μας είπε τα εξής: «Πρώτο και πιο σημαντικό είναι ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες θα γίνουν στη Λάρισα και ήταν μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και πέντε χρόνια ως ιδέα και την υλοποιήσαμε πριν δύο χρόνια.
Η Λάρισα στο σχέδιο νόμου είναι ενισχυμένη καθώς θα γίνουν γραφεία στη Λάρισα, θα συνεδριάζει στη Λάρισα η οργανωτική επιτροπή και η Λάρισα θα συμμετέχει σε κάθε όργανο με δυναμικό τρόπο.
Επίσης τα έργα θα γίνουν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ώστε να έχει την πλήρη ευθύνη.
Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα γίνει ένα άτυπο συντονιστικό όργανο με συμμετοχή αρμοδίων φορέων και της διαπαραταξιακής επιτροπής ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται από κοινού με γνώμονα το συμφέρον της πόλης.
Επίσης τα στελέχη που θα χρησιμοποιηθούν με στόχο την επιτυχία των Αγώνων θα είναι υψηλών προδιαγραφών ενώ στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθούν τις εξελίξεις για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση όχι μέσω Αθηνών αλλά μέσω Λάρισας.
Μας ενδιαφέρει η Λάρισα να κάνει και στελέχη μεγάλων διοργανώσεων».
 
ΑΠΟΨΗ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ
 Λιτοί αγώνες με έργα διαχρονικά 
 Οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι ένα αθλητικό γεγονός διεθνών προδιαγραφών που σίγουρα απασχολεί πολλά κυβερνητικά στελέχη τα οποία ναι μεν είναι υπέρ των Αγώνων αλλά από την άλλη τους απασχολεί οι υποδομές να είναι τέτοιες που να μπορούν να αξιοποιηθούν από του κατοίκους της Λάρισας και του Βόλου αλλά από την άλλη να είναι λιτοί οι Αγώνες και να μην προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με την οικονομική κρίση που υπάρχει. «Δεν μπορούμε να ζητάμε από τον ελληνικό λαό να κάνει οικονομικές θυσίες και από την άλλη να ξοδεύονται αλόγιστα χρήματα για αθλητικές διοργανώσεις» λένε χαρακτηριστικά . Θα πρέπει να προσεχθούν οι υποδομές και αν υπάρχει συνέπεια έργων και λόγων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass