Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η άνοδος του Ν.Ο.Λ. ήταν... επιστημονική

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ Α1

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2009 3:09 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:06
Η άνοδος του ΝΟΛ – Μύλοι Καπλανίδη στην Α1 του ελληνικού πόλο αποτελεί θέμα συζήτησης των Λαρισαίων φίλων του αθλητισμού τις τελευταίες ημέρες αφού έγινε η πρώτη ομάδα που θα φέρει υψηλής ποιότητας υδατοσφαίριση στο νομό. Όμως η επιτυχία, αν τη δούμε από ένα διαφορετικό πρίσμα αυτή αποτελεί μοναδικό φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα. Ο ΝΟΛ είναι μια ομάδα γεμάτη επιστήμονες, φοιτητές, καθηγητές και γενικά εκτός από το νερό, ο σύλλογος είναι «βουτηγμένος» στη μόρφωση.
Τι εννοούμε με αυτό: Στην κορυφή της διοίκησης βρίσκεται ο πρόεδρος, Δημήτρης Κουρέτας που κατέχει και τα ηνία. Σπούδασε φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη βιοχημεία από το Χημικό τμήμα του Α.Π.Θ. Εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη ενώ σήμερα είναι καθηγητής φυσιολογίας ζωικών οργανισμών στο τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
«Ψυχή» του ΝΟΛ στα δύσκολα χρόνια ήταν ο Μπάμπης Ντόσας ο οποίος είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ (υπήρξε παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ για μια τετραετία). Ο προπονητής Νίκος Βλαζάκης δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτήν την κατηγορία. Ο Χανιώτης τεχνικός ηγέτης, είναι απόφοιτος του Μικρού Πολυτεχνείου, του τμήματος Μηχανολογίας – Ηλεκτρολογίας ενώ τα τελευταία χρόνια είναι καθηγητής σε Λύκειο στα Χανιά. Στενός του συνεργάτης ήταν ο Κώστας Γαλανόπουλος που είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ.
Όσον αφορά στους παίκτες τώρα ξεκινώντας από τον τερματοφύλακα, Θοδωρή Νούσιο έχει σπουδάσει Βιοχημεία στο εξωτερικό ακολουθώντας τα βήματα του προέδρου. Ο Δημήτρης Ντόσας είναι φοιτητής στην ΑΣΟΕ. Ο Αλέξανδρος Κουλουκτσής σπουδάζει Ιατρική εδώ και μερικά χρόνια. Το ίδιο κάνει και ο Παναγιώτης Κουρουπάκης.
Ο Αντώνης Παύλου σπουδάζει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο Ναυπηγός ενώ ο Δημήτρης Μάγνης είναι φοιτητής στα ΤΕΙ Πληροφορικής Αθηνών. Ο Ηλίας Λάππας έχει τελειώσει Αρχαιολογία ενώ ήδη βρίσκεται σε Σχολή Αρχιπυροσβεστών. Με την πυροσβεστική ασχολείται και ο Στέφανος Κανδιόγλου. Τέλος ο Λουκάς Λύκαρης σπουδάζει στα ΤΕΙ, Διοίκηση Επιχειρήσεων.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ
Εν τω μεταξύ από τη Δευτέρα ο ΝΟΛ μπαίνει και επίσημα σε ρυθμούς Α1 αφού στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση παραγόντων ομάδων. Το πιο σημαντικό αντικείμενο συζήτησης αναμένεται να είναι ο αριθμός των ξένων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότερες ομάδες θα ζητήσουν δύο ξένους ενώ μερικές (με πιο ένθερμο υποστηρικτή τον Ολυμπιακό) αναμένεται να ζητήσουν τρεις. Ο ΝΟΛ θα αποφασίσει τη στάση του μέσα στις επόμενες ημέρες.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass