ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2013

Τέσσερα μεγάλα έργα σε Λάρισα - Βόλο

* ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟ, ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΚΑΙ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ *ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2009 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:06
Τη βούληση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν οι Μεσογειακοί Αγώνες σαν μοχλός ανάπτυξης της Κεντρικής Ελλάδας, με όρους διαφάνειας και σεβασμό στο χρήμα των Ελλήνων φορολογούμενων, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, με αφορμή την εισαγωγή προς επεξεργασία του νομοσχεδίου για την ίδρυση της Οργανωτικής Επιτροπής «Βόλος 2013» από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Με αιχμή την κριτική της αξιωματικής Αντιπολίτευσης για καθυστέρηση με κίνδυνο να μην γίνουν άρτια οι Μεσογειακοί Αγώνες, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως αυτά που πρέπει να γίνουν εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι τέσσερα έργα, που θα υλοποιηθούν το 2011 και 2012: το κωπηλατικό κέντρο της Κάρλας, το ιστιοπλοϊκό κέντρο του Βόλου, το κέντρο ιππασίας Λάρισας και το νέο κλειστό γυμναστήριο της Λάρισας. Επίσης εξήγησε πως ακόμη θα αναβαθμιστούν τα υπάρχοντα έργα και τα όποια προβλήματα θα έχουν λυθεί το τρέχον και το επόμενο έτος. Ενημέρωσε την Επιτροπή ότι το ποσό το οποίο αναλογεί και έχει εγκριθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων φθάνει τα 81 εκ. ευρώ και εξέφρασε τη βούληση να ξεκινήσουν όλα πριν το χρονοδιάγραμμα του φακέλου.
Ο εισηγητής της Ν.Δ., Λαρισαίος Κώστας Αγοραστός, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, που ιδρύεται με το νομοσχέδιο αποτελεί ένα ευέλικτο σχήμα, θα επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον της, δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις, θα αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος και τόνισε πως είναι υπόθεση όλων των Θεσσαλών να εκμεταλλευτούν το μεγάλο γεγονός ως ευκαιρία περαιτέρω ανάδειξης της περιοχής. Στάθηκε στις αλλαγές που γίνονται στο αρχικό σχέδιο και αφορούν κυρίως τις απαλλοτριώσεις ακινήτων φυσικών προσώπων (έκανε παρέμβαση και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας) κάτι για το οποίο δεν θα γίνει και αν χρειαστεί θα γίνει με βάση το νόμο περί απαλλοτριώσεων. Τέλος σημαντικό θα είναι ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα είναι αμισθί και δεν θα υπάρχουν έκτακτες και πρόσθετες παροχές σε όσους υπάλληλούς μεταταχθούν.
Η εισηγήτρια του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Σοφία Σακοράφα, που επισκέφθηκε πρόσφατα τη Λάρισα και το Βόλο ανέφερε ότι με καθυστέρηση δύο ετών έρχεται ένα «νομοσχέδιο περιβόλι» το μεγαλύτερο μέρος του οποίου αφορά στη συγκρότηση της ανώνυμης εταιρίας «Βόλος 2013», είναι στρεβλό, ελλιπές και δυσκίνητο. Δήλωσε ότι υπερψηφίζει το νομοσχέδιο επί της αρχής αφού όπως είπε «πιστεύουμε στους Μεσογειακούς Αγώνες και θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προχωρήσουν», και ζήτησε να υπάρξουν βελτιώσεις του νομοσχεδίου. Τον κίνδυνο να υπάρξουν εκπτώσεις στα έργα και αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό διέβλεψε ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Κ. Καρτάλης, αναφέροντας πως «με τον ρυθμό με τον οποίο κινούνται και τις ελλείψεις οι οποίες καταγράφονται στη δομή της οργανωτικής εταιρίας, θα βρεθούμε μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις».
Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο ειδικός αγορητής Ν. Γκατζής δήλωσε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο αιτιολογώντας πως το κόμμα του είναι αντίθετο σε αυτούς τους Μεσογειακούς Αγώνες όπως γίνονται, «με την εμπορευματοποίησή τους, που στόχο έχει το κέρδος κι όχι τελικά την ανάπτυξη της φιλίας, της ειρήνης, τα αθλητικά ιδεώδη και την πολιτιστική μας ταυτότητα».
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ειδικός αγορητής, Π. Κοροβέσης, αφού δήλωσε ότι καταψηφίζει, αιτιολόγησε πως θα επαναληφθούν σε μικρότερη κλίμακα οι Ολυμπιακοί Αγώνες, «που όχι μόνον δεν έδωσαν τίποτα στον τόπο, αλλά μόνον ζημιά έκαναν».
Το μετοχικό κεφάλαιο της «Βόλος 2013» ορίζεται σε είκοσι οκτώ εκατομμύρια (28.000.000) ευρώ και διαιρείται σε διακόσιες ογδόντα χιλιάδες (280.000) μη μεταβιβάσιμες ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας εκατό (100) ευρώ η κάθε μία. Μετοχικοί τίτλοι δεν εκδίδονται, ο δε αριθμός των μετοχών αποδεικνύεται από το εκάστοτε ισχύον καταστατικό της «Βόλος 2013». Το μετοχικό κεφάλαιο αναλαμβάνεται και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το Ελληνικό Δημόσιο. Η καταβολή του κεφαλαίου θα γίνει τμηματικά με την πρώτη δόση ύψους τριών εκατομμυρίων τετρακοσίων δέκα χιλιάδων (3.410.000) ευρώ να καταβάλλεται σε μετρητά εντός ενός (1) μηνός από τη δημοσίευση του νομοσχεδίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ το υπόλοιπο θα καταβληθεί σε τέσσερις (4) ετήσιες δόσεις, ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων εξακοσίων εβδομήντα χιλιάδων (4.670.000) ευρώ, έξι εκατομμυρίων εννιακοσίων εξήντα χιλιάδων (6.960.000) ευρώ, επτά εκατομμυρίων επτακοσίων χιλιάδων ευρώ (7.700.000) και πέντε εκατομμυρίων διακοσίων εξήντα χιλιάδων (5.260.000) ευρώ αντίστοιχα, οι οποίες θα καταβάλλονται μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου εκάστου έτους από το 2010 έως το 2013.
ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Στο μεταξύ το άθλημα του γκολφ που δεν είναι υποχρεωτική η διεξαγωγή του αλλά συμπεριλαμβάνεται στο φάκελο που κατατέθηκε για τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013 που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο το πιο πιθανό είναι να ζητηθεί αλλαγή από την Δ.Ε.Μ.Α. και να μην συμπεριληφθεί στους Αγώνες αλλά αν κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί θα μετατεθεί από το Βόλο που είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ
Στο μεταξύ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθεί και τροπολογία για τα προνόμια αθλητών και αθλητριών που θα κατακτήσουν πρώτες νίκες σε πανελλήνιους και μαθητικούς αγώνες.
Συγκεκριμένα όσοι κατακτούν πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση σε πανελλήνια πρωταθλήτρια και μαθητικά θα παίρνουν 10% αύξηση των βαθμών τους για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, ΤΕΙ και 15% για την εισαγωγή τους στα Τ.Ε.Φ.Α.Α.
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ
Τροπολογία θα υπάρξει και για το νόμο για την βία στα γήπεδα παρά τις αντιδράσεις των πρώην υφυπουργών Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού και Γιώργου Φλωρίδη που θέλουν να ισχύσει ο αθλητικός νόμος όπως έχει.
Συγκεκριμένα με βάση τον ισχύοντα νόμο οι ποινές για αδικήματα βίας στα γήπεδα δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, είναι άμεσα εκτελεστή και δεν προβλέπεται η εξαγορά της ποινής.
Με την τροπολογία θα γίνει η αλλαγή και η πρώτη φορά που θα συλλαμβάνεται κάποιος θα μπορεί να πάρει αναβολή και επίσης πάλι για την πρώτη φορά θα υπάρχει δυνατότητα εξαγοράς της ποινής.
 
Σήμερα στην Επιτροπή
ο δήμαρχος Λαρισαίων
Σήμερα κλήθηκε να εκφράσει τις απόψεις του στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το σχέδιο νόμου για τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013 ο δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης, ενώ θα κάνουν το ίδιο και ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης και ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Αλέκος Μαβίδης.
Επίσης κλήθηκε ο Μίνωας Κυριακού με την ιδιότητα του απερχόμενου γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπαράλος που όμως δεν θα μεταβεί μια και βρίσκεται στην Αμερική.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass