ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΝΒΑ

Το 2-0 στην παράταση έκαναν οι Λέικερς

*ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΩΝ ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ ΜΕ 101-96

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2009 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:04
Οι Λέικερς προστάτευσαν το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς του ΝΒΑ και βρίσκονται πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Φιλ Τζάκσον επικράτησε στο Λος Αντζελες των Ορλάντο Μάτζικ με 101-96 στην παράταση (κανονικός αγώνας 88-88) και έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών, η οποία κρίνεται στις τέσσερις νίκες. Το δεύτερο παιχνίδι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το πρώτο, όπου οι «Λιμνάνθρωποι» είχαν επιβληθεί με χαρακτηριστική ευκολία. Με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Ρασάρντ Λιούις (18 πόντοι μόνο στο δεύτερο δωδεκάλεπτο και συνολικά 34 πόντοι με 6/12 τρίποντα, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ), οι Μάτζικ έδωσαν σκληρή μάχη και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το 88-88 διαμορφώθηκε 33΄΄ πριν τη λήξη, με καλάθι του Πάου Γκασόλ, για να ακολουθήσει άστοχο σουτ του Κόρτνεϊ Λι, κόψιμο του Χέντο Τούρκογλου στον Κόμπι Μπράιαντ και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ορλάντο. Με μόλις έξι δέκατα να απομένουν για τη λήξη και τους φιλοξενούμενους στην επαναφορά μετά από τάιμ άουτ, ο Τούρκογλου έβγαλε μία εξαιρετική πάσα στον Λι «στην πλάτη» της άμυνας των Λέικερς, αλλά ο νεαρός γκαρντ δεν κατάφερε να βρει το στόχο με το λέι-απ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, ο Γκασόλ, πέτυχε επτά από τους συνολικά 24 πόντους του (είχε και 10 ριμπάουντ) και οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη με 101-96 και έκαναν το 2-0.
Κορυφαίοι των Λέικερς οι Γκασόλ και Μπράιαντ (29 πόντοι και 8 ασίστ), ενώ πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά του Λαμάρ Οντομ, που είχε 19 πόντους με 8/9 σουτ από τον πάγκο. Από τους Μάτζικ, εκτός του Λιούις, ο Τούρκογλου είχε 22 πόντους και ο Ντουάιτ Χάουαρντ 17 πόντους και 16 ριμπάουντ.
Η σειρά μεταφέρεται τώρα στο Ορλάντο για τα τρία επόμενα παιχνίδια (εφόσον χρειαστούν όλα), με το πρώτο να είναι προγραμματισμένο για αύριο τα ξημερώματα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass