ΘΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΝΟΛ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Α1 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΟ

Μόνο με ένα... θαύμα

ΝΙΚΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΑΚΛ ΤΗ ΣΥΡΟ ΜΕ 18-11 ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2009 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:02
 Μόνο με ένα θαύμα θα χαθεί η άνοδος του ΝΟΛ - Μύλοι Καπλανίδη στην Α1 του ελληνικού πόλο. Η λαρισινή ομάδα σε κάθε αγωνιστική δείχνει πως θέλει όσο τίποτε άλλο να το πετύχει και χθες το απέδειξε για μια ακόμη φορά. Στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α2 νίκησε με ευκολία και τη Σύρο με σκορ 18-11. Ωστόσο δεν κατόρθωσε να πανηγυρίσει νωρίτερα την άνοδο. Το Καλαμάκι που απέχει δύο βαθμούς (και σε περίπτωση ισοβαθμίας έχει το πάνω χέρι λόγω περισσότερων τερμάτων) νίκησε χθες τον ΟΥΚ Βόλου με 14 - 7 και η διαφορά διατηρήθηκε. Τώρα στην επόμενη αγωνιστική που θα είναι και η τελευταία (θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 13.30 όπως αποφασίστηκε χθες βράδυ) ο ΝΟΛ παίζει μέσα στη Γλυφάδα και το Καλαμάκι ταξιδεύει στη Σύρο. Αν οι παίκτες του Νίκου Βλαζάκη κατορθώσουν και πάρουν έστω και ένα μόλις βαθμό τότε θα κατακτήσουν τη δεύτερη θέση και θα πάρουν το δεύτερο εισιτήριο. Το πρώτο εισιτήριο το πήρε χθες ο Ποσειδών Ιλισίων που αν και έχει τους ίδιους βαθμούς με το ΝΟΛ ευνοείται στις ισοβαθμίες και ό,τι και να κάνει στην τελευταία αγωνιστική είναι μέσα στη δυάδα.
Στο αγωνιστικό μέρος του χθεσινού ματς (που παρακολούθησαν αρκετοί θεατές χωρίς όμως να γεμίσει η κερκίδα) ο ΝΟΛ είχε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και πήρε νωρίς το προβάδισμα. Από το πρώτο οκτάλεπτο οι γηπεδούχοι κολύμπησαν γρήγορα εκμεταλλευόμενοι την καλή τους φυσική κατάσταση. Αυτό τους έδωσε μια διαφορά τερμάτων την οποία και διατήρησαν ως το τέλος χωρίς να τους ανησυχήσουν οι αντίπαλοι σε κανένα σημείο. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Κρητικό τεχνικό του ΝΟΛ, Νίκο Βλαζάκη να χρησιμοποιήσει και όλους τους παίκτες του.
Στο τέλος όλοι μαζεύτηκαν στο κέντρο της πισίνας και αποθεώθηκαν από τους θεατές.
ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ
4-2, 4-1, 5-4, 5-4 (18-11 τελικό)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ - ΣΚΟΡΕΡΣ
ΝΟΛ (Βλαζάκης): Νούσιος, Κουρουπάκης 4, Μερκουριάδης Α. 2, Μερκουριάδης Π., Ντόσας 2, Παύλου 2, Λάππας 2, Κανδιόγλου 1, Μάγνης 1, Λύκαρης 1, Μπεζιλιώτης, Σοφός, Κωνσταντινίδης 1, Δανιήλ, Τρικάλης, Κουλουκτσής 2
Από τη Σύρο σκόραραν οι εξής παίκτες: Κοράκης 5, Πετρόχειλος 2, Κοκάλας, Ηλιόπουλος, Τοροσιάδης και Δαδιώτης
 
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Καλαμάκι-ΟΥΚ Βόλου          14-7  
Λάρισα-ΝΟ Σύρου    18-11  
Ιωνικός Νικ.-Γλυφάδα           9-16  
Περιστέρι-Νηρέας Χαλ.         17-3  
Κέρκυρα-Ηλυσιακός             11-8  
Ποσειδών Ιλ.-ΟΦΗ    12-6  
  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)  
1. Ποσειδών Ιλ.         34  
2. Λάρισα       34  
3. Καλαμάκι   32  
4. Περιστέρι    31  
5. Γλυφάδα    27  
6. ΝΟ Σύρου 24  
7. ΟΥΚ Βόλου            19  
8. ΟΦΗ           18  
9. Κέρκυρα     18  
10. Ηλυσιακός           11  
11. Ιωνικός Νικαίας   3  
12. Νηρέας Χαλ.        0  
* Ο Ιωνικός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.  
 
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Κυριακή 14 Ιουνίου)
ΟΦΗ - Κέρκυρα
Ηλυσιακός - Περιστέρι
Νηρέας Χαλ. - Ιωνικός
Γλυφάδα - Λάρισα
Σύρος - Καλαμάκι
ΟΥΚ Βόλου - Ποσειδών Ιλισίων
 
Η «ΓΡΟΘΙΑ» ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΛΑΖΑΚΗΣ
Ήρθε στη μέση της χρονιάς και κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω. Εκεί που ο ΝΟΛ ήταν στη μέση της βαθμολογίας και θεωρούταν αουτσάιντερ τον έφτασε στην κορυφή. Ο λόγος για τον προπονητή της ομάδας, Νίκο Βλαζάκη που λίγο μετά τη λήξη του αγώνα είπε τα παρακάτω: «Κάναμε ακόμα ένα σημαντικό βήμα. Πρέπει να υπομείνουμε μερικές ημέρες για να γιορτάσει η Λάρισα ακόμα μια μεγάλη διάκριση. Ο ΝΟΛ είναι έτοιμος να παίξει στην Α1.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έπαιξαν πολύ σοβαρά. Επίσης να συγχαρώ τη διοίκηση γιατί θέλω να ξέρετε πως όταν ήρθα πριν από μερικούς μήνες ζήτησα από τους ανθρώπους της ομάδας να είμαστε όλοι μια γροθιά και αυτό έγινε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας τίμησε για μια ακόμη φορά. Ελπίζω του χρόνου να γεμίζει το κολυμβητήριο. Θεωρώ πως μέχρι την άλλη εβδομάδα εμείς να είμαστε ετοιμοπόλεμοι για τον αγώνα με τη Γλυφάδα. Στην Αθήνα θα κατέβουμε μερικές ημέρες νωρίτερα για να προετοιμαστούμε ακόμα περισσότερο».
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΟΛ, Δημήτρης Κουρέτας, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την τελευταία αγωνιστική. Πιο συγκεκριμένα είπε τα παρακάτω: «Σήμερα ήταν το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας. Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση στο σημερινό ματς και κατακτήσαμε άλλη μια νίκη. Δεν έχουν τελειώσει τα πράγματα παρόλο που είμαστε πολύ κοντά στην άνοδο. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Ας μην πανηγυρίσουμε ακόμα, ας περιμένουμε μερικές ημέρες. Θα είναι μια ιστορική στιγμή για τη Λάρισα…»
«ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ»
Οι πρωταγωνιστές της σημαντικής αυτής προσπάθειας δεν είναι άλλοι από τους παίκτες της ομάδας.
Δηλώσεις μετά τον αγώνα έκανε πρώτος ο αρχηγός του ΝΟΛ, Ηλίας Λάππας, που τόνισε τα εξής:
«Είμαστε ένα βήμα πριν καταφέρουμε το μεγάλο όνειρο το οποίο κυνηγάμε εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτοσυγκράτηση, υπομονή και τελευταίες δέκα ημέρες δουλειάς και πάμε στη Γλυφάδα να καθαρίσουμε κατηγορία».
*Τι θα παίξει ρόλο στην τελευταία αγωνιστική;
-Η ψυχραιμία, η αυτοσυγκέντρωση και κατά πόσο θα ακούμε τον Κρητικό προπονητή μας.
«ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ»
Παθιασμένος για το μεγάλο στόχο της ανόδου παρουσιάστηκε και ο Άγγελος Μερκουριάδης που ανέφερε: «Μία αγωνιστική έμεινε μόνο για να υλοποιηθεί ο μεγάλος στόχος. Όλα θα κριθούν στη Γλυφάδα. Τώρα έχουμε διακοπή και θα ετοιμαστούμε για τον συγκεκριμένο αγώνα που θα φέρει την άνοδο αν όλα πάνε καλά. Είμαστε κοντά στον στόχο και δεν θα τον χάσουμε με τίποτα.
*Δεν υπάρχει περίπτωση να στραβοπατήσετε δηλαδή;
- Τι να πω τώρα; Εμείς θα κάνουμε τα πάντα. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα πάμε να το «καθαρίσουμε» και θα το «καθαρίσουμε»…
ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Αρκετοί ήταν και οι επίσημοι θεατές του χθεσινού αγώνα. Στην κερκίδα του κολυμβητηρίου βρέθηκαν ο δήμαρχος Λάρισας, Κώστας Τζανακούλης, οι βουλευτές, Κώστας Αγοραστός, Φίλιππος Σαχινίδης. Εκεί είδαμε και τον προπονητή μπάσκετ των τριών ανόδων στην Α1 (Ολύμπια, ΓΣΛ και Τρίκαλα), Γιάννη Τζήμα. 
Μεταφορά έδρας και... φιέστα;
Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να μην παίξει στην Αθήνα ο ΝΟΛ στην τελευταία αγωνιστική. Οι άνθρωποι της ομάδας σκέφτονται να υποβάλλουν το αίτημα να διεξαχθεί στη Λάρισα το ματς με τη Γλυφάδα για να διεξαχθεί και μια φιέστα. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, αφού το Καλαμάκι δεν πρόκειται να δεχθεί μια και τα πάντα είναι ανοιχτά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass