ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «Ε» ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

Η Α.Ε.Λ. απέκτησε τον Ρομέου Περέιρα Ντος Σάντος

* ΗΡΘΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 3+1 ΧΡΟΝΩΝ * ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΟΥΜΑΝΟ ΕΜΙΛ ΝΤΙΚΑ - ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ;

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2009 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:01
Από το φύλλο της Δευτέρας η «Ε» ήταν η μόνη εφημερίδα που έγραψε για την πρόταση της Α.Ε.Λ. στη Φλουμινένσε για τον 24χρονο παίκτη Ρομέου Περέιρα Ντος Σάντος και από κείνη τη μέρα μετέφερε με κάθε λεπτομέρεια την υπόθεση της μεταγραφής του. Χθες μάλιστα έγραφε ότι ο μάνατζέρ του θα έφερνε τον παίκτη και χθες το πρωί ήρθε στην Αθήνα και μετά από συζητήσεις με τον πρόεδρο της Α.Ε.Λ. Κωστή Πηλαδάκη υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων με οψιόν για έναν ακόμη.
Ο παίκτης αγοράστηκε από τη Φλουμινένσε και το ύψος της μεταγραφής του ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ. Είναι μια μεταγραφή ενός παίκτη που έρχεται σε πολύ καλή ηλικία και κάποιοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο τόνισαν ότι μπορεί ο παίκτης να ξεπεράσει στην Ελλάδα και τη φήμη του συμπατριώτη του Ντιόγκο που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό.
Ο Κωστής Πηλαδάκης κινήθηκε γρήγορα για την απόκτησή του, έστειλε τον μάνατζερ του παίκτη Μαρτσέλο στη Βραζιλία που τελικά αποδείχθηκε άψογος στις διαπραγματεύσεις του με τη βραζιλιάνικη ομάδα.
Άξιο απορίας είναι πώς ο ερχομός ενός τέτοιου παίκτη στην Ελλάδα πέρασε στα «ψιλά» ορισμένων εφημερίδων της Αθήνας εκτός αν δεν πίστευαν ότι η Α.Ε.Λ. μπορούσε να πάρει αυτόν τον παίκτη.
Ο Ρομέου αποτελεί λοιπόν το πέμπτο μεταγραφικό απόκτημα (μετά τους Σίμιτς, Τριποτσέρη και Κολοβέτσιο, που έχουν ήδη ανακοινωθεί επίσημα, καθώς και του Αμπουχατζέιρα) και από το «θρυλικό» Μαρακανά θα παίξει στο Αλκαζάρ.
Ο Ρομέου γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1985 στην πόλη Ιταμαράτζου της Βραζιλίας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία όπως κάθε Βραζιλιάνος άλλωστε. Το 2002 σε ηλικία 17 ετών έκανε το πρώτο του συμβόλαιο με την ομάδα Ντεμοκράτα στην οποία παράμεινε για δυόμισι χρόνια. Το 2004 πήγε στη Φλουμινένσε και από τότε έως σήμερα έχει παίξει σε 149 αγώνες (επίσημους και φιλικούς) και έχει σκοράρει έξι φορές (σε επίσημους αγώνες). Τα τελευταία επίσημα παιχνίδια του έχουν ως εξής:
Την περίοδο 2006 – 2007 έπαιξε 16 παιχνίδια όλα σαν βασικός. Την περίοδο 2007 – 2008 ξεκίνησε σε 29 παιχνίδια ως βασικός και σε άλλα 7 μπήκε σαν αλλαγή. Μάλιστα εκείνη την περίοδο έπαιξε και στο Κόπα Λιμπερταδόρες σε τέσσερα ματς. Το 2008 -2009 συνολικά αγωνίστηκε σε 27 αγώνες εκ των οποίων σε μόλις 3 μπήκε σαν αλλαγή. Σε όλα τα υπόλοιπα ήταν βασικός.
Τι γίνεται όμως με τη φετινή σεζόν; Η Φλουμινένσε στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι τώρα έχει τέσσερις βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές για το πρωτάθλημα του 2009. Μετράει μια νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα ενώ στα γκολ βρίσκεται να έχει σκοράρει μέχρι στιγμής 2, ενώ έχει δεχτεί 4. Βρίσκεται στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα σε σύνολο 20 ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα. Στην πρώτη αγωνιστική νίκησε με σκορ 1-0 τη Σάο Πάολο ενώ στη συνέχεια έφερε ισοπαλία με την Μπαρουέρι. Στην πιο πρόσφατη αγωνιστική η Φλουμινένσε ηττήθηκε με το βαρύ 1-4 από τη Σάντος. Επόμενη αγωνιστική θα είναι αύριο κόντρα στη Νότικο στο Στάδιο Αφλίτος.
Φέτος ο Ρομέου έχει αγωνιστεί σε 9 παιχνίδια συνολικά (ένα για το κανονικό πρωτάθλημα το Μπραζιλεΐράο και τα υπόλοιπα για το πρωτάθλημα Παουλίστα) και στα τέσσερα ήταν βασικός.
Πέρυσι ο Ρομέου σκόραρε συνολικά τρεις φορές και είναι χαρακτηριστικό πως όσες φορές βρήκε δίχτυα, η ομάδα του η Φλουμινένσε νίκησε στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα τα τρία γκολ της περσινής περιόδου τα έβαλε ως εξής:
Το πρώτο το πέτυχε στον αγώνα κόντρα στην Ατλέτικο στο γήπεδο Αρένα Ντα Μπαϊξάντα. Σε εκείνο το ματς η Φλουμινένσε νίκησε με σκορ 3-1 και ήταν 11 Οκτωβρίου. Στις 15 Νοεμβρίου ο Ρομέου βοήθησε ακόμα μια φορά την ομάδα του να πάρει τη νίκη. Στο Μαρακανά σκόραρε κόντρα στην Πορτουγκέζα και η Φλουμινένσε νίκησε με σκορ 3-1. Μια εβδομάδα έπειτα στο στάδιο Μπέιρα Ρίο για το πρωτάθλημα πάλι η Φλουμινένσε νίκησε εκτός έδρας με σκορ 2-0 και το ένα από τα δύο τέρματα ήταν πάλι του Ρομέου.
Ο Ρομέου έχει πάρει... γεύση και από το Τσάμπιονς Λιγκ της Λατινικής Αμερικής που δεν είναι άλλο από το Κόπα Λιμπερταδόρες. Η Φλουμινένσε έπαιξε στην περίοδο 2007 - 2008 στη συγκεκριμένη διοργάνωση και μάλιστα έκανε μια πορεία που κανένας δεν περίμενε αφού έφτασε μέχρι και τον τελικό.
Στον ημιτελικό είχε αποκλείσει την Μπόκα Τζούνιορς από την Αργεντινή και το πανηγύρι που στήθηκε ήταν μεγαλειώδες (γνωστή η κόντρα Βραζιλιάνων και Αργεντίνων άλλωστε). Η έκπληξη ήταν τεραστίων διαστάσεων καθώς η βραζιλιάνικη ομάδα ήταν ουραγός στο εγχώριο πρωτάθλημα. Στο πρώτο ματς στην Αργεντινή το σκορ ήταν 2-2 και στον επαναληπτικό μπροστά σε 100 χιλιάδες θεατές νίκησε με 3-1.
Στον τελικό η Φλουμινένσε έπαιξε κόντρα στη Λίγκα Ντε Κίτα από το Εκουαδόρ (ή αλλιώς Ισημερινό) και στο πρώτο ματς εκτός έδρας έχασε με σκορ 4-2 αλλά στον επαναληπτικό και στο Μαρακανά νίκησε με σκορ 3-1. Οι δύο ομάδες πήγαν στα πέναλτι όμως εκεί νίκησε με 3-1 η ομάδα από το Εκουαδόρ κατακτώντας παράλληλα το τρόπαιο.
Ο Ρομέου σε εκείνη τη διοργάνωση είχε παίξει σε τέσσερα συνολικά παιχνίδια εκ των οποίων τα τρία σαν αλλαγή και το ένα σαν βασικός.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΝΤΙΚΑ
Μετά τον Ρομέου η επόμενη μεταγραφή για την Α.Ε.Λ. μάλλον θα είναι ο Ρουμάνος Εμίλ Ντίκα της Ραπίντ Βουκουρεστίου. Ένας παίκτης που αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής και εντυπωσίασε τον τεχνικό Μαρίνο Ουζουνίδη που τον είδε με τα χρώματα της Ραπίντ.
Έχει ηλικία 27 χρονών, ύψος 1.79 και βάρος 73 κιλά και στο παρελθόν αγωνίσθηκε στις Αρίπι Πιτέστι, στην Άργκες Πιτέστι, στη Ραντορουί και στην Ιντερνάσιοναλ Πιτέστι.
ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ;
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ο παίκτης της Α.Ε.Λ. Λαρισαίος Τάσος Κυριάκος βρίσκεται στο στόχαστρο της Ομόνοιας που έχει προπονητή τον Λεμονή με τον οποίο στο παρελθόν είχε συνεργασθεί ο παίκτης.
Ο Κυριάκος έχει συμβόλαιο με την Α.Ε.Λ. αλλά και από την άλλη σίγουρα θέλει να πάει σε ομάδα που ενδεχομένως να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής αλλά και πιθανόν να μην βρίσκεται στα πλάνα του Ουζουνίδη για τη νέα χρονιά (ως γνωστόν εδώ και καιρό γράψαμε ότι κάποιοι παίκτες που έχουν συμβόλαια θα τους γίνει πρόταση να λυθούν).
 
Ρομέου: Με έπεισε ο Γκάμπριελ
Ο Ρομέου έκανε χθες δηλώσεις στο ξενοδοχείο που κατέλυσε μαζί με τους δύο μάνατζέρ του (Μαρτσέλο και Γκουερίνο) έκανε δηλώσεις και τόνισε τα εξής: «Χαίρομαι που έρχομαι στην Ευρώπη και είναι πολύ καλό για μένα ότι θα παίξω σε μία ομάδα που αγωνίζεται στο Europa league. Δεν είμαι ντριπλαδόρος σαν παίκτης, αλλά παίζω για την ομάδα και θέλω να πω ότι ρώτησα πολλούς Βραζιλιάνους που ζουν στην Ελλάδα για την Α.Ε.Λ. και με έπεισε να έρθω ο Γκάμπριελ που παίζει στον Παναθηναϊκό.
Εντυπωσιάστηκα από αυτά που μου έδειξε ο πρόεδρος για την ομάδα που κάνει γήπεδο και έχει μεγάλες φιλοδοξίες».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass