ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΑΕΚ (0-0)

ΠΑΡΑ... λίγο νίκη για την ΑΕΛ

* ΧΑΘΗΚΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ * ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2009 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:59
 Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης
Τελευταίο παιχνίδι της φετινής σαιζόν για την ΑΕΛ χθες στο Αλκαζάρ με αντίπαλο την ΑΕΚ για τον θεσμό των πλέι οφ και οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη μπορεί να πήραν τον πρώτο βαθμό στο θεσμό (0-0) αλλά σίγουρα άξιζαν τη νίκη που χάθηκε ελέω Πάρα καθώς ο Αργεντινός παίκτης των «βυσσινί» απώλεσε πέναλτι στο 17’ και στο 71’ μόνος προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ. Το παρήγορο γι’ αυτόν αλλά όχι και για τους φίλους της ΑΕΛ είναι ότι τον μιμήθηκε και ο Γιαννακόπουλος στο 38’ που συνέχισε το σερί των χαμένων ευκαιριών του στα πλέι οφ. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες και στα δοκάρια καθώς είχαν από ένα (Σαρμιέντο 38’, Χετεμάι 68’)
Η λαρισινή ομάδα αγωνίσθηκε καλύτερα από τον αντίπαλό της έστω και αν έπαιζε με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο (οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν στο διάστημα (46-70) ενώ είχαν να αντιμετωπίσουν και τη διαιτησία του κ. Καλόπουλου που εκμεταλλεύτηκε τη βαθμολογική αδιαφορία των «βυσσινί» για να βοηθήσει την ΑΕΚ αλλά οι φίλοι των γηπεδούχων δεν του το συγχώρεσαν και φάνηκε στις συνεχείς αποδοκιμασίες προ το πρόσωπο του.
Στο παιχνίδι αυτό η προσέλευση του κόσμου ήταν μάλλον μέτρια (περίπου πέντε χιλιάδες κόσμος) απόρροια των τεσσάρων συνεχόμενων ηττών στα πλέι οφ αλλά στο τέλος το χειροκρότημα ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθεια των παικτών στο χθεσινό παιχνίδι αλλά και της πέμπτη θέσης που κατέλαβε στο πρωτάθλημα και επιστρέφουν στην Ευρώπη μετά από δύο χρόνια μέσω πρωταθλήματος.
Από δω και πέρα το τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΛ την ερχόμενη Κυριακή στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και θα παραταχθεί με αρκετές αλλαγές (Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ζουράφσκι, Κώτσιος, Κυριακίδης, Ιγγλέσιας έχουν τελειώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις...), ενώ η ΑΕΚ στον αγώνα με τον ΠΑΟ θα παίξει τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αυτό που ενδιαφέρει τώρα τον Ουζουνίδη (που κατάφερε να δώσει κίνητρο στο χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ και αυτό ήταν η αγωνιστική εικόνα που θα έκλεινε την χρονιά) είναι να ετοιμάσει την ομάδα της νέας αγωνιστικής περιόδου όσο το δυνατόν γίνεται πιο νωρίς μια και το πρώτο επίσημο παιχνίδι θα το δώσει η λαρισινή ομάδα στις 16 Ιουλίου και θα αφορά στο Europa league.
Οι Λαρισαίοι θα πάρουν «γεύση» της ΑΕΛ στις 22 Ιουνίου που αρχίζει η προετοιμασία με τουλάχιστον δεκαπέντε νέα πρόσωπα...   
Και ένα στατιστικό στοιχείο...Σερεμέτ και Μιούλερ έκαναν την πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΛ ενώ ο Βλασόπουλος ήταν η πρώτη φορά που ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3 και δύο νέα πρόσωπα για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα τον Σερεμέτ και τον Βλασόπουλο. Τερματοφύλακας λοιπόν ήταν ο Σερεμέτ, στην άμυνα οι: Μπουκουβάλας (δεξιά), Νταμπίζας, Ααράμπ (στο κέντρο) και Κατσιαρός (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αγωνίσθηκαν οι: Βλασόπουλος, Ιγγλέσιας, Σαρμιέντο και στην επίθεση οι: Πάρα (αριστερά), Τσίγκας (στο κέντρο) και Γιαννακόπουλος (δεξιά).
Από την άλλη ο τεχνικός της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγιεβιτς αγωνίσθηκε και αυτός με 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα, στην άμυνα τους: Κουτρουμάνο (δεξιά), Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλο (στο κέντρο), Γεωργέα (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Ενσαλίβα, Χετεμάι και Πελετιέρι και στην επίθεση τους Τζιμπούρ (δεξιά), Μπλάνκο (στο κέντρο) και Σκόκο (αριστερά).
Το πρώτο μέρος ανήκει ολοκληρωτικά στην λαρισινή ομάδα που έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο απέναντι σε μία ΑΕΚ που όλοι χλεύαζαν καθώς δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία.
Απεναντίας η ΑΕΛ είχε ένα χαμένο πέναλτι με τον Πάρα , ένα δοκάρι με τον Σαρμιέντο και μία μεγάλη ευκαιρία με τον Γιαννακόπουλο. Το γεγονός ότι οι «βυσσινί» δεν προηγήθηκαν με τουλάχιστον 2-0 οφείλεται στην ανικανότητα των παικτών του Ουζουνίδη να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.
Και δεν έφθανε το γεγονός ότι η λαρισινή ομάδα δεν μπορούσε να βάλει γκολ είχε και την ατυχία να χάσει στην εκπνοή του ημιχρόνου τον Ιγγλέσιας που αποβλήθηκε με ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα ξεσηκώνοντας την κερκίδα εναντίον του διαιτητή Καλόπουλου για την αυστηρότητα που έδειξε στη δεύτερη κάρτα του Ιγγλέσιας.               
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή και μέχρι το 70’ πίεσαν την ΑΕΛ αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να …ισοφαρίσουν τη λαρισινή ομάδα στα δοκάρια με τον Χετεμάι. Ήταν ό,τι καλό δημιούργησε η ομάδα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς. 
Αυτό το δοκάρι όμως «ξύπνησε» την ΑΕΛ αλλά ο Πάρα δεν χάνει μόνο πέναλτι αλλά και μεγάλες ευκαιρίες που ήταν «δώρο» εκατομμυρίων για την ΑΕΚ μια και διεκδικεί έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Στην συνέχεια η ΑΕΚ απείλησε με κάποια φάουλ του Σκόκο αλλά την πιο σημαντική ευκαιρία την έχασε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα όταν κεφαλιά του Αλεξόπουλου απέκρουσε στη γραμμή του τέρματος ο Κατσιαρός.
Από την ΑΕΛ το μόνο αξιοσημείωτο στα τελευταία λεπτά ήταν η πρώτη συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα του Μάρτιν Μιούλερ.  
Η ουσία είναι ότι η λαρισινή ομάδα χθες παρότι έκανε το καλύτερο παιχνίδι στα πλέι οφ δεν κατάφερε να κερδίσει μια ΑΕΚ που προκαλούσε οίκτο και η οποία αν κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τον ΠΑΟ θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ! Απίστευτα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο...
ΦΑΣΕΙΣ
10’: Από αριστερά ο Κατσιαρός κάνει σέντρα και μετά από απόκρουση του Μαϊστόροβιτς η μπάλα φθάνει στον Σαρμιέντο που μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια σουτάρει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων.
17’: Από μπαλιά του Κατσιαρού ο Πάρα πάει να γίνει παραλήπτης της μπάλας και ανατρέπεται μέσα στη μεγάλη περιοχή σύμφωνα με τον διαιτητή Καλόπουλο  από τον Κουτρουμάνο. Το εκτελεί ο Πάρα και στέλνει την μπάλα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σάχα.
22’: Σέντρα σουτ του Χετεμάι από δεξιά μπλοκάρει ο Σερεμέτ.
36’: Ο Ιγγλέσιας σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα κοντράρει στον Μαϊστόροβιτς και καταλήγει στην αγκαλιά του Σάχα.
38’: Έξω από την μεγάλη περιοχή ο Σαρμιέντο κάνει σουτ και στέλνει την μπάλα στο αριστερά κάθετο δοκάρι του Σάχα στην επιστροφή φθάνει στον Γιαννακόπουλο που μόνος προ κενής εστίας «καταφέρνει» να την στείλει άουτ!
54’: Αντεπίθεση της ΑΕΚ και ο Μαντούκα κάνει μία κούρσα από αριστερά φθάνει μέχρι μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά πλάγια σουτάρει και στέλνει την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Σερεμέτ.       
56’: Σουτ του Μπλάνκο από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
68’: Ο Γεωργέας από αριστερά κάνει σέντρα η μπάλα φθάνει στον Τζιμπούρ που τροφοδοτεί στον Χετεμάι που από καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σερεμέτ.
71’: Ο Γιαννακόπουλος από δεξιά μεταβιβάζει στον Πάρα που μόνος προ κενής εστίας μέσα στη μικρή περιοχή με μια ελάχιστη πίεση από τον Χετεμάι στέλνει την μπάλα άουτ !
75’: Ο Σκόκο εκτελεί φάουλ από καλή θέση η μπάλα χτυπάει στο τείχος και καταλήγει κόρνερ ενώ είχε ακινητοποιηθεί ο Σερεμέτ.
77’: Απευθείας εκτέλεση φάουλ από καλή θέση του Σκόκο μπλοκάρει ο Σερεμέτ που ήταν σε καλή θέση.
78’: Ο Κυριάκος εκτελεί φάουλ από αριστερά και στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 
90’: Από αριστερά ο Σκόκο εκτελεί κόρνερ ο Αλεξόπουλος πιάνει κεφαλιά αλλά πάνω στη γραμμή του τέρματος αποκρούει ο Κατσιαρός.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος παίκτης για την ΑΕΛ ήτα ο Νταμπίζας και ακολούθησε ο Σερεμέτ που έδειξε απίστευτη σταθερότητα. Από κει και πέρα ο Μπουκουβάλας πήγε αρκετά καλά κόντρα στον Σκόκο με εξαίρεση δύο φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο που τον έχασε, ο Ααράμπ έκανε ένα λάθος στο πρώτο μέρος αλλά μετά ήταν καλός ενώ ο Κατσιαρός έκανε σπουδαίο παιχνίδι (ειδικά στο πρώτο μέρος) και εκτέθηκε μόνο σε μία επίθεση του Μαντούκα στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Βλασόπουλος πολύ καλός για πρώτη εμφάνιση ενώ ο Σαρμιέντο ήταν μέτριος και ο Ιγγλέσιας απλά πάλευε. Ο Πάρα βαρύνεται με το πέναλτι που έχασε και την ευκαιρία όπως και ο Γιαννακόπουλος. Τέλος ο Τσίγκας δεν μπόρεσε να μπει στον αγώνα όπως και ο Ζουράφσκι που τον αντικατέστησε. Έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται Κυριάκος και Μιούλερ.   
 ***
Από την ΑΕΚ κορυφαίος ο Χετεμάι και ακολούθησαν ο Σκόκο κατά διαστήματα, ο Τζιμπούρ στο πρώτο μέρος και ο Μαντούκα.  
ΑΣΧΗΜΗ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αποτυχημένη η διαιτησία του κ. Καλόπουλου (Θεσσαλονίκη) που κακώς απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ιγγλέσιας ενώ η ανατροπή του Πάρα σύμφωνα με τον καθηγητή διαιτησίας κ. Περικλή Βασιλάκη γίνεται εκτός περιοχής. Σωστή η κίτρινη στον Ενσαλίβα (38’) μπορούσε να δεχθεί και δεύτερη για τις διαμαρτυρίες του ενώ χαρίστηκε μία κίτρινη στον Πελετιέρι.
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ.κ. Σαραϊδάρης και Παπαδόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Κίτρινες κάρτες είδαν ακόμα οι:  Γιαννακόπουλος, Κατσιαρός, Ενσαλίβα, Χετεμάι
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σερεμέτ, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Ααράμπ, Μπουκουβάλας, Ιγγλέσιας, Σαρμιέντο, Βλασόπουλος, Πάρα (76' Κυριάκος), Τσίγκας (65' Ζουράφσκι), Γιαννακόπουλος (90' Μιούλερ).
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Κουτρομάνος, Γεωργέας, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Πελετιέρι, Ενσαλίβα (53' Μαντούκα), Xετεμάι, Σκόκο, Μπλάνκο (76' Εντίνιο), Τζιμπούρ (88' Παυλής).
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:4328
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass