ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ 4ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Έδωσαν ραντεβού για το πέμπτο…

ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ * ΧΘΕΣ Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2009 4:27 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:55
Ραντεβού στο ίδιο μέρος σε ένα χρόνο έδωσαν χθες οι νεαροί φίλοι του τένις. Αυτό γιατί ένα ακόμη (το 4ο ήταν αυτό) πανελλαδικό τουρνουά τένις τζούνιορ στα γήπεδα της Νίκαιας και της Λάρισας έφτασαν στο τέλος τους και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Τόσο η διοργάνωση (από τους Ομίλους Α.Σ.Α. Λάρισας, Ο.Α. Νίκαιας, Λαρισαϊκού Ο.Α.) όσο και το θέαμα από τους αθλητές (ειδικά στον τελευταίο τελικό) ήταν υψηλής ποιότητας και κάτι τέτοιο έχει πείσει τους πάντες πως και το 2010 θα δώσουν τους αγώνες τους στα ίδια γήπεδα για τον ίδιο σκοπό.
Χθες το απόγευμα λίγο μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου τελικού των αγοριών ο Όμιλος Αντισφαίρισης Νίκαιας διοργάνωσε μια τελετή λήξης με την οποία αποχαιρέτησε αθλητές, προπονητές, γονείς και συνοδούς. Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Καφές στην ομιλία του αφού ευχαρίστησε όλους τους συνδιοργανωτές και τους αθλητές τόνισε πως όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Επίσης ανέφερε πως όλα συνηγορούν πως και του χρόνου οι αγώνες θα γίνουν στα ίδια ακριβώς σημεία με ακόμα καλύτερες προδιαγραφές.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Νίκαιας, κ. Κομίτσας που από την πλευρά του υπογράμμισε τη σημαντικότητα των αγώνων για την περιοχή. Επίσης είπε πως όλοι οι διοργανωτές έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για μην λείψει τίποτα στους αθλητές.
Το μικρόφωνο πήρε και ο πρόεδρος του Ε.Α.Κ.Λ. κ. Στουκογεώργος λέγοντας πως το Ε.Α.Κ. Λάρισας πάντοτε στηρίζει τέτοιες υγιείς προσπάθειες. Μάλιστα ο πρόεδρος του Ε.Α.Κ. παρατήρησε πως το φετινό τουρνουά ήταν το καλύτερο όλων των ετών και ευχήθηκε του χρόνου να γίνει ακόμα καλύτερο. Τέλος μίλησε και η αντινομάρχης κ. Πρεζεράκου που κάλεσε όλους τους Λαρισαίους να στηρίζουν συνεχώς τέτοιες προσπάθειες. Επίσης είπε πως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα κάνει τα πάντα για να δίνει δύναμη σε τέτοιου είδους διοργανώσεις αφού αυτές διαφημίζουν το νομό.
Στη χθεσινή τελευταία ημέρα αξίζει να αναφέρουμε πως το «παρών» έδωσαν οι: Ντίνος Διαμάντος πρόεδρος του ΤΕΕ, Στατήρης Γιώργος Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νίκαιας, Γκαβάνας Γιώργος πρόεδρος ΑΟΔΝ, Μπέτσιος Νίκος μέλος της διοίκησης του Ε.Α.Κ., Πατσουράκος Τάσος πρόεδρος του Λαρισαϊκού Ο.Α., και ο Κουραμάς Δημήτρης που είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΦΟΑ.
ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ
Όσον αφορά στον αγωνιστικό τομέα, παίχτηκαν παιχνίδια υψηλού τενιστικού επιπέδου πολλά από τα οποία κρίθηκαν στο 3ο σετ ή στο τάι μπρέικ, πιστοποιώντας την άνοδο του τένις στην Ελλάδα. Το κύριο χαρακτηριστικό του τουρνουά ήταν οι μεγάλες ανατροπές και οι ήττες των φαβορί. Συγκεκριμένα στις 6 από τις 8 κατηγορίες τα Νο 1 των ταμπλό δεν κατάφεραν να επικρατήσουν.
Στη κατ. Α18 ο Κόκκοτας Νικόλαος του Ο.Α. Αθηνών Νο 3 της Πανελλήνιας Κατάταξης(ΠΚ), μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό που παρακολούθησαν πολλοί φίλαθλοι, νίκησε τον Φωκά Γιώργο του Ο.Α. Πετρούπολης (Νο 2 της ΠΚ) με 2-1 σετ (4-6, 7-5, 6-1).
Στην κατ. Αγόρια 16, το νέο μεγάλο ταλέντο του Ελληνικού τένις, ο 15χρονος Πανούλας Θωμάς-Ορέστης του Α.Γ.Ο. Φιλιππιάδας (Νο 3 της ΠΚ) νίκησε εύκολα τον κατά 1 χρόνο μεγαλύτερό του και Νο 2 της ΠΚ Αλεξιάδη Αλέξανδρο του Ο.Α.Χανίων με 2-0 σετ (6-4, 6-2).
Στην κατ. Κορίτσια 18 είχαμε επίσης ανατροπή με την Τσεκούρα Πανωραία του Α.Ο.Α. Φιλοθέης (Νο 5 της ΠΚ) να σπάζει 2 φορές το ταμπλό νικώντας στα ημιτελικά την Μαδένογλου Χριστίνα του Α.Ο.Α. Ηλιούπολης (Νο 1 της ΠΚ) με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και στον τελικό την Κωστορρίζου Νίκη του Ο.Α. Πετρούπολης με 2-1 σετ (4-6, 7-5, 6-2).
Στα Κορίτσια 16, την κατά τεκμήριο καλύτερη κατηγορία Junior, η Κωνσταντινίδου Ελένη του Α.Ο.Α. Ποσειδών Θεσσαλονίκης (Νο 2 της Π.Κ. και Νο 3 του τουρνουά) επικράτησε ανέλπιστα εύκολα επί της πολύ ισχυρής αντιπάλου της Παπαγεωργίου Ειρήνης του Ο.Α. Αθηνών (Νο 2 της Π.Κ. και Νο 2 του τουρνουά) με 2-0 σετ (6-2, 6-1).
Ανατροπές είχαμε και στη κατηγορία Αγόρια 12 με νικητή τον Τσιτσιπά           Στέφανο του Ο.Α. Γλυφάδας (Νο 2 της ΠΚ) επί του Σκαλιδάκη Δημητρίου του Ο.Α. Χανίων (Νο 1 της ΠΚ) με 2-1 σετ (2-6, 6-2, 6-1) και στην κατηγορία Κορίτσια 12 με νικήτρια την Καρκάνη Κωνσταντίνα του Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς (Νο 4 της ΠΚ) που αφού κατάφερε στον ημιτελικό να επιβληθεί επί της Ματούλας Μάρθας του Ο.Α. Τούμπας (Νο 2 της ΠΚ) με 2-0 σετ (7-6, 6-0) κατάφερε στον τελικό να σταματήσει την εκπληκτική πορεία της Χείλαρης Αναστασίας του Α.Ο. Βάρης Αναργύρων (χωρίς να έχει βαθμολογία και προερχόμενη από τα προκριματικά διέλυσε όλα τα ταμπλό) και να την νικήσει δύσκολα με 2-0 σετ (7-5, 6-4).
Μόνο στα Αγόρια 14 και Κορίτσια 14 τα πράγματα κύλησαν σχεδόν φυσιολογικά τουλάχιστον όσον αφορά τους νικητές. Συγκεκριμένα στα Αγόρια 14 ο Μπαλαμπάνοβ Αλέξανδρος του Α.Ο. Αργυρούπολης (Νο 1της Π.Κ.) νίκησε δύσκολα τον Στεργίου Ιωάννη του Ο.Α. Βουλιαγμένης Μικροί Άσσοι (Νο 4 της ΠΚ) με 2-1 σετ (2-6, 6-3, 7-5) στον καλύτερο ίσως τελικό του 4ου Πανελλαδικού. Στα Κορίτσια 14 η Ντούλια Ελισάβετ του Α.Ο.Α. Παπάγου (Νο 3 της ΠΚ) επιβλήθηκε, επί της ισόβαθμης της στη Π.Κ., Κόκκοτα Αγγελικής του Ο.Α. Αθηνών με 2-0 σετ (6-3, 6-2).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass