ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ 21-24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Αθλητική… τόνωση για τη Λάρισα

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 64 ΟΜΑΔΕΣ, 1.300 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ, 700 ΓΟΝΕΙΣ,ΦΙΛΟΙ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2009 3:53 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:47
Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς τέτοιες ενέργειες πραγματικά αποτελούν … μάννα εξ ουρανού για πολλούς επιχειρηματίες της πόλης. Ο λόγος για το ποδοσφαιρικό διεθνές τουρνουά ακαδημιών που θα διεξαχθεί στη Λάρισα από τις 21 έως και τις 24 Απριλίου καθώς αναμένεται να προσελκύσει στη θεσσαλική πρωτεύουσα 32 συλλόγους με δύο ομάδες ο καθένας, 1300 περίπου αθλητές και 700 γονείς, προπονητές και φίλους των ομάδων. Τέτοιος αριθμός πραγματικά είναι ικανός να τονώσει οικονομικά και αθλητικά την περιοχή σε αυτήν τη νεκρή αγωνιστικά περίοδο. Διοργανωτές είναι ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Λάρισας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Νομού και το κατάστημα αθλητικών ειδών «Kareliasport» ενώ αξίζει να υπογραμμίσουμε πως η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά και έχει εξελιχθεί σε πραγματικό θεσμό.
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗ
Για τους σημαντικούς αυτούς αγώνες τόσο ο δήμαρχος, κ. Τζανακούλης όσο και ο νομάρχης κ. Κατσαρός απέστειλαν τα δικά τους μηνύματα το οποία αναφέρουν τα παρακάτω:
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ
Καλωσορίζω στη Λάρισα τους νέους από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, που με την παρουσία τους εδώ στη Λάρισα, την πόλη διοργανώτρια των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, συμβάλουν τα μέγιστα στην πραγματοποίηση της τριήμερης γιορτής του ποδοσφαίρου που για 6η συνεχή χρονιά διοργανώνεται με την ονομασία «Ας γίνουμε φίλοι παίζοντας».
Φίλες και φίλοι μέσα από την προσπάθεια των μικρών πρωταγωνιστών και των προπονητών τους, την ευγενή άμιλλα και τον ευγενή ανταγωνισμό, επιμένουμε στην ανάπτυξη της αθλητικής δράσης με στόχο την προώθηση του αθλητικού πνεύματος στη νέα γενιά.
Στηρίζουμε την ανάπτυξη και την πρόοδο του ποδοσφαίρου με εμμονή και προσήλωση, δημιουργούμε νέες και αναβαθμίζουμε τις ήδη υπάρχουσες γηπεδικές εγκαταστάσεις, των πρωτοποριακών για όλη την Ελλάδα, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά αθλητικών μας κέντρων.
Χαιρετίζω όλους τους συμμετέχοντες σ΄ αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου προτρέποντάς τους, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, με βάση τα πρότυπα του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Καλή επιτυχία σε όλους.
ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
Καλωσορίζουμε τους νέους αθλητές από όλη την Ελλάδα, από τη Σερβία και τη Βουλγαρία, εδώ στη Λάρισα που το 2013 θα γίνει το επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος με τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων.
Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού. Προάγει το ήθος, το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα. Ωθεί σε προσπάθεια και αγώνα. Προϋποθέτει το σεβασμό στον αντίπαλο, την αναγνώριση της αξίας και της ανωτερότητάς του, την τιμή σε όλους, συμπαίκτες και αντιπάλους. Η Νομαρχία Λάρισας στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις προσπάθειες που στοχεύουν στην εξάπλωση του αθλητικού πνεύματος. Ενισχύει συλλόγους, κατασκευάζει αθλητικούς χώρους, διοργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις.
Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Μας προσφέρει στιγμές σπάνιας ομορφιάς, έντονες συγκινήσεις και αναπάντεχες ανατροπές. Από εδώ θα αναδειχτούν τα ονόματα που αύριο θα πρωταγωνιστήσουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο κάνοντάς μας υπερήφανους που κάποτε μας δόθηκε η χαρά και η ευκαιρία να σας προσφέρουμε τη φιλοξενία μας.
Σε αυτό του τουρνουά θα σας δοθεί για τρεις ημέρες η ευκαιρία να παίξετε, να κάνετε φίλους, να γνωρίσετε τον νομό μας, να ΄ρθείτε σε επαφή με την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.
Από την άλλη πλευρά, ως διοργανωτές αυτής της γιορτής, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου αυτές οι ημέρες να σας μείνουν αξέχαστες, η διαμονή σας να είναι ευχάριστη και οι αναμνήσεις από την παραμονή σας στην πόλη μας να χαραχτούν για πάντα στις καρδιές σας.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Χθες εξάλλου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στην οποία παρευρέθησαν ο δήμαρχος κ. Τζανακούλης, ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ κ. Οικονόμου, η εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης η αντινομάρχης κ. Πρεζεράκου και ο επιχειρηματίας κ. Καρέλιας.
Ο πρόεδρος του ΑΟΔΛ κ. Οικονόμου τόνισε πως με τέτοιες ενέργειες οι άνθρωποι του ΑΟΔΛ βάζουν τις βάσεις για να καρποφορήσει η αγάπη των νέων παιδιών για τον αθλητισμό.
Η αντινομάρχης κ. Πρεζεράκου ανέφερε πως η Νομαρχία είναι πάντα αρωγός σε τέτοιου είδους ενέργειες και μίλησε για τα θετικά του αθλητισμού.
Τέλος ο κ. Καρέλιας δήλωσε περήφανος που ξεκίνησε μια τέτοια διοργάνωση πριν από χρόνια και εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο. 
ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
GROYP ΄95-΄96
1ος Ομιλος: Αρης Λάρισας, Αγ. Παρασκευή, Μεσ/γγι 2008, Α.Ο. Πρωτέας Θ.
2ο Ομιλος: ΠΑΟΚ, Π.Α.Ο. Λουτρακίου, Αναγ/ση Πτολ/δας, Ακ. Φαρσάλων
3ος Ομιλος: Ηρακλής Θ., Ακ. Λιτοχώρου, Ερμής Αγρινίου, Ακ. Γ. Πλίτση
4ος Ομιλος: Α.Ε.Λ. 1964, Ερμής Καλ/ρίας, Α.Ο. Τοξότης, Ατρ. Πτολ/δας
5ος Ομιλος: Ολυμπιακός Π., Α.Σ. Λαμία, Ελπίς Αγρινίου, Ελπίδες Καρ.
6ος Ομιλος: Εργοτέλης, Ακ. Τσαρ/νης, ΠΑΣ Σοφάδων, Α.Ο.Δ.Λ.
7ος Ομιλος: Ερυθρός Αστέρας, Ακ. Ντ. Κούη, Α.Ο. Απόλλων, Ασκληπιός Τρ.
8ος Ομιλος: Λοκομοτίβ Σόφιας, Γ.Ο. Μεσολόγγι, Ατρόμητοι, Π.Σ. Ελασσόνας
GROUP ΄97-΄98
1ος Ομιλος: Εργοτέλης, Ερμής Βόλου, NRG Ζακύνθου, Π.Σ. Ελασσόνας
2ος Ομιλος: Πανιώνιος, Ε.Ε. Κατερίνης, Α.Ο. Τοξότης, Ακ. Γ. Πλίτση
3ος Ομιλος: Ολυμπιακός Π., Ελπίς Αγρινίου, Αγ. Παρασκευή, Α.Ο.Δ.Λ.
4ος Ομιλος: Α.Ε.Λ. 1964, Μεσ/γγι 2008, Ακ. Σάντος, Ακ. Ζ. Babovij
5ος Ομιλος: Αρης Λάρισας, Ερμής Αγρινίου, Α.Ο. Απόλλων, Ακ. Ντ. Κούη 1
6ος Ομιλος: Προμηθέας Στ., Ατρ. Πτολ/δας, Ακ. Ντ. Κούη 2, Ακ. Νίκη Μιχαήλ
7ος Ομιλος: Ηρακλής Θεσ/νίκης, Μαγνησιακός, Γ.Ο. Μεσολόγγι, Ατρόμητοι
8ος Ομιλος: Νίκη Βόλου, Α.Σ. Λαμία, Προμηθέας Λ., Αμπελωνιακός
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass