Ο ΓΓΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΟΥΒΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ «Ε»

«Ιδρύεται ομοσπονδία μαζικού αθλητισμού»

*ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ *ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2009 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:26
 Στη Λάρισα βρέθηκε προχθές ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Σταύρος Δουβής, για να παρευρεθεί στην εκδήλωση των προπονητών ποδοσφαίρου νομού Λάρισας και μετά το τέλος της εκδήλωσης αποφάσισε να δειπνήσει με τρεις παλιούς του φίλους σε παράπλευρη ταβέρνα από το χώρο της εκδήλωσης.Συνδαιτυμόνες του Σταύρου Δουβή ήταν ο πρόεδρος τη Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Ελλάδας Ηλίας Καφφές, ο παρατηρητής διαιτησίας μπάκετ Κώστας Πατσιούρας και η «Ε», στην οποία ο Σταύρος Δουβής από την εποχή που ήταν διαιτητής μπάσκετ πάντα ενημερωνόταν αλλά και ως αρχιδιαιτητής έδινε πάντα ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις.
Η συζήτηση στην ταβέρνα του... Κώστα στην οδό Νικοτσάρα (δείγμα της απλότητας του γενικού γραμματέα που αποφεύγει τα επίσημα δείπνα) περιστράφηκε αρκετή ώρα γύρω από το μπάσκετ (χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι ο Σταύρος Δουβής έφυγε από τη Λάρισα για να επιστρέψει στην Αθήνα τις πρώτες πρωινές ώρες).
Αλλά όταν είσαι μαζί με τον Γ.Γ.Α. δεν μπορείς να μην μπεις και στη δημοσιογραφική περιέργεια για να ρωτήσεις για γεγονότα που απασχολούν τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα τον Λαρισινό.
Το πρώτο που μας αποκάλυψε ο Σταύρος Δουβής ήταν ότι από φέτος θα υπάρχει μια νέα ομοσπονδία και αυτή θα είναι η ομοσπονδία του μαζικού αθλητισμού. Μας είπε συγκεκριμένα: «Η ίδρυσή της είναι επιτακτική ανάγκη, ο κόσμος έχει τάση στην παχυσαρκία, το άγχος είναι αυξημένο και πρέπει οι άνθρωποι άνω των σαράντα να βρούν ξανά την επαφή τους με τον αθλητισμό. Θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τα μαζικά προγράμματα αθλητισμού και θα βοηθήσουμε όλες τις ειδικές κατηγορίες. Θα πρέπει τα μικρά παιδιά να μάθουν κολύμπι, να πάνε στα γήπεδα και στους στίβους. Οι γυναίκες και οι ενήλικες, που αυτή τη στιγμή ασχολούνται με τις δουλειές του θα πρέπει να έχουν μια αθλητική διέξοδο και γι’ αυτό θα βοηθήσουμε σε συνεργασία με άλλους φορείς την επιστροφή όλων στον αθλητισμό».
Στη συνέχεια μιλήσαμε για το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων 2013 που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο και ήταν σαφέστατος: «Το θέμα των Μεσογειακών Αγώνων θα διαχειρισθεί εταιρία που θα συσταθεί στις αρχές Μαρτίου οπότε και θα ανακοινωθούν και τα ονόματα του διοικητικού συμβουλίου κατά τα πρότυπα της διαχειριστικής αρχής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που έγιναν στην Αθήνα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η εξεύρεση χορηγιών καθώς θα πρέπει να βρεθούν πενήντα εκατομμύρια όπως έχουμε δεσμευτεί στην Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων».
Ο κ. Δουβής όμως μας επιφύλαξε και άλλη μία ενδιαφέρουσα δήλωση. Συγκεκριμένα μας είπε: «Για πρώτη φορά οι προϋπολογισμοί όλων των ομοσπονδιών είναι έτοιμοι τέλη Φεβρουαρίου και η πρώτη δόση επιχορήγησης θα δοθεί τον επόμενο μήνα. Θα υπάρξουν με δεδομένη την οικονομική κρίση μερικές περικοπές που επιβάλλονται να γίνουν με την μείωση των δημόσιων δαπανών. Νομίζω όμως επειδή φέτος είναι απλά μια μεταολυμπιακή χρονιά δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στις προετοιμασίες των αθλητών».
Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού σχετικά με την πιθανή συγχώνευση των δύο ομάδων μπάσκετ της ΑΕΛ ΓΣ και της Ολύμπια μας τόνισε ότι ίσως να υπάρχουν κίνητρα για τη συγχώνευση των δύο ομάδων και ότι θα είναι πολύ καλό για το λαρισινό μπάσκετ, ενώ τόνισε ότι λύθηκε το θέμα της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου της Νεάπολης (έγινε χθες στη ΓΓΑ η δημοπρασία του έργου).
Τέλος, επισήμανε ότι η Λάρισα μετά το 2013 θα είναι η περιφερειακή πόλη με τις περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς θα γίνει ένα ακόμα κλειστό γυμναστήριο, θα ολοκληρωθεί το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας και θα γίνει το γήπεδο της ΑΕΛ. Χαρακτήρισε την ιδέα του δημάρχου Λαρισαίων, Κώστα Τζανακούλη, να διεκδικήσει τους Μεσογειακούς Αγώνες ως μια ιδέα που θα φέρει την αθλητική και οικονομική ευημερία στη Λάρισα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια οικονομία.
ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
Στο μεταξύ μαζί με τον πρόεδρο της ΟΔΚΕ, Ηλία Καφφέ συζήτησαν τη δημιουργία του νέου κανονισμού διαιτησίας ενώ μαζί και με τον Κώστα Πατσιούρα (τον οποίο παρακίνησε να ασχοληθεί με τα κοινά της διαιτησίας του μπάσκετ) θυμήθηκαν παλιές διαιτησίες του Σταύρου Δουβή και το γεγονός ότι είναι ο μόνος Έλληνας διαιτητής που έπαιξε και στις πέντε ηπείρους ενώ ήταν ο πρώτος που εκκένωσε γήπεδο λέγοντας ότι ο διαιτητής θα πρέπει να είναι αποφασιστικό και επιτέλους να ξέρουν όλοι ότι υπάρχουν και αξίες.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα της ίδρυσης της ομοσπονδίας διαιτητικών αθλημάτων κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα αλλά και η βελτίωση της διαιτησίας που στην Ελλάδα αρχίζει ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου να γίνεται το υπ’ αριθμόν ένα θέμα και να «κλέβει» δόξα από τους πρωταγωνιστές του αγώνα που είναι οι ποδοσφαιριστές. Μάλιστα για το θέμα της διαιτησία ς του ποδοσφαίρου θα έχει συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιος που περιμένει τη λύση διαδικαστικών θεμάτων για να δοθεί η επιχορήγηση στην ΕΠΟ.
Ο κ.Δουβής για το θέμα της διαιτησίας έχει συγκεκριμένες προτάσεις (άλλωστε είναι ένα κομμάτι που γνωρίζει πολύ καλά) και τις οποίες θα ανακοινώσει σε εύλογο χρονικό διάστημα (μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων).
Η συζήτηση περιελάμβανε και «οφ δι ρέκορντ» συζήτηση που αφορούσε και σε άλλα κομμάτια του ελληνικού αθλητισμού.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass