ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Γ. Μαλάκος: «Να μην ανησυχούν οι παίκτες...»

ΔΕΝ ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2009 2:07 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:22
Μια δημοσίευση που αποδείχθηκε φήμη αναστάτωσε χθες την Ολύμπια και αφορούσε στην τεχνική εταιρία του προέδρου της λαρισινής ομάδας, Γιώργου Μαλάκου, σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη εταιρία κήρυξε πτώχευση, αναστάτωσε χθες τους «πορτοκαλί» με αποτέλεσμα να μην κάνουν προπόνηση.Συγκεκριμένα χθες το πρωί μόλις η πληροφορία διέρευσε οι παίκτες ζήτησαν πληροφορίες από τον τεχνικό Γιώργο Μπαρτζώκα, που είπε ότι υπάρχει κάποια οικονομική δυσπραγία στη ομάδα, αλλά δεν γνωρίζει τίποτα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των αδελφών Μαλάκου, εύχεται να πάνε όλα καλά και είπε στους παίκτες ο καθένας αποφασίζει ανάλογα με αυτά που πιστεύει για την καριέρα του και τη σχέση του με την ομάδα.Στο μεταξύ χθες το απόγευμα οι παίκτες μίλησαν με τον μάνατζερ της ομάδας, Αλέκο Μεταφτσή, που είπε σε όλους τους παίκτες ότι η ομάδα είναι να παίρνει κάποια χρήματα από τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ τα οποία θα καλύψουν λειτουργικά έξοδα της ομάδας, ενώ ζήτησε από ορισμένους παίκτες να κάνουν μια μείωση των αποδοχών τους εφόσον το επιθυμούν για να διευκολύνουν τα οικονομικά του συλλόγου.  
Τέλος, υπήρξε η δήλωση του Γερμανού Σβεν Σούλτζε που τόνισε τα εξής: «Μάλλον αυτό είναι το τέλος μίας τεράστιας προσπάθειας που καταβάλαμε από την αρχή της σεζόν και είναι πολύ κρίμα που καταλήγει έτσι. Με βάση τον κανονισμό του ελληνικού πρωταθλήματος δεν μπορώ να παίξω σε άλλη ομάδα της χώρας, οπότε πρέπει να αναζητήσω την τύχη μου άλλού. Είναι κρίμα πάντως».
Εν συνεχεία ο Σούλτζε έκανε έναν μίνι απολογισμό της κατάστασης, αποκαλύπτοντας όμως μερικά πολύ σημαντικά στοιχεία… «Η ομάδα αντιμετώπισε προβλήματα από νωρίς, αλλά εμείς συνεχίσαμε και παίζαμε. Κι αυτό βέβαια έχει εξήγηση. Προσωπικά η ομάδα μού συμπεριφέρθηκε άψογα και πίστευα αυτά που μου έλεγαν, ότι δηλαδή κάποια χρήματα από την εταιρία στοιχημάτων (σ.σ. ΟΠΑΠ) και την τηλεόραση δεν είχαν έρθει ακόμα. Μπορεί να μην είναι καλό να γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά να πω την αλήθεια δεν το έβρισκα παράλογο. Εξάλλου είναι σημαντικό να πούμε ότι από την αρχή της σεζόν ουδείς παίκτης έφυγε. Μόνο ο Τόμας και ο Κούρτοβιτς και οι δύο για αγωνιστικούς λόγους. Μιλώντας με τους συμπαίκτες μου και ιδιαίτερα τους ξένους μού έλεγαν ότι η ομάδα αυτή είναι πλήρως αξιόπιστη. Και για αυτό δεν αποφάσισε να φύγει κανείς. Μου έλεγαν ότι μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά στο τέλος όλοι παίρνουν τα χρήματά τους. Η κατάσταση στην ομάδα ήταν εξαιρετική, εντάξει, μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες νίκες περισσότερες και δεν μου άρεσε που χάναμε συχνά, αλλά γενικά ήμασταν καλά. Γι΄ αυτό και κάναμε προπόνηση με το 100% κάθε μέρα, παλεύαμε όλα τα ματς και ήμασταν μία γροθιά. Εξάλλου εγώ για αυτό ήρθα στην Ελλάδα… Να παίξω μπάσκετ, το οποίο λατρεύω».
Για να προσθέσει: «Όχι, δεν πιστεύω ότι κάποιος έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στην πλάτη μας… Απλά έτυχε η κακή στιγμή. Συμβαίνουν κι αυτά. Δεν νομίζω ότι ήταν ένα κακό παιχνίδι. Απλά εμπιστεύτηκα τους ανθρώπους της ομάδας, όπως έκαναν άλλωστε και όλοι οι παίκτες».
Όσο για την οικονομική κρίση που μαστίζει πλέον όλον τον κόσμο… «Φυσικά βλέπουμε ότι και η δική μας δουλειά επηρεάζεται. Αλλά δεν είμαι ακόμα πολύ έτοιμος για να πω πόσο θα επηρεαστούμε. Απλά ξέρουμε πλέον ότι τα …τρελά συμβόλαια που εμφανίστηκαν τελευταία, πολύ δύσκολα θα εμφανιστούν ξανά».
ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΛΑΚΟΥ
Για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε μιλήσαμε με τον πρόεδρο της Ολύμπια, Γιώργο Μαλάκο, που μας είπε τα εξής: «Πρώτα απ’ όλα θεωρώ αδιανόητα να γράφονται ή να λέγονται από επίσημα πρακτορεία ή τηλεοπτικούς σταθμούς ή ραδιόφωνα ανακριβή γεγονότα. Η εταιρία ΛΑΜΚΟ δεν κατέθεσε καμία αίτηση πτώχευσης και μας δημιουργεί ερωτηματικά πώς με ελαφρά καρδία γράφονται τέτοια πράγματα ή αναμεταδίδονται τη στιγμή που είναι μία εταιρία με 2.000 εργαζόμενους και συνεπάγεται τρομερή κοινωνική αναστάτωση.
Διαβεβαιώ ότι η Ολύμπια θα συνεχίσει κανονικά να αγωνίζεται στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας με τους παίκτες που έχει επιλέξει ο τεχνικός Γιώργος Μπαρτζώκας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.
Παρά το γεγονός ότι το μπάσκετ αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει προβλήματα η Ολύμπια θα προσπαθήσει να μείνει πιστή στις αρχές της και τη φετινή περίοδο να πετύχει ότι το καλύτερο για τη Λάρισα.
Να μην ανησυχούν λοιπόν οι παίκτες και να προσπαθήσουν για το καλύτερο».
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες η ιδέα του δημάρχου Λαρισαίων για συγχώνευση της Ολύμπια και της ΑΕΛ ΓΣ για τη νέα αγωνιστική περίοδο βρίσκει σύμφωνο τον πρόεδρο της Ολύμπια Γιώργο Μαλάκο και οι διαδικασίες αναμένονται να προχωρήσουν στα τέλη Μαΐου.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Σήμερα θα γίνει κανονικά η προπόνηση των παικτών της Ολύμπια στις 3 μ.μ. στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν όλοι οι παίκτες και η αποστολή στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου αύριο χωρίς προβλήματα θα αντιμετωπίσει τον Άρη.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass