Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΕ ΣΚΟΡ 77-66

Πήρε νίκη και διαφορά...

* ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΚΑΡΕ ΑΠΟ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ, ΜΑΚ ΚΡΑΚΛΙΝ, ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΑΙ ΕΪΒΕΡΙ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2009 2:47 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:21
Ολυμπιάδα και του χρόνου στην Α1 θα βλέπουν οι Λαρισαίοι, έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα. Η ομάδα της Λιάνας Γεωργοπούλου κατάφερε χθες να πετύχει μια σπουδαία νίκη επί του Μ. Αλέξανδρου και μάλιστα πήρε και τη διαφορά. Πλέον απέχει από την ομάδα της Θεσσαλονίκης δύο βαθμούς και σε περίπτωση ισοβαθμίας έχει και το πλεονέκτημα αφού χθες νίκησε με 11 πόντους (77-66). Αυτό σημαίνει πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί ξανά η Ολυμπιάδα στη ζώνη του υποβιβασμού, αφού ο Μ. Αλέξανδρος θα πρέπει να κάνει τρεις παραπάνω νίκες από τη λαρισινή ομάδα έως το τέλος της κανονικής περιόδου. Βέβαια μεγαλύτερη απειλή θα πρέπει να θεωρείται η Χίος που νίκησε χθες στην έδρα της Siemens.
Στο χθεσινό ματς φίλαθλοι που φώναζαν συνθήματα, τρομπέτες και συνεχή χειροκροτήματα έσπρωχναν τις Λαρισαίες σε μια ακόμη επιτυχία που αποδείχτηκε... χρυσή για την παραμονή. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως σημαντική ήταν και η βοήθεια από τον σύνδεσμο φιλάθλων «Ολύμπιοι» που έδωσαν χείρα βοηθείας στην Ολυμπιάδα.
ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα η Ολυμπιάδα έδειχνε από τα πρώτα λεπτά πως θέλει νίκη με διαφορά. Στο πρώτο δεκάλεπτο όμως δεν μπορούσε να διορθώσει κάποια προβληματάκια στην άμυνά της και οι φιλοξενούμενες ήταν κοντά στο σκορ και απειλούσαν την Ολυμπιάδα. Στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν. Η άμυνα πάνω στην Δημητράκου έγινε πιο αποτελεσματική ενώ η Μπλιθικιώτη σίγησε για τα καλά (ποιος ξεχνάει όταν πέρυσι με τον Π.Α.Ο.Κ. είχε κάνει ρεσιτάλ τριπόντων). Η Ολυμπιάδα με κορυφαία τετράδα τις Έιβερι, Δεληγιάννη, Μακ Κράκλιν και Κένεντι κατάφερε να πάρει μια μικρή διαφορά στο ημίχρονο (41-36).
Στο δεύτερο μέρος το δυναμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων τις οδήγησε για πρώτη φορά σε διαφορά πάνω από εννιά πόντους (51-40) και όλοι πήραν τα πάνω τους. Οι φίλαθλοι ξεσηκώθηκαν για μια ακόμη φορά και η Δεληγιάννη έδειχνε πως έπαιρνε την κατάσταση στα χέρια της. Έπαιρνε ριμπάουντ, τελείωνε επιθέσεις έδειχνε το δρόμο της νίκης. Μάλιστα σε κάποιο σημείο στη συνέχεια η διαφορά έφτασε και τους 15 πόντους (6954) και πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν πως όλα τελειώσαν τη στιγμή που βγήκε και με πέντε φάουλ η Αμερικανίδα του Μ. Αλέξανδρου Οάνταμς.
Τα πράγματα όμως δεν ήταν έτσι. Οι φιλοξενούμενες μετά από συνεχή λάθη της Ολυμπιάδας βρήκαν τις λύσεις να μειώσουν στους 11 πόντους και να έχουν και την τελευταία επίθεση στα χέρια τους. Όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα το τρίποντο της Σουλτάνη ήταν άστοχο και το τελικό σκορ έμεινε στο 77-66.
ΥΨΗΛΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Αν μη τι άλλο, στο χθεσινό ματς το κύριο χαρακτηριστικό ήταν οι σημαντικές παρουσίες. Στο ματς ήταν ο δήμαρχος Λάρισας, κ. Τζανακούλης μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και παράλληλα της Α.Ε.Λ. Γ.Σ. (στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα στη Ρόδο), κ. Λάτσιος. Φυσικά δεν έλειψε ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, κ. Καφφές, όπως και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Μπάσκετ Κ.Δ. Θεσσαλίας, κ. Κουκουλίτσιος. Από την Ολύμπια ήταν ο διοικητικός κ. Μεταφτσής, ενώ από την Ε.Σ.ΚΑ.Θ. ήταν ο αντιπρόεδρος κ. Κοντονάσιος.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
20-18, 41-36, 63-54, 77-66
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Γεωργοπούλου): Έιβερι 14 (2), Κένεντι 14 (2), Κυριτσάκα 2, Δεληγιάννη 18, Τσαντάκη 5 (1), Θώδη 5 (1), ΜακΚράκλιν 19.
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Κατσής): Σουλτάνη, Μπληθικιώτη 13 (2), Δημητράκου 19, Κουίν, Μπουσνάκη 8, Τσαούση 10, Οάνταμς 10, Κουφογιάννη 6.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε αναμετρήσεις της 18ης αγωνιστικής στην Α1 γυναικών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Απόλλων Καλ.-Αθηναϊκός       65-78  
Απόλλων Πτ.-Παναθηναϊκός   62-54  
Ολυμπιάδα Λ.-Μ.Αλέξανδρος          77-66  
Siemens-Παγχιακός        54-71  
Π. Φάληρο-Άρης Χολ.   105-23  
Σήμερα
19.00 Πανιώνιος-Εσπερίδες Καλ. 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)  
Αθηναϊκός 36  
Εσπερίδες   32-17αγ.  
Παναθηναϊκός      30  
Απόλλων Καλαμαριάς    29  
Π. Φάληρο 29  
ΔΑΣ Άνω Λιοσίων          29  
Απόλλων Πτολεμαΐδας   28  
Πανιώνιος   26-17αγ.  
Άρης Χολαργού    25  
Ολυμπιάδα 25  
Μ. Αλέξανδρος     23  
Παγχιακός   23  
Siemens       22  
Καστοριά    2 *  
* Έχει μηδενιστεί σε 16 αγώνες.  
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αθηναϊκός -        Πτολεμαΐδα
Παναθηναϊκός      -        Ολυμπιάδα 
Μ. Αλέξανδρος     -        Siemens 
Παγχιακός   -        Άνω Λιόσια
Άρης Χολαργού    -        Καστοριά 
Εσπερίδες   -        Καλαμάρια
Π. Φάληρο -        Πανιώνιος
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass