ΠΕΤΥΧΕ ΧΘΕΣ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ (77-61)

Νίκη αλληλεγγύης και... οκτάδας

* ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ Α.Ε.Λ. Γ.Σ. ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2009 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:21
Νίκη με διπλή σημασία σημείωσε χθες βράδυ η Ολύμπια στο κλειστό της Νεάπολης. Οι πορτοκαλί κερδίζοντας το Αιγάλεω με σκορ 77-61 κατάφεραν αφενός μεν να κρατήσουν ζωντανή την Α.Ε.Λ. Γ.Σ. στο παιχνίδι της παραμονής (αφού οι βαθμοί που τη χωρίζουν από το Αιγάλεω είναι δύο), αφετέρου δε να αυξήσουν τις ελπίδες τους για είσοδο στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα της Α1 (απέχουν δύο βαθμούς από Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ε.Κ.). Σε ένα ματς που κύριο χαρακτηριστικό ήταν τα πολλά τρίποντα (13 στον αριθμό ενώ τα ποσοστά τριπόντων ήταν μεγαλύτερα 52% από αυτά των διπόντων 42%) της λαρισινής ομάδας ο προπονητής της Ολύμπια, Γιώργος Μπαρτζώκας, πήρε άριστα όσον αφορά στη διαχείριση του υλικού μια και χρησιμοποίησε σχεδόν όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του και μάλιστα παίρνοντας από τον καθένα το καλύτερο δυνατό. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα κατάφερε να μην καταλάβει κανένας ότι έλειπε μια πολύτιμη μονάδα ο Κινγκ.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Στο χθεσινό παιχνίδι ο Μπαρτζώκας ξεκίνησε με τους Καστλ, Καραποστόλου, Μπέλσερ, Σούλτζε, Παπαϊωακείμ. Απο την άλλη ο προπονητής του Αιγάλεω, Θωμάς Νίκου, επέλεξε για το αρχικό σχήμα τους Τέιλορ, Καλλινικίδη, Χάρντιν, Μακγκράθ και Γκρουνχάιντ.
Η Ολύμπια ξεκίνησε «ζεστή» από την περιφέρεια. Με δύο εύστοχα τρίποντα του Μπέλσερ και ένα του Καραποστόλου είχε το προβάδισμα στο σκορ (6-0 και 9-6), όμως έδειχνε μια μικρή αδυναμία κάτω από το καλάθι. Αμέσως ο προπονητής της, θέλοντας να ενισχύσει τη συγκεκριμένη θέση, πέρασε τον Αριγκμπάμπου στη θέση του, αλλά μην μένοντας και πάλι ικανοποιημένος έβαλε τον Γιαννουλάκο. Και πάλι όμως η περιφέρεια συνέχισε να δίνει λύσεις. Από ένα τρίποντο Μπέλσερ, Καραποστόλου και Σπανός ξαναέδωσαν το προβάδισμα στους γηπεδούχους (17-14 και 20-17). Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το γεγονός πως το πρώτο δίποντο η Ολύμπια το πέτυχε στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου με τον Γιαννουλάκο.
ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΜΥΝΑΣ
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο βομβαρδισμός τριπόντων συνεχίστηκε και όταν βελτίωσαν και τα δίποντά τους οι παίκτες της Ολύμπια τότε η διαφορά ανήλθε στους 13 πόντους (32-19). Λίγο αργότερα η άμυνα των «πορτοκαλί» άρχιζε να μπλοκάρει περισσότερο τους ψηλούς του Σίτι (που περιέργως έβγαιναν ψηλά και ξεκινούσαν από εκεί τις ενέργειές τους) τότε η διαφορά αυξήθηκε κι άλλο (36-19). Το ημίχρονο έληξε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Παπαϊωακείμ και τη διαφορά στους 19 πόντους (43-24) με την Ολύμπια να έχει σημειώσει έως τότε 8 τρίποντα (έξι στο πρώτο και δύο στο δεύτερο).
Με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο το Αιγάλεω φάνηκε πως αυτό που θέλει να διορθώσει περισσότερο είναι την περιφέρειά της σε άμυνα αλλά και επίθεση. Εν μέρει το κατάφερε καθώς η Ολύμπια σημείωσε σε πέντε λεπτά μόλις 4 πόντους και η διαφορά έπεσε στους 11 (47-36). Από κει και πέρα όμως τα εντυπωσιακά καρφώματα του Χάρντιν του Αιγάλεω δεν έδειχναν να αλλάζουν ουσιαστικά την κατάσταση μια και η Ολύμπια άρχιζε να βρίσκει ξανά το ρυθμό της στα τρίποντα (Καραποστόλου - Σιγγούνας και Καστλ) και να είναι μπροστά με 18 ξανά (60-42).
Στο τελευταίο κομμάτι το Αιγάλεω θα γυρνούσε το ματς μόνο διά μαγείας καθώς τα λάθη των περιφερειακών της δεν της επέτρεπαν να κάνει κάτι το ουσιαστικό. Από την άλλη η Ολύμπια κάνοντας παράλληλα και συντήρηση δυνάμεων για τη συνέχεια.
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ
6-0 (37’ 18’’), 17-14 (31’ 21’’), 22-17 (30’ 00’’), 36-19 (23’ 10’’), 43-24 (20’ 00’’), 47-36 (14’ 15’’), 57-40 (11’ 15’’), 60-42 (10’ 00’’), 65-43 96’ 50’’)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Καστλ 10 (2), Καραγκιολίδης, Σούλτσε 5 (1), Σπανός 7 (1), Σιγγούνας 5 (1), Μπέλσερ 12 (3), Γιαννουλάκος 4, Μπατής 4, Αριγκμπάμπου, Κολώκας 9 (1), Καραποστόλου 17 (4), Παπαϊωακείμ 4.
ΑΙΓΑΛΕΩ (Θωμάς Νίκου): Γκάμπρανς, Τέιλορ 13, Κουπίδης 3 (1), Σούλης 2, ΜακΓκραθ 12 (2), Μαγγουνής, Αγγελόπουλος Ν. 6 (1), Χάρντιν 11, Καλλινικίδης 2, Γκρουνχάιντ 12 (1).
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
* Πενήντα φίλοι του Αιγάλεω ταξίδεψαν από την Αθήνα για το χθεσινό ματς και έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην αναμέτρηση με τα συνθήματά τους. Μάλιστα οι σχέσεις τους με τους φίλους της Ολύμπια είναι πολύ καλές. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το γεγονός πως στο ημίχρονο εκπρόσωποι του συνδέσμου φιλάθλων «Ολύμπιοι» τους μοίρασαν φαγητό και αναψυκτικό.
* Παρά το γεγονός πάντως πως την ίδια ώρα έπαιζε και η ΑΕΛ στο ποδόσφαιρο περίπου τριακόσιοι φίλοι της Ολύμπια βρέθηκαν στο γήπεδο. Αριθμός όχι και άσχημος με τις συγκεκριμένες συνθήκες, όταν μάλιστα το έδειχνε και η κρατική τηλεόραση.
* Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως η διοίκηση της λαρισινής ομάδας είχε κάνει κινήσεις για αλλαγή της ώρας κάτι όμως που σε καμία περίπτωση δεν δέχθηκε ο ΕΣΑΚΕ και η ΕΡΤ.
* Το ματς παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ κ. Ηλίας Καφφές.
* Στις κερκίδες είδαμε και τρεις παίκτριες της γυναικείας ομάδας μπάσκετ της Ολυμπιάδας, Έιβερι, Κυριτσάκα και Λέκκα. Λίγο πιο δίπλα ήταν και ο Τορίν Φράνσις της Α.Ε.Λ. Γ.Σ. παρέα με τη σύντροφό του. Ο παίκτης μάλιστα μοίρασε και αυτόγραφα σε μικρούς φίλους του μπάσκετ.
* Στον πάγκο ήταν αλλά δεν έπαιξε ο Κινγκ, καθώς ένιωθε ενοχλήσεις στον ώμο του και προτιμήθηκε να μην χρησιμοποιηθεί.
 
ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
«Στόχος μας να είμαστε σοβαροί...»
Λίγο μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο τεχνικός της Ολύμπια, Γιώργος Μπαρτζώκας, ανέφερε: «Παίξαμε ένα σοβαρό παιχνίδι και γι' αυτό πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τον τρόπο που το αντιμετώπισαν, τόσο στη διάρκεια της εβδομάδας στην προπόνηση, όσο και σήμερα. Ο δικός μας στόχος είναι αυτός. Να είμαστε σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια εντός και εκτός και να είμαστε ανταγωνιστικοί όπως έχουμε κάνει ως τώρα αν εξαιρέσει κανείς το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη. Παλέψαμε όλα τα παιχνίδια και όπως φαίνεται από το πρόγραμμα στη συνέχεια θα κάνουμε τις νίκες που χρειάζεται για να έχουμε τη θέση που πρέπει».
Από την άλλη, ο προπονητής του Αιγάλεω, Θωμάς Νίκου, τόνισε: «Συγχαρητήρια στην Ολύμπια και τον προπονητή της για τη νίκη και την καλή δουλειά, αλλά και τον τρόπο που έπαιξαν ένα παιχνίδι που στα χαρτιά ήταν δύσκολο και παρά την απουσία ενός βασικού παίκτη, του Κινγκ. Εμείς μείναμε κάπου στα πανηγύρια ανάμεσα στην καλή εμφάνιση με το Μαρούσι και τη νίκη επί του Άρη. Είχα προειδοποιήσει τους παίκτες μου ότι η Ολύμπια είναι μια καλή ομάδα με υπομονή, που γυρίζει πολύ καλά την μπάλα και όπως φάνηκε είχε πολύ καλή λειτουργία ακόμη και με την απουσία του Κινγκ. Εμείς δυστυχώς δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί, οι πόιντ γκαρντ έμειναν εκτός παιχνιδιού, χωρίς να φταίνε αποκλειστικά για την ήττα και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που όλοι είδαμε... Έχουμε έμπειρα παιδιά και παρά το δύσκολο πρόγραμμα που μας περιμένει πήραμε σήμερα ένα καλό μάθημα για να πετύχουμε τις νίκες που πρέπει για να σωθούμε».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass