ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΟ ΝΗΣΙ» (17.00)

Για μια νίκη... σμαράγδι η ΑΕΛ ΓΣ

* ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΡΟΔΟΥ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ»

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2009 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:20
Αν θέλει να ελπίζει σε κάτι καλύτερο η ΑΕΛ ΓΣ θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση. Σήμερα στη Ρόδο παίζει με τον Κολοσσό και η νίκη όσο δύσκολη και αν φαίνεται θα πρέπει να κατακτηθεί. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή με παρακαταθήκη την εκπληκτική εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό θα προσπαθήσουν λοιπόν να πάρουν μια νίκη... σμαράγδι αφού παίζουν στο σμαραγδένιο νησί της Ρόδου.
Η απόσταση από το Αιγάλεω είναι στους δύο βαθμούς και για να το βάλει από... κάτω στο βαθμολογικό πίνακα θα πρέπει ουσιαστικά να πάρει τρεις νίκες παραπάνω (η διαφορά στο μεταξύ τους παιχνίδι είναι 34 πόντους και θεωρείται μεγάλη για να κατακτηθεί).
ΤΕΛΙΚΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Μιλώντας μάλιστα για το σημερινό ματς ο τεχνικός της ΑΕΛ ΓΣ, Βαγγέλης Αλεξανδρής (που θα έχει στη διάθεσή του τον Παπακώστα αντί του Καραβανά) είπε πως όλα τα παιχνίδια έχουν τη μορφή τελικού από δω και πέρα γνωρίζοντας το μεγάλο αριθμό νικών που χρειάζονται. Ακόμα πρόσθεσε: «Ξέρω καλά πως οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες σε ό,τι αφορά στον αγώνα με τον Κολοσσό, αφού διαθέτει μια πολύ καλή έδρα, με όμορφη ατμόσφαιρα πάντα σε κόσμια πλαίσια, αλλά και εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για το τι θα συναντήσουμε. Έχουμε το σωστό βαθμό ετοιμότητας, αρκεί να παρουσιαστούμε δυνατοί και μέσα στο παιχνίδι».
Δηλώσεις έκανε και ο παίκτης της λαρισινής ομάδας, Χρήστος Παπανικολάου που ανέφερε τα παρακατω: «Ξέρουμε ότι έχουν στενέψει πολύ τα περιθώρια και έχουμε μία από τις τελευταίες ευκαιρίες για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Το Αιγάλεω έχει πια ξεφύγει και πρέπει να κάνουμε αγώνα δρόμου για να φτάσουμε στο στόχο μας. Δεν πρόκειται να πάμε με άγχος στη Ρόδο, διότι είναι κακός σύμβουλος. Θα αγωνιστούμε με οδηγό το ματς με τον Παναθηναϊκό με τον οποίο κάναμε πολύ καλή εμφάνιση αν και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Γνωρίζουμε ότι ο Κολοσσός διαθέτει πολύ δυνατή ομάδα, και ειδικά μέσα στην έδρα του είναι πολύ ισχυρός, όμως κι εμείς έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ανταγωνιστικοί σε όποια έδρα και αν παίζουμε και μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Θα παλέψουμε για τη νίκη».
Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ
Από την άλλη, στον Κολοσσό Ρόδου που προέρχεται από μια μεγάλη νίκη επί του Αμαρουσίου η κατάσταση είναι η καλύτερη δυνατή. Μάλιστα στο σημερινό ματς ο κόσμος αναμένεται να γεμίσει το Βενετόκλειο. Σχετικά με το σημερινό ματς ο τεχνικός του Κολοσσού, Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε τα εξής: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, γιατί η ΑΕΛ καίγεται για τους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία. Σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου, οι αντίπαλοί μας έχουν αλλάξει με την προσθήκη νέων παικτών. Στα τελευταία παιχνίδια η ΑΕΛ έχει φτάσει πολύ κοντά στη νίκη, χωρίς να τα καταφέρει κι αυτό σημαίνει ότι είναι αξιόμαχη ομάδα. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και έχουμε θετική ψυχολογία. Υπολογίζουμε πολύ τους αντιπάλους μας, όπως γίνεται με κάθε ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε το στόχο μας. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, να μας συμπαρασταθεί και να αποτελέσει τον έκτο παίκτη. Ένα γεμάτο γήπεδο πάντα βοηθάει τους αθλητές».
Επιπλέον ένας παίκτης που φόρεσε στο παρελθόν την φανέλα της ΑΕΛ ΓΣ, ο Ντράγκαν Τσέρανιτς τόνισε τα παρακάτω: «Είναι πολύ δύσκολο και σημαντικό το παιχνίδι για μας. Η ΑΕΛ είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, γιατί σε κάθε αγώνα παίζει την παραμονή της. Είμαστε πανέτοιμοι κι αν παίξουμε καλή άμυνα πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Η ΑΕΛ έχει αλλάξει το ρόστερ της, σε σχέση με τον πρώτο γύρο και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι έχει χάσει πολλά παιχνίδια με 1-2 πόντους, κάτι που σημαίνει ότι παλεύει με όλες τις ομάδες. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Όταν παίζεις με μία ομάδα που παλεύει για να κρατηθεί στην κατηγορία, πρέπει να έχει πάθος, δύναμη και συγκέντρωση».
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η αυριανή αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Πανιώνιος συγκεντρώνει αναμφίβολα το ενδιαφέρον στη 17η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών, που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Την ίδια ημέρα, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, σε μία αναμέτρηση που υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες εποχές θα ήταν από τα πιο «καυτά» ντέρμπι.
Σήμερα η ΑΕΚ, μετά τη συντριβή από τον Πανιώνιο στην προηγούμενη αγωνιστική, θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να παραμείνει στο κυνήγι της οκτάδας, φιλοξενώντας τα Τρίκαλα. Από την άλλη ο Πανελλήνιος θα φιλοξενηθεί από την Καβάλα, με στόχο να παραμείνει στην τρίτη θέση, ενώ το φορμαρισμένο Μαρούσι θέλει στον Αγιο Θωμά να υποχρεώσει τον Αρη στην τέταρτη διαδοχική ήττα του.
Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
Σήμερα
Σπόρτιγκ 17.00 ΑΕΚ-Τρίκαλα, Κουκουλεκίδης-Ταβουλαρέας-Βαρδάλος (Παλάτος)
Καλαμίτσας 16.15 Καβάλα-Πανελλήνιος, Πιτσίλκας-Παπαπέτρου-Ανδρικόπουλος (Μπακάλης)
Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Άρης, Βορεάδης-Κορομηλάς-Παφίλης (Αγγελόπουλος)
Βενετόκλειο 17.00 Κολοσσός Ρ.-ΑΕΛ ΓΣ, Αναστόπουλος-Μπήτης-Γεωργιάδης (Σγούρος)
ΑΥΡΙΟ
ΟΑΚΑ 16.00 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος, Ζαβλανός-Τανατζής-Μάνος (Ντίνος)
ΠΑΟΚ 17.00 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, Χριστοδούλου-Φούφης-Μητσόπουλος (Αρβανιτίδης)
Νεάπολης 17.00 Ολύμπια Λ.-Αιγάλεω, Σπυρίδωνος-Σχινάς-Ψαριανός (Τσούλης)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ολυμπιακός   31
Παναθηναϊκός            30
Πανελλήνιος   28
Άρης   27
Πανιώνιος       26
Mαρούσι         25
Κολοσσός Ρόδου     24
ΠΑΟΚ 24
ΑΕΚ    23
Καβάλα          21
Ολύμπια         21
Αιγάλεω         20
ΑΕΛ ΓΣ          18
Τρίκαλα          18
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass