ΜΗΝΥΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΕΛ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ουζουνίδης: Εμείς στο τέλος νικητές...

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΙΝ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2009 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:20
 Την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου έδωσε χθες ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης όπου αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Λαρισινής ομάδας με την ΑΕΚ την Κυριακή στο Αλκαζάρ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι «βυσσινί» θα κερδίσουν τον αγώνα. Άφησε να εννοηθεί ότι ο Μπουκουβάλας θα είναι και πάλι στην ενδεκάδα αλλά δεν ξεκαθάρισε αν θα ξεκινήσει ξανά (όπως στο τελευταίο νικηφόρο παιχνίδι με τον ΟΦΗ το Ηράκλειο ) με δύο αμυντικά χαφ ή τον Κατσιαρό και το Βενετίδη στην ίδια πλευρά. Αναφερόμενος αρχικά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ είπε τα εξής: «Ξέρουμε τις δυσκολίες που μας περιμένουν στο ματς της Κυριακής, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι ξέρουμε τι θα μας δώσουν οι τρεις βαθμοί της νίκης. Είναι σίγουρο ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά μας, τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση. Το ίδιο κι εμείς. Περιμένω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες και στο τέλος να είμαστε εμείς οι νικητές»
*Ποια τα αγωνιστικά προβλήματα;
«Δεν μπορώ να υπολογίζω τον Νταμπίζα και τον Μετίν που είναι τραυματίες. Ο Ζουράφσκι επανήλθε κανονικά μετά από την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ενώ ο Γκουέλα έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του χθεσινού προγράμματος.»
* Τον Γκουέλα τον υπολογίζετε;
«Θα φανεί αύριο (σ.σ. σήμερα). Αν και στην αυριανή(σ.σ. σημερινή) προπόνηση είναι καλά, τότε πιθανότατα θα είναι στην αποστολή»
* Πώς σχολιάζετε τις απουσίες της ΑΕΚ;
«Μπορεί να έχει απουσίες, αλλά η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ και διαθέτει εναλλακτικές λύσεις. Το θέμα δεν είναι μόνο ο αντίπαλος, αλλά και το πώς εμείς θα αξιοποιήσουμε τα στοιχεία που έχουμε ως ομάδα».
* Είστε ικανοποιημένος με την ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων της ομάδας;
«Ένας προπονητής είναι πάντα ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές που έχει. Αρχικά είχαμε ως στόχο να πάρουμε αμυντικό, αλλά ο Ααράμπ έδειξε πολύ καλά στοιχεία και είπα ότι θα ήταν κακό να μην αξιοποιούσαμε ένα παιδί 21 χρόνων. Αν προχωρούσαμε σε απόκτηση αμυντικού αυτός θα ήταν ο Μπαζίνσκι, ο οποίος μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις».
* Ο Μετίν σε πόσο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμος;
«Δεν μπορώ να το ξέρω αυτή τη στιγμή. Φαίνεται πως δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό. Ήρθε με έναν τραυματισμό που αν δεν υπήρχε θα έμπαινε πιο γρήγορα στην ομάδα. Ξέρει καλά τα αποδυτήρια κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον χρόνο προσαρμογής του».
* Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Ισχύει το ίδιο και για την ενδεκάδα της Κρήτης;
«Μπορεί να είναι η ίδια, μπορεί, όμως, και να έχουμε αλλαγές. Αλλιώς, κάθε προπονητής θα έβαζε τους ίδιους έντεκα και θα κέρδιζε όλα τα ματς. Για μένα δεν ισχύει αυτό που λένε «ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει». Κάθε ματς έχει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Οι επιλογές γίνονται ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του κάθε αγώνα. Στο ένα παιχνίδι μπορεί να ζητάς περισσότερο πίεση, στο άλλο να χρειάζεσαι περισσότερο κυκλοφορία μπάλας».
* Ποια γραμμή της ΑΕΚ θεωρείτε πιο δυνατή;
«Η ΑΕΚ είναι πολύ επικίνδυνη μεσοεπιθετικά. Από τη μέση και μπροστά έχει πολλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Όταν υπάρχουν παίκτες με ατομικές ικανότητες μπαίνει στο παιχνίδι και το στοιχείο του απροσδόκητου. Δεν είναι ένας αυτοματισμός να πεις ότι θα τον αντιμετωπίσω με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο. Γι’ αυτό και έχει πολύ μεγάλη σημασία να είμαστε συγκεντρωμένοι».
* Αυτό σημαίνει ότι θα παίξετε πάλι με δύο αμυντικά χαφ;
«Δεν γνωρίζω ακόμα...»
* Τι θα σημάνει μία νίκη επί της ΑΕΚ;
«Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πολύ μεγάλη ώθηση για το τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος. Αν καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, ίσως μετά τα περισσότερα να εξαρτώνται από εμάς. Ίσως τα περισσότερα να είναι πλέον στο χέρι μας».
* Ποια ομάδα θεωρείτε ότι είναι βασικός αντίπαλος για την πέμπτη θέση;
 «Οι διαφορές είναι μικρές. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Έλεγαν ότι η Ξάνθη έχει το καλύτερο πρόγραμμα στον δεύτερο γύρο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εκμεταλλευτεί. Το θέμα είναι να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και στο τέλος να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από τη συνολική προσπάθεια των παιδιών. Το να μην παίξουν καλά σε ένα, δύο ή τρία ματς σε ολόκληρη τη χρονιά, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει. Είμαστε ομάδα που μας αρέσει να παίζουμε τεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά το τελευταίο διάστημα λίγα ήταν τα γήπεδα σε καλή κατάσταση που μας επέτρεψαν να το κάνουμε».
* Από τον Μπουκουβάλα είστε ευχαριστημένος από την απόδοσή του στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ;
«Γι’ αυτό τον έβαλα. Γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα παίξει καλά. Είναι πιθανό να ξεκινήσει και την Κυριακή. Για να πάρει ένας ποδοσφαιριστής ευκαιρία, σημαίνει ότι ο προπονητής του πιστεύει ότι θα είναι πολύ καλός όταν τον χρησιμοποιήσει».
* Η νίκη επί του ΟΦΗ σε συνδυασμό με την άφιξη του Τουμέρ δημιούργησε ένα συνδυασμό που αυξάνει την πίεση για αποτέλεσμα στο ματς με την ΑΕΚ;
«Όχι, καθόλου. Πίεση υπάρχει πάντα σε μια επαγγελματική ομάδα».
* Με δεδομένο ότι η ΑΕΛ παίζει με τους διεκδικητές της πέμπτης θέσης στο Αλκαζάρ θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης; «Θα είναι πολύ καλό για εμάς αν θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε την έδρα μας. Παίζουμε εντός έδρας με τους περισσότερους από τους αντιπάλους που έχουμε στόχο την πέμπτη θέση κι αυτό είναι καλό. Δεν πρέπει, όμως, να φορτώσουμε την ομάδα με επιπλέον άγχος. Με ενδιαφέρει να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο κι αν το κάνουμε, θα πάρουμε στο τέλος αυτό που δικαιούμαστε».
* Η απουσία του Νταμπίζα απέναντι σ’ έναν έμπειρο αντίπαλο όπως είναι η ΑΕΚ θα παίξει σημαντικό ρόλο;
«Πάντα χρειάζεται η εμπειρία σε ένα ματς όπως αυτό με την ΑΕΚ. Όμως, από την άλλη ίσως είναι ευκαιρία για κάποια νέα παιδιά να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Για παράδειγμα, ο Ααράμπ έχει πολύ καλή παρουσία μέχρι στιγμής και ελπίζω το ίδιο να γίνει και την Κυριακή».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass