ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΠΑΟ (78-83)

Αγγιξε το «θαύμα» η ΑΕΛ ΓΣ

ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΣΩΤΗΡΙΑ * ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΑΝΣΙΣ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2009 3:03 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:19
 Η ΑΕΛ ΓΣ έκανε το καλύτερό της φετινό παιχνίδι χθες στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης απέναντι στον νταμπλούχο Παναθηναϊκό, παίζοντας με έναν Αμερικάνο (τον Φράνσις αφού ο Μέχια ήταν τραυματίας) αλλά ενώ άγγιξε το αγωνιστικό «θαύμα» της νίκης δεν τα κατάφερε αφού έχασε με 83-78 και σαν να μην έφθανε αυτό κέρδισαν το Σαββατοκύριακο και οι δύο βασικοί αντίπαλοι στη μάχη της παραμονής, το Αιγάλεω (εντός τον Άρη) και τα Τρίκαλα 2000 (εντός την Καβάλα). Η υπόθεση παραμονή δυσκόλεψε σημαντικά αλλά αν η λαρισινή ομάδα κάνει συνεχώς τέτοιες εμφανίσεις ελπίζει... (υπάρχουν περιθώρια για πέντε νίκες). Στο χθεσινό παιχνίδι ο Λιθουανός Ρολάντας Αλιέβας έδειξε αμέσως στοιχεία προσαρμογής και σίγουρα θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα ενώ ο Φράνσις απέδειξε ότι του χρόνου θα παίζει σε πολύ καλή ομάδα (χθες είχε 22 πόντους και 10 ριμπάουντ απέναντι σε Πέκοβιτς και Μπατίστ που τους φόρτωσε και με τέσσερα φάουλ). Αν η λαρισινή ομάδα έχασε μετά από τέτοια εντυπωσιακή εμφάνιση οφείλεται στο γεγονός ότι είχε αντίπαλο μια ομάδα που αγωνίστηκε με «καθαρό» μυαλό και στα δύσκολα σημεία του παιχνιδιού έδειξε χαρακτήρα.
Αρνητικό το γεγονός ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι υπήρχαν μόνο χίλιοι φίλαθλοι που είναι άσχημο μήνυμα για το λαρισινό μπάσκετ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Αποστολίδη, Ζάρα, Κόμματο, Λαμπρόπουλο, Φράνσις να μαρκάρουν αντίστοιχα τους Διαμαντίδη, Νίκολας, Περπέρογλου, Φώτση και Πέκοβιτς που παρέταξε ο τεχνικός του ΠΑΟ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Από την αρχή η ΑΕΛ ΓΣ ή για να ακριβολογούμε ο Φράνσις έδειξε ότι δεν υπήρχε διάθεση να χαθεί εύκολα το παιχνίδι
Έτσι λοιπόν στο 7.10 οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 15-13 με τον Φράνσις να πετυχαίνει 11 πόντους!
Στη συνέχεια η αθηναϊκή ομάδα ανέβασε την απόδοσή της, ο Αλεξανδρής γύρισε σε ζώνη 2-3 και παρότι ο ΠΑΟ πήρε ένα προβάδισμα χάρη στον Πέκοβιτς, ΑΕΛ ΓΣ  κατάφερε να μένει στο παιχνίδι.
Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου οι Γιασικεβίτσιους, Πέκοβιτς και Φώτσης έδωσαν μια διαφορά ασφαλείας στους φιλοξενούμενους με 65-53 στο 29.30 αλλά η ΑΕΛ ΓΣ πάλι επανήλθε στο παιχνίδι χάρη στην άνοδο του Κόμματου και τη βοήθεια του Λαμπρόπουλου, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να φθάσει στον πόντο (66-67 στο 33.35).
Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο αλλά στο 38.30 (76-80) ο Κόμματος αστοχεί σε τρίποντο (η μπάλα… μπήκε και βγήκε από το καλάθι) και ο Γιασικεβίτσιους πετυχαίνει καλάθι, κερδίζει και φάουλ (ευστοχεί στη βολή) και εκεί τελειώνουν όλα...Το 78-83 έρχεται φυσιολογικά.
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ: 10-8 (4΄), 15-13 (7.10),17-20 (10),33-37 (ημίχρονο), 53-65 (29.50), 55-65 (30), 66-67 (33.35), 73-75 (36.55), 78-83 (τελικό)
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ ΓΣ κορυφαίος ο Φράνσις που έκανε μεγάλο παιχνίδι, ακολούθησε ο Κόμματος στο δεύτερο ημίχρονο και ο Λαμπρόπουλος που δείχνει ο πιο βελτιωμένος παίκτης της ομάδας. Αποκάλυψη η εμφάνιση του Αλιέβας που θα βοηθήσει την ομάδα (αν τον είχε νωρίτερα η λαρισινή ομάδα θα έπαιρνε σίγουρα δύο ή τρεις νίκες ακόμα) ενώ πολύ καλός όσο αγωνίστηκε ο Μπρόζος. Πειθαρχημένη εμφάνιση από Τσαϊρέλη και Καραβανά. Οι υπόλοιποι βοήθησαν σημαντικά αλλά μπορούσαν να προσφέρουν και άλλα.
Από τον Παναθηναϊκό κορυφαίοι οι Πέκοβιτς, Γιατσικεβίτσιους, Φώτσης και ο Διμαντίδης που μοίρασε έξι ασίστ. Θετικός και ο Περπέρογλου.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Πολύ καλή η διαιτησία των κ. Χριστοδούλου (Αχαΐας), Παπαπέτρου (Πιερίας) και Ξενικάκη (Δράμας). Μακάρι να είχε τέτοια διαιτησία η ΑΕΛ ΓΣ και σε άλλα παιχνίδια...
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ Γ.Σ. (Αλεξανδρής): Μπρόζος 5 (2/2 βολές, 1/2 τρίπ., 2 ριμπ., 1 λάθος), Παπακώστας, Ζάρας 2 (2/2 βολές, 0/1 τρίπ., 3 ριμπ., 2 λάθη), Αλιέβας 10 (5/9 δίπ., 0/5 τρίπ., 1 ριμπ., 1 λάθος, 2 ασίστ, 3 κλεψ.), Αποστολίδης 4 (2/2 βολές, 1/3 δίπ., 0/1 τρίπ., 4 ριμπ., 2 λάθη, 2 ασίστ, 1 κλεψ.), Κόμματος 11 (1/1 δίπ., 3/6 τρίπ., 2 ριμπ., 4 λάθη, 2 ασίστ), Παπανικολάου 5 (1/1 δίπ., 1/1 τρίπ., 1 ασίστ), Λαμπρόπουλος 15 (4/4 βολές, 4/5 δίπ., 1/2 τρίπ., 3 ριμπ., 4 λάθη, 3 ασίστ), Τσαϊρέλης (0/2 δίπ., 2 ριμπ., 1 λάθος), Καραβανάς (1 ριμπ.), Λάππας 4 (2/3 βολές, 1/2 δίπ., 0/1 τρίπ.), Φράνσις 22 (6/8 βολές, 5/11 δίπ., 2/3 τρίπ., 10 ριμπ., 2 λάθη, 1 ασίστ, 1 κοψ.).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Βεργίνης, Κέτσμαν 3 (1/1 τρίπ., 1 κλεψ.), Σπανούλης 2 (2/2 βολές, 0/4 τρίπ., 1 ριμπ., 3 λάθη, 2 ασίστ, 1 κλεψ.), Περπέρογλου 10 (2/2 βολές, 1/1 δίπ., 2/3 τρίπ., 2 ριμπ., 1 λάθος), Μπατίστ 5 (1/2 βολές, 2/6 δίπ., 6 ριμπ., 3 λάθη, 1 ασίστ, 1 κλεψ.), Φώτσης 11 (4/4 δίπ., 1/3 τρίπ., 4 ριμπ., 1 ασίστ, 1 κόψ.), Χατζηβρέτας 7 (2/2 βολές, 1/1 δίπ., 1/1 τρίπ., 2 ριμπ.), Νίκολας (0/1 τρίπ., 1 ριμπ., 1 κλεψ.), Γιασικεβίτσιους 20 (0/1 βολή, 4/7 δίπ., 4/6 τρίπ., 4 ριμπ., 4 ασίστ, 2 κλεψ.), Διαμαντίδης 3 (0/1 δίπ., 1/3 τρίπ., 1 ριμπ., 2 λάθη, 6 ασίστ, 2 κλεψ., 1 κοψ.), Πέκοβιτς 22 (2/5 βολές, 10/15 δίπ., 6 ριμπ., 4 λάθη, 1 ασίστ, 1 κοψ.), Σάκοτα (0/3 τρίπ., 1 ριμπ.).
 
Αλεξανδρής: Όχι μοιρολατρεία
Ομπράντοβιτς: Ξέραμε την ΑΕΛ ΓΣ
 
Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο τεχνικοί δήλωσαν τα εξής:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (ΑΕΛ ΓΣ): «Για μια ακόμα φορά φθάνουμε κοντά στη νίκη αλλά δεν τα καταφέρνουμε. Και η τύχη δεν είναι με το μέρος μας, όχι μόνο στο σημερινό παιχνίδι αλλά και σε άλλα πέντε που χάσαμε στον πόντο.
Παρότι παίξαμε με έναν ξένον βγάλαμε καλή ενέργεια αλλά σε κρίσιμα σημεία και δεν μπορέσαμε να βάλουμε καλάθια.
Δεν είμαι μοιραλάτρης παρότι έχουμε κακοδαιμονία σαν ομάδα που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μας ήρθαν όλα τα αποτελέσματα ανάποδα. Δεν τα παρατάμε άσχετα αν είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση που ζω και θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Υπάρχουν ακόμα ελπίδες...
Εύχομαι καλή τύχη στον Παναθηναϊκό που έχει καλό προπονητή και έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο ελληνικό μπάσκετ.
ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ (ΠΑΟ): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι μια και είδαμε ότι η ΑΕΛ έχει χάσει πολλά παιχνίδια στον πόντο και αυτή είναι η αιτία που βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Περίμενα ότι θα είναι τόσο δυνατή σαν ομάδα γιατί τώρα που στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την παραμονή θα παλεύει όλα τα παιχνίδια. Το σημαντικό για μας είναι ότι μείναμε συγκεντρωμένοι σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού».
Δηλώσεις έκαναν και ο Φράνσις της ΑΕΛ ΓΣ και ο Λαρισαίος παίκτης του ΠΑΟ Βασίλη Σπανούλη που είπαν τα εξής:
ΦΡΑΝΣΙΣ: «Είμαστε μια νεανική ομάδα και γι’ αυτό κάνουμε λάθη σε κρίσιμα σημεία των αγώνων. Έτσι και σήμερα ήμασταν σκληροί αλλά κάναμε πάλι κάποια λάθη. Δουλέψαμε καλά όλη τη βδομάδα και θα κάνουμε το ίδιο και αυτή τη βδομάδα για να διεκδικήσουμε τη νίκη στον επόμενο αγώνα»
ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (ΠΑΟ): «Ήταν ένα παιχνίδι που δυσκολευτήκαμε να κερδίσουμε και πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι δεν κερδίζονται τα παιχνίδια με τη φανέλα αλλά με την αγωνιστική αξία. Δεν περιμέναμε τέτοια εξέλιξη και θα ήταν οδυνηρό αν χάναμε, ευτυχώς κερδίσαμε. Τώρα σκεφτόμαστε τον αγώνα με τη Μάλαγα που είναι σημαντικός για μας».
 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
*Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Λάρισας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζανακούλης για μια ακόμα φορά έδωσαν το «παρών» σε αγώνα της ΑΕΛ ΓΣ. Πραγματικά στηρίζουν με την παρουσία τους την ομάδα.
*Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΑΕΛ ΓΣ Γιάννης Λάτσιος μετά το τέλος του αγώνα αναρωτιόταν γιατί ο Αλιέβας να μην μπορούσε να έρθει δέκα μέρες νωρίτερα (τότε που είχαν αρχίσει οι επαφές των δύο ομάδων).
*ΣΤΟΝ αγώνα και ο ταμίας της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Ελλάδας Κατερινιώτης Δημήτρης Πόδας που ήρθε μαζί με το διαιτητή Παπαπέτρου.
*ΥΠΗΡΧΕ μια εντυπωσιακή μερίδα φιλάθλων της ΑΕΛ (περίπου σαράντα) που έκανε αισθητή την παρουσία της με τα διαρκή συνθήματα που φώναζαν υπέρ των «βυσσινί».
* «ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ» έδειξε ο Λαρισαίος παίκτης του ΠΑΟ Βασίλης Σπανούλης που δεν είχε καλή απόδοση αλλά η αξία του είναι αναμφισβήτητη.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass