ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ

Τρι...καλό διπλό για την Ολύμπια

* ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΠΑΠΑΪΩΑΚΕΙΜ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2009 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:14
Τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η Ολύμπια καθώς χθες στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου κέρδισε στα Τρίκαλα τα Τρίκαλα 2000 με 71-63 και εξασφάλισε την παραμονή, «βλέπει» πλέι οφ ενώ κέρδισε και έναν παίκτη, τον Παπαϊωακείμ που για πρώτη φορά φέτος δικαιολόγησε την υψηλή του αμοιβή και αν συνεχίσει έτσι τότε η λαρισινή ομάδα θα έχει πολύ καλό δεύτερο γύρο. Από την άλλη οι γηπεδούχοι πρέπει αν προετοιμάζονται για την... Α2 μια και δύσκολα θα παραμείνουν στην κατηγορία εκτός αν φθάσουν έξι νίκες για την παραμονή. 
Κορυφαίος παίκτης της λαρισινής ομάδας από πλευράς νικητών ήταν ο Παντελής Παπαϊωακείμ που είχε 14 πόντους και μαζί τον απόλυτο έλεγχο στα ριμπάουντ, ενώ Μπατής και Σούλτζε έδωσαν πολύτιμες βοήθειες.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 17-6 (5΄) αλλά με επικεφαλής τον Κινγκ οι «πορτοκαλί» άρχισαν την αντεπίθεση και με ένα σερί 16-0 προηγήθηκαν 22-17(14) και τελικά το ημίχρονο τελείωσε με τη λαρισινή ομάδα μπροστά με 32-29.   
Με λύσεις και από τον Καστλ στην τρίτη περίοδο όπου η «ελληνική δύναμη» (Μπατής-Παπαϊωακείμ) είχε μεγάλη μερίδα στην καλή εμφάνιση, η Ολύμπια ανέβασε τη διαφορά ως τους 13 (38-51) και επέβαλε πλήρως το ρυθμό της στο παιχνίδι με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 42-54.
Την τελευταία της προσπάθεια να ανατρέψει τα δεδομένα του ματς έκαναν τα Τρίκαλα στην τελευταία περίοδο κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η Ολύμπια θα έφευγε με άνετη νίκη, ο Μπόγδανος μείωσε στους πέντε πόντους (59-64) δύο λεπτά πριν το τέλος και άρχισαν πλέον φόβοι ότι η λαρισινή ομάδα θα έχανε ένα ακόμα παιχνίδι στον πόντο. Όμως στο τέλος ο Κινγκ έδειξε μεγάλη ψυχραιμία και η Ολύμπια έφθασε στην πέμπτη φετινή της νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 17-13, 29-32, 42-54, 63-71
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο προπονητής της Ολύμπια Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε: Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στον πρόεδρο ως δώρο για τα χθεσινά¨(σ.σ. προχθεσινά) γενέθλιά του. Θέλω να καταθέσω την εκτίμηση στον προπονητή των Τρικάλων και στη συνέχεια στην ομάδα του αφού αγωνιστήκαμε σε μία άκρως πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις μακριά από την έδρα σου και να κερδίζεις μόνο με το μπάσκετ, δηλαδή αν παίξεις καλύτερα να κερδίσεις και αν παίξεις χειρότερα να χάσεις. Από εκεί και πέρα ήταν ένα παιχνίδι για εμάς γιατί όπως είχαν πει οι αντίπαλοι πριν το ματς ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για αυτούς και αυτό σήμαινε ότι θα μας πίεζαν από την αρχή. Εμείς όμως νομίζω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι τακτικής και προσπάθειά μας ήταν να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ και να πάμε σε μεγάλες επιθέσεις. Θεωρώ ότι τα Τρίκαλα είναι μία καλή ομάδα στο να σκοράρουν στον αιφνιδιασμό, πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα, αλλά σε επιθέσεις πέντε εναντίον πέντε δεν θα είχαν την ίδια δυνατότητα να σκοράρουν. Έτσι δεχθήκαμε από μία καλή επιθετικά ομάδα 63 πόντους, ελέγξαμε τα ριμπάουντ και αυτό σε τελική ανάλυση μας έδωσε τη νίκη χωρίς να κάνουμε κάποια σπουδαία εμφάνιση, αλλά μένοντας συγκεντρωμένοι στο στόχο μας».
Από την άλλη πλευρά , ο τεχνικός των Τρικάλων Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Ολύμπια και θέλω να σταθώ στα λόγια του συναδέλφου, αφού εμείς δεν αντέξαμε στην πίεση και είναι δύσκολο να κερδίσεις παιχνίδια όταν είσαι στη θέση «του πρέπει». Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός για να αντεπεξέλθεις. Είπα συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους και αγωνιστικά δεν περιμέναμε από τους πιο έμπειρους παίκτες να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πίεση του αγώνα. Αυτό όμως συμβαίνει σε αυτά τα παιχνίδια και δεν μπορούμε παρά να δεχθούμε τη νίκη της Ολύμπια και πρέπει να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη από τον κόσμο. Η συνέχεια είναι ένα στοίχημα αξιοπρέπειας. Δεν συμφωνώ με αναλύσεις τεχνικές σε αυτό το παιχνίδι και αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν είσαι σε αυτή τη θέση έχεις μεγαλύτερο ενθουσιασμό όταν δεν πρέπει να κερδίσεις και αντίθετα έχεις μεγαλύτερο άγχος όταν πρέπει να πάρεις τη νίκη. Στενεύουν τα περιθώρια η ικανότητα η αγωνιστική είναι δευτερεύουσα μπροστά στο γεγονός του να μείνεις ομάδα ώστε να πετύχεις τους στόχους σου».
Ο κορυφαίος παίκτης της Ολύμπια Παντελής Παπαιωακείμ υποστήριξε: «Αυτό το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό γιατί θέλουμε να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις και να σταθούμε πιο καλά στα πόδια μας ενόψει του δεύτερου γύρου. Τον ίδιο στόχο βέβαια είχαν και τα Τρίκαλα και αυτό το γνωρίζαμε. Αγωνιστικά είχαμε διαβάσει πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας των Τρικάλων και ξέραμε ότι αρέσκεται σε γρήγορο ρυθμό και εμείς προσπαθήσαμε να πάμε σε μεγάλες επιθέσεις ώστε να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, παρά το νωθρό ξεκίνημα που είχαμε. Δείξαμε χαρακτήρα όταν τα Τρίκαλα γύρισαν στο παιχνίδι στο τέλος αλλά τελικά φτάσαμε στην πολύτιμη νίκη κάτι στο οποίο είχαμε πρόβλημα στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια».
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ 2000 (Αγγέλου): Ειβερι 8 (1/3 δίπ., 2/6 τρίπ., 2 ριμπ., 5 λάθη, 3 ασίστ), Πέττας, Νικολαΐδης 18 (8/9 βολές, 2/2 δίπ., 2/9 τρίπ., 3 ριμπ., 1 λάθος, 1 ασίστ, 1 κλέψ.), Παπαχρήστος (0/1 δίπ., 3 ριμπ., 1 λάθος), Κατσαρές, Μπόγδανος 12 (3/4 βολές, 0/3 δίπ., 3/7 τρίπ., 5 ριμπ., 3 λάθη, 1 ασίστ, 2 κλεψ.), Γιάγκο 2 (1/1 δίπ., 2 ριμπ., 1 κλεψ.), Ντζιγκάνοβιτς 2 (1/3 δίπ., 1 ριμπ.), Ντίκελ 16 (7/9 βολές, 3/5 δίπ., 1/3 τρίπ, 1 ριμπ., 3 λάθη, 4 ασίστ, 2 κλεψ.), Χαριτόπουλος 5 (1/2 βολές, 2/3 δίπ., 4 ριμπ., 1 λάθος, 1 ασίστ), Μουντόμπο.
ΟΛΥΜΠΙΑ (Μπαρτζώκας): Καστλ 9 (4/5 βολές, 1/3 δίπ., 1/4 τρίπ., 1 ριμπ., 1 λάθος, 1 ασίστ), Κίνγκ 9 (2/2 βολές, 2/5 δίπ., 1/5 τρίπ., 2 ριμπ., 1 λάθος, 2 ασίστ), Σπανός, Καραγκιολίδης, Μπέλσερ 5 (1/2 βολές, 2/2 δίπ., 0/2 τρίπ., 6 ριμπ., 1 λάθος, 2 ασίστ, 1 κλεψ.), Γιαννουλάκος 2 (1/1 δίπ., 1 ασίστ), Μπατής 10 (2/2 βολές, 1/4 δίπ., 2/4 τρίπ., 5 ριμπ., 2 λάθη, 4 ασίστ, 1 κλεψ.), Αριγκμπάμπου (2 ριμπ., 1 λάθος), Κολόκας 6 (3/5 δίπ., 3 ριμπ., 5 λάθη), Καραποστόλου 5 (1/1 δίπ., 1/5 τρίπ., 1 ριμπ., 1 κλεψ., 1 κοψ.), Παπαϊωακείμ 14 (4/4 βολές, 5/5 δίπ., 9 ριμπ., 2 λάθη, 2 ασίστ, 3 κλεψ., 1 κόψ.).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass