ΕΚΑΝΕ Η ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ (1-1)

ΜΑΤ....ιας με Ιγγλέσιας

*ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗΣ ΣΤΟ 87΄ ΕΝΩ ΕΣΩΣΕ ΣΤΟ 90+2 ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΕΡΜΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΙ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2009 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:14
Ματ...(ιας) με Ιγγλέσιας έκανε η ΑΕΛ στα τελευταία λεπτά του αγώνα στην Ξάνθη με αντίπαλο τη φερώνυμη ομάδα και κατάφερε να μην πέσει στα... Πηγάδια (την περιοχή που είναι το γήπεδο της ακριτικής ομάδας) αλλά να πάρει την πολύτιμη ισοπαλία που τη διατηρεί στην πέμπτη προνομιούχο θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στα πλέι όφ του ελληνικού πρωταθλήματος περνώντας από μία δύσκολη έδρα και μένοντας αήττητη για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι ενώ τα καλύτερα έρχονται... (μεταγραφές και ευνοϊκό πρόγραμμα στη συνέχεια για δύο μήνες).
Ο Ιγγλέσιας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα στο τέλος μια και στο 87΄ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης (η ομάδα της Ξάνθης προηγήθηκε στο 69΄ με αυτογκόλ του Νταμπίζα), στο 90΄ έκανε μια πάσα-μισό γκολ στον Ζουράφσκι αλλά ο Πολωνός δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων ενώ στο 90+2 πάνω στη γραμμή απεσόβησε σίγουρο τέρμα σε κεφαλιά του Αγκάλι. Αυτό το πεντάλεπτο του ποδοσφαιριστή των «βυσσινί» έγινε αιτία να ξεχάσουν όλοι το άσχημο θέμα που πρόσφεραν οι «βυσσινί» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα μια και βρέθηκαν στη χειρότερη φετινή τους μέρα. Ήταν ουσιαστικά το πρώτο παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΛ με μια ευκαιρία, πέτυχε ένα γκολ και πήρε ένα βαθμό αλλά και μια ρεβάνς του πρώτου γύρου όπου έχοντας παίξει καλύτερα από τον αντίπαλό της έχασε με 1-0 με μια και μοναδική ευκαιρία που είχε κάνει τότε η ομάδα του Γιώργου Παράσχου. Το μόνο πρόβλημα που θα έχει η ΑΕΛ βαθμολογικά απέναντι στην Ξάνθη είναι μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας μια κι οι Ακρίτες με βάση το εύκολο πρόγραμμα που έχουν μπορεί να διεκδικήσουν μέχρι τέλος του πρωταθλήματος την πέμπτη θέση.
Με βάση τα μέχρι τώρα βαθμολογικά δεδομένα η ΑΕΛ αρχίζει να βρίσκεται σε θέση ισχύος για την πέμπτη θέση που έχασε πέρυσι για... ένα γκολ και όλοι ζητάνε φέτος να μην γίνει το ίδιο. Στα αξιοσημείωτα ότι οι παίκτες του Ουζουνίδη στο χθεσινό παιχνίδι είχαν τη συμπαράσταση διακοσίων περίπου φιλάθλων ενώ έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη λαρισινή ομάδα ο νεοαποκτηθείς Ίλιτς που έπαιξε για μισή ώρα και είχε μεγάλη κινητικότητα.
 Κορυφαίος γα μια ακόμα αγωνιστική ο τερματοφύλακας Στέφανος Κοτσόλης...
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με την αναμενόμενη ενδεκάδα και τη γνωστή τακτική 4-4-2. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια αγωνίσθηκε ο Κοτσόλης ενώ στην άμυνα έπαιξαν οι: Βέμπερ (δεξιά), Νταμπίζας, Ααράμπ (στο κέντρο) και Βενετίδης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι Ιγγλέσιας (αμυντικό χαφ), Φωτάκης (δεξιά), Σαρμιέντο (αριστερά) και στην επίθεση οι Κυριάκος (δεξιά), Ζουράφσκι (στο κέντρο) και Πάρα (αριστερά).
Από την άλλη ο τεχνικός Γιώργος Παράσχος ακολούθησε τακτική 4-4-2 βάζοντας τερματοφύλακα τον Λυμπερόπουλο (αντί του τραυματία Γκσπούρνινγκ), στην άμυνα τους: Τζιωρτζόπουλο (αριστερά), Κωστούλα, Βάλλα (στο κέντρο), Παπαδημητρίου (δεξιά), στη μεσαία γραμμή αγωνίσθηκαν δύο αμυντικά χαφ οι Φλίσκας, Ταϊντέρ, δεξιά ο Κιντάνα και αριστερά ο Γκρζέλακ. Στην επίθεση ήταν οι Πόι και Αγκάλι.
Μετά από ένα πεντάλεπτο αναγνωριστικό η Ξάνθη πήρε τα ηνία του αγώνα και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το παιχνίδι παίχθηκε στο μισό γήπεδο με τους παίκτες του Ουζουνίδη να αποκρούουν όπως-όπως και τον Κοτσόλη να ανακηρύσσεται σε ήρωας του αγώνα. Η Ξάνθη πίεζε ψηλά και ειδικά η μεσαία γραμμή των «βυσσινί» πελαγοδρομούσε ενώ ο εκνευρισμός ήταν μεγάλος στους επιθετικούς και σε μία φάση ο Ζουράφσκι (34΄) να χτυπήσει τον Παπαδημητρίου που πέρασε απαρατήρητη από τον διαιτητή Ντάτη που είχε αλλού την προσοχή του.
Οι γηπεδούχοι δεν είχαν τον παίκτη που θα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα και ασφαλώς θα θυμήθηκαν και λίγο το παιχνίδι του πρώτου που το παιχνίδι είχε αντίστροφα τους πρωταγωνιστές (η ΑΕΛ πίεζε αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει και έβαλε γκολ η Ξάνθη).
Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με την ΑΕΛ να μένει ευχαριστημένη που δεν είδε την εστία της να παραβιάζεται και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα του Ουζουνίδη να είναι σαφώς πιο βελτιωμένη αλλά πάλι η Ξάνθη είχε την υπεροχή του αγώνα και ό,τι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι το πέτυχε ο Νταμπίζας στο 69’ που σε μια προσπάθειά του να αποκρούσει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Κοτσόλη.
Ο Ουζουνίδης ρίσκαρε βγάζοντας έξω τον Βενετίδη που έκανε το χειρότερό του παιχνίδι με την ΑΕΛ και έβαλε τον Κατσιαρό που μπήκε ορεξάτος (από αυτόν ξεκίνησε και το γκολ της ισοφάρισης) και τον Βέμπερ βάζοντας τον Τσίγκα και περνώντας ως δεξί μπακ τον Κυριάκο.
Ο Παράσχος από την άλλη έβγαλε τα δυο επιθετικογενή μπακ τον Τζιωρτζόπουλο (λόγω τραυματισμού) και τον Παπαδημητρίου αλλά είχε σε μεγάλα κέφια τον Σουάνη που μπήκε πολύ... αεράτος και βοήθησε την επιθετική γραμμή των γηπεδούχων.
Το παιχνίδι είχε έναν αργό ρυθμό αλλά στο 87’ σε ένα «γέμισμα» του Κατσιαρού, ο Νταμπίζας έδωσε κεφαλιά στον Ιγγλέσιας και αυτός έκανε το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα ο Ζουράφσκι χάνει μοναδική ευκαιρία να κάνει το 1-2 και ο Ιγγλέσιας στις καθυστερήσεις για... δεύτερη φορά σε πέντε λεπτά αναδεικνύεται σε ήρωας του αγώνα μια και πάνω στη γραμμή του τέρματος του Κοτσόλη (είχε εξουδετερωθεί) αποκρούει κεφαλιά του Αγκάλι.
Το τελικό 1-1 βρήκε τους παίκτες της ΑΕΛ να πανηγυρίζουν μια και η χθεσινή ισοπαλία τους φέρνει σε θέση οδηγού της πέμπτης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες που τη διεκδικούν (Άρης, Πανιώνιος και Ξάνθη).
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
4΄:Μακρινό σουτ του Φωτάκη η μπάλα καταλήγει άουτ.
8΄: Κάθετη πάσα του Βάλλα στον Πόι που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει πάνω στον Κοτσόλη.
11΄: Σέντρα σουτ του Παπαδημητρίου από δεξιά μπλοκάρει ο Κοτσόλης που ήταν σε καλή θέση.
12΄: Σουτ του Ταϊντέρ έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
18΄: Απ’ αριστερά ο Τζιωρτζιόπουλος κάνει σέντρα αλλά ο Κιντάνα δεν μπορεί να πιάσει σουτ από το σημείο του πέναλτι.
26΄: Ο Γκρζέλακ από αριστερά κάνει σέντρα αλλά μόνος του ο Κιντάνα δεν μπορεί να κάνει σουτ και η μπάλα φεύγει πλάγια.
30΄: Μόνος ανενόχλητος από αριστερά ο Ταϊντέρ, ο Πόι μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής ανάμεσα από Νταμπίζα και Ααράμπ πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των «βυσσινί»
33΄: Μπαλιά του Κιντάνα από τα δεξιά στον Γκρζέλακ που από καλή θέση δεν μπορεί να σουτάρει.
40΄: Σέντρα από δεξιά του Κιντάνα ο Γκρζέλακ απο το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
60΄: Σουτ του Πόι από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Κοτσόλης.
66΄: Ο Σουάνης λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή πιάνει ωραίο σουτ αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτσόλη.
69: Έξυπνη πάσα του Σουάνη στον Κιντάνα που από δεξιά κάνει σέντρα αλλά ο Νταμπίζας στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα τη στέλνει στα δίχτυα του Κοτσόλη και οι γηπεδούχοι κάνουν το 1-0.
78΄: Από δεξιά ο Κυριάκος κάνει μια σέντρα σουτ αλλά ο Λυμπερόπουλος με δυσκολία πετάει την μπάλα σε κόρνερ.
87΄: Ο Κατσιαρός κάνει μια βαθιά μπαλιά λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή ο Νταμπίζας πιάνει υπέροχη κεφαλιά προς τον Ιγγλέσιας που σουτάρει και η μπάλα αφού βρίσκει και το πόδι του Φλίσκα καταλήγει στα δίχτυα του Λυμπερόπουλου και η ΑΕΛ φέρνει το παιχνίδι στα ίσα.
90΄: Θαυμάσια μπαλιά του Ιγγλέσιας στον Ζουράφσκι που βγαίνει μόνος προ του Λυμπερόπουλου αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης που βγήκε αρκετά από τα δοκάρια του αποκρούει με το στήθος.
90΄+2΄: Ο Κιντάνα από δεξιά κάνει σέντρα ο Αγκάλι κάνει κεφαλιά και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος ο Ιγγλέσιας με προβολή αποκρούει σε κόρνερ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος για την ΑΕΛ για ένα ακόμα παιχνίδι ο Στέφανος Κοτσόλης που σε μία ασφυκτική πίεση περίπου μιας ώρας από την Ξάνθη έκανε ένα λάθος (σε μία έξοδο στο πρώτο ημίχρονο) και δεν ευθύνεται για το γκολ. Ακολούθησε ο Ιγγλέσιας που μέσα σε πέντε λεπτά στο τέλος ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής για να τελειώσει ο αγώνας 1-1 με δύο ενέργειές του, την ισοφάριση και το γκολ που έσωσε στην κεφαλιά του Αγκάλι στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.
Στη συνέχεια πολύ καλός ήταν ο Νταμπίζας που πρόσφερε πολλές λύσεις.
Τα δύο μπακ της ΑΕΛ ο Βέμπερ και ο Βενετίδης βρήκαν τον μπελά τους από τον Γκρζέλακ, τον Κιντάνα και τον Σουάνη.
Ο Ααράμπ ήταν αρκετά καλός παρότι έπαιξε νωρίς με κίτρινη κάρτα.
Στη μεσαία γραμμή ο Φωτάκης έτρεξε πολύ αλλά ο Σαρμιέντο έκανε ένα ακόμα άσχημο παιχνίδι (μάλλον ο Πολωνός Ζιέντσουκ προορίζεται για τη θέση του).
Στην επίθεση ο Κυριάκος ήταν ο καλύτερος συγκριτικά με το νευρικό Ζουράφσκι που πάλι έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία ενώ ο Πάρα ήταν κατώτερος προηγούμένων εμφανίσεων του.
Ο Ίλιτς έδειξε διάθεση αν και δεν τροφοδοτήθηκε, σημαντική η βοήθεια του Κατσιαρού ενώ ο Τσίγκας πάλεψε.
***
Από την Ξάνθη στο πρώτο μέρος δεν υπήρχε υστερήσαντας μέχρι τη μεγάλη περιοχή γιατί μέσα σε αυτήν όλοι ήταν για... κλάματα. Στην επανάληψη καλύτερος ήταν ο Σουάνης ενώ οι υπόλοιποι χάθηκαν μετά το 70΄ κοιτώντας μόνο την άμυνα.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του Ν. Ντάτη του συνδέσμου Χίου που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Φλίσκα, Σουάνη, Ααράμπ, Βενετίδη, Κυριάκο. Δεν είδε το χτύπημα του Ζουράφσκι στον Παπαδημητρίου αλλά ίσως να είναι μια ...τιμωρία για ό,τι συνέβη πριν δύο χρόνια στον αγώνα Ξάνθης-ΑΕΛ που ο σημερινός γενικός διευθυντής της Ξάνθης και τότε διαιτητής κ. Καζναφέρης δεν είχε δώσει πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Κλέιτον.
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί Ευθυμιάδης (Πιερίας), Τρύφων (Δράμας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΞΑΝΘΗ (Παράσχος): Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου (80' Ριζογιάννης), Βάλλας, Κωστούλας, Τζιωρτζιόπουλος (75' Φεριέ), Φλίσκας, Ταϊντέρ, Κιντάνα, Γκρζέλακ (64' Σουάνης), Πόι, Αγκάλι
ΛΑΡΙΣΑ (Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης (74' Κατσιαρός), Νταμπίζας, Ααράμπ, Κυριάκος, Ιγγλέσιας, Βέμπερ (74' Τσίγκας), Φωτάκης, Σαρμιέντο, Πάρα (61' Ίλιτς), Ζουράβσκι
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2.260, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 21.860
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass