ΝΕΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΓΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ (95-97)

Αποφάσισαν τον... υποβιβασμό!

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ;

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2009 23:57 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:11
 Νέα ήττα γνώρισε χθες στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης η ΑΕΛ ΓΣ αυτή τη φορά από τον ΠΑΟΚ στην παράταση με 97-95 (κανονικός αγώνα 80-80) παρουσία χιλίων περίπου (αλλά ιδιαίτερα ένθερμων θεατών) στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και αυτό οφείλεται σε δύο λόγους. Πρώτον η διαιτησία των κ. Κουκουλεκίδη, Φούφη (κυρίως) και Ταβουλαρέα και δεύτερο η έλλειψη συγκέντρωση των παικτών του Βαγγέλη Αλεξανδρή στα τελευταίο λεπτό αφού κέρδιζε με 80-74 αλλά τελικά ισοφαρίσθηκε και το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Το γεγονός ότι η διαιτησία θα είναι σε βάρος της ΑΕΛ ΓΣ πρέπει να είναι αναμενόμενο και τουλάχιστον δείχνει μια εχθρικότητα από την αρχή της σεζόν. Είναι ίσως το μόνο άθλημα στο οποίο αυξάνονται τα όρια ηλικίας των διαιτητών (προφανώς για να συνεχίζουν να παίρνουν τις αμοιβές τους που είναι υψηλές), οι πίνακες δεν αλλάζουν σχεδόν ποτέ και δεν υπάρχει ανανέωση ενώ οι περισσότεροι διαιτητές προωθούν στη διαιτησία τα παιδιά τους προφανώς από αγάπη στο άθλημα... Μην χαθεί η οικογένεια από το άθλημα...
Η ΑΕΛ ΓΣ φέτος δεν είναι τυχαίο ότι έχει πολύ άσχημες διαιτησίες αν κρίνουμε από τις διαμαρτυρίες των παραγόντων της ενώ χθες ο Θεσσαλονικέας αρχιδιαιτητής Στέλιος Συμεωνίδης (που είναι και Δήμαρχος Πεύκων, μένει και αυτός από αγάπη στη διαιτησία…) όρισε στον αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟΚ δύο Θεσσαλονικείς διαιτητές (Φούφη, Κουκουλεκίδη) σε αγώνα με ομάδα Θεσσαλονίκης.
Και αν η διαιτησία ήταν η παράμετρος που έκρινε το παιχνίδι, ρόλο σημαντικό έπαιξε και η έλλειψη καθαρού μυαλού των παικτών στο τελευταίο λεπτό της κανονικής περιόδου. Η λαρισινή ομάδα κέρδιζε με 80-74 αλλά στο τέλος άφησαν τον Μουλαομέροβιτς να κάνει εύστοχο τρίποντο (ενώ είχαν και δικαίωμα για φάουλ που δεν πήγαινε στην γραμμή των ελευθέρων βολών) ενώ όταν έκαναν φάουλ στο τέλος αυτό έγινε αφού πέτυχε ο συγκεκριμένος παίκτης καλάθι (και με τη βολή του φάουλ ισοφάρισε και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση). Και όλα αυτά έγιναν στο τέλος της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού.
Από δω και πέρα η παραμονή γίνεται πολύ δύσκολη για την ΑΕΛ ΓΣ καθώς υπολείπεται δύο βαθμούς του Αιγάλεω (έχει πολύ άσχημη διαφορά στο πρώτο παιχνίδι και δεν την ευνοεί η ισοβαθμία) ενώ ο ΠΑΟΚ με την έβδομη νίκη του ελπίζει και για Ευρωλίγκα.
Αν κάποιος κέρδισε χθες ήταν οι φίλαθλοι που είδαν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι το τέλος και αν υπήρχαν καλύτεροι διαιτητές (έδωσαν και από μια τεχνική ποινή στους πάγκους θα βλέπαμε ακόμα καλύτερο αγώνα).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τελευταίος πριν τον Αλεξανδρή τεχνικός της ΑΕΛ ΓΣ Γιώργος Καλαφατάκης που τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον αγώνα με τους Μουλαομέροβιτς, Βασιλειάδη, Γκρέγκορι, Τσιάρα και Τομάσεβιτς έχοντας απέναντι τους Αποστολίδη, Κόμματο, Μέχια, Λαμπρόπουλο και Φράνσις που παρέταξε ο Αλεξανδρής.
Από την άλλη πλευρά ο Αλεξανδρής η μοναδική διαφορά που είχε στα μαρκαρίσματα ήταν ότι έβαλε τον Κόμματο πάνω στον Γκρέγκορι και τον Μέχια στον Βασιλειάδη.
Μετά από ένα δίλεπτο μονομαχίας Φράνσις-Γκρέγκορι (4-4) η ΑΕΛ ΓΣ πήρε προβάδισμα με 16-6 (5) και μέχρι το ημίχρονο οι «βυσσινί» ήταν σε θέση οδηγού στο παιχνίδι παρά τις προσπάθειες των παικτών του ΠΑΟΚ (40-33)
Στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνα των φιλοξενουμένων δυνάμωσε(52-57 στο 29) αλλά στο τέλος οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν και στο τελευταίο δεκάλεπτο ο αγώνας πήρε μια συναρπαστική εξέλιξη με την ΑΕΛ ΓΣ να προηγείται με 80-74 στο 38.42 
Τότε ο Μουλαομέροβιτς έβαλε τρίποντο (αδικαιολόγητη άμυνα των παικτών του Αλεξανδρή αφού είχαν δικαίωμα να κάνουν φάουλ που δεν σήμαινε βολές) και στη συνέχεια ο Μέχια έχασε την επίθεση αλλά η μπάλα στο ριμπάουντ φαίνεται καθαρά ότι βγαίνει από χέρι παίκτη του ΠΑΟΚ και όχι από παίκτη της λαρισινής ομάδας.
Στη συνέχεια στην τελευταία επίθεση ο Μουλαομέροβιτς πετυχαίνει καλάθι (37 δευτερόλεπτα πριν το τέλος) και κερδίζει και φάουλ από το Λαμπρόπουλο (το πέμπτο του) ενώ οι γηπεδούχοι που είχαν τρία φάουλ είχαν δικαίωμα να κάνουν εκτός φάσης. Το 80-80 δεν άλλαξε και ο αγώνας πήγε στην παράταση με το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο-πόντο και οι Θεσσαλονικείς να χάνουν και τον Μουλαομέροβιτς που αποχώρησε με πέντε φάουλ στο 42.20.
Στο τέλος ο Κυρίτσης έδωσε ρεσιτάλ ευστοχίας και ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη νίκη με 97-95.
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ: 4-4 (2), 16-6 (5), 22-14 (10), 31-28 (16), 40-33 (ημίχρονο), 46-47 (26), 52-57 (29), 57-57 (30), 64-62 (33.15),68-69 (35.20), 80-74 (38.42), 80-80 (κανονικός αγώνας), 95-97 (παράταση)
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ ΓΣ κορυφαίος παίκτης ο Φράνσις που απέδειξε ότι θα αφήσει εποχή στο ελληνικό μπάσκετ και ακολούθησε ο Μέχια που έδωσε πολλές λύσεις σε άμυνα και επίθεση.
Κόμματος και Ζάρρας ήταν είχαν πολύ καλή απόδοση ενώ ο Αποστολίδης είναι συγκινητικός. Έπαιξε περισσότερο απ’ όλους με τέσσερις διαδοχικούς παίκτες του ΠΑΟΚ να τα τον μαρκάρουν (Βασιλειάδη, Δεμερτζή, Μουλαομέροβιτς κα Κυρίτση) αλλά παρόλα αυτά έδωσε τον καλύτερο εαυτό του.       .    
Οι υπόλοιποι έπαιξαν λίγο και δεν κρίνεται. Ο Αλεξανδρής είναι άξιος επαίνου που κατάφερε να κάνει μια τέτοια ανταγωνιστική ομάδα που το μόνο που δεν έχει μαζί της είναι η τύχη (τέσσερα χαμένα παιχνίδια στον πόντο λόγω απειρίας) και η διαιτησία.
Από τον ΠΑΟΚ κορυφαίος ο Μουλαομέροβιτς που πήρε μόνος του τον αγώνα στην παράταση, ο Γκρέγορι, ο Βασιλειάδης και ο ψύχραιμος Κυρίτσης. Ο Λαρισαίος Γιώργος Τσιάρας βοηθάει τον ΠΑΟΚ αλλά πιστεύουμε ότι έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες και το έχει αποδείξει.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Κουκουκουλεκίδης και Φούφης αδίκησαν την ΑΕΛ ΓΣ. Ο Πρώτος έψαχνε το άσχημο σφύριγμα για την ΑΕΛ ΓΣ ενώ ο δεύτερος από τη στιγμή που στο 30 έδωσε τεχνική ποινή στον Καλαφατάκη άλλαξε την ρότα του αγώνα (ο Κουκουλεκίδης χρέωσε στον Αλεξανδρή τεχνική ποινή με σχετική ευκολία)
Ο Ταβουλαρέας πέρασε μάλλον απαρατήρητος.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ ΓΣ (Αλεξανδρής): Μπρόζος, Μέχια 26 4/4 βολές, 11/21 δίπ., 0/2 τρίπ., 6 ριμπ., 2 λάθη, 3 ασίστ, 4 κλεψ., 1 κοψ.), Ζάρας 13 (4/4 βολές, 3/4 δίπ., 1/4 τρίπ., 2 ριμπ., 1 λάθος, 1 κλέψ.), Παπακώστας, Αποστολίδης 8 (4/5 βολές, 2/4 δίπ., 0/1 τρίπ., 3 λάθη, 3 ασίστ, 2 κλεψ.), Κόμματος 15 (2/2 βολές, 2/6 δίπ., 3/7 τρίπ., 6 ριμπ., 2 λάθη, 1 ασίστ, 1 κόψ.), Παπανικολάου (1 λάθος), Λαμπρόπουλος 2 (1/2 δίπ., 0/2 τρίπ., 6 ριμπ., 1 λάθος, 4 ασίστ, 1 κλέψ.), Τσαϊρέλης 2 (1/1 δίπ., 1 λάθος), Καραβανάς (2 ριμπ.), Λάπας (1 λάθος), Φράνσις 29 (7/9 βολές, 11/16 δίπ., 0/2 τρίπ., 10 ριμπ., 4 λάθη, 2 κλεψ., 3 κομ.)
ΠΑΟΚ (Καλαφατάκης): Μπρίτον 3 (1/2 βολές, 1/2 δίπ., 3 ριμπ., 1 λάθος, 1 κλέψ.), Σίμτσακ 4 (2/2 βολές, 1/2 δίπ., 1 ριμπ., 1 λάθος), Γαλαζούλας, Βασιλειάδης 14 (2/2 βολές, 3/4 δίπ., 2/6 τρίπ., 2 ριμπ., 3 λάθη, 2 ασίστ), Κυρίτσης 13 (5/7 βολές, 4/10 δίπ., 2 ριμπ., 1 ασίστ), Τσιάρας 9 (3/4 δίπ., 1/3 τρίπ., 2 ριμπ., 3 λάθη), Ντιάρα (1 ριμπ., 1 λάθος, 2 κλεψ.), Μουλαομέροβιτς 20 (3/3 βολές, 4/8 δίπ., 3/6 τρίπ., 3 ριμπ., 4 λάθη, 6 ασίστ.), Γκρέγκορι 20 (7/11 δίπ., 2/3 τρίπ., 5 ριμπ., 1 κοψ.), Δεμερτζής (1 ριμπ., 2 λάθη), Τομάσεβιτς 9 (1/3 βολές, 4/7 δίπ., 10 ριμπ., 3 λάθη, 1 ασίστ, 1 κλέψ.), Μαρμαρινός 5 (1/4 βολές, 2/3 δίπ., 3 ριμπ., 1 λάθος, 1 κλέψ., 1 κοψ.).
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ
Καλαφατάκης: Στις λεπτομέρειες...
Αλεξανδρής: Εμείς και οι διαιτητές...
 
Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο τεχνικοί δήλωσαν τα εξής:
ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ (ΠΑΟΚ): «Όταν έρχομαι στη Λάρισα αν και πέρασα ως προπονητής μόνο δύο μήνες στην ΑΕΛ ΓΣ εντούτοις αισθάνομαι πολύ καλά όταν βρίσκομαι σ’ αυτό το γήπεδο γιατί βλέπω μόνο φίλους.
Στην πρώτη περίοδο μπήκαμε νωθρά στο γήπεδο και χωρίς να έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο που έχει χάσει όλα τα παιχνίδια στις λεπτομέρειες.
Στη συνέχεια παίξαμε πολύ καλύτερα χαμηλώσαμε το σχήμα για να μπορέσουμε να πιέσουμε, μας βγήκε και κερδίσαμε τον αγώνα. Κάναμε πιστεύω το τέλειο στον πρώτο γύρο με εξαίρεση τον αγώνα με την Καβάλα όπου «αυτοκτονήσαμε».
Η ΑΕΛ ΓΣ είναι μια πολύ καλή ομάδα που για την κερδίσεις πρέπει να σου βγει η ψυχή γιατί οι παίκτες της τα δίνουν όλα και θεωρώ ότι αν είχε κερδίσει τα τρία παιχνίδια που έχασε στον πόντο θα ήταν πολύ διαφορετική η τύχη της.
Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ όπως σήμερα (σ.σ. χθες) που πιστεύω ότι ο κόσμος χάρηκε το παιχνίδι».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (ΑΕΛ ΓΣ): «Είναι το τέταρτο παιχνίδι που χάνουμε στον πόντο και πλέον πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πει άλλα στο ταιμ άουτ και άλλα να γίνονται στον αγώνα. Είναι αδιανόητο να έχουμε πει να γίνει φάουλ γιατί είχαμε τρία και δεν είχε δικαίωμα για βολές ο αντίπαλος και να δεχόμαστε τρίποντο και στο τέλος πάλι το ίδιο να φθάνει σε καλάθι ο αντίπαλος χωρίς να του κάνουμε φάουλ.
Είμαι σκασμένος τι να πω.. Στους έξι πόντους στο τέλος της κανονικής περιόδου του αγώνα είχαμε το παιχνίδι στα χέρι μας και το χάσαμε.
Στο δεύτερο γύρο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την αντεπίθεσή μας.
Στο μεταξύ μου κάνει εντύπωση από τον κ. Συμεωνίδη που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του να ορίζονται δύο διαιτητές από τη Θεσσαλονίκη σε αγώνα με ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η εντοπιότητα γιατί να μην ισχύει για τη Θεσσαλονίκη και να ισχύει μόνο για τη Λάρισα. 
 Σίγουρα για την ήττα δεν φταίει η διαιτησία αλλά φταίμε και εμείς...
***
Ο Λαρισαίος παίκτης του ΠΑΟΚ Γ. Τσιάρας μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε τα εξής: «Σήμερα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας όπου δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά μετά βελτιωθήκαμε και πήραμε τη νίκη.
Δεν μπορώ να πω αν μετάνιωσα που έφυγα από την Ολύμπια το καλοκαίρι ή αν δικαιώθηκα που πήγα στον ΠΑΟΚ αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στον ΠΑΟΚ είμαι ευτυχισμένος και έχω όρεξη να παίξω καλό μπάσκετ».
 
    
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass