ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Ολύμπια: Τα παιχνίδια της FIBA....

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2009 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:09
 Αφού τελείωσαν οι...σχολικές διακοπές των ανθρώπων της FIBA (έκλεισαν τα γραφεία τους σε όλες τις γιορτές) αποφάσισαν να ασχοληθούν με το έγγραφο της Ολύμπια για μετάθεση ή αναβολή του αγώνα της Λαρισινής ομάδας με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Ε΄ ομίλου του Eurochallenge που ήταν ορισμένος για αύριο Τετάρτη 7 Ιανουαρίου.Και οι υπεύθυνοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδία έδειξαν πόσο σοβαρά αντιλαμβάνονται τις διοργανώσεις που κάνουν ( πιστεύουμε να μην ισχύει και στη FIBA ότι ο μέσος όρος ηλικίας των διοικητικών να είναι ανάλογος με αυτόν της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας που είναι όλοι υπερήλικες) καθώς άλλα έλεγαν για την τύχη του αγώνα χθες το μεσημέρι (ότι θα γινόταν σε Κύπρο ή Ελλάδα) και άλλα το απόγευμα (θα γίνει κανονικά το παιχνίδι στην Ιερουσαλήμ που βρίσκεται 75 χιλιόμετρα από την περιοχή της Γάζας που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση (ίσως να ήθελε η FIBA να προσφέρει πολεμικές εμπειρίες στους παίκτες της Ολύμπια...).
Μετά από αυτό το παιχνίδι της διοργανώτριας αρχής η Ολύμπια αποφάσισε να μην ταξιδέψει στο Ισραήλ για τον αυριανό αγώνα και αναμένεται μηδενισμός (και αποκλεισμός) της Λαρισινής ομάδας.
Μάλιστα η διοίκηση των «πορτοκαλί» εξέδωσε χθες την παρακάτω ανακοίνωση: «Η διοίκηση της Ολύμπια Athienits ΚΑΕ ενημέρωσε αργά σήμερα(σ.σ. χθες) το απόγευμα τη FIBA ότι είναι πλέον και πρακτικά αδύνατον για την ομάδα μας να ταξιδέψει στο Ισραήλ, προκειμένου να συμμετάσχει στον αγώνα απέναντι στην Χαποέλ Ιερουσαλήμ. Η Ολύμπια είχε εγκαίρως ενημερώσει την FIBA μέσω της ΕΟΚ για την ανησυχία της σχετικά με τα γεγονότα στο Ισραήλ από τις 29 Δεκεμβρίου, αλλά δυστυχώς δεν έλαβε καμία απάντηση, με δεδομένο ότι τα γραφεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας ήταν κλειστά από τις 23 Δεκεμβρίου του 2008 μέχρι σήμερα 5 Ιανουαρίου. Σήμερα(σ.σ. χθες) το πρωί η Ολύμπια επανέλαβε τις ενστάσεις της στη FIBA και το μεσημέρι έλαβε την απάντηση ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις: Η μία να γίνει το παιχνίδι κανονικά στην Ιερουσαλήμ, και η άλλη να μεταφερθεί σε άλλη έδρα, μακριά από το Ισραήλ. Η Ολύμπια απάντησε ότι επιθυμεί τη μεταφορά της έδρας στην Ελλάδα ή την Κύπρο και στις 5 το απόγευμα η FIBA ανταπάντησε ότι το παιχνίδι θα γίνει τελικά όπως είχε προγραμματιστεί, δηλαδή την Τετάρτη το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ.
Ωστόσο για να μπορέσει η ομάδα μας να είναι συνεπής στο «ραντεβού» θα έπρεπε να ταξιδεύει από τις 4 το απόγευμα ώστε να προλάβει τη βραδινή πτήση για Τελ Αβίβ και να είναι εγκαίρως στην Ιερουσαλήμ, κάτι που φυσικά ήταν αδύνατο.
Κατά συνέπεια η Ολύμπια ενημέρωσε τη FIBA πως κάτι τέτοιο δεν ήταν τεχνικά δυνατό και ζήτησε επανεξέταση του αιτήματός της για αλλαγή ημερομηνίας του παιχνιδιού, ώστε να μπορέσει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, αναμένοντας την τελική απάντηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας.»
Ο πρόεδρος της FIBA Europe Γιώργος Βασιλακόπουλος σε δικτυακό τόπο δήλωσε τα εξής: «Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο της άρνησης, είναι όμως δικαίωμα της Ολύμπιας να αρνηθεί. Ο Ολυμπιακός, πάντως, θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ για τον αγώνα με τη Μακαμπί. Υπάρχουν κανονισμοί που προβλέπουν κυρώσεις. Η ομάδα θα χάσει τον αγώνα στα χαρτιά αλλά και το ποσό που έχει καταβάλλει ως εγγύηση για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση». Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος για μια ακόμα φορά δείχνει ότι για τη Λάρισα δεν έχει και τα καλύτερα αισθήματα (αρκεί αν θυμηθούμε ότι σοβαρή διεθνή διοργάνωση έχει να γίνει στη Θεσσαλική πρωτεύουσα πάνω από δέκα χρόνια...).
Ο ΒΟΒΟΡΑΣ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ
Ο Γεώργιος Βόβορας και επίσημα (είχε γράψει χθες η «Ε.τ. Δ.») πήρε τη θέση του Μιχάλη Καλαβρού (που ανήγγειλε την παραίτησή του μέσω του αρχηγού της ομάδας Στέφαν Αριγκμπάμπου) στην τεχνική ηγεσία της Ολύμπια. Ο Βόβορας παρακολούθησε το παιχνίδι Ολύμπια -ΑΕΛ ΓΣ το περασμένο Σάββατο και σήμερα έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε προπόνηση της Ολύμπια.
Γεννήθηκε στις 18/1/1977 στην Αθήνα και στο παρελθόν εργάστηκε σε Χαλκίδα, Μίλωνα, Δούκα, ΑΓΟΡεθύμνου, ΠΑΟΚ (στις δύο τελευταίες στην Α1)
ΧΩΡΙΣ ΣΙΓΚΟΥΝΑ
Χωρίς τον τραυματία Σιγκούνα έγινε η χθεσινή προπόνηση της Ολύμπια αλλά σε πολύ καλό κλίμα μετά τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι επί της ΑΕΛ ΓΣ με 68-67. Επόμενος αντίπαλος της Ολύμπια είναι στην Αθήνα η ομάδα του Πανιωνίου.  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass