ΤΟ ΒΡΗΚΕ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ

Το... φλουρί ήταν «κατοστάρικο»

* ΝΙΚΗΣΕ ΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΣΚΟΡ 100-47 (!) * ΜΟΝΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2009 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:09
Ως είθισται τέτοιες ημέρες κόβεται πάντα βασιλόπιτα. Αν υποθέσουμε πάντως πως και η Γ’ Εθνική του μπάσκετ και όσον αφορά στον πρώτο βόρειο όμιλο έκοψε τη δικιά της, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως το... φλουρί το βρήκε ο Φοίνικας και μάλιστα ήταν «κατοστάρικο». Η λαρισινή ομάδα στο πρώτο της παιχνίδι για τη νέα χρονιά νίκησε με σκορ 100-47 (όχι δεν είναι τυπογραφικό λάθος) τη Σιάτιστα στο κλειστό του Άγιου Θωμά και παρέμεινε για μια ακόμη αγωνιστική στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας σε δώδεκα αγώνες εννέα νίκες και τρεις μόλις ήττες. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός πως στα τελευταία εννιά παιχνίδια έχει υποστεί μόλις μία ήττα στην Έδεσσα. Πλέον για να λήξει ο πρώτος γύρος απομένει ένα ματς στην έδρα του Λασσάνη στην Κοζάνη. Μάλιστα μετά την ήττα του Πρωτέα Γρεβενών στην Έδεσσα η λαρισινή ομάδα είναι μόνη πρώτη στην κορυφή κάτι που συμβαίνει για πρώτη φόρα φέτος.
Το αν μπορούν οι «μελανόλευκοι» να πετύχουν εντέλει την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Το θέμα είναι βέβαια να αντέξουν σε δύσκολες έδρες στο β’ γύρο καθώς έχουν να παίξουν στα Τρίκαλα με τον Αίολο, στα Γρεβενά με τον Πρωτέα (από τον οποίο έχασε στη Λάρισα) και άλλες. Αν καταφέρει η ομάδα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μέχρι και τα μέσα του ερχόμενου γύρου τότε όλα είναι εφικτά καθώς η δυναμικότητα των άλλων συλλόγων δεν αποτελεί και φόβητρο.
ΜΕ ΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ»
Η καλή μέρα λένε πως φαίνεται από το πρωί και έτσι είναι. Ο Φοίνικας στο χθεσινό ματς, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Αγίου Θωμά (με τους θεατές να μην ξεπερνάνε βέβαια τους εκατό) χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και η Σιάτιστα δεν... αντέδρασε. Οι παίκτες του Βάιου Θεοδωρόπουλου πήραν ένα προβάδισμα 11-0 και με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε στους 21 πόντους. Αυτό αποτέλεσε και έναν από τους βασικότερους λόγους για να φύγουν και αρκετοί φίλαθλοι καθώς το παιχνίδι δεν είχε ενδιαφέρον και... άρχιζε το ποδοσφαιρικό ματς της Α.Ε.Λ. στην τηλεόραση.
Μπορεί όμως αρκετοί να ήταν αυτοί που έφυγαν ωστόσο... ένας ήρθε και αυτός δεν ήταν άλλος από το Δήμαρχο της Λάρισας, Κώστα Τζανακούλη. Μάλιστα, με τη λήξη του αγώνα συνεχάρη τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας λέγοντάς τους πως παρακολουθεί την πορεία τους και πως θα προσπαθεί να βλέπει όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερα παιχνίδια. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η διοίκηση του Φοίνικα τον ευχαρίστησε θερμά.
Στο αγωνιστικό κομμάτι το μοναδικό ενδιαφέρον όλων ήταν αν οι γηπεδούχοι κατάφερναν να φτάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε παιχνίδι Γ’ Εθνικής τους 100 πόντους και τελικά το πέτυχαν πανηγυρίζοντάς το με ανάλογο τρόπο.
ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ Ο ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ
Το μόνο αρνητικό στο χθεσινό ματς ήταν ο τραυματισμός του Τσακνάκη στο δεύτερο λεπτό. Ο νεαρός αθλητής υπέστη διάστρεμμα στο δεξί αστράγαλο αλλά δεν φάνηκε κάτι το ανησυχητικό.
Τα δεκάλεπτα:
34-13, 51-27, 77-43, 100-47.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Θεοδωρόπουλος): Παπαδόπουλος 8, Σιάτρας 3 (1), Λυτόπουλος 4, Λιάκος 17 (5), Σουλιώτης 7 , Τριανταφύλλου 15 (2), Τσακνάκης 3 (1), Παρβαντώνης 15 (3), Κυριακόπουλος 8, Βλαχούλης 6 (1), Γκαγκανάσιος 11.
ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Χατζηβασιλειάδης, Μπούρτζος, Νίκου, Καλαμπούκας 11 (1), Τζώνος Ιω. 6 (1), Τζώνος Αν. 23 (3), Κώτσικας 4, Κοσμίδης 3 (1).
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Νίκη Β.-Λασσάνης         68-74
Φοίνικας-Σιάτιστα          100-47
Άργος Ορ.-Αιγινιακός    88-81
ΧΑΝΘ-Φίλιππος Βέρ.    70-71
Έδεσσα-Πρωτέας Γρ.     59-57
Αίολος Τρικ.-Εθν. Ολυμπιακός         80-62
Αλεξάνδρεια-Μαντουλίδης      58-68
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 Φοίνικας 21
2 Πρωτέας Γρεβενών     20
3 Μαντουλίδης     20
4 Αίολος     20
5 Άργος Ορεστικό          20
6 Φίλιππος Βέροιας        20
7 Νίκη Βόλου       19
8 Αιγνιακός          19
9 Λασσάνης          19
10 ΧΑΝΘ    17
11 Έδεσσα 16
12 Ολυμπιακός Βόλου   15
13 Αλεξάνδρεια    13
14 Σιάτιστα           13
 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λασσάνης - Φοίνικας
Σιάτιστα - Αλεξάνδρεια
Αιγνιακός - Νίκη Βόλου
Φίλιππος Βέροιας - Άργος Ορεστικό
Πρωτέας Γρεβενών - ΧΑΝΘ
Ολυμπιακός Βόλου - Έδεσσα
Μαντουλίδης - Αίολος
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass