ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΕΛ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 2009

Με θράσος κόντρα στον Θρασύβουλο

ΧΩΡΙΣ ΚΩΤΣΙΟ, ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΚΑΙ ΣΟΛΑΝΟ

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2009 22:36 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:09
 Πρώτη αγωνιστική υποχρέωση της ΑΕΛ για το 2009 και αντιμετωπίζει στο γήπεδο της Φυλής (7 μ.μ. NOVASPORT) την ουραγό ομάδα του Θρασύβουλου σε ένα παιχνίδι οριακό για τους στόχους της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα που έχει φθάσει ήδη στα μισά.Η λαρισινή ομάδα θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά πεντάδας (θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ) και αν το καταφέρει είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει και σημαντική μεταγραφική ενίσχυση. Ακόμα και η ισοπαλία δεν θα θεωρηθεί αποτυχία ενώ με ήττα (κάτι που απεύχονται όλοι) θα δυσκολέψει η επίτευξη των στόχων.Οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η ΑΕΛ στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου είναι πολλές καθώς οι απουσίες είναι αρκετά σημαντικές. Πρώτα απ’ όλα θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Νίκος Νταμπίζας, μετά ο Ηλίας Κώτσιος που στη χθεσινή προπόνηση υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο του αριστερού ποδιού (σε διαφορετικό σημείο από την προηγούμενη) και τέθηκε νοκ άουτ αλλά και ο Νολμπέρτο Σολάνο που έφυγε για Αργεντινή προκειμένου να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του στη Βελέζ που μέχρι τώρα τα χρήματα που του έχει δώσει είναι λίγα.
Το πρώτο και βασικό πρόβλημα που καλείται να επιλύσει ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης είναι το κεντρικό δίδυμο και δεν αποκλείεται να δούμε να παίζουν Ααράμπ και Φεράρι (πρώτη του φετινή εμφάνιση) με εναλλακτική λύση τον Κυριακίδη, ενώ στο παρελθόν έχουμε δει και τον Κατσιαρό να αγωνίζεται σε αυτή τη θέση.
Το δεύτερο πρόβλημα που θα έχει ο Ουζουνίδης είναι ότι θα αντιμετωπίσει άγνωστους παίκτες που αποκτήθηκαν από τη σημερινό αντίπαλο, που θα παίξει το τελευταίο του «χαρτί» για την παραμονή, κατά τη μεταγραφική περίοδο, (βέβαια έφυγαν και αρκετοί παίκτες, με τελευταίο τον πολύ καλό Ρόκα που πήγε στον Αστέρα Τρίπολης)
Το μόνο παρήγορο είναι ότι θα υπάρχουν αρκετοί Λαρισαίοι στο γήπεδο που θα μεταβούν για να βοηθήσουν ηθικά την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών για να πάρουν μια μεγάλη νίκη που θα σημάνει βαθμολογική άνοδο αλλά και προσέγγιση της πρώτης πεντάδας στη βαθμολογία.
Για την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ουζουνίδης σίγουρο, κάτω από τα δοκάρια θεωρείται ο Κοτσόλης και στην άμυνα οι: Βέμπερ (δεξιά), Ααράμπ, Βενετίδης(αριστερά). Η άλλη θέση στο κέντρο της άμυνα δείχνει να έχει φαβορί τον Φεράρι με αουτσάιντερ τον Κυριακίδη.
Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι: Κυριακίδης ή Ιγγλέσιας, Σαρμιέντο, Φωτάκης και στην επίθεση οι: Γκουέλα, Ζουράφσκι και Πάρα.
Στην αποστολή που αναχώρησε χθες στις 3 μ.μ. για την Αθήνα συμπεριελήφθησαν και οι: Βράνιτς, Κατσιαρός, Μπουκουβάλας, Βλασόπουλος, Κυριάκος, Λαμπρόπουλος, Τσίγκας.
Στις τάξεις της ΑΕΛ επικρατεί αισιοδοξία για νίκη και μάλιστα ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης πιστεύει ότι αν οι παίκτες παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους το 2009 θα ξεκινήσει με «βυσσινί» νίκη.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Ο Μαρίνος Λαμπρόπουλος του Συνδέσμου Διαιτητών Ηλείας θα διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση με τον Θρασύβουλο στη Φυλή, έχοντας για βοηθούς τους Δ. Γούκο και Δ. Τάτση του Συνδέσμου Ηπείρου. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Η. Σπάθας του Συνδέσμου Πειραιά.
ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ Ο ΡΟΜΠΕΡ
Ο αποκλεισμός από την αποστολή για το σημερινό αγώνα του Γάλλου Λοράν Ρομπέρ σημαίνει ότι ο Ουζουνίδης τού δείχνει το δρόμο της εξόδου. Πάντως είναι μια δύσκολη περίπτωση καθώς ο Ρομπέρ έχει ένα συμβόλαιο 150.000 ευρώ ετησίως που δύσκολα θα δεχθεί να το «σπάσει» αζημίως.
Κάτι βέβαια που ισχύει και για το Σολάνο (200.000 ευρώ ετησίως) που αν δεν πάρει τα χρήματα που θέλει από τη Βελέζ ο παίκτης δύσκολα θα σταματήσει τη συνεργασία του με τη Λαρισινή ομάδα. Και οι δύο παίκτες αποδεικνύεται με βάση τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ότι δεν βρίσκονται στα αγωνιστικά πλάνα τού τεχνικού της ομάδας.
Για τις μεταγραφές ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο αλλά πληροφορίες θέλουν η ΑΕΛ να είναι πολύ κοντά στην απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού (ίσως η απόκτησή του να εξαρτηθεί και από την απόδοση του Φεράρι, εφόσον παίξει, στο σημερινό αγώνα).
Ο ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
Ο Σάκης Τσιώλης είδε με ικανοποίηση τους Χετεμάι, Τραΐκοβιτς και Μαρτορέλ να είναι στη διάθεσή του, καθώς η διοίκηση της ομάδας, ειδοποιήθηκε ότι έχει στη διάθεσή της τα δελτία των ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα να μπορούν να δώσουν το "παρών" στο ματς.
Όσον αφορά στα πλάνα του προπονητή για την αναμέτρηση, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με άκρως επιθετικό σχήμα με τον Κόζλεϊ να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης και τους Ουέλινγκτον και Χλωρό να δίνουν βοήθειες από τα πλάγια.
Η αποστολή του Θρασύβουλου είναι η παρακάτω: Πεκάνια, Κωστάκης, Λιαπάκης, Μίχος, Βεντούρα, Ροκάστλ, Μπελεγρίνης, Σωτήρχος, Τσιώλης, Αλβες, Μπαριέντος, Χλωρός, Κόζλεϊ, Ουέλινγκτον, Καραμαλίκης, Παναγιωτάκος, Κατσίκης, Χετεμάι, Τραΐκοβιτς και Μαρτορέλ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass