ΠΩΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ ΓΥΡΟΥΣ

Η ΑΕΛ «ανθίζει» κάθε... άνοιξη

* ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΟΔΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2009 2:23 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:00
Αυτή η ομάδα τελικά έχει μια λογική. Φαίνεται πως το χειμώνα «κρυώνει» αλλά μόλις μπαίνει η άνοιξη «ανθίζει» για τα... καλά. Και μιλάμε πάντα αγωνιστικά. Η ΑΕΛ της νέας εποχής (από τη στιγμή δηλαδή που ξαναβγήκε στην Α΄ Εθνική και μετά) είναι μια ομάδα δεύτερου γύρου. Ενώ στα μέσα του κάθε πρωταθλήματος βρίσκεται με μικρή επίθεση, παθητικό στη διαφορά τερμάτων, λίγους βαθμούς και χαμηλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα, στο τέλος κάθε πρωταθλήματος παίρνει την... πάνω βόλτα και να εντυπωσιάζει διορθώνοντας αρκετά την εικόνα της.
Η «Ε» προβαίνει σήμερα σε μια μικρή ανάλυση των τελευταίων πέντε ετών των «βυσσινί» έχοντας σαν βάση τα γραφήματα της πορείας.
2005 - 2006
ΣΤΗΝ ΟΚΤΑΔΑ ΚΑΙ... ΙΝΤΕΡΤΟΤΟ
Στην πρώτη της χρονιά η ΑΕΛ κατάφερε να μπει στην προνομιούχο οκτάδα. Αυτό της έδωσε και το δικαίωμα να βγει στο κύπελλο Ιντερτότο, δοκιμάζοντας την τύχη της με την Τουρκική, Καϊσερισπόρ. Στον πρώτο γύρο εκείνης της σεζόν η ΑΕΛ ήταν στη 10η θέση του πίνακα με 17 βαθμούς (16-21 γκολ). Στο δεύτερο όμως γύρο η λαρισινή ομάδα κατόρθωσε να συλλέξει 22 βαθμούς (15-16 γκολ) και τελικά να μπει στην πρώτη οκτάδα με 39 βαθμούς.
2006 - 2007
ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ
Τι κι αν η ομάδα γλίτωσε από του... χάρου τα δόντια. Τι κι αν η ΑΕΛ κέρδισε στην Καλαμαριά με ανατροπή και παράλληλα σώθηκε. Όλοι ήταν χαρούμενοι καθώς κατακτήθηκε το κύπελλο. Ωστόσο και πάλι στην περίοδο 2006 - 2007 η πορεία της ΑΕΛ ήταν ανοδική στο β΄ γύρο. Ενώ στο τέλος του πρώτου ήταν στη 12η θέση με 16 βαθμούς (12-22 γκολ), στο τέλος βρέθηκε δύο θέσεις πιο ψηλά (10η με 36 βαθμούς) καθώς στο δεύτερο γύρο μάζεψε έξι βαθμούς παραπάνω απ’ ό,τι στον πρώτο. Παράλληλα σκόραρε περισσότερο (18) ενώ είχε βελτιωμένη άμυνα (16). Επίσης ήταν η χρονιά με τα πιο εντυπωσιακά σκαμπανεβάσματα.
2007 - 2008
ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ...
Από το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου και μετά η ΑΕΛ πήγαινε μόνο προς τα πάνω (εκτός από μια αγωνιστική που έπεσε από την έβδομη στην όγδοη θέση). Από την 11η θέση στον πρώτο γύρο με μόλις 15 βαθμούς (11-15 γκολ) η Λάρισα πήρε στο δεύτερο άλλους τριάντα και βρέθηκε στην 6η θέση (μια ανάσα από τα πλέι οφ) με 45 βαθμούς. Παράλληλα στο δεύτερο γύρο σημείωσε 13 τέρματα παραπάνω από τον πρώτο φτάνοντας συνολικά τα 30.
2008 - 2009
Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
Αν το συγκεκριμένο ήταν... καρδιογράφημα τότε ο ασθενής θα είχε αφήσει τα εγκόσμια. Όμως αυτή η ευθεία γραμμή είναι η απόλυτη σταθερότητα της ΑΕΛ στο δεύτερο γύρο. Η λαρισινή ομάδα κατάφερε να ανεβεί από την 8η στην 5η θέση και να την κρατήσει για όλες τις υπόλοιπες αγωνιστικές. Στους αριθμούς ενώ στον πρώτο γύρο πήρε 21 βαθμούς (21-14 γκολ) στο δεύτερο πήρε 28 (15-12) για να μπει στα πλέι οφ με 49 βαθμούς (36-26 γκολ).
2009 - 2010
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΕΣ
Ο φετινός πρώτος γύρος είναι ίδιος με αυτόν της χρονιάς 2007 - 2008. Η ΑΕΛ έχει 15 βαθμούς. Μετράει μόνο τρεις νίκες, έξι ισοπαλίες και έξι ήττες. Στα γκολ τα πράγματα είναι το ίδιο άσχημα. Έχει βάλει μόλις 14 και έχει δεχτεί οκτώ παραπάνω δηλαδή 22. Ας ελπίσουμε λοιπόν να δούμε το νέο πρόσωπο της ομάδας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass