ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανέδειξαν το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού

* ΕΠΙΤΑΓΗ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΔΚ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2009 2:10 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:59
Το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού ανέδειξαν οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έδωσαν στο κλειστό του Αλκαζάρ (75-97). Ένα παιχνίδι που πέραν του βασικού του σκοπού -τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν στο Γηροκομείο Λάρισας- προανήγγειλε επίσημα πλέον την ίδρυση του Συνδέσμου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας όπως αποκάλυψε ο εκτελών χρέη προπονητή των βετεράνων της Λάρισας, Μιχάλης Σπηλιώτης:
«Σαν παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές είμαστε ανοικτοί σε τέτοιες εκδηλώσεις και ήδη σχεδιάζουμε να ιδρύσουμε τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας ο οποίος θα έχει κατά κύριο λόγο δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Θέλουμε να βρούμε ανθρώπους που αυτή στιγμή είναι πολύ μεγαλύτεροι από εμάς αυτούς δηλαδή που άρχισαν το μπάσκετ στη Λάρισα και από κει και πέρα να οργανωθούμε και να επισημοποιήσουμε την παρουσία μας σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Ο σημερινός (σ.σ. χθεσινός) αγώνας οπωσδήποτε είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Ήταν μία ευκαιρία κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι πρόσφεραν και έβαλαν ο καθένας το λιθαράκι του για να δει η Λάρισα αυτά που είδε μέχρι τώρα αλλά και αυτά που θα δει στη συνέχεια, να συναντηθούν και να θυμηθούν τα παλιά χωρίς το άγχος της νίκης. Έχω να πω πολλά συγχαρητήρια σ’ αυτούς που είχαν την πρωτοβουλία να το διοργανώσουν» κατέληξε ο Μιχάλης Σπηλιώτης.
Στον αντίπαλο πάγκο βρέθηκε ένας παλιός γνώριμος. Ένας άνθρωπος με πολυετή προσφορά στο λαρισινό μπάσκετ. Και φυσικά δεν είναι άλλος από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή που δήλωσε για μια ακόμα φορά συγκινημένος για την επίσκεψή του στη Λάρισα.
«Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχουν οι βετεράνοι της Θεσσαλονίκης εντάσσεται και το παιχνίδι με τους παλαίμαχους της Λάρισας. Με χαροποιεί το γεγονός αυτό γιατί βλέπω παλιά πρόσωπα, παλιούς συνεργάτες, παλιούς παίκτες και παρ’ ολίγο συμπαίκτες και είναι συγκινητικό» είπε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και πρόσθεσε:
«Η μεγαλύτερη προπονητική μου δραστηριότητα είναι στη Λάρισα. Είμαι προπονητής στην Α1 κατηγορία 18 χρόνια εκ των οποίων τα εννιά στη Λάρισα. Αν λάβουμε υπόψη ότι έχω δουλέψει και σε μικρότερες κατηγορίες και με την ΑΕΛ και με την Ολύμπια και με το Γυμναστικό κι έχουμε και ανόδους καταλαβαίνετε τι σημαίνει για μένα. Είναι πολύ συγκινητικό. Πάντα για τον κόσμο που δεν ξέρει θεωρούμουν Λαρισαίος. Αυτό έχει περάσει και στη δική μου ψυχοσύνθεση» κατέληξε ο «τίγρης» ο οποίος ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σήμερα του λαρισινού μπάσκετ λέγοντας:
«Είμαι επιφυλακτικός (σ.σ. για τη συνένωση του ΓΣΛ με την Ολύμπια). Θέλω πάρα πολύ να πετύχει. Ανέκαθεν ήμουν από τους υπέρμαχους της συνένωσης γιατί πίστευα ότι σε βάθος χρόνου θα είχαν προβλήματα με το να είναι στην Α1 και οι δύο ομάδες όπως και απεδείχθη. Ίσως να έγινε καθυστερημένα η συνένωση, ίσως να έγινε όχι υπό τις σωστές συνθήκες δηλαδή το ένα σωματείο είχε υποβιβαστεί ενώ το άλλο παρέμεινε αλλά τα χρέη και των δύο ήταν αρκετά. Βέβαια τώρα υπάρχει και η σχετική βοήθεια από το Δήμο. Ευελπιστώ θα παραμείνει στην κατηγορία, άλλωστε έχει τη δυνατότητα να μείνει, θέλει όμως προσπάθεια μέχρι το τέλος και από κει και πέρα να μπουν και νέοι στόχοι από την επόμενη χρονιά με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση».
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΔΚ
ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ
Το «παρών» στο χθεσινό παιχνίδι στο κλειστό του Αλκαζάρ έδωσε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης ο οποίος παρέδωσε στο Μιχάλη Σπηλιώτη επιταγή με συμβολικό χρηματικό ποσό.
«Συμπαραστεκόμαστε κι εμείς σ’ αυτό που διοργάνωσαν οι παλαίμαχοι Λάρισας και Θεσσαλονίκης και με την προοπτική αυτός ο πρώτος αγώνας να γίνει θεσμός» είπε από την πλευρά του ο Κώστας Τζανακούλης και κατέληξε:
«Η ΤΕΔΚ με απόφαση του Δ.Σ. προσφέρει ένα συμβολικό ποσό γιατί ξέρουμε ότι ο σκοπός του αγώνα είναι ιερός αυτές τις άγιες ημέρες. Εύχομαι όλος ο κόσμος να γιορτάσει χαρούμενα και με υγεία τις γιορτές».
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις το αγωνιστικό μέρος συνήθως περνά σε δεύτερη μοίρα καθώς ουσιαστικά δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος.
Για την ιστορία ωστόσο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι παλαίμαχοι της Θεσσαλονίκης πήραν μια άνετη νίκη με 97-75. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν στο 2ο δεκάλεπτο να «χτίσουν» μια διαφορά 20 πόντων την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος. Η μεγαλύτερη απόκλιση στο σκορ σημειώθηκε δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος όταν το ταμπλό έδειχνε 69-97.
Τα δεκάλεπτα: 25-25, 31-51, 51-70, 75-97
Τον αγώνα διηύθυναν οι κ. Αγορογιάννης, Τσούντσουρας και Νικολούλης.
Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο αντινομάρχης κ. Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ κ. Καφφές και ο μέτοχος του ΓΣΛ - Ολύμπια κ. Λελούδας.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σπηλιώτης): Παπαϊωάννου 23, Σταυρόπουλος 4, Γιασάρης, Κουραμάς 11, Λαλάκης 3, Βλησσαρούλης 8 (1 τρ.), Τσούμας 1., Τζήμας 5, Αποστολίδης, Πραγγαφίλης 11 (3 τρ.), Ακριβούλης, Σπυρόπουλος 9 (1 τρ.).
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Αλεξανδρής): Ζεϊμπέκης 16 (1 τρ.), Καραμανώλης 8, Τάκης 12 (4 τρ.), Στρατής 4, Κουματσιώτης 10, Παπαναστασίου 6., Δελέσης 8, Κεραμίδας 2, Τουκμενίδης, Πέτρας, Γιαννόπουλος 20 (1 τρ.), Μπέλλης 12 (1 τρ.).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass