Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ 2-1 ΚΑΙ ...ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΑΦΟΥ...

Παντού περνά με... Κόκκινο

* ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΕΝΑΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ 4ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2009 3:09 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:58
Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε χθες το απόγευμα στο γήπεδό του ο Τύρναβος 2005, ο οποίος επικράτησε δύσκολα των μαχητικών Μετεώρων 2-1 (Σωτήρης 43’, Κόκκινος 70’), μετά από ανατροπή, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Κεραμά στο 36’.
Το Τυρναβίτικο συγκρότημα αύξησε έτσι ουσιαστικά τη διαφορά από τους διώκτες του και δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρώτου γύρου στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής, βρίσκεται σταθερά στην κορυφή και πλέον θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Φυσικά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα και στον Τύρναβο θεωρούν ότι τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν με Πύρασο Νέας Αγχιάλου (εκτός έδρας) και Λαμία (εντός έδρας), θα είναι βαρόμετρα για την πολυπόθητη άνοδο.
Όσον αφορά τώρα στη χθεσινή αναμέτρηση, έγιναν πολλές μάχες σώμα με σώμα και τα Μετέωρα αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι, κάτι που άλλωστε το περίμενε ο τεχνικός του Τυρνάβου Μιχάλης Ζιώγας.
Ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΛ με τον συνεργάτη του Μιχάλη Μπίζιο παρέταξαν την τυρναβίτικη ομάδα για πρώτη φορά με σύστημα 4-3-3 με δεδομένες τις απουσίες του τιμωρημένου Αθανασούλη και του Γεωργατζιά που υπέστη τράβηγμα στην προπόνηση, της περασμένης Πέμπτης.
Από την άλλη πλευρά, προπονητής των Μετεώρων Βασίλης Γκούμπλιας, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον χώρο της άμυνας, ενώ και τα χαφ βοηθούσαν πάρα πολύ, στο να περιορίζονται οι επιθέσεις των γηπεδούχων.
Παράλληλα, οι των Μετεώρων προσπαθούσαν να βγούνε γρήγορα στις αντεπιθέσεις με τον ταχύτατο και ευέλικτο Κεραμά.
Στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν ο Τύρναβος μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων και δεδομένου και του βαρύ αγωνιστικού χώρου που δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών, οι επιθέσεις αναλώνονταν σε σουτ που περνούσαν λίγο ή πολύ άουτ, από την εστία του Κουτλή.
Τα Μετέωρα «πάγωσαν» τους γηπεδούχους στο 36’, όταν από θαυμάσια μπροστινή μπαλιά του Σκόνδρα, ο Κεραμάς έφυγε με πολλή δύναμη μπροστά και όταν βρέθηκε απέναντι στον Καραναστάση, δεν δυσκολεύθηκε με πλασέ να σημειώσει το 0-1.
Ψυχρολουσία λοιπόν αλλά ευτυχώς για λίγα λεπτά, καθώς στο 43’ σε μια φάση διαρκείας, μετά από σέντρα του Μάγγου, ο Κουρδής με κοντινή προβολή δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουτλή που απέκρουσε με τα πόδια την μπάλα, αλλά ο Κόκκινος που πήρε το ριμπάουντ επιχείρησε τη σέντρα και ο Γιάννης Σωτήρης με έξοχη καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, ισοφάρισε σε 1-1.
Για την ισοφάριση, ο προπονητής των Μετεώρων διαμαρτυρήθηκε για περίπτωση οφσάιντ, όμως ενδεχομένως αν κάποιος ήταν σε θέση οφσάιντ αυτός ήταν ο Κουβελάς που δεν επηρέαζε όμως τη φάση κι όχι ο Κουρδής, που έπιασε το πρώτο σουτ.
ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο αλλαγές του Μιχάλη Ζιώγα ο Βρασίδας Κοντοθανάσης και ο Μιχάλης Κουρούμαλος έδωσαν πνοή στην επίθεση, του Τυρνάβου.
Σε σουτ του Σωτήρη στο 54’ ο Κουτλής έδιωξε με υπερένταση την μπάλα,
στο 67' σε ατομική προσπάθεια του Κουρούμαλου έδιωξαν οι φιλοξενούμενοι την τελευταία στιγμή σε κόρνερ την μπάλα, ενώ στο 68' είχαμε χαμένη ευκαιρία για τα Μετέωρα όταν ο Κεραμάς δεν μπόρεσε να κοντρολάρει την μπάλα στην περιοχή, σε σέντρα που έγινε από δεξιά.
Η «λύτρωση» στο 70' ο πολύ καλός χθες Κουρούμαλος μετά από μια κούρσα από τα αριστερά κι αφού απέφυγε δύο αντιπάλους πάσαρε στη μικρή περιοχή στον Γιάννη Κόκκινο, αυτός με απευθείας γυριστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι είχαμε στο 81' όταν σε πολύ δυνατό σουτ του Κώ στα Μάγγου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε τη συμβολή των δοκαριών του τερματοφύλακα των Μετεώρων και δυστυχώς δεν έγινε το χατίρι στον έμπειρο μέσο της Τυρναβίτικης ομάδας, να δει την μπάλα στα δίχτυα και προφανώς θα ήταν ένα πανέμορφο γκολ.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τον Τύρναβο που βρέθηκε σε μέτρια ημέρα ξεχώρισαν οι Μάγγος, Σιάτρας, Κουρούμαλος, Κοντοθανάσης και Γρηγορίου, ενώ από τα Μετέωρα που έδειξαν καλά στοιχεία φάνηκαν περισσότερο οι Κεραμάς, Πράπας, Γκόβαρης.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Με λάθη η διαιτησία του κ.Τακτικού (Μπαλάφας, Μπαρκονίκος), του Συνδέσμου Θεσσαλίας.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Κορούμαλος (88’) του Τυρνάβου και Σκόνδρας (33’), Τσιούκας Αν. (80’) των Μετεώρων.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005: Καραναστάσης, Καββαδίας, Γρηγορίου, Τσορμπατζίδης, Σιάτρας, Κουρδής, Μάγγος, Χριστοδούλου (46' Κουρούμαλος), Κουβελάς (46' Κοντοθανάσης), Κόκκινος (73' Σκούπρας Κ.), Σωτήρης.
ΜΕΤΕΩΡΑ: Κουτλής, Γκόβαρης, Πράπας, Ανδρέου (84’ Γούλας), Σκόνδρας, Κεραμάς, Τσιούκας Αν., Γκαρνάρας, Χαϊνταλής, Κεχαγιάς (66’ Φασούλας), Ζήνονος.
* Το παιχνίδι παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τυρνάβου Χρήστος Κιτσίδης, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Λάρισας Ζήσης Γρηγορίου και ο α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης, Βασίλης Νταβαρούκας.
* Τον Τύρναβο «κατασκόπευσε» ο τεχνικός του Πύρασου Νέας Αγχιάλου Λάκης Μπακάλης (σ.σ. όλα τα χρόνια όπου κι αν εργάζεται προσφέρει σημαντικό έργο), καθώς οι δυο ομάδες θα συναντηθούν στην 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
* Ένα καλαίσθητο φυλλάδιο «Match Programme» μοίρασε στους φιλάθλους για πρώτη φορά χθες η διοίκηση του Τυρνάβου και ήταν προσφορά των καταστημάτων «Γερμανός».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass