ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΟΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΥ 3-0

Χριστουγεννιάτικη τραγωδία για την ΑΕΛ

* Η ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΚΑΝΤΙΟΥΣ ΜΑΛΑΡΤΖ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2009 23:26 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:58
Χριστουγεννιάτικη τραγωδία για την ΑΕΛ χθες στη Λιβαδειά καθώς στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 που κάνει επιτακτική την ανάγκη απόκτησης παικτών και πλέον μοναδικός στόχος για το δεύτερο γύρο θα είναι η παραμονή στην κατηγορία.
Η ΑΕΛ έχασε το παιχνίδι πριν καλά-καλά ζεσταθεί καθώς μόλις σε 25 λεπτά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0 (Ταραλίδης 15’, Μπάρκογλου 22’ Ναπολεόνι 25’)  χάρη σε ισάριθμα λάθη του Μάλαρτζ που δέχθηκε δύο γκολ από τριάντα μέτρα (!) και ένα από τραγικό πάλι λάθος του τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας.
Δεν πιστεύουμε να έχει κάνει άλλη τόσο τραγική εμφάνιση ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ στην καριέρα του και δίκαια είπε ο Ουζουνίδης ότι όλοι δικαιούνται μια άσχημη εμφάνιση. Παράλληλα από τη στιγμή που ακόμα και ο κορυφαίος παίκτης μέχρι τώρα της ΑΕΛ ο Τουμέρ Μετίν χάνει πέναλτι τι άλλο θα μπορούσε κάποιος να περιμένει στο συγκεκριμένο παιχνίδι;
Πάντως, από τον Αϊ-Βασίλη η λαρισινή ομάδα θα περιμένει μεταγραφές ενώ τα Χριστούγεννα προβλέπεται να γίνουν στο γήπεδο γιατί δεν πιστεύουμε μετά από αυτήν την τραγική εμφάνιση να δοθεί στους παίκτες άδεια.
Δυστυχώς οι «βυσσινί» από δω και πέρα θα ζουν με το άγχος της παραμονής και αυτό θα γίνει για πολλές αγωνιστικές. Η χρονιά φέτος εξελίσσεται μαρτυρική και ο Γενάρης υπάρχει κίνδυνος να γίνει «γολγοθάς» για την ομάδα του Ουζουνίδη που ξεκινάει με τον Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας αλλά και στη συνέχεια έχει δύο εκτός με Ολυμπιακό και Ατρόμητο.
Επειγόντως μεταγραφές…
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι όπως έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις με τακτική 4-2-3-1 και έχοντας για τερματοφύλακα τον Μάλαρτζ, στην άμυνα τους Μπουκουβάλα (δεξιά), Μελίσση, Ααράμπ (σέντερ μπακ), Κατσιαρό (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Ρομέου, Ιγγλέσιας λίγο πιο μπροστά τους Ντέλσον (δεξιά), Μετίν (στο κέντρο), Βενετίδη (αριστερά) και στην επίθεση ήταν ο Κάσας.
Από την άλλη ο προπονητής του Λεβαδειακού Κίκε Ερνάντεθ ξεκίνησε με τακτική 4-4-2 δηλαδή τερματοφύλακα τον Στρατηλάτη, στην άμυνα τους Μουλόπουλο (δεξιά), Ζησόπουλο, Μασάδο (σέντερ μπακ), Κόλτζο (αριστερά), στη μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ τους Μπράνκο, Ταραλίδη, δεξιά τον Βασιλείου και αριστερά τον Ναπολεόνι ενώ στην επίθεση ήταν οι Μπάρκογλου, Αγκάλι .  
Το πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού έδειχνε να είναι και για τις δύο ομάδες αναγνωριστικό εξαιτίας του άσχημου αγωνιστικού χώρου που υπήρχε από τη βροχή που προηγήθηκε ενώ και ο αέρας με την παγωνιά δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών.
Και στο 15’ ο Ταραλίδης με ένα μακρινό φάουλ κάνει το 1-0 αφού ο Μάλαρτζ δεν έκανε σωστό υπολογισμό της μπάλας και αυτή κατέληξε στα δίχτυα.
Το 1-0 ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων που αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τον άσχημο αλλά γνώριμο γι’ αυτούς αγωνιστικό χώρο καθώς και την αστάθεια του Μάλαρτζ.
Και στο 22’ κάνουν το 2-0 από λάθος υπολογισμό του Μάλαρτζ σε εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη που εκμεταλλεύτηκε ο Μπάρκογλου και λίγο αργότερα ουσιαστικά τελειώνει το παιχνίδι αφού Μάλαρτζ πάλι δεν καταφέρνει να αποκρούσει σουτ του Ναπολεόνι και το 3-0 σε 21 λεπτά παιχνιδιού γίνεται αφορμή να αρχίσουν οι παρευρεθέντες Λαρισαίοι φίλαθλοι τις αποδοκιμασίες.             
Οι παίκτες του Ουζουνίδη αποφάσισαν να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στη συνέχεια αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν ένα σουτ με τον Κάσας που απέκρουσε ο Στρατηλάτης εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φωνές του Ουζουνίδη αλλά και των Λαρισαίων φιλάθλων έξω από τα αποδυτήρια «ξύπνησαν» τους «βυσσινί» και στο 54’ επιχείρησαν να μπουν στο παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς ο Μετίν νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού σε εκτέλεση πέναλτι και ο αγώνας από κει και πέρα έδειχνε ότι η λαρισινή ομάδα δεν έχει καμία τύχη.
Οι «βυσσινί» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά μόνο μια φορά απείλησαν την εστία του Λεβαδειακού αλλα ο Στρατηλάτης ήταν σε εκπληκτική μέρα και ο Κάσας δε μπορούσε να σημαδέψει δίχτυα.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν με αντεπιθέσεις και ο Αγκάλι στο 84’ θα μπορούσε να δώσει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στο σκορ. Το τελικό 3-0 ήταν ακριβώς το ίδιο σκορ με το οποίο η ΑΕΛ έχασε στην ίδια έδρα το 2006 και πάλι οι φίλαθλοι είχαν αποχωρήσει από το γήπεδο (μόνη διαφορά ότι είχαν αποχωρήσει στο τελευταίο δεκάλεπτο…).   
ΦΑΣΕΙΣ… ΓΚΟΛ
7’: Μακρινό σουτ του Μετίν καταλήγει στην αγκαλιά του Στρατηλάτη.
10’: Ο Ναπαολεόνι κάνει σέντρα από αριστερά και ο Μπάρκογλου από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει ο Μάλαρτζ σε κόρνερ.
15’: Εκτέλεση φάουλ από μακριά από τον Ταραλίδη και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του Μάλαρτζ με τον Αγκάλι να καλύπτει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας. 
20’: Από καλή θέση ο Μετίν εκτελεί φάουλ αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
22’: Ο Ταραλίδης εκτελεί μακρινό φάουλ η μπάλα βρίσκει στο στήθος του Μάλαρτζ, φθάνει στον Μπάρκογλου που από το ύψος της μικρής περιοχής σουτάρει και κάνει το 2-0.  
25’: Ο Ναπολεόνι με μακρινό σουτ κάνει το 3-0 αιφνιδιάζοντας τον Μάλαρτζ. 
30’: Από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει ο Κάσας αλλά ο Στρατηλάτης αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
35’: Νέα μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Ταραλίδη στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μάλαρτζ.
43’: Ο Ρομέου εκτελεί φάουλ από καλή θέση αλλά στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ.
45’: Εκτέλεση φάουλ από τον Ταραλίδη αποκρούει ο Μάλαρτζ και η μπάλα φθάνει στον Αγκάλι που από καλή θέση σουτάρει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 
54’: Ο Κάσας μέσα στη μεγάλη περιοχή ανατρέπεται από τον Κόλτζο και ο διαιτητής Κάκος καταλογίζει πέναλτι. Ο Μετίν εκτελεί το πέναλτι αλλά αποκρούει ο Στρατηλάτης στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
68’: Ο Αγκάλι κάνει θαυμάσια πάσα στον Μπάρκογλου που βγαίνει σε καλή θέση απέναντι στον Μάλαρτζ αλλά προλαβαίνει με προβολή και αποκρούει ο Ααράμπ.
84’: Σουτ του Αγκάλι από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μάλαρτζ.
90+1’: Ο Κάσας σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κανένας παίκτης δεν είχε υψηλή απόδοση. Ο Μάλαρτζ ήταν τραγικός, ο Μπουκουβάλας ταλαιπωρήθηκε ενώ πλήρη ασυνεννοησία είχε στο πρώτο ημίχρονο το δίδυμο των Μελίσση και Ααράμπ. Ο Κατσιαρός ήταν μέτριος όπως και ο Βενετίδης ενώ τα αμυντικά χαφ Ιγγλέσιας και Ρομέου δεν φάνηκαν καθόλου. Ο Μετίν είχε μικρές εξάρσεις ενώ ο Ντέλσον τίποτα. Ο Κάσας πάλεψε. Οι αλλαγές του Ουζουνίδη με εξαίρεση το νεαρό Σιατραβάνη δεν φάνηκαν και ειδικά ο Τουάμα δεν μπορούσε να πάει χειρότερα.
Από τον Λεβαδειακό καλύτεροι ήταν οι Στρατηλάτης, Ταραλίδης, Κόλτζος, Μασάντο, Ναπολεόνι και γενικά στο πρώτο μέρος δεν υπήρχε υστερήσας.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Κάκος (Κέρκυρας) είχε εύκολο έργο και έδειξε κίτρινες κάρτες στους Μπράνκο (μάλιστα θα μπορούσε να τον αποβάλει στη συγκεκριμένη φάση και ο Κίκε Ερνάντεθ τον άλλαξε βλέποντας την επικινδυνότητά του), Κόλτζο, Μαχαίρα, Ναπολεόνι - Ιγκλέσιας, Ααράμπ, Βενετίδη, Κάσα.
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ.Τρυφων (Δράμας), Καρσιώτης (Κορινθίας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Ερνάντεθ): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Κόλτζος, Μπράνκο (30΄ Μαχαίρας), Ταραλίδης (90΄+ Αλεξίου), Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Βασιλείου (73΄ Πάουλο), Αγκάλι.
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας (87΄ Κυριακίδης), Βενετίδης, Φερέιρα (46΄ Τουάμα), Μετίν, Ααράμπ, Κάσας, Ρομέου, Ιγκλέσιας (73΄ Σιατραβάνης), Μελίσσης, Κατσιαρός.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass