ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

«Σκασμένος» ο Ουζουνίδης

* «ΧΑΝΟΥΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ»

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2009 3:10 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:53
Μόλις πέντε λεπτά κάθισε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 1-0, ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης, καθώς δεν είχε όρεξη να κάνει δηλώσεις, εκνευρισμένος από τη διαιτησία του κ. Παπασταμάτη, που ευνόησε τους γηπεδούχους με πιο χαρακτηριστική απόφαση τον καταλογισμό ενός πέναλτι σε βάρος της ΑΕΛ (ανατροπή του Βιερίνια από τον Μάλαρτζ, ευστόχησε στη συνέχεια ο Ίβιτς) έχοντας όμως προηγηθεί επιθετικό φάουλ του παίκτη που κέρδισε το πέναλτι στον Μπουκουβάλα.
Ο Ουζουνίδης αφού ηρέμησε για καμιά ώρα στο λεωφορείο της ομάδας, είχε όρεξη να πει περισσότερα στη στάση που έκανε η αποστολή για φαγητό στο «Olympus Plaza» στο οποίο συνέφαγε μαζί με τον γενικό διευθυντή διοίκησης Γιάννη Τζήμα (μάλιστα η αποστολή δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το φαγητό αφού αναγκάστηκε να φύγει γρήγορα μια και ειδοποιήθηκε ότι εκεί θα σταματούσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού επιστρέφοντας από την Ξάνθη μετά τον αγώνα που έδωσε στην ακριτική πόλη η ομάδα τους).
Ρωτήσαμε τον Ουζουνίδη πού οφείλεται η αγωνιστική άνοδος της ομάδας και η απάντηση αφοπλιστική: «Τα παιδιά τα δίνουν όλα, σε έξι μέρες δώσαμε τρία παιχνίδια, υπερέβαλαν εαυτούς αλλά τι να το κάνουμε. Δεν φθάνει που χάνουμε βαθμούς με τον τρόπο ειδικά που χάσαμε σήμερα (σ.σ. προχθές) χάνουμε και παίκτες.
Με ποιον να παίξουμε σέντερ φορ την Κυριακή με τον Πανιώνιο; Έχουμε χάσει τρεις επιθετικούς, τον αδικοχαμένο Αντόνιο, τον Κάσας που αποβλήθηκε και τον Σίμιτς που έκανε εγχείρηση. Τώρα έχουν μείνει ο Αμπουχατζίρα με τον Γιαννακόπουλο και το νεαρό τον Λύτρα. Σε λίγο δεν θα κάνουμε και προπόνηση μην χάνουμε και κανέναν ακόμα από τραυματισμό.
Σε κάθε παιχνίδια θα μας λείπουν παίκτες αν δείτε και τις κίτρινες κάρτες θα καταλάβατε ότι μπορεί να επιδεινωθεί αυτό το φαινόμενο».
Για μεταγραφές ο Ουζουνίδης δεν ήθελε να πει πολλά λέγοντας απλά ότι γίνονται συζητήσεις με ποδοσφαιριστές που έχουν εντοπιστεί και περιμένουν απαντήσεις.
Στο μεταξύ τον ρωτήσαμε για τη δήλωση του Γιαννακόπουλου που είπε ότι η αποβολή του Κάσας ήταν δίκαιη σύμφωνα με τους πρωταγωνιστές (τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Κώστα Χαλκιά και τον Ουρουγουανό σέντερ φορ της ΑΕΛ), είπε δε ότι θα έπρεπε να του γίνει και ερώτηση για τη φάση του πέναλτι κάτι στο οποίο ο Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε χθες λέγοντας ότι υπήρχε νωρίτερα επιθετικό φάουλ.
«ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ» Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ
Στο προχθεσινό παιχνίδι που έδωσε η ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ και πραγματικά είχε πολύ καλή απόδοση, πράγμα που παραδέχθηκαν και οι Θεσσαλονικείς, παρότι έπαιξε σχεδόν ένα ολόκληρο ημίχρονο με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Κάσας στο 54’ θα πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία για τον τρόπο που παρέταξε την ομάδα ο Ουζουνίδης. Η ΑΕΛ παρότι δέχθηκε ένα άδικο γκολ (αφού του πέναλτι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ) κατάφερε και αντέδρασε άμεσα και αυτό έγινε χάρη στο γεγονός ότι υπήρχε οδηγία για ανοιχτό ποδόσφαιρο σε συνδυασμό με την αλλαγή τακτικής καθώς το 4-2-3-1 έγινε 4-4-2 με Αμπουχατζίρα και Κάσας στην επίθεση. Ο Ουζουνίδης επειδή
ο Μετίν είχε πρόβλημα τραυματισμού όπως και ο Βενετίδης αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα στο τελευταίο τέταρτο, ενώ πολύ καλή η κίνησή του για μία ακόμα φορά να βάλει στην ίδια πλευρά αριστερό μπακ τον Κατσιαρό και αριστερό χαφ τον Βενετίδη, κάτι που έκανε και πέρυσι με μεγάλη επιτυχία.
Επίσης, αξιοσημείωτο είναι όταν η λαρισινή ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες ο Ουζουνίδης συνέχισε να παίζει με δύο επιθετικούς και τρεις στο κέντρο δείχνοντας ότι ξέρει να βγάζει την ομάδα μπροστά ακόμα και στις πιο δύσκολες έδρες. Γενικά για την πολύ καλή εμφάνιση της ΑΕΛ στην Τούμπα αλλά και για τη σωστή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού μεγάλο μερίδιο ανήκει στον Ουζουνίδη αλλά και στον γυμναστή Χρήστο Μουρίκη που αν και σε έξι μέρες η ομάδα έδωσε τρία παιχνίδια δεν έδειξε προβλήματα φυσικής κατάστασης.
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΑΕΛ
Στο μεταξύ με βάση τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής ημέρας η ΑΕΛ βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και δεν δείχνει (και με βάση την αγωνιστική εικόνα) ότι μπορεί να κινδυνέψει, αλλά από την άλλη η πεντάδα δείχνει να απομακρύνεται μια και αυτή τη στιγμή τη χωρίζουν επτά βαθμοί και το πρόγραμμα τουλάχιστον μέχρι τη 18η αγωνιστική χαρακτηρίζεται δύσκολο. Η ΑΕΛ θα μπορεί να ελπίζει σε κάτι παραπάνω μόνο αν κερδίσει τα τρία επόμενα παιχνίδια με Πανιώνιο (εντός), Λεβαδειακό (εκτός) και Αστέρα Τρίπολης(εντός). Στο τελευταίο παιχνίδι θα υπάρχουν και μεταγραφικές ενισχύσεις, αν και θα γίνει καθημερινή στις 5 Ιανουαρίου του νέου χρόνου.
ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΣΑΣ
Κεντρικό πρόσωπο στην επιστροφή της ΑΕΛ από τη Θεσσαλονίκη ήταν ο Γκαστόν Κάσας για τη φάση της αποβολής και σύμφωνα με πληροφορίες έλεγε στους συμπαίκτες του ότι ακούμπησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Κώστα Χαλκιά, αλλά όχι τόσο δυνατά για να πέσει...θεαματικά και ο διαιτητής θα μπορούσε να του δώσει κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη. Πάντως ότι ήρθε σε επαφή με τον Χαλκιά είναι γεγονός.
ΣΗΜΕΡΑ ΡΕΠΟ
Χθες όσοι παίκτες δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι της Τούμπας έκαναν κανονικά προπόνηση ενώ οι υπόλοιποι χαλάρωμα. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί ρεπό κάτι που δικαιούνται οι ποδοσφαιριστές για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν το τελευταίο διάστημα.
 
 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ
Η συμπλήρωση των δηλώσεων...
* ΚΑΙ Η... ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
 
Η δήλωση του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Στέλιου Γιαννακόπουλου, μετά το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 1-0, ότι τόσο ο Χαλκιάς όσο και ο Κάσας του είπαν ότι ο δεύτερος κλώτσησε τον πρώτο δημιούργησε θέμα, καθώς ο παίκτης με βάση αυτή τη δήλωση καλύπτει τον διαιτητή Παπασταμάτη για τα λάθη που έκανε σε βάρος της ΑΕΛ (διαιτητής που μέχρι και τον Ουζουνίδη ανάγκασε να φύγει πριν τελειώσει το παιχνίδι όταν στις καθυστερήσεις δεν έδωσε ένα πεντακάθαρο φάουλ στον Βενετίδη σε επίθεση της λαρισινής ομάδας). Γεγονός το οποίο δημιούργησε άσχημη ατμόσφαιρα για τον παίκτη στο χώρο των φιλάθλων με δεδομένο ότι φέτος δεν έχει βοηθήσει αγωνιστικά την ομάδα, καθώς σε 13 παιχνίδια δεν έχει πετύχει ούτε ένα τέρμα, έχει να σκοράρει από το περσινό εκτός έδρας παιχνίδι στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό.
Έτσι λοιπόν χθες χρειάστηκε να κάνει συμπληρωματική δήλωση που αναφέρεται και στη φάση του επιθετικού φάουλ που προηγήθηκε του πέναλτι και αναφέρει τα εξής: «Με ρώτησαν χθες (σ.σ. προχθές) για τη φάση της αποβολής του Κάσας και τοποθετήθηκα με βάση όσα είχα μάθει, τόσο από τον συμπαίκτη μου, όσο και από τον Χαλκιά. Θέλω όμως σήμερα να διευκρινίσω το εξής: Η αναφορά μου στην αποβολή ενός παίκτη μας δεν αποτελούσε και την άποψή μου για τη συνολική διαιτησία, η οποία στο χθεσινό ματς μας προβλημάτισε πολύ. Ειδικά στη φάση του πέναλτι, νομίζω πως όλοι όσοι σχολίασαν το παιχνίδι συμφώνησαν ότι προηγήθηκε καθαρό επιθετικό φάουλ στον Μπουκουβάλα. Δεδομένης της μορφής του αγώνα, αυτή η απόφαση διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν τόσο καθαρή φάση, που ειλικρινά απορώ πώς δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή».
Πάντως ο Στέλιος Γιαννακόπουλος που μαζί με τον Αμπουχατζίρα είναι οι μόνοι επιθετικοί που απέμειναν στον Ουζουνίδη θα έχει μία μεγάλη ευκαιρία να αναστρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο την Κυριακή με μία καλή εμφάνιση που την έχουν ανάγκη και ο Γιαννακόπουλος (για να αποδείξει ότι η ποδοσφαιρική του καριέρα συνεχίζει να υπάρχει) αλλά και η ΑΕΛ. Και ο καλός Γιαννακόπουλος μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΛ όπως έκανε πέρυσι όταν πρωτοήρθε στην ομάδα και με δικά του γκολ η λαρισινή ομάδα πανηγύρισε δύο μεγάλες εκτός έδρας νίκες με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.
 
 
ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ
Εσθονός για δοκιμή
 
Γράφαμε για μια μεταγραφή έκπληξη από την ΑΕΛ (όχι για τη θέση του βασικού σέντερ φορ) στο φύλλο του Σαββάτου και εννοούσαμε μια μεταγραφή επένδυση και αυτή θα είναι, αν ικανοποιήσει τον τεχνικό Μαρίνο Ουζουνίδη, ο 21χρονος Εσθονός επιθετικός της Λεβάντια Ταλίν, Σαντέρ Πουρί, που αναμενόταν τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα (θα ερχόταν με πτήση από την Εσθονία στη Θεσσαλονίκη και θα τον παραλάμβανε άνθρωπος της λαρισινής ομάδας).
Είναι ένας ποδοσφαιριστής που οι Σκωτσέζοι τον χαρακτηρίζουν «Άριαν Ρομπέν της Βαλτικής» και αναφερόμαστε στους Σκωτσέζους μιας και η Σέλτικ ήδη έχει κινηθεί για την απόκτησή του προσφέροντας 100.000 λίρες για να τον κάνει δικό της. Σχετικά σε δημοσίευμα της 4ης Δεκεμβρίου στην «Glasgow Evening Times» επισημαίνεται ότι η Σέλτικ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Πουρί, τον οποίο είχαν βάλει στο «μάτι» και η Μπορούσια Ντότρτμουντ, αλλά και η Βέρντερ Βρέμης. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα γίνεται και η παρομοίωση με τον Ολλανδό εξτρέμ από τον Εσθονό εθνικό εκλέκτορα ο οποίος πάντως τονίζει ότι ο Σαντέρ Πουρί μπορεί να σκοράρει με ιδιαίτερη ευκολία και παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο πόδια.
Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ
Ο Σαντέρ Πουρί γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1988 στην Ταρτού της Εσθονίας, και το 2004 έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά του ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία μόλις 16 ετών. Αμέσως η Λεβάντια Ταλίν είδε το ταλέντο του και τον απέκτησε το 2005 και έπαιζε σε αυτήν ως και τώρα με μόνη διακοπή το 2007 όταν και είχε δοθεί δανεικός στην Τουλεβίκ, ενώ από το 2008 είναι διεθνής με την Εθνική της χώρας του έχοντας ήδη κάνει 17 εμφανίσεις και σκοράροντας 2 φορές.
Με την εθνική ομάδα της χώρας του έχει πετύχει το γκολ που της έδωσε τη νίκη την Πρωταπριλιά του 2009 κόντρα στην Αρμενία, ενώ έχει σκοράρει και σε βάρος της Λιθουανίας. Έχει κατακτήσει με τη Λεβάντια Ταλίν πρωτάθλημα και το 2005 και το 2008 αλλά και Κύπελλα το 2005, 2007 και 2008, καθώς επίσης και Σούπερ Καπ. Ουσιαστικά λοιπόν μιλάμε για έναν παίκτη που έχει «εθιστεί» σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και θέλει να κάνει το άλμα προς ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση μιας και το πρωτάθλημα της Εσθονίας τελείωσε πριν από λίγο και η βασική του θέση (δεξί εξτρέμ) είναι μία θέση στην οποία η ΑΕΛ αντιμετωπίζει πρόβλημα στην παρούσα φάση
Συμμετοχές Γκολ
2008 Λεβάντια Ταλίν Εσθονία Α’ 34 11
2007 Βιλιάντι Τουλεβίκ Εσθονία Α’ 14 4
2007 Λεβάντια Ταλίν Εσθονία Α’ 1 0
2006 Λεβάντια Ταλίν Εσθονία Α’ 6 1
2005 Λεβάντια Ταλίν Εσθονία 14 2
2004 Πρέμιουμ Ταρτού Εσθονία Δ’ 18 12
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass